עראייס מושלם בטוסטר

Posted on
עראייס

למרות שאני לא חסידה של בשר, עראייס אני ממש אוהבת. יש משהו בשילוב שבין פיתה צרובה לקבב מתובל היטב, אבל לא משתלט, שפשוט קשה לעמוד בפניו.

הבעיה העיקרית שלי עם האוכל הזה, שברוב המקומות עושים אותו שמנוני מדי ולרוב גם בשילוב עם יוגורט בפנים. ומכיוון שאני משתדלת להמנע מאוכל שמנוני (להוציא צ’יפס!) וגם משילוב של בשר וחלב ביחד, לרוב אני נמנעת מלהזמין את זה במסעדות.

ואז הגיעה מעיין נדיר, האישה עם הלב הכי רחב ביקום, והכינה לי ולעוד חברים (היי גיל) את הגרסה הביתית רק בלי תועפות שמן ובלי יוגורט. סליחה שלא הסכמתי – זה גם שמן לי מדי וגם משפריץ שמן לכל עבר.

אתם מוזמנים לשאול את שניהם איך יצא, בואו נגיד שמאז אותו יום, אחרי שגם אבא ואח שלי טעמו את הפיתות האלה, הן מככבות אצלנו במשפחה כמעט בכל על האש.

וכן, מכינים את זה עם בשר חי בפנים. הוא מתבשל צ’יק צ’ק בתוך הטוסטר מה שהופך את המנה הזאת לארוחת ערב מעולה שמכינים ב-5 דקות. רק תוודאו שיש לכם בשר טחון מתובל במקרר וכל מה שישאר לכם זה רק למלא את הפיתה ולהכניס לטוסטר.

תודה מעיין על ארוחה מדהימה, מתה עליך.

עראייס מושלם בטוסטר

מצרכים:
500 גרם בשר טחון (צלעות זה מעולה) – תתייעצו עם הקצב שלכם
1 בצל לבן, קלוף
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
6 פיתות רגילות או 12 מיני
שמן זית להברשה או תרסיס שמן

טחינה:
3/4 כוס טחינה גולמית
1 שן שום קטנה, קלופה
3/4 כוס מים קרים
מיץ מ-1/2 לימון
מעט מלח

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והפטרוזיליה דק דק ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לפיתות כמובן, ומערבבים היטב.
– פותחים את הפיתות ומכניסים פנימה כדור בשר מתובל במשקל 100 גרם בערך (כמו כדור טניס) ומשטחים כדי שיגיע לכל קצוות הפינה בשכבה אחידה. סוגרים את הפיתה ולוחצים עליה מעט.
– מברישים את הפיתות משני הצדדים החיצוניים בשמן זית או מתיזים תרסיס שמן (ההעדפה שלי) ומכניסים לטוסטר פסים. סוגרים היטב וצורבים בצורה הזאת עד ששני צדי הפיתה זהובים מאוד. מגישים חם חם.
– אין לכם טוסטר פסים? פשוט מניחים את הפיתה על מחבת חמה וצורבים משני הצדדים עד הזהבה. אם יש לכם משקולת בבית כמו צלחת כבדה מחרסינה או מכתש ועלי כבד, אפשר לשים אותו על הפיתה כדי לקבל אפקט של לחיצה וצריבה חזקה יותר.
– להכנת הטחינה: כותשים את השום ומערבבים את כל המצרכים ביחד עד לקבלת טחינה במרקם שאוהבים. אם היא סמיכה לכם מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים, אם היא נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד קצת טחינה.

עראייס
הכי טעים להגיש את העראייס לצד סלט עגבניות וטחינה

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את העראייס גם בתוך פיתות מקמח מלא וגם במיני פיתות ולהגיש לצד סלט.
– והכי טעים? להגיש את העראייס לצד סלט עגבניות חריף שמכינים מעגבניות חתוכות קלוביות, קצת צ’ילי קצוץ, כוסברה, שמן זית ולימון.
– בקצביות רבות אפשר לבקש מהקצב תערובת כבר מוכנה ומתובלת לקבב ואז בכלל לא תצטרכו לעשות כאן כלום :).

14 תגובות

  1. סיגל גלנד says:

    בגודל כדור טניס או פינג פונג? טניס נשמע לי גדול..

  2. זהבה says:

    תודה על מתכון מעולה. אשמח לדעת מה זה הממרח הירוק בתמונה ואם אפשר מתכון שלו. תודה רבה!

  3. יעל says:

    לבשל את הבשר לפני הטוסטר?

  4. יעל פיק says:

    תודה! אין על מעיני – משהו מיוחד! טיפ לטוסטר שטוב גם לטוסטים וכן הלאה: ע”מ שלא יהיה צריך אח”כ לנקות אותו מהשומן (או שהניקוי יהיה קליל), לפתוח עליו נייר אפיה.

    כך מה שקולים או צולים לא מלכלך את הטוסטר ולא נשאר אח”כ ריח מעופש מהשומן. הכבודה יוצאת בדיוק כמו שהיתה יוצאת ללא נייר אפיה.

  5. יעל says:

    היי, לשים את הפיתה שלמה ולחצות רק אחרי שמוכנה או להכניס לטוסטר חצויה ?

  6. עראייס מושלם בטוסטר – בלוגיסרי says:

    […] עראייס מושלם בטוסטר הופיע ראשון בקרוטית – […]

  7. קרן says:

    ממליצה להוסיף גם מעט שומן כבשף למי שאוהב. מוסיף עסיסיות וטעם

  8. קרן says:

    ממליצה להוסיף גם מעט שומן כבש, למי שאוהב. מוסיף עסיסיות וטעם

  9. קלקל says:

    א. אם אין טוסטר אפשר לצרוב במחבת כמה דקות מכל צד ואז 15 דקות בתנור על 170, לא חייבים לחיצה
    ב. אחרי כמה פעמים שהרגישו את הבצל יותר מדי, אני מטגן אותו טיפה לפני ההכנסה לתערובת, שיתרכך
    ג. כנראה קל יותר לעבוד עם חצאי פיתות, יותר קל להכין ולמלא וכנראה יותר קל גם לאכול
    ד. נסי לשים בתערובת קצת תבלין עמבה – גם מי שלא אוהב עמבה ייהנה

    1. ד says:

      אפשר להכין יום מראש ולחמם בטוסטר?

  10. מיכל says:

    הכנתי היום ויצא מעולה, פעם הבאה הייתי מוסיפה יותר תבלינים.

  11. יעל says:

    נראה מתכון אש 🙂 איך את ממליצה לתבל את הבשר הטחון?

  12. דנה says:

    מתכון מעולה !
    אני מטגנת קודם את הבצל עם שום ואז מכניסה לתערובת.

  13. Marinas says:

    אפשר להכין גם על המנגל ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend