עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית או פיצה שוקולד!

Posted on
עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית

לי ולפיצה יש יחסי אהבה שנאה. יש ימים שאני מאוד אוהבת אותה ויש ימים שקצת פחות. מצד שני שוקולד אני אוהבת, ממש אוהבת. והגרסה הזאת שמשלבת בין ההגיון של הפיצה לגאונות של עוגיית שוקולד צ’יפס, יוצר קינוח אדיר שאפשר להגיש ככה לבד או ביחד עם כדור גלידת וניל ממש כמו עוגה. ואפילו לא צריך מיקסר.

ואגב, לעוגייה הענקית הזאת יש מרקם פריך בצדדים ופנים רך ומפנק. ממש כמו פיצה.

  • המתכון פורסם במדור שלי בזמן מודרניים | ידיעות אחרונות (תמונה למטה).
  • עוד מתכון בפורסם במדור >> עוגיות חמאה בצורת דונאטס
  • עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
    מושלם לימי הולדת של ילדים (בגיל ובנפש) | עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית

עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית

מצרכים ל-2 תבניות עגולות בקוטר 22:
200 גרם חמאה רכה מאוד – מוציאים מהמקרר שעה לפני ההכנה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
60 גרם (4 כפות) סוכר חום כהה
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
250 גרם (1 ו-3/4 כוסות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל דקה
5 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם שוקולד צ’יפס)
תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון התבניות

לעיטור ולציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
סוכריות שוקולד או נשיקות לקישוט – או כל ממתק שוקולד שרוצים

אופן הכנה:
1. עוגיות: בקערה גדולה שמים חמאה רכה, 2 סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל. טורפים היטב עם מטרפה ידנית.
2. מוסיפים קמח, שיבולת שועל וסודה לשתייה ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק.
3. קוצצים את השוקולד לקוביות קטנות (או משתמשים בשוקולד צ’יפס) ומוסיפים לבצק. מערבבים היטב.
4. משמנים מעט את פנים התבניות ומחלקים את הבצק ל-2. משטחים את הבצק לתחתית התבנית כך שיגיע עד לדפנות. חשוב שהבצק יהיה בגובה אחיד. מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך 30 דקות או עד יומיים.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים את העוגיות הענקיות במשך 13-15 דקות או עד שהן שחומות וזהובות.

ככה זה נראה בעיתון – זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 18.07.2018

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
– חשוב לאפות את העוגיות עד שהן ממש זהובות, לעומת עוגיות רגילות שבהן אופים רק עד שהשוליים מזהיבים, כי כאן יש הרה בצק ואתם לא רוצים בצק נא.
– העוגייה הענקית הזאת מושלמת גם עם גלידת וניל מעל.

14 תגובות

  1. נטלי says:

    כה יפה!

  2. קרן says:

    מקסיםםםםם…כמו כל המתכונים שלך.
    מה אפשר במקום שיבולת שועל שאין לי עכשיו ורוצה להכין עם הילדים…?

  3. חגית says:

    נראה מעולה!
    אוכלים את זה כשזה קר או חם? כלומר ממש אחרי שמוציאים מהתנור מצפים ומקשטים ומגישים?

  4. הילה says:

    אכלתי עוגיית עוגיפלצת כזאת בבית קפה בשדה אליהו .
    ושם הוסיפו לזה גם פצפוצי אורז ואו קורנפלקס .
    אם ארצה להוסיף אותם ..האם אני צריכה להוסיף עוד ביצה או חמאה ?

  5. אן says:

    במה אפשר להחליף את שיבולת השועל לצליאקים שאסור להם? 🙂

  6. ורד says:

    יעבוד עם שמן?
    מודעת שישתנה הטעם השאלה אם ז טוב. לא אכפת לי שלא הכיי אבל שלא יתפרק וכו’
    תודה 🙂

  7. טל says:

    נראה מקסים, והאתר כולו גם!
    איך אפשר להפוך לפרווה? תודה!

  8. מור says:

    רחלי, הדבר היחיד שיכול להסיח את דעתי מכל הסוכריות הצבעוניות והשמחות כל כך האלה הוא העובדה שאת לא כל כך אוהבת פיצה. מה? מה מה מה? אבל.. אבל איך?!

  9. שרית says:

    הי, רחלי
    איך אפשר להכין ללא גלוטן?

  10. מורן says:

    היי רחלי, מה עושה מבחינת כמויות אם יש לי תבנית בקוטר 24??
    תודה מראש (:

  11. שני says:

    מתכון מהמם, ומדוייק!!! הבנות שלי גם הכינו וגם עפו על זה כשהיה מוכן. תודה!!!

  12. מירב says:

    הי רחלי, נראה מהמם!
    ראיתי תמונות באינטרט בהם כל משולש מצופה בשוקולד אחר- לדוגמא, שוקולד לבן ושוקולד חלב לסירוגין.
    אשמח לרעיון איך אני מצפה משולש משולש בלי שהציפויים השונים מתלכלכים אחד מהשני.

    בכל מקרה ינוסה!!

  13. דני says:

    האם יש לך רעיון במה אפשר להשתמש במקום בחמאה או שמנת? יש לנו בגן ילדים שהם אלרגיים ללקטוז

  14. מרב says:

    מתכון מושלם! נשאר לי חצי מהכמות ותוהה איך יצא אם אעשה ממנו עוגיות רגילות? יצא טוב?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend