מרק מיסו ב-15 דקות

Posted on

אני מכורה למרקים. באמת, יכולה לחיות עליהם מבוקר עד ערב. בינואר בגשם וגם באוגוסט בשרב.

מרק תירס ומרק חרירה, מרק בורשט ומרק אפונה. רק תנו לי נוזל רותח עם שלל מרקמים ואני מרוצה.

כך יצא שבשבוע שעבר, כשהגיע אלי המכשיר החדש של יופסה – מעבד מזון שקוצץ, מערבב, מקציף, לש, מאדה ומבשל, ידעתי שאני חייבת להכין מרק.

אז החלטתי לאתגר אותו – שיקצוץ את הבצל, הג’ינג’ר והצ’ילי ויחסוך לי כלים וזמן, שיאדה את הבצלים, שיבשל את המרק ובאותו זמן שיאדה את הדים סאם שהיו לי במקפיא. והאמת? מודה שהופתעתי.

15 דקות שבהן לא עשיתי כמעט כלום חוץ מלהמתין. וההמתנה אכן הייתה שווה את זה כשבתום הדקות שהגדרתי במכשיר יצא מרק מיסו חלומי ששיבצתי עם יהלומי דים סאם.

קצרה היריעה מלספר מה עוד יש במכשיר אבל הנה כמה בונוסים מעולים – יש לו 2 סלסלות אידוי, סלסלת מסננת שבה אפשר למשל לבשל תפוחי אדמה, וו ערבוב, וו פרפר ללישה, משקל מובנה כך שכל מצרך שנכנס נשקל בצורה מדויקת. אפשרות לבישול, אידוי, קיצוץ, ערבוב ולישה ובגדול כל מה שצריך במכשיר אחד.

ועזבו זה – תראו כמה שהוא יפה! הכי מכשיר שמשאירים על השיש גם בזכות הפרקטיות וגם כי הוא הכי שימושי שיש.

צג דיגיטלי ומראה יפהפה. וחכו שתגלו כמה פונקציות יש לו (את החלק העליון של סלסלת האידוי אפשר להסיר או להשתמש בה כשרוצים לאדות)

מה עוד אפשר להכין איתו? רטבים שמצריכים אמולסיה או חימום כמו קרם לימון (אה אה, לא צריך לבשל ולערבב בו זמנית!), מיונז ביתי, קרם פטיסייר ועוד.

בקיצור, עפתי עליו. ובגלל שידעתי שתבקשו, ביקשתי כבר מראש הנחה גם בשבילכם 😊 אז פה אפשר לרכוש אותו ואם תכניסו קוד קופון yoolp תקבלו 600 (!) שקלים הנחה. שמחתי לעזור 🙂

ואגב, בסטורי שלי באינסטגרם אפשר לראות קצת מאחורי הקלעים של הכנת המרק כולל סרטונים אז בואו לבקר שם.

מושלם בימים גשומים (וגם לא בגשומים :))

מרק מיסו ב-15 דקות

מצרכים:
1 בצל לבן או סגול, קלוף
3 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
1/2 צ’ילי אדום – לא חובה
1 גזר, קלוף
3-4 פטריות מיובשות – תחליפים בהערות
1 כף סויה בהירה
3 כפות מחית מיסו (במחלקות האסיאתיות בסופר)
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר חום
1 ו-1/2 ליטר מים רותחים

תוספות:
2-3 ענפי בצל ירוק
1/4 סלסלה נבטים סיניים (הלבנים)
1 חבילה טופו – לא חובה
דים סאם קנוי או כל כיסונים שאוהבים – לא חובה

אופן הכנה:
– משרים את הפטריות בכוס מים רותחים למשך 10 דקות. אם משתמשים בפטריות שמפניון או שיטאקי פורסים אותן לפרוסות דקות.
– חותכים את הבצל לרבעים ופורסים את הגזר לפרוסות דקות.
– מכניסים למעבד מזון (אני השתמשתי ביופסה) את הבצל, הג’ינג’ר והצ’ילי וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ דק.
– אם משתמשים במעבד מזון שגם מבשל מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים בתוך המכשיר במשך 2-3 דקות. אם מכינים בתוך סיר מבשלים במשך 8 דקות. כן כן, מבשלים את הבצל עם הג’ינג’ר והצ’ילי עד שהם מתרככים.
– מוסיפים את המים של הפטריות ואת הפטריות עצמן קוצצים דק וגם אותן מוסיפים. אם משתמשים בפטריות רגילות מוסיפים אותן (אחרי שפרסתם).
– מוסיפים את שאר המצרכים כולל המים (לא כולל הנבטים) ומערבבים.
– בשלב הזה מחליטים אם רוצים לאדות גם דים סאם או כיסונים. אם כן, מניחים את סלסלת האידוי מעל המכשיר.
– מבשלים במשך 15 דקות או עד שהגזר מתרכך. חשוב: אם יש לכם דים סאם למעלה תבחרו בתכנית אידוי, התכנית הזאת גם תבשל את המרק למטה וגם תאדה את הדים סאם באותו זמן.
– מגישים עם המון בצל ירוק פרוס דק דק, נבטים וזילוף עדין ממש של שמן שומשום.

הערות חשובות
– רוצים להוסיף טופו? חותכים אותו לקוביות ומוסיפים למרק ב-5 דקות האחרונות של הבישול.
– אל תוותרו כאן על הג’ינג’ר, בלעדיו המרק הזה הרבה פחות מוצלח ומיוחד.
– במקום פטריות מיובשות אפשר להשתמש ב-8 פטריות טריות עדיף שיטאקי אבל גם שמפניון יעשו את העבודה.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למרק, אחרי הבישול, מעט אטריות שעועית מבושלות.
– מחית מיסו קונים במחלקה האסיאתית בסופר או בחנויות עם מוצרים אסיאתיים כמו מזרח ומערב.

4 תגובות

  1. רווית says:

    היי, איפה אםשר למצוא דים סאם קנוי?

  2. רווית says:

    היי, איפה אפשר למצוא דים סאם קנוי?

  3. יועד says:

    הכנתי בלי מכשיר, יצא מעולה

  4. יעל says:

    מרק מעולה!! הכנתי היום ונראה לי שהולך לככב כאן 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend