סוף סוף, מקום קטן משלי
נעים להכיר, קוראים לי רחלי קרוט ואני ממש שמחה שהגעתם לבקר.
מי אני?
גדלתי בבית שאוהב ומתעסק באוכל, כזה שיצר המון זכרונות סביב השולחן.
סבא וסבתא, מהצד ההונגרי של אמא, עבדו באטליז וכילדה להורים שעבדו שעות ארוכות, ביליתי המון זמן במטבח שלהם. בדרך כלל על כיסא מוגבה ולצד סכין ומזלג. כן, גם כשמדובר בלחם מרוח בחמאה סבא לא ויתר לי על המזלג. הוא גם זה שדאג להזכיר לי שאחרי כל ביס צריך לגרוף את האוכל לתוך הצלחת, שלא יתפזר.
אל מול הפדנטיות של סבא והנימוסים שהביא מהונגריה, הייתה סבתא שבישלה כמו שד, התלבשה כמו להבה והציתה אש של רגשות וריחות מסביב. השוני בינהם היה גם סוד ההצלחה ולמרות שהייתי קטנה מאוד אני יודעת שהרבה ממי שאני היום נזקף לזכותם. הם היו הראשונים שפתחו בפני עולם שלם של טעמים וריחות, של תבשילים ועוגות גבוהות מביצה אחת. למרות זאת, הייתי ילדה מאוד בעייתית ובררנית בנוגע לאוכל והשמועה אומרת שניסו עלי את כל השטיקים עד גיל יחסית מבוגר כדי שאסכים לאכול משהו.
החיידק הקולינרי לא פסח גם על הצד הרוסי במשפחה וסבא שלי, מצד אבא, היה האיש הכי אופטימי ורחב לב שאני מכירה, והכין לנו לביבות תפוחי אדמה וגזר שבלתי אפשרי לשחזר את הטעם המושלם שלהן ואת הנחמה שהגיעה עם כל ביס. אני זוכרת שהיינו מגיעים אליהם לדירה בתל אביב וכבר בחניה מריחים את ריח הטיגון. הריח הזה הוא מה שהוביל אותי, שנים אחר כך, להכנס למטבח ולשחזר את הזכרונות שמגיעים ביחד איתו.
הזכרונות האלה, כוללים גם המון בישולים של אמא – הבשלנית האמיתית במשפחה.
כשגרנו בבת-ים, העניין העדתי היה מאוד מוחצן אבל נעדרו ממנו רגשי נחיתות או סטיגמות. בזמן שמולנו גרה שכנה עיראקית שהכינה קובות מטורפות, מעלינו גרה משפחה פרסית שבזכותה גדלתי על גונדי. בשנים האלה התרחשה גם אחת העליות הגדולות מברית המועצות ולא מעט מהחברים שלי בקושי ידעו מילה בעברית. אני באמת מתגעגעת לתקופה הזאת שהגאווה והמסורת היו מנת חלקם של כולנו.
אמא שלי, שהסתקרנה מהריחות השונים שהגיעו מהמטבחים בבניין, למדה להכין את האוכל הזה ואנחנו זכינו להתענג כבר בילדות על אוכל פרסי לצד גולאש הונגרי וקרפלך רוסי. וגם בלינצ’ס אלוהי שעד היום אני לא יכולה לעמוד בפניו.
למרות הפתיחות הקולינרית בבית, עד גיל 21 אכלתי בעיקר פירה ושניצל, עדיף לצד קטשופ. המפנה התחיל באוסטרליה, במהלך הטיול הארוך אחרי הצבא. שם, באווירה המשוחררת, גיליתי שסושי הוא לא בהכרח מאכל פלצני כמו שהגדירו אותו אז בארץ ושעוגת גזר היא דבר מופלא. מי חשב אז שגזר יכול להכנס למתכונים מתוקים?
משם יצא לדרך מסע ארוך בעקבות הטעמים, הריחות והאמוציות שמגיעות ביחד עם האוכל – בהתחלה ניסיתי המון מתכונים בבית של ההורים, ועל הדרך חירבתי להם את המטבח. בהמשך הלכתי לקורסים וסדנאות שסיקרנו אותי, אבל רוב הידע שלי הגיע מניסוי והמון טעויות ובעיקר מטעימות אינסופיות.
בשנת 2007 הגעתי לאתר nana10 כגרפיקאית וכמה חודשים אחר כך מצאתי את עצמי כותבת על אוכל ואחר כך גם עורכת את המדור במשך 6 שנים. התקופה הזאת, מעבר להיותה לחוצה ומטורפת, הייתה הבית ספר הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי. התמזל מזלי והעורך הראשי, פיני אסקל, הריח שיש כאן מישהי שבאה לתחום לגמרי מהבטן והחליט ללמד ולתת לי את הכלים איך להפוך את התשוקה הזאת למשהו שאפשר לספר עליו.
ב-3 השנים שלאחר מכן, כחלק מהחלטה לצאת לדרך עצמאית, ערכתי והייתי חלק מהבעלים של אתר FOODPAGE – פלטפורמה לבלוגרים, מתכונאים ועורכי אתרי אוכל שמעלים את המתכונים שלהם לאתר ואלה עוברים סינון קפדני כך שרק הטובים באמת מתפרסמים – האתר נמכר כמה שנים לאחר מכן.
כשהחלטתי לצאת לעצמאות מלאה, בפעם הראשונה בחיי, פתחתי את הבלוג הזה כדי שיהיה לי בית. מקום לחזור אליו. לא דמיינתי עד לאן הוא יגיע ומה תהיה החשיבות שלו עבורי ועבור מיליוני הגולשים שמגיעים אליו כל חודש מחדש. ואני באמת, באמת, מתרגשת כל בוקר מחדש להכנס לכאן ולראות כל כך הרבה אנשים שמייצרים זכרונות ביחד איתי.
במקביל לבלוג, שהוא באמת בייבי אהוב, אני כותבת את מדור האוכל בידיעות אחרונות (זמנים+), מייעצת ובונה אסטרטגיות תוכן, שיווק וסושיאל לחברות מסחריות בתחום הקולינריה, מקימה מיזמים שבוערים בי (היי צוציקים ו-YOOO!), מפתחת מתכונים עבור חומרי גלם על המדף ועבור נכסי תוכן של חברות מזון וגם הוצאתי את חוברת חלה של אהבה שנמכרה באלפים רבים ושימחה אותי מאוד.
צוחקים עלי תמיד שאין לי זמן, והאמת היא שזה באמת נכון. אבל לעולם לא תשמעו אותי מתלוננת על העבודה שבחרתי ובחרה אותי, בעיקר כי אני נהנית לקום אליה כל יום מחדש. ובעיקר – בעיקר כי אני מבינה שדרך הבטן אני מצליחה לגעת בליבם של אנשים. ובסופו של יום בשביל זה אני עושה את הכל.
אז בנימה אופטימית זו, אני שולחת אתכם להסתובב בבית שלי. לנבור במתכונים, להכנס למטבח ולנסות. ושוב לנסות. ולטעות. ולטעום. ולהנות. ולעולם לא להתייאש, גם אם העוגה לא יצאה בדיוק כמו בתמונה. אני מבטיחה לכם, שבסוף זה יצליח והסיפוק. הו הסיפוק.
ואני תמיד כאן כדי לעזור.
תהנו.
בהצלחה לך רחלי 🙂
הבלוג מקסים ומזמין !!
כבר רצה לנסות ממבחר המתכונים המופלאים שלך!!
בהצלחה
נעמי 🙂
תודה רבה! ממש שמחה שאהבת.
וספרי איך יצא 🙂
אפיתי את לחם טחינה אותו הצעת. אסור לי קמחים בכלל והמתכון שלך נפלא וטעים ונהדר וככ פשוט להכנה. אשמח לדעת אם אפשר בלי מלח בכלל ולמתכונים נוספים ללא קמח.
נעה
בנתיים מתכונים הכי מוצלחים אצלך .. תודה רבה
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה רבה
היי רחל,
נתקלתי בעוגיות שוקולד ציפס, מתכון שלך. ואכן עשיתי והשארתי יומיים את התערובת במקרר. היום הוצאתי והמסה קשה מאד . איך אני יכולה להכין עוגיות? להשאיר בחוץ כמה זמן? ומה אחר כך?
ואיך מגיעים לבלוג שלך?
תודה מראש
נהנית המתכונים שלך.
בהצלחה.
שלום לך רחלי.מאוד נהנה מכתבות בתחום האפיה.אשמח לדעת היכן אפשרי לרכוש קמח ערמונים.תודה זהר
היי הכנתי את המאפינס תירס שלך יצא מהמם האם אפשר להקפיא אותם ?
לרחלי היקרה והמתוקה?
אני מאד שמחתי להכין את המתכון שלך ❤❤
את פשות יודעת להכין מיוחד במינו אין אליך
כיף לילדים שלך כל היום את מכינה להם ואופה להם כחה🌭🌭
זה ניראה לי
בהצלחה בהמשך
המתכונים ❣💞
כל כך שמחה שהגעתי אלייך, אהבתי ברמות, אמשיך לדפדף, ולבצע! תודה רבה
תודה רבה רבה על המילים היפות. וכיף שאהבת.
רחלי טתם מחכים לתביעות קטנות ?
את מפרסמת ספר חלות ולא קיבלתי אותו
חנה ארמל 0556677732 תחזרו אלי בבקשה !!
היי חנה,
התשלום שלך באתר נכשל וההזמנה לא נעשתה.
את מוזמנת לנסות שוב עם אמצעי תשלום אחר.
החלות יצו מיוחדות ממש טעימות כל הכבוד לך
החלות יצו מיוחדות ממש טעימות כל הכבוד לך
לרחלי היקרה והמתוקה?
אני מאד שמחתי להכין את המתכון שלך ❤❤
את פשות יודעת להכין מיוחד במינו אין אליך
כיף לילדים שלך כל היום את מכינה להם ואופה להם כחה🌭🌭
זה ניראה לי
בהצלחה בהמשך
המתכונים ❣💞
המתכונים שלך מעולים ההסבר מדוייק וכל מה שעשיתי היה מוצלח וגרף מחמאות. הלחם טחינה ״שלי״ הוא סימןההיכר שלי מביאה לכל מקום וכולם מגיבים וואו בטוח שאין קמח? בקיצור יישר כח ותמשיכי להביא מתכונים חדשים.
מאוד מרגש הזכרון של הבישולים של סבא
בהצלחה ותמשיכי לתת לנו מתכונים קלים וטעימים👏👏🌹
הסלט ביצים שלך מעולה,קבלי מחמאה מבני משפחתי המורחבת שהיא מעורב ישראלי חובק עולם.
איפה ניתן לקנות את הרוטב חריף מתוק
שבלולי חלווה – לא ציינת איך מכינים את המילוי…
מדהימה, איזה כיף לשוטט רוב היום בין מתכון למתכון שאחד יותר מגרה ומהמם מהשני,
תודה רבה לך ששיתפת אותי בקישור, בהצלחה רבה.
היי רחל הכנתי את העוגת פרג שלך יצא לי חבל על הזמן תודה
יש אנשים שרוצים את המתכון ולא את הקישור אני יכולה לעלות את המתכון בבקשה?תודה
ואיפה אני יכולה לשלוח לך את העוגה שהכנתי?
מהממת. אין כמו זיכרונות ילדות על אוכל הונגרי-רומני- פולני. גם אני אוהבת להיות במטבח, לנסות דברים חדשים, מרעננים ולמצוא בהם נחמה על ההורים, משפחתם וחבריהם, אורח חייהם המיוחד כקבוצות תמיכה אלו של אלו. מאז שאבי האהוב נפטר לפני קצת יותר מ5 שנים, לא הצלחתי להביא את עצמי להכין את הלטקס תפוחי אדמה שכה אהב, וכל כך מילאו את ליבו העצוב ,המתגעגע, לאימי ז”ל שנפטרה בגיל 57, וכל שאר חבריו שהיו לו כתחליף למשפחתו שנספתה בסוביבור,שגם נפטרו לפניו בזה אחר זה והוא, לשמחתנו הרבה, זכה להגיע לגיל 95 והתקשה להבין במה “זכה”שרק הוא נותר עדיין. בחנוכה השנה, הייתה הפעם הראשונה שהכנתי את הלביבות האהובות שלנו, ואפילו זללתי לפחות 6-7 מהן!!!! מזל שלא סובלת סופגניות אז התאזן……
הולכת לנסות את המתכון לפוקצ’ות כוסמין. כבר מריירת.
את נהדרת הצליחי.
מנסה את מתכונייך ואוהבת מאד
קניתי קישואים נהדרים, קטנים כאלה, שאפשר להכניס עיגול טרי לפה ככה סתם מרוב שהם טריים.
ואז חיפשתי מתכון. קראתי את ההקדמה שלך לתבשיל שאמך עשתה כשרצתה לאזן קלוריות… זה היה כיף. ואז קראתי את ההקדמה למתכון של אמא של בן זוגך (אם אני זוכרת נכון). התרגשתי ונהניתי ונמלאתי הערכה לעדינות ולתשומת הלב של עבודת קודש שמתוכה את פועלת. תודה
בלוג מקסים מתכונים נראים מעולה. לחם טחינה יצא. נהדר. מתלבטת לגבי קציצות עוף ניסיתי מס פעמים תמיד יצא יבש. יש לך טיפים?
מתכונים נהדרים, החלה שלך היא המנצחת מכל המתכונים שניסיתי , ומאז נחשפתי להמון מתכונים נוספים , תודה לך!
תודה רבה🙏 ניסיתי עד כה 2 מתכונים והיה טעים להפליא. זאת הפעם הראשונה שאני מנסה … ומצליח לי…
הדלקת אותי כשחיברת את זה לאמוציות. ואכן, יש לך ולמתכונים טעם נהדר, אמת והמון יופי. מסקרן! ולכל אחת כל הטוב הזה משלה… תודה על החשק לראות באוכל משהו מעבר… הרבה מעבר ☺️👌
בהצלחה איין עלייך
היי הכנתי את סלט השורשים +אטריות שעועית
אם יורשה לי לומר,
אני הייתי מפחיתה בכמות הסויה לטעמי קצת מלוח
הייתי מוסיפה יותר מתיקות
הסלט טעים מאוד רק שבלי היה מלוח.
עוקבת אחרי הבלוג שלך
מאוד אוהבת
למה את
כותבת ככה
רוית?? זה ממש
מעצבן!
תלמדי לכתוב נורמאלי
תודה רבה לך!
בלוג מקסים. מנבה כל פעם מתכון אחר שלך ותמיד זה מצליח. תענוג☺
אני חדש בבלוג,ואני מוצא אותו לממש מעניין.משיטוט ועיון ארשה לעצמי רק להעיר שכדאי להשתמש מה שפחות בביטויים של נערות בגיל העשרה,כמו מקלובה של הלייף,או “שבר את הרשת”.ביטויים כאלה ודומים ” מוזילים” את הטקסט.עלו והצליחו!
לא שמעת על רווחים אחרי סימני פיסוק חיים?
הי
אשמח לדעת אם אפשר להכין את הבייגל קוטג’ עם קמח שקדים?
רחלי יקרה
מאז שהכרתי את האתר שלך
השתנה המטבח שלי
כל מתכון מדויק ומוצלח
יישר כח
כייף לקרוא את מהלך חייך והגורמים להשראה 🌹
שנה טובה את נהדרת 😀😀
בלוג עם מתכונים ניפלאים….
הכרתי אותך רק לפני ימים ספורים בזכות מרק מנגולד – כמה קל ככה טעים. המון תודה! נורה בולר, כפר סבא
בואי גם תרשמי כתובת מדויקת מספר טלפון ותעודת זהות נורה
הכרתי אותך רק לפני ימים ספורים בזכות מרק מנגולד – כמה קל ככה טעים. המון תודה! נורה בולר, כפר סבא
מתכון העוף בענבי סובול הביא אותי לחפש את הבלוג
תבשיל העוף שהכנו אתמול היה מופלא !!
רחלי יקרה בהצלחה , תענוג לקרוא ולראות
תודה רבה אהובה <3
היי סוף סוף מצאתי אצלך את המתכון למרק אסיאתי.תודה
היי רחלי – נהנתי לקרוא את הכתבה שלך – לחמחבת, ולא רק כי בן ,שקוראים לו בנג’ינג’י
הוא–הנכד שלי, הייתי רוצה שבן יקרא אותה והוא בניו יורק, אם תוכלי לשלוח אלי
נענית כול רגע בהצלחה
מזל שפגשתי את המתכונים שלך
קל,טעים ומוצלח
רחלי אהובה! איזה בלוג מקסים יש לך, אני מאוהבת בו. מתכוונת לחטט לעומק ולהכין את המתכונים שלך.:)
מקסימה שאת. תודה רבה רבה!
תתחדשי! איזה אתר מהמם. נראה כמו ספר בישול איכותי ועושה חשק להמשיך לדפדף ולדפדף. כמה מרגש לפתוח ככה את השנה!
הכי שימחת <3 איזה כיף שבאת לבקר.
זה כיף גדול מקום משלך.. תטפחי אותו באהבה והמון דברים טעימים..
בהצלחה!
אורלי
תודה רבה רבה מקסימה!
בהצלחה יקירה?
המון תודה!
נהדרת אנחנו הקוראים זכינו
איזה כיף לקרוא. תודה רבה 🙂
מה שיובל מ’שירה אכילה’ אמר….
אחלה פתיחה לשנה חדשה. והכל פה יפהפה.בהצלחה!
תודה רבה. ואכן פתיחה מרגשת לשנה החדשה 🙂
מקסים ומיוחד רחלי, תתחדשי המון!
תודה רבה רבה 🙂
רחלי, אתר מושקע ומדהים, תודה!
הערה אחת – אולי אפשר להדפיס את המתכונים ללא תמונות?
תודה מראש,
שרית
תודה רבה!
בוודאי, זה אפשרי, כשאת לוחצת על כפתור ההדפסה יש לך אפשרות ללחוץ על התמונות או הטקסט שאת לא רוצה ולהעלים אותם.
האמת, ניהנתי להסתובב באתר שלך ולראות ולהתרשם מבמתכונים שלך. הכי התרגשתי מהמקוש טייסטו שאכלתי בילדותי, אך ללא צימוקים ושאר התוספות שאת מוסיפה.
אני הונגריה במקור, אך לא יודעת לבשל אוכל הונגרי. יודעת מה יש בכל מתכון, אך לא י6דעת להכין, כי אין לי כמויות ומתכון מדוייק. לעומת זאת אני יודעת להכין אוכל מרוקאי, טריפוליטאי, וכמה תבשילים פרסים ועירקים ועוד. כל מאכל שנראה לי טעים ולא משנה מאיזו עדה הוא. ;-(
האמת שגם אצל סבתא לי לא תמיד התווספו צימוקים, ובטח לא אגוזים שאנחנו הנכדים לא אהבנו, אבל הטעמים משתנים עם השנים ועכשיו האגוזים חזרו 🙂
המטבח הטריפוליטאי והפרסי הם מהאהובים עלי ביותר, איזה כיף שאת יודעת להכין את האוכל הזה. בטוחה שכולם נהנים לאכול.
ותודה שבאת לבקר.
תתחדשי! בהחלט הגיע הזמן! העיצוב מקסים!
מקסים מקסים!!!! המון בהצלחה!!!!
כייף גדול לעיין במבחר המתכונים שלך
מיוחדים אחד אחד
אתר מושקע ביותר
שיהייה בהצלחה?
תודה רבה רבה!
וואייי איזההה כיףףף שיש את הבלוג. חלום שהתגשםם בשבילי המתכונים שלך הכי מוצלחיםםםם והכי טעימיםםםם אסתתטיים תודה תודה ושוב תודה שאת חולקת איתנו את המתכונים!!! זכינו.
הכי שימחת! איזה כיף לשמוע. תודה רבה רבה
היי רחלי הגעתי לבלוג שלך מהמלצה של יונית צוררמן המדהימה ! נכנסתי לרגע ופשוט התאהבתי בך וכל מה שאת מעלה בבלוג שלך
היום הכנתי מתכון ראשון שלך זו עוגת שוקולד שמרים הרוגאלך .. פשוט אין דברים כאלה
רוצה לשלוח לך תמונה …
ממש משמח לשמוע! ואני הכי אשמח לתמונה 🙂 הנה המייל שלי:
[email protected]
היי נהנתי לשוטט בבלוג, אפשרי לקבל עדכונים למייל
שלום רב, אני עוקבת אחרייך באינסטרגם ושמחתי מאוד שפתחת את ה”מקום הקטן ” שלך, כיף לשוטט ,כיף לקרוא ,כיף להכיר וטעים להכין. בהצלחה בכל !! יפעת
איזה כיף לשמוע! בזכות התגובות באינסטגרם פתחתי את המקום הקטן שלי 🙂 אז זה ממש משמח ומדרבן להמשיך.
איזה שמחה וגאווה!! המון בהצלחה יקירה!
תודה מהממת שאת
שלום. שמחה שנפגשנו…
יש לך ניוזלטר? – כזה מן דבר שיזכיר לי מפעם לפעם ״ הי, מזמן לא פגשת את קרוטית…״ את מבינה , מרב אתרי אוכל ובלוגי אוכל מזון ומשקאות אני לא רואה את הפיצה ובעברית פשוטה אם לא מזכירים לי אז שוכחת להיכנס? אה. והכי חשוב אני אוהבת את הבלוג שלך הוא מקסים וטעים.
תודה
דפנה
איזה כיף שאהבת ובכלל שהגעת לבקר <3
בוודאי, יש הרשמה לעדכונים דרך העמוד הראשי או כל אחד מהמתכונים בצד ימין. אם את בנייד, אז זה נמצא מתחת למתכונים למטה.
אם הסתבכת כתבי לי ואעזור.
בהצלחה, התרשמתי מאוד לטובה מהאתר שלך, מתכוונת להתחיל לדגום המתכונים שלך.
תודה רבה. ממש שמחה לשמוע שאהבת.
amatour cook
i came across yr site in yedioth and decided to try it
all the best
Thank you!
רחלי בהצלחה את צודקת עד היום עומד לי הטעם על הלשון של האוכל של סבא ולא הצלחתי לשחזר .
כשתבוא נכין ארוחה מיוחדת <3
בלוג מקסים,כבר בשיטוט ראשון,שמתי עין על מספר מתכונים ,נרשמת בשמחה.
ממש משמח לשמוע. תודה רבה וברוכים הבאים <3
אתר מקסים, ברור, קריא ומאוד נוח לשימוש כולל אפשרויות ההדפסה והשמירה של המתכונים. מתכונים ותמונות מגרות.
איזה כיף שגיליתי אותך 🙂
איך שימחת! ואיזה כיף שאת כאן <3
לא בשלנית בכלל ונראה לי שכאן הכי כדאי ומעניין להתחיל 🙂
איזה כיף שאהבת <3
וואי…עוקבת אחרייך באינסטגרם..התאהבתי.
הכל מזמין ומגרה,נראה מצויין.
האתר ,התמונות…
תמשיכי לפנק אותנו במתכונים?
כל מתכון מדויק ומושלם
תודה רבה!
אסתי
ממש ממש שמחה לשמוע. תודה רבה!
מקסים
תודה רבה. כיף שאהבת
הי רחלי, הבלוג שלך מקסים ומיוחד.
וגם האינסטוש
תודה רבה רבה!
היום הגעתי אליך ממש במקרה והתאהבתי בכתיבה במתכונים הפשוטים להבנה וכיפי הצילומים.
בטוחה שעזר בך המון ובזכות נאכל טעים ונעים.
הכי שימחת 🙂 תודה רבה רבה!
רחלי המקסימה, כבר חודשיים שאני מנסה לגוון ולהכין עוד מאכלים חוץ מפסטה ופתיתים. הדף שלך קפץ לי בפייסבוק והיה נראה טעים ומגאה והחלטתי ללכת על זה. כל מתכון שלך שהכנתי יצא מעולה וגרף מחמאות! תמשיכי ליצור ולאהוב את מה שאת עושה כי זה מורגש מאוד בכל הערה קטנה במתכון. תודה על אוכל קסום!
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה גדולה
[…] בעמוד האודות כאן סיפרתי על מפגש אחד קטן שלי איתה, לפני הרבה שנים, שבו ברגע אחד היא הצליחה לשנות לי דפוסי התנהגות וחידדה אצלי את האהבה לפירות וירקות. כן, עבורי, מעבר להכל, מעבר לגדולתה כמנחה או כשופטת, מעבר להיותה מפורסמת ואושיית קולינריה, מיכל היא קודם כל השראה. וקודם כל בן אדם. […]
שלום רב יקירה
יש את המתכון של עוגת הרוגאלך הבצק בהתפחה יצא מצויין והכל בסדר
רציתי בבקשה לשאול
בראש הדף כתוב שזה מתכון ל- 4 עוגות ולפי ההסבר של חלוקת הבצק צריך לצאת שתיים האם הבנתי נכון?
אודה לך אם תוכלי לענות
יום מקסים
אכן ל-4. כל גליל בצק נפרס ל-2 עוגות 🙂
חיפוש אחר מתכון ללחם טחינה הוביל אותי לבלוג שלך היום, לא הכרתי אותו לפני כן והוא ממש מקסים ומשמח. מתכוונת לנסות בקרוב עוד כמה מתכונים ומתלהבת כבר מעכשיו.
נעים להכיר, בהצלחה
אז הכנתי. ויצא יופי. תודה גדולה. רוצה להוסיף טיפ קטן משלי ברשותך. בדרך כלל מכינה כרוב לבן עם קימל. מתכון של סבתי. שהיתה מועכת אותו כפי שהצעת. כשאין לי כח להתעסקות אני מכניסה לפוד פרוססור עם להב גיטרה את חתיכות הכרוב עם המלח. ואז הכל נמעך מבלי להתאמץ.
תודה על המתכון של הטריקולד ,קראתי מליון מתכונים ושלך הכי ברור.כמה פשוט! להניח 3 קעריות על השיש וכו׳ וכו׳ממש ברור בלי סיבוכים.מכינה אותה לחג אשלח תמונה.שנה טובה!!
איזה כיף שאהבת <3
רחלי אך זה מצאתיך וכבר התאהבתי, השנה בסוכה שלי פה באוסטרליה הארח עם תבשיליך, עלי והצליחי,
הכי שמחה לשמוע <3 געגועיי לאוסטרליה המדהימה
חג שמח!
פשוט תענוג לקרוא וכבר לחוש בסערת הטעמים בבלוטות הרוק… אכן מאמצת אותך לליבי וליצירה השוטפת.
איזה מילים יפות, כיף ממש לשמוע <3 וברוכים הבאים
“עוקב” אחרייך באדיקות. באתר, בפייסבוק ובאינסטוש
כיף! פשוט כיף!
ממש ממש כיף לשמוע! <3
שלום לך
איך מצטרפים לקבל עידכונים?
כך נראה כ”כ אסטתי וטעים. את העין זה קונה מחד. ולפי המראה בוודאי גם את הקיבה :). חייבת לנסות !!!
רחלי היקרה רציתי להודות לך על המתכון של המלבי ניסיתי מלא מתכונים אבל זה להיט אצלי בבית כלים מלקלקים חחח אמשיך לעקוב אחר המתכונים שלך פשוט קל וטעים מה יות טוב .
ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח
אני לא מהאנשים ש׳אוהבים׳ לעמוד במטבח , אבל המתכונים שלך משכו אותי לשם , והכנתי לשתי הבנות המקסימות שלי המון דברים מפתיעים בזכותך!
המשיכי להעלות מתכונים מיוחדים בדיוק כמו הבלוג שלך.
המון הצלחה!!!
הי,
עוקבת אחריך כבר הרבה זמן כל דבר שאת מכינה נראה מעולה בהצלחה.
תודה רבה רבה!
תענוג לשמוע אותך
תודה רבה רבה!
היום אחרי הרבה זמן שאני מכירה את השם שלך נכנסתי לאתר לחפש מה עושים עם שועית מש ובדרך הסתקרנתי. והתחלתי לקרוא קצת עלייך – היה כייף להכיר ולפגוש אותך ולו רק דרך זה.
בטח זה לא תהיי פגישה אחרונה לאחת שאוהבת להתעסק באוכל ולגלות בכל פעם דברים שמגרים את הדימיון ובטח את החייך [מקווה שכתבתי נכון].
מאד אוהבת סיפרי בישול שהדיפדוף בהם הוא כמו ספר מרתק ואני בטוחה שאצא גם אצלך דיפדופים מרתקים.
אני נמצאת הרבה באתרי אוכל ונתקלתי בלא מעט פיית העוגיות עוגיונט ואיכשהו את עלית במקרה איפשהו וכשנכנסתי לבלוג שלך ודפדפתי בין המתכונים גיליתי עולם שלם של מתכונים עם כתיבה שבאה מן הלב על קפדנות שאוכל חשוב שיהיה טעים ואני שמגיל ארבע נכנסתי בעל כרחי למטבח טריפולטאי קשוח התחברתי לכל מילה שנאמרת על המבוא לכל מתכון שמסביר כמה ולמה..כל הכבוד אני נשבתי בקסמייך ולו על המתכונים שבאמת נכתבים עם כל הלב והנשמה ודרך כתיבתך רואים כמההאכפת לך דכל אחד ואחת באמת יקבלו מתכון שיוכלו ליישם עם כל הטיפים בבית תודה❤
בהצלחה לך 🙂
מתכונים מעולים וצילומים מהממים, אני עוקבת גם באינסטגרם אבל כול פעם שאני רואה מתכון חדש וכתוב כנסו לבלוג שלי אני מבולבלת לגמריי, אף פעם אין לי מושג תחת איזה קטגוריה אני אמורה למצוא אותו זה היה נחמד אם היה חיפוש לפי תאריך ולא רק לפי קטגוריה
קודם כל תודה רבה!
אתחיל לשים לינק ספציפי בביו באינסטגרם ובכל מקרה כמעט תמיד זה יהיה המתכון הראשון כשנכנסים כשאני מפנה לבלוג <3
בכל מקרה, אם את לא מוצאת כתבי לי 🙂
שבוע מקסים
מתכונים מדהימים
מקסים .
האתר מקסים מתכונים נהדרים!!!!
ניסיתי כל דבר בול!!!!!
ממש כיף לשמוע! תודה רבה
איך אפשר למצוא זוגיות לבתי בת ה 36 אביה הונגרי ואני לא. היא משכילה תואר של מהנדסת כימיה. יפיפיה.
זה מושלם אבל מה זה החרא הזה!!!!!!!!!!!!!!!!
רחלי היקרה,
הכל התחיל מחיפוש מתכון מהיר קל ובעיקר טעים לעוגיות שוקולד-צ’יפס לקראת אירוח של חברות ללימודים בביתי. הרי חובה משהו מתוק בפה בעת הכנת עבודה משותפת.
ממש במקרה החלטתי להכין את המתכון שפרסמת בבלוג “עוגיות שוקולד צ’יפס הכי טעימות בעולם”, שמהר מאוד התבררו כהיסטריה ומאז הכל היסטוריה! אני מכינה את העוגיות לכל מאורע ואירוח ותמיד זוכה לאין ספור מחמאות ודרישות לשליחת המתכון, הקרדיט כולו כמובן מופנה אליך!
תודה לך על שיתוף המתכון המעולה! ממליצה לכולם לנסותו!
שיר.
מדהימה שאת. לא מובן מאליו שנכנסת להגיב ולפרגן. תודה רבה!
שלום רחלי,
במקרה עליתי על הבלוג שלך ומאז לא עוזבת אותו… מאוד נהניתי והצלחתי עם המתכונים הנפלאים שלך, אהבתי גם את הצילומים, מאוד מקווה שתוציאי ספר בישול, אין תחליך לספרים!
שואלת, עם ותוך חיוך ענק של עונג , תוך שוטטות באתר..
לחםהטחינה- כתבת בתבנית של אנגליש קייק.
.
איזה אורך? יש הרבה אורכים
מנסיוני צריך תבנית קטנה( כמו חד פעמית אלומיניום)
אשמח לתוספת הפרט הזה במתכוני אפיה.
אוצר גלום הבלוג שלך… כל כך הרבה זמן חיפשתי גיוונים בטעם של בית לתפריט שלי ואת הופעת פתאום ומאותו יום המייל שלי מתמלא במתכונים טובים שלא אפספס כלום? תודה רבה ומאחלת לך להמשיך ככה…
לרחלי
האתר והמתכונים שלך מעולים, אני נהנית מאוד מהם.
אם תוכלי לענות לשאלות ששאלתי בדף עוגת שוקולית
https://www.krutit.co.il/עוגת-שוקולית-רכה-וסופר-קלה-להכנה-או-העו/#comment-11124
רחל היקרה.
יש לך אתר מעניין ומזיל ריר… את כותבת בעברית רהוטה וזה תענוג גדול.
אני משמש במתכונים שלך וכולם סביבי נהנים.
לגבי ניסיון של שחזור הטעם של סבתא, מאוחר מידי ולא יעזור לך כלום בנושא,
משני הטעמים הבאים:
1 – הירקות ובכלל כל המצרכים של פעם היו טבעיים בטעם הבריאה.
רוצה לומר, איך שהטבע החליט שיהיו מבלי התערבות האדם ההרסני.
ולכן לצערי הרב מאוד, זה כבר מזמן לא אותו הטעם.
גם אני מתגעגע לטעמי הילדות והשלמתי עם זה שזה לא יחזור יותר.
כך אזכור לעד את אימא שלי והמאכלים שלה.
2 – גם הטעם שלנו משתנה עם הזמן ומה שחשנו פעם במאכל מסוים
מאוחר יותר בהתבגרות שלנו, המוח נוטה לנתח את זה אחרת
וזאת גם בגלל היכולת שלנו כבוגרים לקלוט אחרת את אותו הטעם.
בהצלחה עם האתר המקסים.
תמשיכי “לזרוק” עלינו מתכונים.
מעולה! השתמשתי בשקדים מולבנים במקום גרעינים ופיזרתי פרמזן וקצח. הוספתי תירס למתכון.
נראה מעולה
להונגרים כמוני כיף של מתכונים.
חג שמח
שמחה שאהבת. אין על המטבח ההונגרי <3 חג שמח!
תודה רבה, רבה לך על המתכונים הניפלאים!!זיכרונות מהבית!!
אשמח למתכון של סופגניות,לצערי לא הספקתי לבקש מאמא!
הרעיונות שלך הם מעולם אחר! אשמח לעוד ועוד…
אך איזה אתר, תודה
נחשפתי למתכון עוגיות דרך חברה.
הדרך בה כתבת העלתה חיוך, סקרנות להלצות וקריצת רצון להכיר עוד מתכונים. תודה
שלום רחלי,
אתר מקסים, תודה על כל המתכונים הטבעוניים, המתכון קארי מצויין!
מקסימה ואלופה ,שנה שניה שאני מכינה חגים מהמתכונים שלך ,האתר מרהיב הרעיונות מגניבים
תודה לך ❤
שלום גברת רחל,
אני בחור, לא מתעסק בכלל באוכל\לא מבין בבישול ,אמא שלי ביקשה שאמצא ( מה שהיא מגדירה “תחפש לי באינטרנט שלך”… ) לחם מכוסמת, אז יש פה אצלך אחד שנראה רציני, אבל חוצמזה אני חייב לומר לך שראיתי פה דברים מדהימים שלא חשבתי שקיימים, חטפתי פה תיאבון לא נורמלי, כל הכבוד איזה דברים טעימים !!!
תודה על האתר שלך !
כל הכבוד!
הגעתי בחיפוש אחר מתכון לאתר שלך. נראה מעניין ומבטיח. אכין היום מרק כתום. בהצלחה
כדאי שתורידי את ההמלצה שלך על מחלבת בת הרים במגרת העזרה לעסקים קטנים. תקראי בדף הפייסבוק שלהם את התלונות, מדובר בעבודה בעיניים, הם הורידו את הכסף מכרטיס האשראי אך לא סיפקו את הסחורה
היי @ השמח לקבל ממך מתכונים מנצחים 👉🏽 בברכת שבת שלום 🙏🏿רחלי 👍
וואוו המתכונים שלך מדהימים. אני מכורה. תודה על השיתוף.
כל כך מסכימה עם דקלה! אתר מדהים, המתכונים מושלמים, מוצלחים ומוסברים מצוין.
את אלופה!!
תודה לך!
סתם חיפשתי מתכונים באתר וכל פעם התאכזבתי קשות
שהגעתי אליך(באןפן אקראי)לא האמנתי דברים מופלאים מה גם שאני מאד לא אוהבת את האוכל במיטבח אבל אחרי שראיתי את המתכונים שלך הגעתי למקום הנכון!
היי רוצה לפרגן לך אוהבת מאד וגם מנסה הרבה מתכונים שלך.עברתי ניתוח מעקפים לפני חדשיים.היה מאד קשה ועל מנת להסיח את דעתי מהכאבים הקשים נכנסתי לאתר שלך .וזה ממש עזר לי להתגבר …..תודה רבה
נ.ב במתכון שלך קציצות עוף אפויות או מטוגנות לא מצאתי בחמרים בכלל עוף
רחלי יקרה! מאז שהכרתי את האתר שלך פשוט תענוג לבשל כל מתכון יותר מוצלח וטעים מהשני הכנתי אירוע 60 יום הולדת לבעלי את כל המתכונים לקחתי מהאתר
ויצא לי סוף הדרך כייף שאת כאן תודה לך ובהצלחה בהמשך.
שלום לך רחל קרוט
כל הכבוד לך על הבלוג המהמם הזה.
איפה ניתן ליכתוב לך שאלות?
תודה איציק
היי רחלי
הופיעה בעיתון ידיעות אחרונות מתכון טירמיסו של הלייף. הכנתי ואומנם טעים מאוד עם ליקר קפה אספרסו ובישקוטים ,אולם הקרם הפך מימי ולא נקרש מספיק במקרר. מה לדעתך הסיבה?
למרות זאת כולם נהנו מהטעם.
עוגת כרוב הפוכה
האם ניתן להשתמש באורז בסמטי?
לא אוהבת את העגול
עדיף מאוד לשלב. בעגול יש יותר עמילן ולכן הוא נדבק יותר אז העוגה יציבה.
היי רחלי….
רק לאחרונה גיליתי אותך…דרך האינסטגרם
התמונות שאת מעלה ..כל כך מושכות את העין שהייתי חייבת לנסות..
המתכונים שלך פשוט מצויינים.. מדויקים וברורים…פשוט..אין מקום לטעויות.
והכי חשוב מתאימים לנשים עסוקות כמוני..שאוהבות את המטבח..אבל אין להן הרבה זמן.
הכל יצא טעים עם טעם של עוד.
תודה לך על הכל….
בזכותך יש לי פחות רגשות אשמה שאני לא מבשלת כל יום…ולא משקיעה יותר במטבח…
בס”ד
נתקלתי בטעות בבלוק שלך בלחם טחינה
אז הכנתי
לחם טחינה – חבל”ז
לחם פלא או לחם אגוזי – מדהים
ואורז כמו ‘ריזוטו’ עים פילה דג פשוט יצא מדהים שכולם בבית התלהבו.
ולא כולם אוכלים דגים את זה הם אהבו.
תודה
איך שולחים לך תמונה
שמח מאוד
היי רחלי היקרה
ניסיתי חלק מהמתכונים ויצא פשוט מושלם!!!
תודה רבה על האתר המצוין!!
איזה כיף למצוא תמיד מתכונים מדהימים אצלך… אנחנו מכורים ללחם כוסמת,,, תודה רבה , בריאות ושלום מפורטוגל , מוקשה 🙏🌈
רחלי איזה מקסימה את
היי רחלי,
אני מודה, עדיין לא יצא לי לנסות את המתכונים שלך אבל אני צופה אדוקה של פודי ומאוד אוהבת את צורת הגשת המתכונים שלך בתוכניות, זה שאת אומרת שהכל קל, קל קקקלללל (ובאמת הכל נראה קל).. אני כבר זוממת על מס’ מתכונים 😊😳
אבל מה שבאמת רציתי לומר לך שאת מתוקה אמיתית!!
לא אמיתי שזו את… לא תאמיני מי אני נהנתי מהכתיבה שלך והמתכונים מדהימים… מאחלת לך המון בהצלחה
הי רחלי בוקר טוב. תודה על המתכונים הטובים!!! השמח לעוד מתכונים של אוכל הונגרים (בעלי מי בראשוב).
קניתי שוק אווז לפי בקשת בעלי ולא יודעת איך להכין אותם.
אפשר לקבל מתכון?תודה 🙂 המשך יום מקסים
בשמחה רבה. אין על אוכל הונגרי 🙂 אני פחות מבשלת עם שוק אווז אבל מבטיחה עוד מתכונים בקרובץ
תודה🥰
את ממש מעניינת , עושה רושם שאהנה מאוד להיות בתפוצה של המתכונים המהממים שלך שנכון להרגע נראה לי שאני טסה להכין את האיטריות שעועית ברוטב חמאת בוטנים. הבת שלי טבעונית אשמח לדעת אם יש מתכונים מומלצים לטבעונים. תודה ובהצלה
איריס
רחלי גם אני בת להורים ממוצא הונגרי וטראנסילבנית נשואה לבחור מבית פרסי מבשלת מכל העדות כעת בגלל הקורונה יוצא לי להיות יותר במטבח ואני מנסה המון מתכונים מילדותי כאלה שסבא שהיה שף ואמי שאינם איתנו והגעגוע לאוכל והרצון שילדיי גם יכירו לפחות את האוכל שלהם ושלי תודה שהזכרת לי מאכלים ששכחתי מזמן ושאת מכירה לישראלים את המטבח ההונגרי שפחות מוכר תבורכי ותצלחי .
באהבה רבה. זכות גדולה ותודה שכתבת ♥
היי. איך נכנסים לבלוג?
שלום רחלי,
זה זמן שאני רואה את שמך מופיע על כתבות אוכל , בעיתונים בעיקר, וכשאני מגלה שרוב המתכונים עתירי סוכר ושומן ו/או מלח אני עוברת הלאה. ורבות תהיתי מי זאת רחלי קרוט… לאחרונה חיפשתי מתכון להכנת כדורי פלאפל אפויים, והגעתי אלייך, אני מתכננת להכין לפי המתכון שלך, (גרגרי החומוס שלי הם מונבטים, ואני מקווה שלא יפגע לי בטעם ובאיכות) ואז גיליתי את מה שכתבת על עצמך, וכבשת את ליבי.. ובמיוחד נרגעתי לקרוא שבעצם גדלת על שניצל ופירה וקטשופ על יד….כך אני גידלתי את בנותי. בקיצור, אני עכשו גרופי שלך ואשתדל לעקוב אחרי המתכונים שלך.. תמשיכי לעשות חיל.
הכל כאן מפתה מעניין נראה פשוט וטעים, לזה אני קוראת גאונות. תודה רחלי שנכנסת למטבח שלנו !!
המתכונים שלך נהדרים. כמעט תמיד קולעים לטעם שלי. תענוג
היי. שאלה בנושא המתכון לדוסה: אפשר להמיר את האורז בקוסמת ירוקה? תודה. המתכונים של נהדרים. ביי
כל ניסיון לתאר את עוגת שמרים רוגאלך נוטלה פשוט יחטא. הבת החיילת שלי כל שבועיים דורשת 4 אינגלישיםבשבילה ולחברים בבסיס.
תודה רבה יישר כח.
כל כך שימחת אותי.
רחל היקרה.
הפלפל הממולא שכתבת בידיעות לפני שבועיים, היה הצלחה כבירה.
תודה ונשמח לעוד
שלום רחלי
אני נהנית לבשל את המתכונים שלך.בעיתון ידיעות האחרון במאמר אברא קדברא ארוחה פרסמת מתכון לתבשיל בורגול ושכחת לציין את הפרגיות.מבקשת לדעת כמות ואיך מוסיפים למתכון.תודה
שלום רחלי יקרה,
נעים מאד הי לי לקרוא את הדרך המופלאה שעברת עד היום. מאחלת לך המשך נפלא בעתיד !!!
בתשבע גילת, ארהב.
שלום,
נהנה מאד מהמתכונים באתר. תודה רבה !
תודה רבה!
לביבות ברוקולי יצאו נהדר. גם שנצלוני כרבית. תודה
כל מתכון יותר טוב מהשני
מתכונים יצירתיים ומסקרנים
מצולמים בצורה יפהפיה
ערב טוב רחלי, רוצה להכין את המתכון שפירסמת לבייגל קוטג’, כתבת שאפשר להוסיף זיתים קצוצים או גרעיני תירס למצרכים, איזה כמות את מציעה להוסיף למתכון ?? אודה לך מאוד על מענה בעניין, מרים.
שלום רחלי… בחיפושי אחרי מתכון מעניין, אבל לא מסובך, למרק עדשים כתומות, הגעתי אל מתכון שלך. מה ששבה את ליבי אלה ההערות בסוף. כל מיני שילובים ממערב וממזרח.. הסתקרנתי והגעתי אל הסיפור שלך. פתאום הכל היה מובן. את ממש כיפית! כי את הולך בעקבות הלב שלך! כל הכבוד! והמון בהצלחה בעתיד!
שלום לך, נעזרת הרבה פעמים באתר שלך. מתכונים מעולים ומדויקים.
לפני מס’ שבועות התפרסם במוסף זמנים + מתכון של פסטרמה מחזה הודו. יצא מעולה, אבל לצערי החוברת נזרקה למיחזור לפני שהספקתי לשמור לי את המתכון. אפשר שתפרסמי אותו באתר, או כאן. לא מצאתי אותו.
תודה
הקרקרים שלך הפכו למוצר קבוע אצלי והעברתי את המתכון אינסוף פעמים. תודה
עוקבת אחריך שנים, מלא מתכונים שלך נכנסו לארסנל המשובחים שלנו!
כל פעם שאני צריכה מתכון למשהו שלא הכנתי מעולם, אני יודעת שפה יש מתכונים בטוחים. לא אכזבת מעולם!
תבורכי!!!
היי קרוטית, תודה רבה על מתכונים בריאים וטעימים,אני הרבה מבשלת ואופה ממתכונייך, אין עלייך,יישר כח!!
שלום לך רחלי
אני מרבה להיעזר במתכונים הטובים שלך והתנסיתי היום בהכנת המרציפן המצופה בשוקולד. בקשה קטנה: אנא דייקי במידע- בכמויות המצוינות במתכון יש להשתמש בתבנית בעלת גודל מסוים וקטן . באיזו תבנית השתמשת? תודה רבה
היי קרוטית 🙂
אנחנו מעדני מניה, רשת ייצור ויבוא מזון ותיקה בישראל.
נשמח לשתף איתך פעולה ולפרסם בדפי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו מתכונים שלך מידי פעם עם תיוג ולינק לאתר שלך.
חשיפה לקהל ייחודי בישראל.
אם את בעניין, נשמח לתת עוד פרטים. תחזרי אלינו במייל ♥
סופ”ש נעים.
היי רחלי היום לראשונה ראיתי את הבלוק שלך וממבט ראשון נתקלתי המתכון טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים קראתי ונראה לי מעניין וטעים גלשתי לתגובות ונפעמתי מהכותבים על התגובות וההצלחות של המתכונים שלך אשמח מאד להצטרף לאתר ולהנות מהמתכונים המופלאים והטעימים שלך בתודה נעמה