קיש בטטות וגבינות עם רוזמרין

Posted on
קיש בטטות וגבינות

אחד השילובים הכי אהובים שיש – בטטות מתקתקות עם גבינות מלוחות, צ’ילי שמוסיף עקיצה קטנה של חריפות ופקאנים. יש שילוב מופלא מזה?

הקיש הזה, כמו כל הקישים שלי, מתבסס על מתכון בסיסי שאיתו אני משחקת. מוסיפה לבצק טעמים כמו רוזמרין או פרג, משנה קצת את הגבינות לפני מה שיש בבית ואת הירקות לפי מה שאני אוהבת. אבל הבסיס? הוא נשאר זהה לגמרי, וברגע שתבינו את הנוסחה הקבועה תוכלו להכין מיליון קישים בעצמכם.

אז מה המתכון הבסיסי? הנה הוא פה – קיש מלוח מושלם.

הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא בעמוד האינסטגרם שלי.

קיש בטטות וגבינת עיזים עם רוזמרין

מצרכים:
1 בצק פריך מלוח קלאסי – המתכון פה
1 בלילת רויאל בסיסית – המתכון פה
1 כף עלי רוזמרין, קצוצים דק

למילוי:
3 בטטות בינוניות, קלופות
150 גרם גליל גבינת עיזים (פרומעז, מה עז)
חופן פקאנים טבעיים
1/2 צ’ילי אדום טרי

אופן הכנה:
– מכינים את הבצק לפי ההוראות להכנת הבצק ומוסיפים לו רוזמרין קצוץ דק. מעבירים לקירור במקרר.
– מוציאים את הבצק מהמקרר. במידה והוא התייצב מאוד מניחים לו להפשיר כמה דקות.
– מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב, לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ. חשוב לקמח, להזיז ולהפוך את הבצק בזמן הרידוד כדי שהבצק לא ידבק.
– מרפדים תבנית קיש בבצק, מקפידים ליצור זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית ונפטרים מעודפי בצק במידה ויש.
– מחוררים עם מזלג ומעבירים למקרר עד שמכינים את המילוי.
– מכינים את בלילת הרויאל.
– מניחים את הבטטות הקלופות בצלחת ומחממים במיקרו במשך 5 דקות עד התחלה של ריכוך. חותכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
– מרכיבים: מניחים פרוסות של בטטה ופרוסות של גבינת עיזים בשכבות על הבצק. אין צורך לבנות שכבה בטטה ושכבה גבינה אלא לפזר בשלל מקומות.
– שופכים מעל את בלילת הרויאל ומפזרים פקאנים ופרוסות צ’ילי. במקרה הזה מומלץ להמליח את הרויאל כי הגבינה שמתווספת פה לא מלוחה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 40 דקות או עד שהקיש זהוב ויציב.

קיש בטטה וגבינות
פסיפס משגע של גבינות ובטטה

הערות ושדרוגים
– במקום גבינת פרומעז או מה עז אפשר לשים בולגרית, פטה, גבינה כחולה או כל גבינה לבנה חצי קשה שאתם אוהבים. האמת שגם ריקוטה תעבוד פה נהדר.
– במקום רוזמרין בבצק אפשר לשים פרג שלם או קצת אבקת שום או מעט פלפל שחור.

10 תגובות

  1. מירב says:

    נראה מעולה
    האם אפשר להקפיא אחרי אפיה ?

  2. שרונה says:

    האם אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי/כרובית סנפרוסט?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי אם כי הם קטנים ופחות יורגשו. יש פרחי ברוקולי וכרובית קפואים שעדיפים כאן

      1. שרונה says:

        הבנתי, חבילה אחת תספיק, צריך רק להפשיר אותם?

  3. לי says:

    אפשר להכין לקראת שבועות ולהקפיא?

  4. לני says:

    אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15%?

  5. סיון says:

    שמת את אותו הלינק לקיש המלוח ולבלילת רויאל

  6. איילת says:

    נהדר, תודה!! בלינק לבלילת רויאל רשום להוסיף גבינה לבלילה. האם רלבנטי גם לפה?

  7. מור says:

    בלינק לבלילת רויאל רשום להוסיף גבינה לבלילה. האם רלוונטי גם לפה?

    הגב

  8. אילת says:

    הכנתי לפי ההוראות והבטטה ממש לא מוכנה ככה, קראנצ׳ית🤦‍♀️

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend