גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות

Posted on

ב-3 החודשים האחרונים הכנתי את המנה הזאת 7 פעמים. בפעם הראשונה הייתי סקפטית שהיא תעבוד. פחדתי שהגבינות יברחו, שהגלילות יפלו הצידה ושרוטב העגבניות לא יצליח לרכך את הזוקיני.

ואז יצאה מהתנור שלי תבנית כל כך יפה שלא הפסקתי לחייך. לא הפסקתי להתבונן במנה המהפנטת הזאת. לא האמנתי כמה היה פשוט להכין וכמה מיוחד זה יצא – אהבה ממבט ראשון.

מדובר בעצם בסוג של לזניה, בלי פחמימות ובלי פסטה, אבל עם המון טעם נהדר ומלא מרקמים.

מראה מהפנט עוד לפני שזה נכנס לתנור. שימו לב שאפשר להשתמש בגבינת פטה כבדים או עיזים (ואפשר גם בולגרית או חמד)

ההתאהבות במנה הזאת גרמה לי להכין אותה שוב ושוב עד שבפעם החמישית החלטתי לשלב בתוך תערובת הגבינות גם חצילים קלויים שנותרו על קרש החיתוך. אליהם התווספו גם צנוברים, כי הם החברים הכי טובים של החציל, וכבר בביס הראשון ידעתי – נולד מתכון חדש שיככב השנה בחוברת שבועות של תנובה, שהייתה לי הזכות לקחת בה חלק בפעם השלישית. ובהזדמנות זאת, תרשו לי להגיד תודה גדולה על האמון, זה מרגש אותי מאוד ולא מובן מאליו.

האמת היא, שאם לא תגלו לחברים בתנובה, אספר לכם שהיה לי ברור שהמנה הזאת תככב שם. בשלב שבו הם בחרו מתכונים מתוך רשימה ארוכה של רעיונות ששלחתי, אני כבר הכנתי את המנה לצילום. זאת אומרת, לאכילה, אבל הצילום היה תירוץ נהדר.

אי אפשר להפסיק לבהות בזה

אז מה יש כאן בעצם? פרוסות דקות של זוקיני/קישוא שמייצרים בעזרת קולפן ירקות הכי פשוט. מילוי גבינות אדיר שאפשר לשחק עם השילוב שלו ולמטה בהערות גם נתתי לכם אופציה לגבינות רזות יותר שהופכות את המנה לעוד יותר חסכונית בקלוריות (כל כולה ירקות + גבינות). את כל אלה עוטף רוטב עגבניות שמבעבע מלמטה ומייצר חלק תחתון רך וחלק עליון זהוב וגם תוספת של חציל קלוי וצנוברים שהופכים הכל לחגיגה.

ובנימה טעימה ואופטימית זאת – מרתון שבועות, וחודש יום ההולדת שלי, יוצאים לדרך.

זהו, אני מאוהבת

גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות

מצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 22 או 24 או תבנית מלבנית):
1 חציל בלאדי גדול
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
100 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס
150 גרם גבינת איבריקו או קשקבל מגורדת מסדרת COLLECTION
1 ביצה L
1/3 כוס צנוברים קלויים (אפשר גם 1/2 כוס)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת שום או 1 כפית משחת שום
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות מוכן
3-4 זוקיני ירוק, עדיף רחבים (או קישואים)

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מניחים את החציל על תבנית תנור עם נייר אפייה ומחוררים בכמה מקומות. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחציל שחום ורך מאוד בפנים. בערך 30 דקות תלוי בגודל החציל.
– חוצים את החציל הקלוי, מוציאים את פנים החציל לתוך מסננת ומאפשרים לכל הנוזלים לצאת החוצה.
– מעבירים את פנים החציל, ללא הנוזלים, לקערה גדולה ומערבבים מעט עם מזלג.
– מגרדים את הגבינה הקשה על החלק הדק בפומפייה (אם משתמשים בגבינה מגורדת כמובן שמדלגים על שלב הגירוד פה) ומוסיפים לקערה עם החציל.
– מוסיפים גבינת נפוליאון, גבינת פטה מפוררת, ביצה, צנוברים ותבלינים ומערבבים.
– שופכים את רוטב העגבניות לתוך תבנית בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 24 או 22 כך שכל החלק התחתון יהיה מכוסה ברוטב.
– יוצרים רצועות של זוקיני בעזרת קולפן ירקות – פשוט מייצרים פרוסות דקות כמו שמקלפים ירק מלמעלה למטה.
– מניחים בתחתית רצועת הזוקיני (בחלק הצר) כפית גדושה מהמילוי ומגלגלים לגליל קטן.
–  מניחים את גלילות הזוקיני, בצמידות, בתוך התבנית עם הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב. מגישים חם.

הכי מתחשק להכניס את היד למסך ולגנוב גליל אחד או שניים

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הגבינות גם 1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק ואפשר לפזר מעל גם עלי טימין טריים.
– לא אוהבים חצילים? אפשר להמיר ב-1/2 חבילה עלי תרד קצוצים דק או בטטה אחת מבושלת ומעוכה לפירה (עם כמה שפחות נוזלים) או פלפלים קלויים וקצוצים דק.
– במקום גבינת נפוליאון אפשר להשתמש בחצי גביע קוטג’ או ריקוטה.
– במקום פטה כבשים אפשר בולגרית או חמד.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

27 תגובות

  1. שרון says:

    יפה כל כך!

  2. ג’ני says:

    הגלילות נראות כאלה יפות!
    האם ניתן להחליף את רוטב העגבניות ברוטב חלבי מבוסס שמנת?

  3. עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס – קרוטית – Krutit says:

    […] Previous Post גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

    1. רעיה says:

      רעיון מדהים וכל כך יפה. הכנתי לארוחת שישי. חששתי שהעיסה לא תחזיק ותיהיה נוזלית מידי. הלכתי על שילוב של גבינות עם בטטה במקום חציל, ויצא מושלם. עכשיו צריך רק סצוות הטועמים ירעיף מחמאות ❤💜

  4. יעל says:

    יעבוד עם בטטה במקום זוקיני?

  5. אולגה says:

    באיזה רוטב עדבניות השתמשת? יש מגוון רחב 🙂

    1. שירי says:

      אפשר להכין יום מראש ולחמם ביום ההגשה?

      1. רחלי קרוט says:

        בהחלט

  6. עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס – קרוטית – Krutit says:

    […] Previous Post גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות Next Postעוגת שוקולד ב-5 דקות – בלי תנור, בלי מיקסר ובלי ביצים. לא יאמן! […]

  7. שיר says:

    הי!! נראה מדהים
    למי שלא אוהב קישואים
    אפשר לגלגל חצילים במקום?

  8. הדס says:

    היי, נראה מעולה! האם הזוקיני לא ייפתח כאשר נעמיד אותו בקערה? תודה!

  9. רחל רוזנברג says:

    הי רחל
    האם אפשר להכין יום מראש ?

  10. לזניה מפורקת – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

  11. טרייפל היער הורוד – מוס גבינה עם מוס פטל  וקראמבל – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

  12. כרובית ממולאת גבינות ותרד בציפוי פריך – המלכה של השולחן – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

    1. אלה פרדין says:

      זה מושלם!!

  13. שבלול קובנה במילוי גבינות, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

  14. קיש גבינות וקיפודי כרישה מקורמלים – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

  15. כרוב צרוב עם רוטב יוגורט, עגבניות ושקדים קלויים – מנה שהיא חלום – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

  16. נטע says:

    למי שלא אוהב חציל מה עוד אפשר להכניס? נראה מדהים!

  17. מרק בצל מושלם וקל להכנה עם סירות באגט מוקרמות – קרוטית – Krutit says:

    […] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]

  18. זהבית says:

    היי באיזו גבינה שהיא לא שמנה אפשר להשתמש במקום קשקבל?

  19. עדי עמירה says:

    מצטרפת לשאלה איזה גבינה אפשר במקום קשקבל
    גבינה רזה ?

  20. שירלי says:

    האם ניתן להכין מראש?

  21. עדי says:

    מושלם! ה׳כוכב׳ בערב שבועות. קל להכנה, נראה מדהים וטעים מאד.

  22. אורלי says:

    אפשר את המלית להכין עם גבינות בלבד? צריך לעשות שינוי בכמויות או להוסיף משהו אם אני רוצה לעשות רק עם גבינות?
    זה נראה נפלא ובטוחה שגם טעים

  23. קרן says:

    וואו זה טעים כל כך… הכנתי לחג. את החציל החלפתי בבטטה. יצא מעדן. כולם נהנו כל כך. תודה רבה על המתכון ❤️

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend