לי ולפנקייקים יש רומן ארוך. כבר שנים שאני מנסה למצוא מתכון אולטימטיבי, כזה שיזכיר את הפנקייקים האהובים עלי מבית הפנקייק, אבל עד לפני שבוע זה לא ממש הצליח. שלא תבינו לא נכון, תמיד יצא טעים, וכשמוסיפים רוטב מייפל בכלל מדובר בתענוג, אבל אני חיפשתי משהו אחר.
את המתכון הבסיסי לפנקייק אני משערת שרובכם מכירים – ביצה, חלב, קמח תופח וחמאה ויש בלילה מוכנה, השאלה איך גורמים להם לתפוח ולהפוך לאווריריים ושמנמנים כמו שאני אוהבת.
אז השבוע החלטתי לקחת את האתגר ברצינות והכנתי 40 פנקייקים בשלל וריאציות. בנגלה אחת שיניתי את כמות הביצים, בשנייה הגדלתי את כמות אבקת האפייה ובשלישית ניסיתי להעיף את הסוכר. בסוף הגעתי לנוסחה שבעיני עובדת הכי טוב והיא זאת שתייצר לכם את הפנקייקים הכי אווריריים שיש בלי להפריד ביצים ולהקציף אותם.
כן, יש כאן יחסית הרבה אבקת אפייה, אבל זה מה שעושה אותם לכל כך מעולים.
ומה אם אתם בכלל טיפוסים של פנקייקים דקים יותר (רדו רגע לתמונה למטה – רואים את אלה שמאחורה? אלה הדקים) פשוט מאוד – מתחת לרשימת המצרכים כתבתי לכם מה צריך לשנות כדי שיצאו פנקייקים כאלה. אז אתם יכולים לבחור.
איך מגישים? בעיני הכי טעים להגיש אותם עם רוטב מייפל וכדור גלידת וניל אבל כמובן שכל רוטב מתוק שאתם אוהבים, משוקולד ועד ריבה, יעבוד כאן.
– את תוצרת בית, החוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
ויש גם סרטון!
View this post on Instagram
פנקייקים גבוהים בגרסת בית הפנקייק
מצרכים ל-12 פנקייקים דקים או 10 גבוהים:
2 ביצים
2 כפות סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן רגיל
1 ו-1/2 שקיות (1 ו-1/2 כפות) אבקת אפייה
*לפנקייקים דקים יותר מורידים את כמות הביצים לביצה אחת ואת אבקת האפייה לשקית אחת. כל השאר נשאר אותו דבר.
אופן הכנה:
– בקערה גדולה טורפים את הביצים עם מזלג או מטרפה ידנית.
– מוסיפים חלב, , סוכר, חמאה מומסת ווניל וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה (לא, אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח כי כמות אבקת האפייה בקמח תופח קטנה יחסית למה שאנחנו צריכים כאן) ומערבבים עם כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת. זה בסדר אם יש גושי קמח קטנטנים, ממש חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפנקייקים יצאו קשים.
– מחממים מחבת ומשמנים בעזרת מעט חמאה או תרסיס שמן ויוצקים 2 כפות מהבלילה. עדיף בשלב הזה לתת לבלילה להשתטח לבד או לשטח אותה מעט לצורת עיגול עם גב הכף.
– מטגנים במשך 2-3 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לדקה נוספת. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
– מגישים עם מייפל או סירופ שוקולד.
הערות ושדרוגים
– אפשר להפחית את כמות הסוכר לכף אחת או להוריד לגמרי ואז להגיש בגרסה מלוחה עם חביתת עין למעלה או תרד מוקרם או רוטב שמנת פטריות.
– לגרסת פרווה ממירים את החלב בחלב שקדים/אורז/סויה/קוקוס ואת החמאה בשמן קוקוס.
– לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לבלילה גרידת תפוז.
– כדי לקבל את צורה עגולה ומדויקת מבחינת הגובה פשוט שמים את הבלילה בתוך רינג משומן שנמצא על המחבת ומטגנים בתוכו.
באיזה שלב מוסיפים את הסוכר? עם הקמח ואבקת האפייה? או לפניכן? 🙂
אכן שכחתי את הסוכר 🙂 תיקנתי ובכל מקרה מוסיפים בשלב הוספת החמאה כדי שהסוכר יתמוסס.
היי , בנוגע לאבקת האפייה ,צריך 2 שקיות שלמות?
פנקייק פשוט מעולים! נטרפו בשניות
תודה רבה, יצא לי מושלם
יצא פשוט מושלם !!! נטרף בשנייה שהוצאתי מהמחבת , אגב אני משתמשת במחבת פנקייקים של סולתם ואין אפילו צורך לשמן את המחבת – יוצאים פשוט מוש!!
היא באמת מצוינת! גם לי יש אותה. וממש שמחה לשמוע שאהבת.
הי רחלי,
הפנקייק יוצאים מעולים אך עם טעם לוואי קל של אבקת אפיה.. מה אפשר לעשות? תודה!
ניסית ויש לציין מתכון ממש מומלץ הכי טוב שניסיתי ,, ואציין שניסיתי מלא אופציות של מתכונים
הפנקייק היי טוב שיצא לי להכין, ויצא לי..
תודה על מתכון מעולה!!! פשוט להכנה, פשוט על המחבת, וטעיםםם!
ניתן להשתמש באבקת סוכר ופחות חמאה?
רחלי רחלי רק רציתי לאמר שזה לא 10 גבוהים ולא בטיח.
מקסימום 7 לארג’ים!!?
בבקשה תתקני
זאת הערה בא.
קצתתתת כבוד אפשר לדבר יותר יפה !!!
לא מגיבה בדרך כלל אבל כל כך נהנתי מהמתכון שהיתי חייבת פשוט מעולההה וטעיםם ???
היי אם הכנתי פנקייקים בערב אפשר לאכול אותם בבוקר שלמחרת?
תודה על המתכון! ניסיתי פעם ראשונה, יצאו קצת יבשים וקשיחים למרות שעירבבתי במינימום את הקמח. בתמונה אצלך נראים רכים מאוד? שמתי קמח במשקל שצוין. אולי להפחית מעט מהקמח? לא מצאתי מה גודל הלהבנה האידיאלי, או שטוגנו זמן רב והתייבשו או שנשרפו מבחוץ ובפנים עוד היה נא. תודה רבה!
גם לי קרה בדיוק אותו דבר! אשמח לשמוע מה הפתרון 3>
היי, אפשר להקפיא את הבלילה?
אפשר להשתמש הקמח תופח?
ובהזדמנות זו,
מה ההבדל בין קמח רגיל +אבקת אפייה
לקמח תופח?
הילדים ואני הכנו ויצאו לנו הפנקייקים הכי מושלמים שאכלנו. איזה מתכון מעולה תודה ❤️
בוקר טוב, שתי כפות רגילות, לא יוצא דק?
אלה שבתמונה הוכנו מ-2 כפות יחסית גדושות. הפנקייקים תופחים
אפשר להוסיף פחות אבקה ולתת לבלילה לנוח חצי שעה על השיש או איזה שעתיים במקרר..
ככה לאבקה יש יותר זמן לעבוד
מתכון מוווושלם !!! תודה רבה !
באהבה רבה. כיף שאהבת.
הסכמתי לעצמי לחרוג מהמתכון הקבוע שמלווה אותי שנים, המתכון הזה אוורירי להפליא
במילה אחת שלמות !!
אפשר להקפיא?
הי רחלי כמה שמן שמים במקום החמאה המומסת
כמות זהה
היי רחלי
האם ניסית עם ריוויון (במקום באטר מילק שאין במחוזותינו) ומי סודה? אם לא ,שווה ניסיון.על כוס קמח תופח חצי כוס חלב.שליש כוס מי סודה או ריוויון.מתכון ישן של אהרוני.
מכל מקום תודה על המתכון שלך ינוסה גם בהקדם.
חג שמח.
נראה מעולה!!!
אני יכולה לוותר על החמאה? להמיר בשמן ?
אפשרי 🙂
היי יש אפשרות להמיר את החלב בשמנת חמוצה או מתוקה? תודה!
לדעתי לא כדאי זה מוסיף המון
נראה פצצהה
אפשר במקום חמאה לשים שמן קנולה ובמקום חלב מים?
יצא טוב?
🙂
אפשר ואפשר 🙂
היי, יש לך רעיון איך אפשר להוריד את הביצים?
להמיר בבננה מעוכה. קצת פחות תפוח אבל עדיין מאוד טעים.
ואז זה בעצם הופך את זה לטבעוני לא? בלי ביצים (עם בננה), ובמקום חלב חלב צמחי , ובמקום חמאה שמן ?
יצא מעולה. תודה רבה
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?
הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין, חלב שיבולת שועל ושמן קוקוס במקום חמאה. יצא מהמם, תודה!
יא, עשית לי חשק לנסות גם עם קמח כוסמין 🙂 תודה רבה ושמחה לשמוע שהצליח.
בדיוק מנסה את זה עם קמח כוסמין אבל זה יוצא קצת כמו פיתה
הוספתי יותר חלב
זה המתכון הראשון שלך שאני מכינה ויצא טעים ביותר! הוספתי בננה מעוכה והבת שלי אכלה בתאווה
ממש שמחה לשמוע, ויופי של תוספת <3
הכנתי את הבלילה ואני צריך להכין אותה בערך ב7 בערב הכנסתי למקרר זה יהיה בסדר?
כשמטגנים, על אש גבוהה? במחבת מעלה לי עשן 🤔
בכמה שמן להמיר את החמאה?
ואם אני קוצה מחצית מהכמות,אפשרי?
בוקר טוב,
הכנתי עכשיו ויצא מעולה (הפחתתי את כמות הסוכר כי גם בתי הפעוטה אכלה).
אם אני רוצה להכין כמות משולשת למשל מראש לאירוח, כמה שעות מראש ניתן ואיך לאחסן (אם בכלל)?
תודה!
יצא מושלםםםםם איזה מתכון מעולה???
ממש ממש כיף לשמוע!
לגמרי
אם אני רוצה להמיר בקמח תופח?
כמה לשים? לפנקייקים עבים ואווריריים..
אותה כמות רק ללא אבקת אפייה . ( יכול להיות שתצרכי להוסיף כפית אחת / חצי , אולי תמירי את אבקת האפייה לסודה לשתייה ? ניתן לערבב אותה עם החלב כדי למנוע טעם לוואי , ועם קצת חומץ לערבב ולהמתין כמה דקות .
המתכון מעולה, תודה רבה.
באהבה רבה. שמחה מאוד שאהבת
רחלי לדעתי אם אני הייתי משתמש במתכון הזה בקמח תופח לא הייתי שם אבקת אפייה אז אני לא מבין מה הבעיה להמיר .
אם היית קורא, היא כתבה בדיוק מה הסיבה אז אני לא בטוחה מה הבעיה לקרוא 🙂
אתה יכול להמיר לקמח תופח זה פשוט יצא הרבה יותר נמוך והרבה יותר דחוס (מהסיבה הפשוטה שכמות הקמח פה גבוהה במיוחד – הבועות שנוצרות בתגובה הכימית של אבקת האפייה נכלאות בקלות יותר בתערובת סמיכה ולכן הם יוצאים גבוהים במיוחד.)
הפנקייק הכי מוצלח שהכנתי!!! מתכון אליפות. תודה רבה
השתמשתי בקמח מלא ויצא מושלם!!
איזה כיף לשמוע שזה עובד גם עם מלא. תודה <3
תודה על מתכוו מצוין! כל המשפחה נהנתה! כל הכבוד לך.
ממש ממש שמחה שאהבת <3 ותודה שחזרת לכתוב
תודה על מתכון מעולה!!!!
כמה זמן ניתן לשמור את הבלילה במקרר טרם טיגונה? רוצה להכין עכשיו את הבלילה ולטגן מחר בצהרים…
הבן שלי ביקש פנקייק בחרתי במתכון זה באקראי.
מסתבר שזו היתה החלטה נכונה. גוזר ושומר.
תודה רבה
יצא מושלם.
פעם ראשונה שאני עושה פנקייק שהוא לא מהמתכונים של אמא.. ובהחלט לא טעיתי בבחירה.
תודה על מתכון אליפות.
הכנתי עכשיו יצא מושלם שונה מכל פנקייק אחר שהכנתי
תמיד היה יוצא לי דק .
עכשיו תפוח וטעים הילדים טרפו
אחלה מתכון
הוספתי חצי כפית מלח ורבע כוס קמח היות והיה נוזלי מדי. יצאו מעט דקים אך טעימים מאוד.
הי רחלי,
הבלוג שלך ממש כיפי ומועיל!! (גם האינסטגראם דא)
רציתי לדעת אם במתכון הזה אפשר להשתמש פשוט בקמח תופח במקום קמח פלוס א אפיה מטעמי עצלנות?? תודה 🙂
היי, אפשר להכין ולשמור במקרר? או לחילופין לשמור את הבלילה במקרר לפני שמכינים?
אפשר, אבל לא יותר מכמה שעות בודדות. ובכל מקרה, אם הבלילה מתייצבת מדי צריך להוסיף עוד קצת מים ולערבב לפני הטיגון
מושלםםם אין על המתכונים שלך. יצא מוצלח!
מושלמים!!! תודה רבה!!!
החלפתי את החמאה בשמן והורדתי את הסוכר ויצא מעולה! שונה מהפנקייקים שהייתי מכינה אבל נראה לי שאאמץ את המתכון:)
תודה רבה על כל המתכונים שאת מעלה3>
הפנקייקים יצאו עבים ורכים אבל הטעם שלהם מפוצץ בטעם לוואי של אבקת אפיה,
בטוח שצריך כף וחצי?
וואו! מתכון מושלם! תודה!
הבלילה יצאה לי די דלילה לא ממש נוזלית זה בסדר?
הבלילה יצאה לי די דלילה זה בסדר ?
רחלי המתכון הזה נפלא וכל חבריי נהנים ממנו בטירוף. לא האמנו שפנקייקים תפוחים ויפים כאלה יכולים להיות אפילו מוכנים מבפנים ולהפתעתנו הם לגמרי היו! תודה על השיתוף, תענוג!
הכנתי עכשיו … יצא פשוט תענוג 🙂
ממש ממש שמחה לשמוע!
הי רחלי, הכנתי ויצאו מושלמים! הכנתי עם אבקת אפייה אחת ו2 ביצים ויצא ממש תפוח.
מנצלת את ההזדמנות לכתוב לך שהמתכונים שלך מצוינים וכיף לקרוא אותך ולהכין. כך למשל, הכדורי פלאפל הירוקים מזמן בני בית וכל מי שטועם, מאמץ גם.
כיף גדול! תודה ותמשיכי לכתוב לנו 🙂
אדריאנה
יואווו תקשיבי יצא שלמות! אף פעם לא יצאו לי ככה שמנים ותפוחים! תודה על מתכון מוצלח(:
הכנתי ויצא מעולה!!! פעם ראשונה שיצאו לי כאלה נפוחים!! אגב, מה גורם להם להתקשות? חלק יצאו לי רכים ומהממים וחלק טיפה התקשו… אולי אם הופכים פעמיים על כל צד במחבת? תודה!!
הכנתי כמה פעמים מכמה מתכונים. המתכון שלך הטוב ביותר! יצא מעולה
היי
יש פה שאלה שחוזרת על עצמה, ולא ראיתי שהתייחס אליה.
כמה זמן אפשר לשמור את הבלילה במקרר?
תודה רבה
תשובה של רחלי: ״אפשר, אבל לא יותר מכמה שעות בודדות. ובכל מקרה, אם הבלילה מתייצבת מדי צריך להוסיף עוד קצת מים ולערבב לפני הטיגון.״
סוף סוף מתכון מושלם לפנקייק! איזה כיף תודה!
יצא ממש נהדר וטעים!
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3
פצצה
אשמח להמלצה לרינגים או מחבת פנקייק שאת משתמשת?
http://Www.p4u.co.il
היי , בנוגע לאבקת האפייה ,צריך 2 שקיות שלמות?
עשינו את הפנקייק. יצא מוש….נגלה אחת עשינו כמו במתכון בשנייה המרנו לכוסמין 70 אחוז של ניצת הדובדבן ושמנו אבקת אפייה בלי אלומניום הילדים התלהבו אפילו יותר
תודה על המתכון
לא יודעת למה לי השניים הראשונים יוצאים טוב וכל הבאים אחריהם נשרפים. המחבת חמה יותר אני יודעת. אבל איך נמנעים מזה?
אולי צריך מחבת מיוחדת לפנקייקים, עם העיגולים?
אחריי הרבה ניסיונות של הכנת פנקייקים אני יכולה להגיד לך בוודאות: אחריי כל הכנה של פנקייק 1
צריך לנקות את המחבת עם נייר סופג ואז לשים חמאה
ורק אז לשים בלילה חדשה במחבת.
כן, זה הרבה ״כאב ראש״ והשקעה אבל התוצאה
שווה את זה!
מתכון מושלם!תודה רבה!!
מתכון לא פחות ממושלם!
פעם שנייה שאני מכינה ולא מפסיקה להתלהב כמה הוא פשוט וטעים..
אכלנו חלק עם תוספת מלוחה ויצא נהדר:)
איזה תענוג לשמוע! תודה רבה שחזרת לשתף.
המתכון הכי טוב שניתקלתי בו, הפנקייק יצאו מעולים כמו עוגה!!
הי, לא מצאתי בתגובות. האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה?
לא ניתן. יש פה כמות גדולה של אבקת אפייה שאין בקמח תופח.
הי רחלי, עקבתי אחרי ההוראות, והפנקייקס יצאו יבשים, עם טעם חזק יחסית של אבקת אפיה וקצת טעם טפל כי לא הורגש כלל מתוק . אני בדכ מכינה בלינציס גדולים ודקים והם יוצאים די עסיסיים. היתי בטוחה שגם פנקייקס… מה לדעתך עשיתי לא נכון או מה היית ממליצה. אולי זה רק עניין של טעם וככה הם אמורים לצאת…
ממש לא אמורים לצאת ככה, והכינו אותם אלפים. שינית משהו במתכון?
וואו איזה פנקייקיםםם תודה על המתכון! יצאו רכים רכים אווריריים וטעימיםם!
ארוחת בוקר מפנקת;)
בלילה במחבת בתוך רינג. קצת לפני צריך להפוך – פזרתי שבבים של שקדים עם קצת סוכר. ואחכ הפכתי. מומלץ.
מתכון מדוייק קל וטעים מאוד! מאמצת אותו בחום! תודה רבה
יש גירסא טבעונית?
טעם לוואי נוראי של אבקת אפיה
כנראה שמת יותר מידיי אבקת אפייה,
כי לא אמור להיות טעם לוואי של אבקת אפייה.
הכנתי יצא מושלם
תודה על מתכון שלמות🙏 ❤️
היי, תודה רבה על מתכונים נהדרים 🙂
לאחרונה קורה לי דבר מוזר, אני מנסה לשים את החמאה בבלילת החלב והביצים (לאחר שהחמאה מעט מתקררת) ותוך שניה הבלילה נהיית גושית 🙁 האם יש לך מושג למה? תודה 🙂
לשים אותה כשהיא נוזלית. בגלל שהיה קר בחוץ היא מתגבשת מהר מדי.
תודה רבה ! אבל כשהיא נוזלית היא הכי חמה… למרות שהיא חמה לשפוך אותה על הבלילה הקרה?
חמאה חמה / ביצים וחלב קרים… החמאה מתגבשת מהקור של הבלילה
גם לי זה קרה פעם ראשונה,
תכיני את החלב והביצים, ותוך כדי שאת מערבבת אותם מהר עם מטרפה, תוסיפי אליהם לאט את החמאה.
החמאה עדיין מתקרר והופכת לגושים, אבל הם יהיו קטנטנים ומעורבבים בתוך הבלילה
חמאה חמה / ביצים וחלב קרים… החמאה מתגבשת מהקור של הבלילה
תודה מיטל!
היי, האם ניתן להשתמש בריוויון במקום חלב או אולי במקום חלק מכמות החלב?
אני מאוד אוהבת לאכול פנקייקים אז ניסיתי כבר המון מתכונים שמצאתי ברשת אבל המתכון שלך מוצלח וטעים מאוד!
השילוב עם החמאה המומסת גורם לפנקייק
להיות נפוח ואוורירי.
טיפ מס׳1: אחריי הכנה של כל פנקייק צריך כל פעם מחדש לנקות את המחבת ורק אז לשים בלילה חדשה.
אחרת הפנקייק יוצא שרוף.
טיפ מס׳ 2: אם אתם אוהבים, שימו רסק תפוחים בבלילה זה מעשיר את הטעם.
איך אפשר להכין אותם כשרים לפסח? אםשר להחליף את הקמח בקמח מצה?
בדרך כלל לא מגיבה בכאלו מקומות, אבל חייבת להגיד שאלו הפנקייקים הטובים ביותר שהכנתי! הם קלים להכנה (לקח לי פחות מ10 דקות) ויוצאת כמות מספקת מאוד! (בערך 17 פנקייקים בינוניים). אני השארתי את הבלילה במקרר כ5 שעות ועדיין יצאו מצויין וקצרו מחמאות רבות. תודה לך רחלי!
על איזה חןם מחממים את המחבת
וואו! אני כבר מלא זמן מחפש את המתכון המושלם לפנקייק, הכמויות המדויקות לפנקייק המושלם.
הכמויות פה מדויקות בטירוף! לא מתוק מדי, מבעבע, באמת מושלם.
ראיתי בהרבה מקומות שכדאי לתת לבלילה לנוח לפחות חצי שעה כדי שאבקת האפיה תעבוד (והפנקייקים יוצאים יותר אורייריים).
ולמרות שאין על פנקייקים טריים, אפשר להכין כמות גדולה, לעטוף כל פנקייק בניילון נצמד ולהקפיא.
זה אמנם לא יצא מושלם כמו טרי, אבל המרקם בהחלט נשמר בהפשרה בטוסטר
– והכי חשוב – מרגיע את הרעב של הילדים במהירות שיא 🙂
מתכון מעולה!ניסיתי מלא,כולם יצאו סבבה,שלך יצאו מושלמים!!מאמצת וממליצה,תודה🥰
אולי באשמתי אבל אחד הפנקייקים הגרועים שיצא לי להגיש…
בוקר טוב. האם אפשר להמיר לקמח מלא? צריך לשנות כמות קמח? או לעלות אבקת אפיה? חשבתי חצי לבן חצי מלא. תודה
היי רחלי. ראיתי שהכינו מקמח מלא אבל יעבוד גם אם אשתמש בשיבולת שועל טחונה במקום הקמח?
תודה על מתכונים מעולים:)
אמאללללה הההה איזה טעימים הם!!❤️❤️❤️
הילדים שלי פשוט חולמים עליהם ומבקשים אותם שוב שוב!
שאפו על המתכונים המהירים והטעימים. תודה רבה
אהבתי את הפנקייקים אבל זה לא ממש דומה לבית הפנקייק..
ממש שמחה לשמוע שאהבת <3
היי רחלי – תודה על המתכון הנפלא!
הכנתי אותו פעמיים – פעם אחת חיכיתי חצי שעה בין הכנת הבלילה לבין הטיגון ופעם אחת טיגנתי מיד. בשתי הפעמים הפנקייקים יצאו טעימים אווריריים להפליא, אבל בפעם השנייה היה להם טעם לוואי קל של סודה לשתייה (לא הפריע להם להיטרף במהירות שיא😊).
האם לדעתך יכול להיות שזה קשור לזמן ההמתנה, ועדיף לחכות קצת לפני הטיגון?
פנקייקים מעולים
תודה רבה על מתכון מעולה
המרתי בחצי קמח כוסמין מלא
ולא הוספתי חמאה לבלילה אלא רק שימנתי בעזרת חמאה את התבנית יצא מושלם.
ובכלל המתכונים שלך נראים טעימים מאוב
מעכשיו אעקוב😋😀
בתור אחד שמכין לא מעט פנקייק, זה ממש מתכון מעולה. יצאו לי חביתיות ברדיוס של בית הפנקייק אבל רק 6.
אבל די עבות יחסית.
תודה רבה
הכנתי ויצא מעולה!
למי שיש קמח תופח בבית- אני הכנתי עם קמח תופח והוספתי שקית אבקת אפייה אחת והפנקייקס יצאו תפוחים וטעימים.
שמנו מעל שוקולד לבן ומייפל אמיתי
האם אפשר להכין את הבלילה מראש ולהכין לאחר כמה שעות במקרר?
היי !! האם יש אפשרות לשים קמח שיבולת שועל במקום הקמח?
מעולה!!!!! הכנתי גרסת פרווה עם מים ונטורינה, שילשתי כמויות לפי ההמלצות פה:
מ-ו-ש-ל-ם לא נשאר פירור!
פעם ראשונה מגיבה אך בהחלט לא פעם ראשונה שמכינה, פשוט מעולה אחרי מספר רב של פעמים שהכנתי פשוט מתכון מעולה !!!! תודה על השיתוף 🙂
אני מכינה את הפנקייקים האלה כבר המון זמן והם יוצאים מושלמים בכל פעם ותמיד אומרים “הפנקייק הראשון הכי גרוע” אבל במתכון הזה כולם מושלמים
המתכון הכי פצצתי שהכנתי!!!!! התחסלו בדקה!!!!!!
ייאי, איזה כיף ♥
אוהבת מאוד את המתכונים שלך ! מה עשיתי לא טוב אם הפנקייקים יצאו לי לא מוכנים מבפנים ?
תודה על המתכון! ניסיתי פעם ראשונה, יצאו קצת יבשים וקשיחים למרות שעירבבתי במינימום את הקמח. בתמונה אצלך נראים רכים מאוד? שמתי קמח במשקל שצוין. אולי להפחית מעט מהקמח? לא מצאתי מה גודל הלהבנה האידיאלי, או שטוגנו זמן רב והתייבשו או שנשרפו מבחוץ ובפנים עוד היה נא. תודה רבה!
היי פנקייק מעולה!!
אפשר להשאיר את הבלילה לילה במקרר?
מצוין!!!!
לא הבנתי איך יצא כשהיו מלא גושים קטנים של קמח אבל זה אכן מושלם ברמות
מתכון מושלם!! שמחה להכין מתכונים שלך בכל פעם מחדש!
אפשר להכין את הבלילה יום מראש ולשמור בקירור? מחפשת מתכון לפנקייקים שאפשר לקחת כבלילה מוכנה לקפמינג בשטח ורק לטגן 😁
איזה כיף לשמוע. ולצערי לא נראה לי כי אבקת אפייה שעומדת כמה שעות מפסיק לעבוד בשלב כלשהו.
חייבת להתערב פה, הכנתי את הבלילה בבוקר ואת הפנקייקים טיגנתי בפועל רק בערב לארוחת ערב, יצאו מושלמים! תפוחים ונהדרים בלי שום טעם לוואי.
היי, אשמח להבין האם יש אפשרות להמיר את המתכון לקמח כוסמין ו/או תחליף לביצים?
מתכון מהמםםם! וניסתי כמה מתכונים של פנקקים שמנמנים ולא יצאו טוב כמו זה!!!
בניגוד לתגובות אני דווקא חשבתי שכדאי להוסיף סוכר (אוהבים לאכול אותם עם מעט חמאה מלמעלה, וזהו 🙂
אחד פנקייקים כי טובים שהכנתי הוא יצא לי ממש שמן ואוורירי מאוד טעים!!!
איזה כיף לשמוע!
היי 🙂 הכנתי את הפנקייקים והיה לי מוזר שכתוב במתכון 1 וחצי שקיות של אבקת אפיה אבל לקחתי סיכון….לפני הטיגון טעמתי את הבצק ויצא טעם מאוד חזק של אבקת אפיה… הוספתי משמעותית יותר סוכר ממה שרשום במתכון כדי להציל את הבצק ולהסתיר את הטעם המר וזה עבד. חושבת שצריך לתקן את הכמות שרשומה במתכון
אורירי מאוד אבל יש טעם חזק של ביצה מרגיש כמו חביתה מתוקה ):
לגמרי
מוששששששששש!!!!!
וווווווואו.
המתכון המושלם. לא להפחית ולא להוסיף כלום.
תפוח ואוורירי באופן המדוייק.
תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
היי קרוטית אני מאד אוהבת את המתכונים המוצלחים שלך אז קודם כל תודה
(את מרק החרירה שלך אני מחסלת סיר לבד ולא יכולה לקום מהספה!)
כבשלנית מתחילה אשמח אם תוכלי להשיב על שתי שאלות קצרות:
1. על איזה חום צריכות להיות הכיריים? נמוך/בינוני/גבוה?
2. איך יודעים שהפנקייק מוכן? כי בפעמים הקודמות שניסיתי (מתכון אחר) הפנקייק נראה לי “חי” מבפנים ודביקי.. אז איך מזהים? תודה
הפנקייקים הכי טובים שהכנתי אי פעם!
טעם ונילי עדין, יפים ורכיםםםםם
וקלי הכנה!
תודה רבה!
מתכון מושלם, יצאו פנקייקים תפוחים ואוריריים….תודה
מתכון פשוט מעולה!!!
ממליצה להשתמש בבלנדר מוט, יצאו אווריריים בטירוף
מתכון פשוט וטעים, תודה!
כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לפנקייקים שמנמנים כאלה!! והוא כל כך פשוט להכנה ויוצא מושלם, תענוג, הילדים ליקקו את האצבעות 🙂
(גם אני, על מי אני עובדת)
יש מצב להמיר את מתכון הפנקייק לפרווה?
יצאו זוועה! חוץ מאיזה שניים – כל הפנקייקים יצאו שחומים ויפים ושמנמנים מבחוץ ובלילה חיה בפנים 🤢
לא ממליצה בכלל….
םאש גבוהה מדי,שהשחימה בחוץ ולא היה מספיק זמן לאפות בפנים.
מתכון פשוט מעולה!
לא האמנתי שהם יצאו כל-כך גבוהים, אבל וואלה עבד:)
יצא פנקייק מעולה!! תודה
נשמח גם למתכון לקרפ
לא יוצאים לי עבים כל כך ואני שמה יותר משתי כפות כדי שיהיה עבה.. יש פיתרון?
וגם עוד שאלה כשהם מתקררים הרבה פעמים יש טעם לוואי של הא. אפיה.. יש לזה גם פיתרון במקרה?
רק אציין שיוצאים רכים ואווריריים מאד!
יש רק בעיה קטנה במתכון. זה לא מספיק!! ניסיתי להכפיל כמויות אבל בזכות ההסברים הנהדרים והמפורטים שלך הפנקייק יצאו כל כך מושלמים שאפילו הכפלת כמויות לא מספיקה! טעים אפילו יום למחרת כשמחממים אותם קצת בטוסטר. פשוט שלמות! תודה על הכל!
הכנתי אתמול בעקבות המלצה של גיסתי ויצא פצצה!!
תודה רבה!!
עשיתי כמות פי אחד וחצי
ויצאו המון פנקייקים, נראה לי בסביבות 20, אולי יותר.
היי
אני מכינה את הפנקייקים האלה כבר שנים, אבל בזמן האחרון אני מרגישה שהם קצת מרים
(אנחנו מכינים עם תוספות מלוחות אז אי אפשר לכסות עם שוקולד או מייפל).
אני עושה תמיד חצי מהכמות ושנה שקית שלמה של אבקת אפיה ובערך כפית של תמצית וניל.
משתדלת לא לערבב יותר מידי
יש סיבה שזה יוצא לי מר?
תודה
היי
הכנתי ויצא פגז!!!
תודה על המתכון המושלם!
מתכון מושלם
מכינה באופן קבוע לבן 3 הצליאקי, ממירה שליש מהקמח בקמח שקדים והיתרה תערובת כרגיל
בשנה שעברה גם הכנתי רק פרווה מטעמי אלרגיה בגן, שמן קנולה במקום חמאה וחלב סויה או שקדים במקום חלב
מושלם מושלםםם
משמח ממש לשמוע
פנקייקים מעולים. האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן או קמח מקור אחר שישמור על הטעם הנהדר?
יצא ממש ממש טוב
רק על אש גבוהה זה יוצא שרוף מיבחו וחם מיבפנים אז פשוט הנמחתי את האש והפנקייקים יצאו מושלמיםםםםם
גבוהים ואוורירים
ממליצה ממש
יצאו פשוט COOL בת-דודה שלי גם הכינה ויצא לה טעים בטרוףףףףףףףףףףףף
אוורירי גבוה וטעם גן עדן מומלץ מאד
גם אני אוהבת את המתכונים שלך. נהדרים.
כמה כפות שמן במקום חמאה?
היי רחל,
חשוב,לי לומר קודם שאני פשוט מכורה למתכונים שלך, תודה על אוכל טעים שמתחסל במהירות.
יש לי שאלה לגבי הפנקייקים..הכנתי אותם מספר פעמיים ויוצא לי טעם סבוני…לדעתי זה מהאבקת אפייה…השאלה,היא אם אפשר להוריד לכפית אחת או כף אחד?
תודה,
ושבוע טוב ושקט (:
היי מומלץ מאוד להוסיף יוגורט לבלילה
יצא מעולה!!
תודהה
עוד מתכון לא מדוייק מבית רחלי… 1.5 שקיות אבקת אפיה? יצא מר וטעם חזק של אבקת אפיה. כמה עוד נפילות יהיו לי איתך … לא מתכון ראשון לא מוצלח וכל פעם מנסה ומנסה לתת הזדמנות ורק נפילות. צריכה להמשיך לדבוק במתכונים של ״חן במטבח״, תודה שלום
מתכון מושלם לפנקייק, מכינה רק אותו כבר כמה שנים
תודה על מתכון משובח. הבן שלי התלהב ממש מהפנקייקים. הוא אמר שהם הכי טעימים שאכל עד היום. מתכון לגזור ולשמור
רחלי תודה על כל המתכונים את אלופה!
ואם אפשר להאיר הערה לכמה אנשים שחושבים שמישו חייב להם משו,
אפח’ד לא מחייב אתכם להכין כלום וזה בחירה שלכם לקחת סיכון כשמדובר במתכון חדש…
אבל להאשים ולהפיל את התסכולים של החוסר הצלחה על מישו שעשה לכם טובה זה לא בסדר!
שנה טובה וחג שמח !
היי לקח לי המון זמן לראות איפה מגיבים אבל ממש אהבתי
אני בת 12 והכנתי לכל המשפחה ויצא מושלםםםםם ביום ממש גשום וקפואאא והיה טעים רצח
שמרתי את המתכון ואת שמך ואני מקווה שתעזרי לי מאוד
תודה רבה!