המרת מידות

חומרים יבשים
כוס קמח/קורנפלור – 140 גרם
כף קמח/קורנפלור – 10 גרם
כוס קקאו – 110 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כף אבקת סוכר – 8 גרם
כפית אבקת אפייה – 3 גרם
כף אבקת אפייה/סודה לשתייה – 8 גרם
שקית אבקת אפייה/סודה לשתייה – 10 גרם
כוס קמח מלא – 120 גרם
כף קמח מלא – 8 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כף סוכר – 10 גרם
כפית סוכר – 5 גרם
כף מלח שטוחה – 15 גרם
כפית מלח – 5 גרם
כוס דחוסה של סוכר חום – 240 גרם
כף סוכר חום – 15 גרם
כוס פרג – 70 גרם
שקית שמרים/קוביה – 50 גרם
כף שמרים יבשים – 8 גרם
2 כפות שמרים יבשים = 50 גרם שמרים טריים
כוס אגוזים/שקדים/שיבולת שועל/קוקוס – 100 גרם
כוס אגוזים טחונים לאבקה – 85 גרם
כוס אורז/פתיתים – 200 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
שקית ג’לטין – 14 גרם
כף ג’לטין – 10 גרם
עלה ג’לטין – 4 גרם

חומרים רטובים
כוס דבש/סילאן – 340 גרם
כף דבש/סילאן – 20 גרם
כוס חמאה – 240 גרם
כף חמאה – 15 גרם
Butter stick (מקל חמאה) – 113 גרם
כוס שמן – 200 גרם
מיכל שמנת מתוקה – 250 מ”ל
גביע שמנת/יוגורט – 200 מ”ל
גבינה לבנה/קוטג’ – 250 מ”ל
כוס שוקולד צ’יפס – 200 גרם

קמח תופח ביתי
כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
ק”ג קמח תופח = ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

המרת שמרים
50 גרם שמרים טריים (שקית) = 2 כפות שמרים יבשים
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3

ביצים
(קטן) – 52 גרם ומטה S
(בינוני) – 53-63 גרם M
(רגיל) – 63-73 גרם L
(גדול מאוד) – 73 גרם ומעלה  XL

מידות אוניברסאליות (כוסות וכפות מדידה)
כוס – 240 מ”ל
3/4  כוס – 180 מ”ל
2/3  כוס – 160 מ”ל
1/2 כוס – 120 מ”ל
1/3  כוס – 80 מ”ל
1/4  כוס – 60 מ”ל
כף – 15 מ”ל
כפית – 3 מ”ל

המרת טמפרטורה מפרנהייט לצלזיוס
יש לחלק ב-2 (בקירוב)
למשל: 170 מעלות צלזיוס = 340 פרנהייט

1 תגובות

  1. עידן says:

    היי רחלי,
    תוכלי בבקשה להוסיף לטבלה כמה זה בממוצע 100 גרם גבינה מגורדת (במידה של כוסות)?
    ברוב מתכוני הפשטידות יש גבינות קשות וזה יעזור לדעת כמה זה בכוסות ולא בגרמים.
    תודה מראש,
    עידן.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend