בוואריה קלאסית כמו של פעם

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (10 votes, average: 2.80 out of 5)
Loading...
בוואריה

כמו הרבה אנשים אי אז בשנות השמונים גם אני גדלתי על בוואריה. בעיקר כזאת שהוגשה במיכל פלסטיק עם פתי בר בתחתית והמון סירופ בטעם שוקולד מעל.

אף פעם לא חשבתי שאפשר להכין את הקינוח האלמותי הזה בבית עד שבוקר אחד התגעגעתי מספיק כדי לנסות וגיליתי שזה די פשוט להכין אותה.

נכון, צריך ג’לטין, אבל באמת שזה הכי בקטנה. כמו שמוסיפים סוכר או מלח לבלילה ככה מוסיפים את אבקת הג’לטין. ואני מבטיחה לכם שהקינוח לא יוצא ג’לטני 😊.

ואני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל תזכרו מה שהמלצתי לכם – הקינוח יוצא טוב יותר, ובעיקר קרוב יותר למקור, עם תמצית בטעם וניל וסירופ בטעם שוקולד. כן כן, אני אכחיש שכתבתי את זה, אבל זאת האמת.

זה רק מוכיח כמה רגש ונוסטלגיה חקוקים חזק בראש ובלב שלנו וכמה קשה להוציא אותם משם.

בוואריה
ביס שמחזיר אותי 30 שנה אחורה

בוואריה קלאסית

מצרכים ל-15 עד 20 מנות אישיות:
2 כוסות חלב
6 ביצים L מופרדות לחלבונים וחלמונים
20 גרם (1 ו-3/4 שקית) אבקת ג’לטין
1 כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%

לתחתית ולהגשה:
20 עוגיות פתי בר וניל או שוקולד
1 כוס חלב או שוקו
סירופ שוקולד של פעם או 100 גרם שוקולד מומס עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה
אגוזים טחונים

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים חלב, חלמונים, ג’לטין, וניל וסוכר וטורפים.
– מדליקים אש בינונית ומבשלים, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה ידנית, עד שהנוזלים מסמיכים ומגיעים למרקם שדומה לדני. חשוב מאוד לא להפסיק לטרוף ולהמתין בסבלנות עד שאין יותר נוזלים בסיר. מקררים במשך 30 דקות במקרר.
– מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצף יציב.
– מקפלים את קצף החלבונים לתוך קרם החלמונים שנח במקרר.
– באותה קערה של המיקסר (אין צורך לשטוף בין לבין) מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
– מקפלים את הקצפת, ב-2 נגלות, לתוך הקצף של החלבונים והחלמונים עד שנוצר מעין מוס אוורירי בצבע אחיד.
– מרפדים כל קופסת פלסטיק או כוס או תבנית בפתי בר טבול בחלב ומוזגים מעל קרם הבוואריה. סוגרים היטב עם מכסה או ניילון נצמד ומעבירים למקרר.
– מגישים עם סירופ שוקולד או שוקולד מומס ואגוזים קצוצים.

בוואריה
קרם בוואריה של הלייף!

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מעטרים מעל עם קוביות תותים.
– לא רוצים חלבונים חיים? החליפו אותם בעוד מיכל שמנת מתוקה מוקצפת. הטעם לא יהיה זהה לגמרי וקצת יותר כבד אבל עדיין יצא נהדר.
– במקום שוקולד מריר לרוטב אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן.
– נסו לשים מתחת לבוואריה עוגיות אוראו טבולות בחלב, יצא אש.
– אפשר להכין את הבוואריה גם בתבנית פיירקס עם פתי בר טבולים בחלב בתחתית ומעל קרם בוואריה ורוטב שוקולד.
– רוצים תבניות מגניבות מפלסטיק לקינוחים? אז הן ממש כאן.

2 תגובות

  1. נטלי says:

    אוף בא לי.

  2. מיכל says:

    אפשר לשים בישקוטים במקום פתי בר…?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend