חטיפי אנרגיה עם שיבולת שועל, אגוזים, פירות יבשים ודבש

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 2.75 מתוך 5)
Loading...
חטיפי אנרגיה

ארוחה מפסקת, ארוחת חג ראשונה, ארוחת חג שנייה, ארוחה לשבירת הצום וארוחות שישי. איזה חודש מטורף זה היה וכמה ארוחות גדולות היו בו.

כבר שבועיים שאני מבטיחה שממש מחר אני חוזרת לאוכל שפוי יותר אבל איכשהו מגיע עוד חג ואז שוב מתחילים עם מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ובין רגע אני שוכחת את ההבטחה.

חטיפי אנרגיה
הדבש מדביק את כל המצרכים יחד ומוסיף מתיקות טבעית

אז זהו, מהיום אין יותר ארוחות כבדות וכדי לאזן קצת את היום החלטתי להכין חטיפי אנרגיה שמהווים ארוחת ביניים מושלמת שלרוב משאירה אותי שבעה די הרבה זמן.

חטיפי אנרגיה
כל רגע כל הטוב הזה יעבוד לאצבעות פריכות

מעבר לטעם המעולה שלהם, ולפריכות הנהדרת, הם משלבים גם המון ערכים תזונתיים נהדרים שמגיעים מכל מצרך שנכנס למתכון. מהאגוזים והגרעינים ועד לשמן קוקוס, חמאת בוטנים והדבש. כולם ביחד יוצרים הפסקה מתוקה שמחזירה את האנרגיה והאיזון לגוף.

חטיפי אנרגיה
לא אוהבים פקאנים? אפשר להחליף בכל אגוז אחר שאתם אוהבים. רק חשוב לקצוץ אותו גס

אגב, המתכון הזה גם נטול גלוטן 🙂 רק שימו לב לקנות כמובן שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא גלוטן.

חטיפי אנרגיה
גוג’י ברי ואוכמניות מיובשות – 2 מזונות על מעולים

חטיפי אנרגיה

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס פקאנים טבעיים, קצוצים גס
1/4 כוס גוג’י ברי או חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/4 כוס משמשים מיובשים או כל פרי מיובש אחר שאוהבים
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס חמאת בוטנים או שקדיה
1/2 כוס דבש עמק חפר (אני השתמשתי באקליפטוס אבל גם הרגיל יעבוד)

אופן הכנה:
– קוצצים את המשמשים לקוביות קטנות.
– מערבבים בקערה את כל המצרכים פרט לקוקוס, חמאת בוטנים ודבש.
– בסיר קטן שמים שמן קוקוס, חמאת בוטנים ודבש ומחממים. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה – בערך 5 דקות.
– שופכים את הרוטב החם על המצרכים היבשים ומערבבים היטב.
– מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20 ס”מ ודוחסים היטב עם תחתית כוס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
– חותכים לאצבעות, מצננים ורק אז מעבירים לקופסה סגורה.

חטיפי אנרגיה
פסיפס צבעוני | חטיפי אנרגיה בדרך לתנור. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– אם רוצים חטיפים יותר פריכים מחזירים אותם לאפייה נוספת של 10 דקות אחרי החיתוך לאצבעות.

חטיפי אנרגיה
עוטפים בניילון או צלופן ושומרים בתיק
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

18 תגובות

  1. מאיה בלשקובסקי says:

    שמתי בתנור ולאחר האפייה התערובת פשוט התפרקה ולא הצלחתי לחתוך אותה
    מה לא עשיתי בסדר?

    1. רחלי קרוט says:

      2 דברים חשובים – להדק מאוד את התערובת לפני האפייה ולאפשר לתערובת להתייצב לגמרי לפני החיתוך.
      אם זה קורה פשוט תכניסי שוב לתנור עד שהתערובת תתייצב יותר ואז יהיה יותר קל לחתוך.

  2. דבי says:

    אי אפשר עם דבש רגיל? למה דווקא עמק חפר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, ספציפית הפעם השתמשתי איתו ויש לו טעם עמוק יותר (בגרסת האקליפטוס). אבל גם רגיל יעבוד מעולה.

  3. סתיו says:

    היי רחלי אני שמנ לב שבהרבה מתכוניפ שלך יש שמן קוקןס . מה ייחודי בו? והאם ניתן לשים בחטיף שמן רגיל במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      אני משתמשת בשמן קוקוס רק כשאני צריכה מצרך שיתגבש ויגבש את התערובת. כמו בבראוניז למשל או כמו פה כשחשוב לי שהתערובת תתייצב אחרי האפייה. האופציה השנייה היא להשתמש בחמאה שיש לה את אותן תכונות (היא נמסה בחום ומתגבשת בחזרה בקור). ואז אני פשוט בוחרת אם לעבוד עם חמאה או שמן קוקוס, מאוד תלוי במתכון ואם חשוב לי שהוא יהיה פרווה למשל.

      שמנים אחרים מעולים אבל לא לכל דבר, אם זה לתיבול או לטיגון כמובן שאין שום בעיה בשמנים אחרים. אם זה נועד כדי ליצוב של התערובת אז רק שמן קוקוס/חמאה/מרגרינה/נטורינה עושים את העבודה.

      מקווה שעזרתי 🙂

  4. שולי says:

    שמן קוסקוס, חייבים? יש תחליף? יש לו טעם לוואי של קוקוס ואני ממש לא אוהבת את הטעם…

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון אפשר חמאה אבל אני פחות חברה של חמאה בחטיפים כאלה.
      שמן קוקוס, לעומת שמנים אחרים, מתקשה בקירור (כמו חמאה) ולכן הוא חשוב כאן כדי לייצב את התערובת אחרי הצינון

  5. עופרה says:

    יש אפשרות להשתמש בשמן אחר במקום שמן הקוקוס? לדוגמה, שמן זית? מבחינת טעם אני חושבת שזה יילך טוב, אבל האם יש לשמן עוד תפקיד?

    1. רחלי קרוט says:

      ספציפית פה עדיף לא להחליף אותו כי השמן מייצב את התערובת אחרי הקירור (אחת התכונות המעולות שלו בדיוק כמו חמאה). שמנים אחרים פשוט לא מתייצבים בקירור ולכן פחות מתאימים. מה שכן, אפשר להחליף בשמן רגיל אבל אז תצא לך גרנולה מעולה ופחות חטיף מגובש ויציב.

      בהצלחה ומקווה שעזרתי.

  6. יוסי says:

    הי
    חבל מאוד שאת לא מגיבה לשאלות בתגובות .
    מינוס גדול !
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      לא תאמין, אבל אני פשוט חולה ולכן עובדת מעט וכמה שאני יכולה.
      לא נורא, אתה לגמרי לא חייב להכנס לבית שלי, שהוא הבלוג האהוב שלי.

      מינוסים לא חביבים עלי ולא חברים שלי אבל תודה שטרחת לכתוב.

      שיהיה חג שמח.

  7. שקד says:

    היי רחלי! תוודה רבה על המתכון! (ועל המון מתכונים מעולים אחרים ..)
    שאלה קטנה- את יודעת במקרה כמה זמן נשמר מחוץ למקרר וטוב לאכילה?

  8. רוני says:

    היי רחלי יקרה!
    לא ציינת באיזו שיבולת שועל השתמשת 🙂
    תודה על מתכונים מעולים ועל כך שאת גורמת לי כל פעם מחדש לרצות להיכנס למטבח באהבה….
    חג שמח והמון בריאות❤️

  9. יוסי says:

    מתנצל , לא התכוונתי להעליב!
    יש אתרים שמעלים מתכונים אך לא מגיבים לשאלות וזה מינוס לאתר , כי מהפידבקים של קוראים שהתנסו בהכנה לומדים המון .
    עם או בלי תגובות , בכל מקרה הבלוג שלך נפלא ומאוד מהנה.
    רפואה שלמה ותודה רבה.
    חג שמח!

  10. שרון says:

    היי כמה מרגרינה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?

  11. אפיונת says:

    הי
    האם שיבולת שועל שלמה? או הקוואקר (השבורה) ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend