פנקייקים כמו בבית הפנקייק (קלים מאוד להכנה)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (76 הצבעות, ממוצע: 3.64 מתוך 5)
Loading...

לי ולפנקייקים יש רומן ארוך. כבר שנים שאני מנסה למצוא מתכון אולטימטיבי, כזה שיזכיר את הפנקייקים האהובים עלי מבית הפנקייק, אבל עד לפני שבוע זה לא ממש הצליח. שלא תבינו לא נכון, תמיד יצא טעים, וכשמוסיפים רוטב מייפל בכלל מדובר בתענוג, אבל אני חיפשתי משהו אחר.

את המתכון הבסיסי לפנקייק אני משערת שרובכם מכירים – ביצה, חלב, קמח תופח וחמאה ויש בלילה מוכנה, השאלה איך גורמים להם לתפוח ולהפוך לאווריריים ושמנמנים כמו שאני אוהבת.

אז השבוע החלטתי לקחת את האתגר ברצינות והכנתי 40 פנקייקים בשלל וריאציות. בנגלה אחת שיניתי את כמות הביצים, בשנייה הגדלתי את כמות אבקת האפייה ובשלישית ניסיתי להעיף את הסוכר. בסוף הגעתי לנוסחה שבעיני עובדת הכי טוב והיא זאת שתייצר לכם את הפנקייקים הכי אווריריים שיש בלי להפריד ביצים ולהקציף אותם.

כן, יש כאן יחסית הרבה אבקת אפייה, אבל זה מה שעושה אותם לכל כך מעולים.

ומה אם אתם בכלל טיפוסים של פנקייקים דקים יותר (רדו רגע לתמונה למטה – רואים את אלה שמאחורה? אלה הדקים) פשוט מאוד – מתחת לרשימת המצרכים כתבתי לכם מה צריך לשנות כדי שיצאו פנקייקים כאלה. אז אתם יכולים לבחור.

איך מגישים? בעיני הכי טעים להגיש אותם עם רוטב מייפל וכדור גלידת וניל אבל כמובן שכל רוטב מתוק שאתם אוהבים, משוקולד ועד ריבה, יעבוד כאן.

פנקייקים גבוהים בגרסת בית הפנקייק

מצרכים ל-12 פנקייקים דקים או 10 גבוהים:
2 ביצים
2 כפות סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן רגיל
1 ו-1/2 שקיות (1 ו-1/2 כפות) אבקת אפייה

*לפנקייקים דקים יותר מורידים את כמות הביצים לביצה אחת ואת אבקת האפייה לשקית אחת. כל השאר נשאר אותו דבר.

אופן הכנה:
– בקערה גדולה טורפים את הביצים עם מזלג או מטרפה ידנית.
– מוסיפים חלב, , סוכר, חמאה מומסת ווניל וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה (לא, אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח כי כמות אבקת האפייה בקמח תופח קטנה יחסית למה שאנחנו צריכים כאן) ומערבבים עם כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת. זה בסדר אם יש גושי קמח קטנטנים, ממש חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפנקייקים יצאו קשים.
– מחממים מחבת ומשמנים בעזרת מעט חמאה או תרסיס שמן ויוצקים 2 כפות מהבלילה.  עדיף בשלב הזה לתת לבלילה להשתטח לבד או לשטח אותה מעט לצורת עיגול עם גב הכף.
– מטגנים במשך 2-3 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לדקה נוספת. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
– מגישים עם מייפל או סירופ שוקולד.

פנקייקים
אותה כמות בלילה ב-2 גרסאות: גרסה תפוחה וגרסה דקה

הערות ושדרוגים
– אפשר להפחית את כמות הסוכר לכף אחת או להוריד לגמרי ואז להגיש בגרסה מלוחה עם חביתת עין למעלה או תרד מוקרם או רוטב שמנת פטריות.
– לגרסת פרווה ממירים את החלב בחלב שקדים/אורז/סויה/קוקוס ואת החמאה בשמן קוקוס.
– לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לבלילה גרידת תפוז.
– כדי לקבל את צורה עגולה ומדויקת מבחינת הגובה פשוט שמים את הבלילה בתוך רינג משומן שנמצא על המחבת ומטגנים בתוכו.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

56 תגובות

  1. רוני says:

    באיזה שלב מוסיפים את הסוכר? עם הקמח ואבקת האפייה? או לפניכן? 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אכן שכחתי את הסוכר 🙂 תיקנתי ובכל מקרה מוסיפים בשלב הוספת החמאה כדי שהסוכר יתמוסס.

  2. סוזנה says:

    בוקר טוב, שתי כפות רגילות, לא יוצא דק?

    1. רחלי קרוט says:

      אלה שבתמונה הוכנו מ-2 כפות יחסית גדושות. הפנקייקים תופחים

  3. כרמית says:

    הי רחלי כמה שמן שמים במקום החמאה המומסת

    1. רחלי קרוט says:

      כמות זהה

  4. ניצה ה says:

    היי רחלי
    האם ניסית עם ריוויון (במקום באטר מילק שאין במחוזותינו) ומי סודה? אם לא ,שווה ניסיון.על כוס קמח תופח חצי כוס חלב.שליש כוס מי סודה או ריוויון.מתכון ישן של אהרוני.
    מכל מקום תודה על המתכון שלך ינוסה גם בהקדם.
    חג שמח.

  5. ורד says:

    נראה מעולה!!!
    אני יכולה לוותר על החמאה? להמיר בשמן ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי 🙂

    2. אביעד says:

      לדעתי לא כדאי זה מוסיף המון

  6. רעות says:

    נראה פצצהה
    אפשר במקום חמאה לשים שמן קנולה ובמקום חלב מים?
    יצא טוב?
    🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ואפשר 🙂

  7. נדב says:

    היי, יש לך רעיון איך אפשר להוריד את הביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      להמיר בבננה מעוכה. קצת פחות תפוח אבל עדיין מאוד טעים.

  8. איריזטה says:

    הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין, חלב שיבולת שועל ושמן קוקוס במקום חמאה. יצא מהמם, תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      יא, עשית לי חשק לנסות גם עם קמח כוסמין 🙂 תודה רבה ושמחה לשמוע שהצליח.

  9. ריבה says:

    זה המתכון הראשון שלך שאני מכינה ויצא טעים ביותר! הוספתי בננה מעוכה והבת שלי אכלה בתאווה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע, ויופי של תוספת <3

      1. בר says:

        הכנתי את הבלילה ואני צריך להכין אותה בערך ב7 בערב הכנסתי למקרר זה יהיה בסדר?

  10. עדי says:

    בכמה שמן להמיר את החמאה?
    ואם אני קוצה מחצית מהכמות,אפשרי?

  11. שירי says:

    בוקר טוב,
    הכנתי עכשיו ויצא מעולה (הפחתתי את כמות הסוכר כי גם בתי הפעוטה אכלה).
    אם אני רוצה להכין כמות משולשת למשל מראש לאירוח, כמה שעות מראש ניתן ואיך לאחסן (אם בכלל)?
    תודה!

  12. יערה says:

    יצא מושלםםםםם איזה מתכון מעולה???

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע!

  13. עדידוש says:

    אם אני רוצה להמיר בקמח תופח?
    כמה לשים? לפנקייקים עבים ואווריריים..

  14. הגר says:

    המתכון מעולה, תודה רבה.

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. שמחה מאוד שאהבת

  15. עמרי כץ says:

    רחלי לדעתי אם אני הייתי משתמש במתכון הזה בקמח תופח לא הייתי שם אבקת אפייה אז אני לא מבין מה הבעיה להמיר .

  16. מירב says:

    הפנקייק הכי מוצלח שהכנתי!!! מתכון אליפות. תודה רבה

  17. ליבי says:

    השתמשתי בקמח מלא ויצא מושלם!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע שזה עובד גם עם מלא. תודה <3

  18. מיכל says:

    תודה על מתכוו מצוין! כל המשפחה נהנתה! כל הכבוד לך.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת <3 ותודה שחזרת לכתוב

  19. אוסנת אבידן says:

    תודה על מתכון מעולה!!!!

  20. נגה says:

    כמה זמן ניתן לשמור את הבלילה במקרר טרם טיגונה? רוצה להכין עכשיו את הבלילה ולטגן מחר בצהרים…

  21. רונן says:

    הבן שלי ביקש פנקייק בחרתי במתכון זה באקראי.
    מסתבר שזו היתה החלטה נכונה. גוזר ושומר.
    תודה רבה

  22. שושנה says:

    יצא מושלם.
    פעם ראשונה שאני עושה פנקייק שהוא לא מהמתכונים של אמא.. ובהחלט לא טעיתי בבחירה.
    תודה על מתכון אליפות.

  23. גליה says:

    הכנתי עכשיו יצא מושלם שונה מכל פנקייק אחר שהכנתי
    תמיד היה יוצא לי דק .
    עכשיו תפוח וטעים הילדים טרפו
    אחלה מתכון

  24. מיקי says:

    הוספתי חצי כפית מלח ורבע כוס קמח היות והיה נוזלי מדי. יצאו מעט דקים אך טעימים מאוד.

  25. רחלי says:

    הי רחלי,
    הבלוג שלך ממש כיפי ומועיל!! (גם האינסטגראם דא)
    רציתי לדעת אם במתכון הזה אפשר להשתמש פשוט בקמח תופח במקום קמח פלוס א אפיה מטעמי עצלנות?? תודה 🙂

  26. טל says:

    היי, אפשר להכין ולשמור במקרר? או לחילופין לשמור את הבלילה במקרר לפני שמכינים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אבל לא יותר מכמה שעות בודדות. ובכל מקרה, אם הבלילה מתייצבת מדי צריך להוסיף עוד קצת מים ולערבב לפני הטיגון

  27. רחלי בן חמו says:

    מושלםםם אין על המתכונים שלך. יצא מוצלח!

  28. דניאלה says:

    החלפתי את החמאה בשמן והורדתי את הסוכר ויצא מעולה! שונה מהפנקייקים שהייתי מכינה אבל נראה לי שאאמץ את המתכון:)
    תודה רבה על כל המתכונים שאת מעלה3>

  29. שרה says:

    וואו! מתכון מושלם! תודה!

  30. גיל-לי says:

    הבלילה יצאה לי די דלילה לא ממש נוזלית זה בסדר?

  31. גיל-לי says:

    הבלילה יצאה לי די דלילה זה בסדר ?

  32. עדי says:

    רחלי המתכון הזה נפלא וכל חבריי נהנים ממנו בטירוף. לא האמנו שפנקייקים תפוחים ויפים כאלה יכולים להיות אפילו מוכנים מבפנים ולהפתעתנו הם לגמרי היו! תודה על השיתוף, תענוג!

  33. בני says:

    הכנתי עכשיו … יצא פשוט תענוג 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  34. אדריאנה says:

    הי רחלי, הכנתי ויצאו מושלמים! הכנתי עם אבקת אפייה אחת ו2 ביצים ויצא ממש תפוח.
    מנצלת את ההזדמנות לכתוב לך שהמתכונים שלך מצוינים וכיף לקרוא אותך ולהכין. כך למשל, הכדורי פלאפל הירוקים מזמן בני בית וכל מי שטועם, מאמץ גם.
    כיף גדול! תודה ותמשיכי לכתוב לנו 🙂
    אדריאנה

  35. ליאור says:

    יואווו תקשיבי יצא שלמות! אף פעם לא יצאו לי ככה שמנים ותפוחים! תודה על מתכון מוצלח(:

  36. אפרת says:

    הכנתי ויצא מעולה!!! פעם ראשונה שיצאו לי כאלה נפוחים!! אגב, מה גורם להם להתקשות? חלק יצאו לי רכים ומהממים וחלק טיפה התקשו… אולי אם הופכים פעמיים על כל צד במחבת? תודה!!

  37. אלכס says:

    היי
    יש פה שאלה שחוזרת על עצמה, ולא ראיתי שהתייחס אליה.
    כמה זמן אפשר לשמור את הבלילה במקרר?

    תודה רבה

  38. ליאת says:

    סוף סוף מתכון מושלם לפנקייק! איזה כיף תודה!

  39. לירז says:

    יצא ממש נהדר וטעים!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend