קצת עלי

סוף סוף, מקום קטן משלי

נעים להכיר, קוראים לי רחלי קרוט ואני ממש שמחה שהגעתם לבקר.

מי אני?
גדלתי בבית שאוהב ומתעסק באוכל, כזה שיצר המון זכרונות סביב השולחן.

סבא וסבתא, מהצד ההונגרי של אמא, עבדו באטליז וכילדה להורים שעבדו שעות ארוכות, ביליתי המון זמן במטבח שלהם. בדרך כלל על כיסא מוגבה ולצד סכין ומזלג. כן, גם כשמדובר בלחם מרוח בחמאה סבא לא ויתר לי על המזלג. הוא גם זה שדאג להזכיר לי שאחרי כל ביס צריך לגרוף את האוכל לתוך הצלחת, שלא יתפזר.

אל מול הפדנטיות של סבא והנימוסים שהביא מהונגריה, הייתה סבתא שבישלה כמו שד, התלבשה כמו להבה והציתה אש של רגשות וריחות מסביב. השוני בינהם היה גם סוד ההצלחה ולמרות שהייתי קטנה מאוד אני יודעת שהרבה ממי שאני היום נזקף לזכותם. הם היו הראשונים שפתחו בפני עולם שלם של טעמים וריחות, של תבשילים ועוגות גבוהות מביצה אחת. למרות זאת, הייתי ילדה מאוד בעייתית ובררנית בנוגע לאוכל והשמועה אומרת שניסו עלי את כל השטיקים עד גיל יחסית מבוגר כדי שאסכים לאכול משהו.

רחלי קרוט
צילום: אסף אמברם

החיידק הקולינרי לא פסח גם על הצד הרוסי במשפחה וסבא שלי, מצד אבא, היה האיש הכי אופטימי ורחב לב שאני מכירה, והכין לנו לביבות תפוחי אדמה וגזר שבלתי אפשרי לשחזר את הטעם המושלם שלהן ואת הנחמה שהגיעה עם כל ביס. אני זוכרת שהיינו מגיעים אליהם לדירה בתל אביב וכבר בחניה מריחים את ריח הטיגון. הריח הזה הוא מה שהוביל אותי, שנים אחר כך, להכנס למטבח ולשחזר את הזכרונות שמגיעים ביחד איתו.

הזכרונות האלה, כוללים גם המון בישולים של אמא – הבשלנית האמיתית במשפחה.

כשגרנו בבת-ים, העניין העדתי היה מאוד מוחצן אבל נעדרו ממנו רגשי נחיתות או סטיגמות. בזמן שמולנו גרה שכנה עיראקית שהכינה קובות מטורפות, מעלינו גרה משפחה פרסית שבזכותה גדלתי על גונדי. בשנים האלה התרחשה גם אחת העליות הגדולות מברית המועצות ולא מעט מהחברים שלי בקושי ידעו מילה בעברית. אני באמת מתגעגעת לתקופה הזאת שהגאווה והמסורת היו מנת חלקם של כולנו.

אמא שלי, שהסתקרנה מהריחות השונים שהגיעו מהמטבחים בבניין, למדה להכין את האוכל הזה ואנחנו זכינו להתענג כבר בילדות על אוכל פרסי לצד גולאש הונגרי וקרפלך רוסי. וגם בלינצ’ס אלוהי שעד היום אני לא יכולה לעמוד בפניו.

למרות הפתיחות הקולינרית בבית, עד גיל 21 אכלתי בעיקר פירה ושניצל, עדיף לצד קטשופ. המפנה התחיל באוסטרליה, במהלך הטיול הארוך אחרי הצבא. שם, באווירה המשוחררת, גיליתי שסושי הוא לא בהכרח מאכל פלצני כמו שהגדירו אותו אז בארץ ושעוגת גזר היא דבר מופלא. מי חשב אז שגזר יכול להכנס למתכונים מתוקים?

משם יצא לדרך מסע ארוך בעקבות הטעמים, הריחות והאמוציות שמגיעות ביחד עם האוכל – בהתחלה ניסיתי המון מתכונים בבית של ההורים, ועל הדרך חירבתי להם את המטבח. בהמשך הלכתי לקורסים וסדנאות שסיקרנו אותי, אבל רוב הידע שלי הגיע מניסוי והמון טעויות ובעיקר מטעימות אינסופיות.

בשנת 2007 הגעתי לאתר nana10 כגרפיקאית וכמה חודשים אחר כך מצאתי את עצמי כותבת על אוכל ואחר כך גם עורכת את המדור במשך 6 שנים. התקופה הזאת, מעבר להיותה לחוצה ומטורפת, הייתה הבית ספר הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי. התמזל מזלי והעורך הראשי, פיני אסקל, הריח שיש כאן מישהי שבאה לתחום לגמרי מהבטן והחליט ללמד ולתת לי את הכלים איך להפוך את התשוקה הזאת למשהו שאפשר לספר עליו.

ב-3 השנים שלאחר מכן, כחלק מהחלטה לצאת לדרך עצמאית, ערכתי והייתי חלק מהבעלים של אתר FOODPAGE – פלטפורמה לבלוגרים, מתכונאים ועורכי אתרי אוכל שמעלים את המתכונים שלהם לאתר ואלה עוברים סינון קפדני כך שרק הטובים באמת מתפרסמים – האתר נמכר כמה שנים לאחר מכן.

כשהחלטתי לצאת לעצמאות מלאה, בפעם הראשונה בחיי, פתחתי את הבלוג הזה כדי שיהיה לי בית. מקום לחזור אליו. לא דמיינתי עד לאן הוא יגיע ומה תהיה החשיבות שלו עבורי ועבור מיליוני הגולשים שמגיעים אליו כל חודש מחדש. ואני באמת, באמת, מתרגשת כל בוקר מחדש להכנס לכאן ולראות כל כך הרבה אנשים שמייצרים זכרונות ביחד איתי.

במקביל לבלוג, שהוא באמת בייבי אהוב, אני כותבת את מדור האוכל בידיעות אחרונות (זמנים+), מייעצת ובונה אסטרטגיות תוכן, שיווק וסושיאל לחברות מסחריות בתחום הקולינריה, מקימה מיזמים שבוערים בי (היי צוציקים ו-YOOO!), מפתחת מתכונים עבור חומרי גלם על המדף ועבור נכסי תוכן של חברות מזון וגם הוצאתי את חוברת חלה של אהבה שנמכרה באלפים רבים ושימחה אותי מאוד.

צוחקים עלי תמיד שאין לי זמן, והאמת היא שזה באמת נכון. אבל לעולם לא תשמעו אותי מתלוננת על העבודה שבחרתי ובחרה אותי, בעיקר כי אני נהנית לקום אליה כל יום מחדש. ובעיקר – בעיקר כי אני מבינה שדרך הבטן אני מצליחה לגעת בליבם של אנשים. ובסופו של יום בשביל זה אני עושה את הכל.

אז בנימה אופטימית זו, אני שולחת אתכם להסתובב בבית שלי. לנבור במתכונים, להכנס למטבח ולנסות. ושוב לנסות. ולטעות. ולטעום. ולהנות. ולעולם לא להתייאש, גם אם העוגה לא יצאה בדיוק כמו בתמונה. אני מבטיחה לכם, שבסוף זה יצליח והסיפוק. הו הסיפוק.

ואני תמיד כאן כדי לעזור.

תהנו.

196 תגובות

  1. נעמי says:

    בהצלחה לך רחלי 🙂
    הבלוג מקסים ומזמין !!
    כבר רצה לנסות ממבחר המתכונים המופלאים שלך!!

    בהצלחה
    נעמי 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! ממש שמחה שאהבת.
      וספרי איך יצא 🙂

      1. נעה says:

        אפיתי את לחם טחינה אותו הצעת. אסור לי קמחים בכלל והמתכון שלך נפלא וטעים ונהדר וככ פשוט להכנה. אשמח לדעת אם אפשר בלי מלח בכלל ולמתכונים נוספים ללא קמח.
        נעה

        1. גל says:

          בנתיים מתכונים הכי מוצלחים אצלך .. תודה רבה

          1. רחלי קרוט says:

            ממש ממש שמחה לשמוע! תודה רבה

      2. מלכה שלו says:

        היי רחל,
        נתקלתי בעוגיות שוקולד ציפס, מתכון שלך. ואכן עשיתי והשארתי יומיים את התערובת במקרר. היום הוצאתי והמסה קשה מאד . איך אני יכולה להכין עוגיות? להשאיר בחוץ כמה זמן? ומה אחר כך?
        ואיך מגיעים לבלוג שלך?
        תודה מראש

      3. סופר דליה says:

        נהנית המתכונים שלך.
        בהצלחה.

        1. זהר גרף says:

          שלום לך רחלי.מאוד נהנה מכתבות בתחום האפיה.אשמח לדעת היכן אפשרי לרכוש קמח ערמונים.תודה זהר

      4. שחר says:

        היי הכנתי את המאפינס תירס שלך יצא מהמם האם אפשר להקפיא אותם ?

      5. Carmela Shvartzapel says:

        כל כך שמחה שהגעתי אלייך, אהבתי ברמות, אמשיך לדפדף, ולבצע! תודה רבה

        1. רחלי קרוט says:

          תודה רבה רבה על המילים היפות. וכיף שאהבת.

          1. חנה ארמל says:

            רחלי טתם מחכים לתביעות קטנות ?
            את מפרסמת ספר חלות ולא קיבלתי אותו
            חנה ארמל 0556677732 תחזרו אלי בבקשה !!

          2. רחלי קרוט says:

            היי חנה,
            התשלום שלך באתר נכשל וההזמנה לא נעשתה.

            את מוזמנת לנסות שוב עם אמצעי תשלום אחר.

      6. רחלי אסלמן says:

        המתכונים שלך מעולים ההסבר מדוייק וכל מה שעשיתי היה מוצלח וגרף מחמאות. הלחם טחינה ״שלי״ הוא סימןההיכר שלי מביאה לכל מקום וכולם מגיבים וואו בטוח שאין קמח? בקיצור יישר כח ותמשיכי להביא מתכונים חדשים.

      7. ניצה סולומון says:

        מאוד מרגש הזכרון של הבישולים של סבא
        בהצלחה ותמשיכי לתת לנו מתכונים קלים וטעימים👏👏🌹

      8. Eva says:

        הסלט ביצים שלך מעולה,קבלי מחמאה מבני משפחתי המורחבת שהיא מעורב ישראלי חובק עולם.

      9. להב אבי says:

        איפה ניתן לקנות את הרוטב חריף מתוק

    2. חזיזה עליזה says:

      מדהימה, איזה כיף לשוטט רוב היום בין מתכון למתכון שאחד יותר מגרה ומהמם מהשני,
      תודה רבה לך ששיתפת אותי בקישור, בהצלחה רבה.

    3. נורית עזרא says:

      היי רחל הכנתי את העוגת פרג שלך יצא לי חבל על הזמן תודה
      יש אנשים שרוצים את המתכון ולא את הקישור אני יכולה לעלות את המתכון בבקשה?תודה
      ואיפה אני יכולה לשלוח לך את העוגה שהכנתי?

      1. עטרה שרון says:

        מהממת. אין כמו זיכרונות ילדות על אוכל הונגרי-רומני- פולני. גם אני אוהבת להיות במטבח, לנסות דברים חדשים, מרעננים ולמצוא בהם נחמה על ההורים, משפחתם וחבריהם, אורח חייהם המיוחד כקבוצות תמיכה אלו של אלו. מאז שאבי האהוב נפטר לפני קצת יותר מ5 שנים, לא הצלחתי להביא את עצמי להכין את הלטקס תפוחי אדמה שכה אהב, וכל כך מילאו את ליבו העצוב ,המתגעגע, לאימי ז”ל שנפטרה בגיל 57, וכל שאר חבריו שהיו לו כתחליף למשפחתו שנספתה בסוביבור,שגם נפטרו לפניו בזה אחר זה והוא, לשמחתנו הרבה, זכה להגיע לגיל 95 והתקשה להבין במה “זכה”שרק הוא נותר עדיין. בחנוכה השנה, הייתה הפעם הראשונה שהכנתי את הלביבות האהובות שלנו, ואפילו זללתי לפחות 6-7 מהן!!!! מזל שלא סובלת סופגניות אז התאזן……

    4. בלה קורן says:

      הולכת לנסות את המתכון לפוקצ’ות כוסמין. כבר מריירת.

    5. לואיזה says:

      את נהדרת הצליחי.
      מנסה את מתכונייך ואוהבת מאד

    6. טלי says:

      קניתי קישואים נהדרים, קטנים כאלה, שאפשר להכניס עיגול טרי לפה ככה סתם מרוב שהם טריים.
      ואז חיפשתי מתכון. קראתי את ההקדמה שלך לתבשיל שאמך עשתה כשרצתה לאזן קלוריות… זה היה כיף. ואז קראתי את ההקדמה למתכון של אמא של בן זוגך (אם אני זוכרת נכון). התרגשתי ונהניתי ונמלאתי הערכה לעדינות ולתשומת הלב של עבודת קודש שמתוכה את פועלת. תודה

    7. טלילה אורגג says:

      בלוג מקסים מתכונים נראים מעולה. לחם טחינה יצא. נהדר. מתלבטת לגבי קציצות עוף ניסיתי מס פעמים תמיד יצא יבש. יש לך טיפים?

    8. מרסל says:

      מתכונים נהדרים, החלה שלך היא המנצחת מכל המתכונים שניסיתי , ומאז נחשפתי להמון מתכונים נוספים , תודה לך!

    9. אתי says:

      תודה רבה🙏 ניסיתי עד כה 2 מתכונים והיה טעים להפליא. זאת הפעם הראשונה שאני מנסה … ומצליח לי…

    10. רבבה טויטו says:

      הדלקת אותי כשחיברת את זה לאמוציות. ואכן, יש לך ולמתכונים טעם נהדר, אמת והמון יופי. מסקרן! ולכל אחת כל הטוב הזה משלה… תודה על החשק לראות באוכל משהו מעבר… הרבה מעבר ☺️👌

    11. פנינה says:

      בהצלחה איין עלייך

    12. רוית says:

      היי הכנתי את סלט השורשים +אטריות שעועית
      אם יורשה לי לומר,
      אני הייתי מפחיתה בכמות הסויה לטעמי קצת מלוח
      הייתי מוסיפה יותר מתיקות
      הסלט טעים מאוד רק שבלי היה מלוח.
      עוקבת אחרי הבלוג שלך
      מאוד אוהבת

    13. דלית ש. says:

      תודה רבה לך!

    14. דקלה says:

      בלוג מקסים. מנבה כל פעם מתכון אחר שלך ותמיד זה מצליח. תענוג☺

    15. חיים הופמן says:

      אני חדש בבלוג,ואני מוצא אותו לממש מעניין.משיטוט ועיון ארשה לעצמי רק להעיר שכדאי להשתמש מה שפחות בביטויים של נערות בגיל העשרה,כמו מקלובה של הלייף,או “שבר את הרשת”.ביטויים כאלה ודומים ” מוזילים” את הטקסט.עלו והצליחו!

    16. יהודית פיש says:

      הי
      אשמח לדעת אם אפשר להכין את הבייגל קוטג’ עם קמח שקדים?

    17. רוזנבלט איריס says:

      רחלי יקרה
      מאז שהכרתי את האתר שלך
      השתנה המטבח שלי
      כל מתכון מדויק ומוצלח
      יישר כח

    18. דליה says:

      כייף לקרוא את מהלך חייך והגורמים להשראה 🌹

    19. הבר ויקי says:

      שנה טובה את נהדרת 😀😀

    20. שוש says:

      בלוג עם מתכונים ניפלאים….

  2. רות אוליבר says:

    רחלי יקרה בהצלחה , תענוג לקרוא ולראות

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה אהובה <3

      1. עמירה says:

        היי סוף סוף מצאתי אצלך את המתכון למרק אסיאתי.תודה

        1. אביבה סימן טוב says:

          היי רחלי – נהנתי לקרוא את הכתבה שלך – לחמחבת, ולא רק כי בן ,שקוראים לו בנג’ינג’י
          הוא–הנכד שלי, הייתי רוצה שבן יקרא אותה והוא בניו יורק, אם תוכלי לשלוח אלי

    2. ליליאנה says:

      נענית כול רגע בהצלחה

      1. יהודית says:

        מזל שפגשתי את המתכונים שלך
        קל,טעים ומוצלח

  3. יהודית כהן מורחיים says:

    רחלי אהובה! איזה בלוג מקסים יש לך, אני מאוהבת בו. מתכוונת לחטט לעומק ולהכין את המתכונים שלך.:)

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה שאת. תודה רבה רבה!

  4. יובל says:

    תתחדשי! איזה אתר מהמם. נראה כמו ספר בישול איכותי ועושה חשק להמשיך לדפדף ולדפדף. כמה מרגש לפתוח ככה את השנה!

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת <3 איזה כיף שבאת לבקר.

  5. אורלי חרמש says:

    זה כיף גדול מקום משלך.. תטפחי אותו באהבה והמון דברים טעימים..
    בהצלחה!

    אורלי

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה מקסימה!

  6. גילה גרף says:

    בהצלחה יקירה?

    1. רחלי קרוט says:

      המון תודה!

  7. אילנה says:

    נהדרת אנחנו הקוראים זכינו

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לקרוא. תודה רבה 🙂

  8. רעות פרנקל says:

    מה שיובל מ’שירה אכילה’ אמר….
    אחלה פתיחה לשנה חדשה. והכל פה יפהפה.בהצלחה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. ואכן פתיחה מרגשת לשנה החדשה 🙂

  9. שרית עציץ says:

    מקסים ומיוחד רחלי, תתחדשי המון!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה 🙂

  10. שרית says:

    רחלי, אתר מושקע ומדהים, תודה!
    הערה אחת – אולי אפשר להדפיס את המתכונים ללא תמונות?
    תודה מראש,
    שרית

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      בוודאי, זה אפשרי, כשאת לוחצת על כפתור ההדפסה יש לך אפשרות ללחוץ על התמונות או הטקסט שאת לא רוצה ולהעלים אותם.

  11. שושנה וגו- שחר says:

    האמת, ניהנתי להסתובב באתר שלך ולראות ולהתרשם מבמתכונים שלך. הכי התרגשתי מהמקוש טייסטו שאכלתי בילדותי, אך ללא צימוקים ושאר התוספות שאת מוסיפה.
    אני הונגריה במקור, אך לא יודעת לבשל אוכל הונגרי. יודעת מה יש בכל מתכון, אך לא י6דעת להכין, כי אין לי כמויות ומתכון מדוייק. לעומת זאת אני יודעת להכין אוכל מרוקאי, טריפוליטאי, וכמה תבשילים פרסים ועירקים ועוד. כל מאכל שנראה לי טעים ולא משנה מאיזו עדה הוא. ;-(

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שגם אצל סבתא לי לא תמיד התווספו צימוקים, ובטח לא אגוזים שאנחנו הנכדים לא אהבנו, אבל הטעמים משתנים עם השנים ועכשיו האגוזים חזרו 🙂
      המטבח הטריפוליטאי והפרסי הם מהאהובים עלי ביותר, איזה כיף שאת יודעת להכין את האוכל הזה. בטוחה שכולם נהנים לאכול.
      ותודה שבאת לבקר.

  12. עלמה says:

    תתחדשי! בהחלט הגיע הזמן! העיצוב מקסים!

  13. אופירה says:

    מקסים מקסים!!!! המון בהצלחה!!!!

  14. רונית says:

    כייף גדול לעיין במבחר המתכונים שלך
    מיוחדים אחד אחד
    אתר מושקע ביותר
    שיהייה בהצלחה?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  15. הילה says:

    וואייי איזההה כיףףף שיש את הבלוג. חלום שהתגשםם בשבילי המתכונים שלך הכי מוצלחיםםםם והכי טעימיםםםם אסתתטיים תודה תודה ושוב תודה שאת חולקת איתנו את המתכונים!!! זכינו.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת! איזה כיף לשמוע. תודה רבה רבה

  16. Blori hamama says:

    היי רחלי הגעתי לבלוג שלך מהמלצה של יונית צוררמן המדהימה ! נכנסתי לרגע ופשוט התאהבתי בך וכל מה שאת מעלה בבלוג שלך
    היום הכנתי מתכון ראשון שלך זו עוגת שוקולד שמרים הרוגאלך .. פשוט אין דברים כאלה
    רוצה לשלוח לך תמונה …

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע! ואני הכי אשמח לתמונה 🙂 הנה המייל שלי:
      [email protected]

  17. לוי רינה says:

    היי נהנתי לשוטט בבלוג, אפשרי לקבל עדכונים למייל

  18. יפעת בראשי says:

    שלום רב, אני עוקבת אחרייך באינסטרגם ושמחתי מאוד שפתחת את ה”מקום הקטן ” שלך, כיף לשוטט ,כיף לקרוא ,כיף להכיר וטעים להכין. בהצלחה בכל !! יפעת

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! בזכות התגובות באינסטגרם פתחתי את המקום הקטן שלי 🙂 אז זה ממש משמח ומדרבן להמשיך.

  19. מיטל דו says:

    איזה שמחה וגאווה!! המון בהצלחה יקירה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה מהממת שאת

  20. דפנה says:

    שלום. שמחה שנפגשנו…
    יש לך ניוזלטר? – כזה מן דבר שיזכיר לי מפעם לפעם ״ הי, מזמן לא פגשת את קרוטית…״ את מבינה , מרב אתרי אוכל ובלוגי אוכל מזון ומשקאות אני לא רואה את הפיצה ובעברית פשוטה אם לא מזכירים לי אז שוכחת להיכנס? אה. והכי חשוב אני אוהבת את הבלוג שלך הוא מקסים וטעים.
    תודה
    דפנה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת ובכלל שהגעת לבקר <3

      בוודאי, יש הרשמה לעדכונים דרך העמוד הראשי או כל אחד מהמתכונים בצד ימין. אם את בנייד, אז זה נמצא מתחת למתכונים למטה.

      אם הסתבכת כתבי לי ואעזור.

  21. ישראלה says:

    בהצלחה, התרשמתי מאוד לטובה מהאתר שלך, מתכוונת להתחיל לדגום המתכונים שלך.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. ממש שמחה לשמוע שאהבת.

  22. yosi says:

    amatour cook
    i came across yr site in yedioth and decided to try it
    all the best

    1. רחלי קרוט says:

      Thank you!

  23. אלי קרוט says:

    רחלי בהצלחה את צודקת עד היום עומד לי הטעם על הלשון של האוכל של סבא ולא הצלחתי לשחזר .

    1. רחלי קרוט says:

      כשתבוא נכין ארוחה מיוחדת <3

  24. אווה פנצר says:

    בלוג מקסים,כבר בשיטוט ראשון,שמתי עין על מספר מתכונים ,נרשמת בשמחה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע. תודה רבה וברוכים הבאים <3

  25. אריקה says:

    אתר מקסים, ברור, קריא ומאוד נוח לשימוש כולל אפשרויות ההדפסה והשמירה של המתכונים. מתכונים ותמונות מגרות.
    איזה כיף שגיליתי אותך 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת! ואיזה כיף שאת כאן <3

  26. מורן לוי says:

    לא בשלנית בכלל ונראה לי שכאן הכי כדאי ומעניין להתחיל 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3

  27. רחלי says:

    וואי…עוקבת אחרייך באינסטגרם..התאהבתי.
    הכל מזמין ומגרה,נראה מצויין.
    האתר ,התמונות…
    תמשיכי לפנק אותנו במתכונים?

  28. אסתי says:

    כל מתכון מדויק ומושלם
    תודה רבה!
    אסתי

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע. תודה רבה!

  29. איריס אברהם says:

    מקסים

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. כיף שאהבת

  30. אלון שורצמן says:

    הי רחלי, הבלוג שלך מקסים ומיוחד.
    וגם האינסטוש

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  31. רונית מעיין says:

    היום הגעתי אליך ממש במקרה והתאהבתי בכתיבה במתכונים הפשוטים להבנה וכיפי הצילומים.
    בטוחה שעזר בך המון ובזכות נאכל טעים ונעים.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת 🙂 תודה רבה רבה!

  32. ריקי says:

    רחלי המקסימה, כבר חודשיים שאני מנסה לגוון ולהכין עוד מאכלים חוץ מפסטה ופתיתים. הדף שלך קפץ לי בפייסבוק והיה נראה טעים ומגאה והחלטתי ללכת על זה. כל מתכון שלך שהכנתי יצא מעולה וגרף מחמאות! תמשיכי ליצור ולאהוב את מה שאת עושה כי זה מורגש מאוד בכל הערה קטנה במתכון. תודה על אוכל קסום!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה גדולה

  33. חלת סלק ורודה או: החלה של מיכל – קרוטית – Krutit says:

    […] בעמוד האודות כאן סיפרתי על מפגש אחד קטן שלי איתה, לפני הרבה שנים, שבו ברגע אחד היא הצליחה לשנות לי דפוסי התנהגות וחידדה אצלי את האהבה לפירות וירקות. כן, עבורי, מעבר להכל, מעבר לגדולתה כמנחה או כשופטת, מעבר להיותה מפורסמת ואושיית קולינריה, מיכל היא קודם כל השראה. וקודם כל בן אדם. […]

  34. אורלי אוזן says:

    שלום רב יקירה
    יש את המתכון של עוגת הרוגאלך הבצק בהתפחה יצא מצויין והכל בסדר
    רציתי בבקשה לשאול
    בראש הדף כתוב שזה מתכון ל- 4 עוגות ולפי ההסבר של חלוקת הבצק צריך לצאת שתיים האם הבנתי נכון?
    אודה לך אם תוכלי לענות
    יום מקסים

    1. רחלי קרוט says:

      אכן ל-4. כל גליל בצק נפרס ל-2 עוגות 🙂

  35. שי says:

    חיפוש אחר מתכון ללחם טחינה הוביל אותי לבלוג שלך היום, לא הכרתי אותו לפני כן והוא ממש מקסים ומשמח. מתכוונת לנסות בקרוב עוד כמה מתכונים ומתלהבת כבר מעכשיו.

  36. אנדראה says:

    נעים להכיר, בהצלחה

  37. ליאת says:

    אז הכנתי. ויצא יופי. תודה גדולה. רוצה להוסיף טיפ קטן משלי ברשותך. בדרך כלל מכינה כרוב לבן עם קימל. מתכון של סבתי. שהיתה מועכת אותו כפי שהצעת. כשאין לי כח להתעסקות אני מכניסה לפוד פרוססור עם להב גיטרה את חתיכות הכרוב עם המלח. ואז הכל נמעך מבלי להתאמץ.

  38. אילנה רוד says:

    תודה על המתכון של הטריקולד ,קראתי מליון מתכונים ושלך הכי ברור.כמה פשוט! להניח 3 קעריות על השיש וכו׳ וכו׳ממש ברור בלי סיבוכים.מכינה אותה לחג אשלח תמונה.שנה טובה!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3

  39. אטי בן דוד says:

    רחלי אך זה מצאתיך וכבר התאהבתי, השנה בסוכה שלי פה באוסטרליה הארח עם תבשיליך, עלי והצליחי,

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שמחה לשמוע <3 געגועיי לאוסטרליה המדהימה
      חג שמח!

      1. ורד says:

        פשוט תענוג לקרוא וכבר לחוש בסערת הטעמים בבלוטות הרוק… אכן מאמצת אותך לליבי וליצירה השוטפת.

        1. רחלי קרוט says:

          איזה מילים יפות, כיף ממש לשמוע <3 וברוכים הבאים

  40. צביקה says:

    “עוקב” אחרייך באדיקות. באתר, בפייסבוק ובאינסטוש
    כיף! פשוט כיף!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! <3

      1. גלית says:

        שלום לך
        איך מצטרפים לקבל עידכונים?

  41. אורטל says:

    כך נראה כ”כ אסטתי וטעים. את העין זה קונה מחד. ולפי המראה בוודאי גם את הקיבה :). חייבת לנסות !!!

  42. צביה says:

    רחלי היקרה רציתי להודות לך על המתכון של המלבי ניסיתי מלא מתכונים אבל זה להיט אצלי בבית כלים מלקלקים חחח אמשיך לעקוב אחר המתכונים שלך פשוט קל וטעים מה יות טוב .

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח

  43. רולה סטל says:

    אני לא מהאנשים ש׳אוהבים׳ לעמוד במטבח , אבל המתכונים שלך משכו אותי לשם , והכנתי לשתי הבנות המקסימות שלי המון דברים מפתיעים בזכותך!
    המשיכי להעלות מתכונים מיוחדים בדיוק כמו הבלוג שלך.
    המון הצלחה!!!

  44. אתי עזרא says:

    הי,
    עוקבת אחריך כבר הרבה זמן כל דבר שאת מכינה נראה מעולה בהצלחה.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  45. tina says:

    תענוג לשמוע אותך

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

      1. סררו גולדה says:

        היום אחרי הרבה זמן שאני מכירה את השם שלך נכנסתי לאתר לחפש מה עושים עם שועית מש ובדרך הסתקרנתי. והתחלתי לקרוא קצת עלייך – היה כייף להכיר ולפגוש אותך ולו רק דרך זה.
        בטח זה לא תהיי פגישה אחרונה לאחת שאוהבת להתעסק באוכל ולגלות בכל פעם דברים שמגרים את הדימיון ובטח את החייך [מקווה שכתבתי נכון].
        מאד אוהבת סיפרי בישול שהדיפדוף בהם הוא כמו ספר מרתק ואני בטוחה שאצא גם אצלך דיפדופים מרתקים.

  46. מילי סלה says:

    אני נמצאת הרבה באתרי אוכל ונתקלתי בלא מעט פיית העוגיות עוגיונט ואיכשהו את עלית במקרה איפשהו וכשנכנסתי לבלוג שלך ודפדפתי בין המתכונים גיליתי עולם שלם של מתכונים עם כתיבה שבאה מן הלב על קפדנות שאוכל חשוב שיהיה טעים ואני שמגיל ארבע נכנסתי בעל כרחי למטבח טריפולטאי קשוח התחברתי לכל מילה שנאמרת על המבוא לכל מתכון שמסביר כמה ולמה..כל הכבוד אני נשבתי בקסמייך ולו על המתכונים שבאמת נכתבים עם כל הלב והנשמה ודרך כתיבתך רואים כמההאכפת לך דכל אחד ואחת באמת יקבלו מתכון שיוכלו ליישם עם כל הטיפים בבית תודה❤

  47. אור מוזס says:

    בהצלחה לך 🙂

  48. חן says:

    מתכונים מעולים וצילומים מהממים, אני עוקבת גם באינסטגרם אבל כול פעם שאני רואה מתכון חדש וכתוב כנסו לבלוג שלי אני מבולבלת לגמריי, אף פעם אין לי מושג תחת איזה קטגוריה אני אמורה למצוא אותו זה היה נחמד אם היה חיפוש לפי תאריך ולא רק לפי קטגוריה

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל תודה רבה!
      אתחיל לשים לינק ספציפי בביו באינסטגרם ובכל מקרה כמעט תמיד זה יהיה המתכון הראשון כשנכנסים כשאני מפנה לבלוג <3
      בכל מקרה, אם את לא מוצאת כתבי לי 🙂

      שבוע מקסים

  49. מתי says:

    מתכונים מדהימים

  50. מלי שקיב says:

    מקסים .

  51. רונית גרבי says:

    האתר מקסים מתכונים נהדרים!!!!
    ניסיתי כל דבר בול!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! תודה רבה

  52. מ says:

    איך אפשר למצוא זוגיות לבתי בת ה 36 אביה הונגרי ואני לא. היא משכילה תואר של מהנדסת כימיה. יפיפיה.

  53. היי says:

    זה מושלם אבל מה זה החרא הזה!!!!!!!!!!!!!!!!

  54. שיר says:

    רחלי היקרה,

    הכל התחיל מחיפוש מתכון מהיר קל ובעיקר טעים לעוגיות שוקולד-צ’יפס לקראת אירוח של חברות ללימודים בביתי. הרי חובה משהו מתוק בפה בעת הכנת עבודה משותפת.
    ממש במקרה החלטתי להכין את המתכון שפרסמת בבלוג “עוגיות שוקולד צ’יפס הכי טעימות בעולם”, שמהר מאוד התבררו כהיסטריה ומאז הכל היסטוריה! אני מכינה את העוגיות לכל מאורע ואירוח ותמיד זוכה לאין ספור מחמאות ודרישות לשליחת המתכון, הקרדיט כולו כמובן מופנה אליך!

    תודה לך על שיתוף המתכון המעולה! ממליצה לכולם לנסותו!
    שיר.

    1. רחלי קרוט says:

      מדהימה שאת. לא מובן מאליו שנכנסת להגיב ולפרגן. תודה רבה!

  55. שרון says:

    שלום רחלי,
    במקרה עליתי על הבלוג שלך ומאז לא עוזבת אותו… מאוד נהניתי והצלחתי עם המתכונים הנפלאים שלך, אהבתי גם את הצילומים, מאוד מקווה שתוציאי ספר בישול, אין תחליך לספרים!

  56. ענת says:

    שואלת, עם ותוך חיוך ענק של עונג , תוך שוטטות באתר..
    לחםהטחינה- כתבת בתבנית של אנגליש קייק.
    .
    איזה אורך? יש הרבה אורכים

    מנסיוני צריך תבנית קטנה( כמו חד פעמית אלומיניום)
    אשמח לתוספת הפרט הזה במתכוני אפיה.

  57. ענת says:

    אוצר גלום הבלוג שלך… כל כך הרבה זמן חיפשתי גיוונים בטעם של בית לתפריט שלי ואת הופעת פתאום ומאותו יום המייל שלי מתמלא במתכונים טובים שלא אפספס כלום? תודה רבה ומאחלת לך להמשיך ככה…

  58. יוסי דה-וולף says:

    רחל היקרה.
    יש לך אתר מעניין ומזיל ריר… את כותבת בעברית רהוטה וזה תענוג גדול.
    אני משמש במתכונים שלך וכולם סביבי נהנים.

    לגבי ניסיון של שחזור הטעם של סבתא, מאוחר מידי ולא יעזור לך כלום בנושא,
    משני הטעמים הבאים:
    1 – הירקות ובכלל כל המצרכים של פעם היו טבעיים בטעם הבריאה.
    רוצה לומר, איך שהטבע החליט שיהיו מבלי התערבות האדם ההרסני.
    ולכן לצערי הרב מאוד, זה כבר מזמן לא אותו הטעם.
    גם אני מתגעגע לטעמי הילדות והשלמתי עם זה שזה לא יחזור יותר.
    כך אזכור לעד את אימא שלי והמאכלים שלה.

    2 – גם הטעם שלנו משתנה עם הזמן ומה שחשנו פעם במאכל מסוים
    מאוחר יותר בהתבגרות שלנו, המוח נוטה לנתח את זה אחרת
    וזאת גם בגלל היכולת שלנו כבוגרים לקלוט אחרת את אותו הטעם.
    בהצלחה עם האתר המקסים.
    תמשיכי “לזרוק” עלינו מתכונים.

  59. מיכל says:

    מעולה! השתמשתי בשקדים מולבנים במקום גרעינים ופיזרתי פרמזן וקצח. הוספתי תירס למתכון.

  60. אורלי says:

    נראה מעולה

  61. חזי מוזסלהונגרים says:

    להונגרים כמוני כיף של מתכונים.
    חג שמח

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת. אין על המטבח ההונגרי <3 חג שמח!

    2. שפורן ביאטריס says:

      תודה רבה, רבה לך על המתכונים הניפלאים!!זיכרונות מהבית!!
      אשמח למתכון של סופגניות,לצערי לא הספקתי לבקש מאמא!

  62. מרגלית says:

    הרעיונות שלך הם מעולם אחר! אשמח לעוד ועוד…

  63. יעל says:

    אך איזה אתר, תודה

  64. יעל says:

    נחשפתי למתכון עוגיות דרך חברה.
    הדרך בה כתבת העלתה חיוך, סקרנות להלצות וקריצת רצון להכיר עוד מתכונים. תודה

  65. רונה says:

    שלום רחלי,

    אתר מקסים, תודה על כל המתכונים הטבעוניים, המתכון קארי מצויין!

  66. ליהי says:

    מקסימה ואלופה ,שנה שניה שאני מכינה חגים מהמתכונים שלך ,האתר מרהיב הרעיונות מגניבים
    תודה לך ❤

  67. איל says:

    שלום גברת רחל,
    אני בחור, לא מתעסק בכלל באוכל\לא מבין בבישול ,אמא שלי ביקשה שאמצא ( מה שהיא מגדירה “תחפש לי באינטרנט שלך”… ) לחם מכוסמת, אז יש פה אצלך אחד שנראה רציני, אבל חוצמזה אני חייב לומר לך שראיתי פה דברים מדהימים שלא חשבתי שקיימים, חטפתי פה תיאבון לא נורמלי, כל הכבוד איזה דברים טעימים !!!
    תודה על האתר שלך !
    כל הכבוד!

  68. אורי says:

    הגעתי בחיפוש אחר מתכון לאתר שלך. נראה מעניין ומבטיח. אכין היום מרק כתום. בהצלחה

  69. אלי says:

    כדאי שתורידי את ההמלצה שלך על מחלבת בת הרים במגרת העזרה לעסקים קטנים. תקראי בדף הפייסבוק שלהם את התלונות, מדובר בעבודה בעיניים, הם הורידו את הכסף מכרטיס האשראי אך לא סיפקו את הסחורה

  70. בלה says:

    היי @ השמח לקבל ממך מתכונים מנצחים 👉🏽 בברכת שבת שלום 🙏🏿רחלי 👍

  71. דקלה says:

    וואוו המתכונים שלך מדהימים. אני מכורה. תודה על השיתוף.

  72. לירז says:

    כל כך מסכימה עם דקלה! אתר מדהים, המתכונים מושלמים, מוצלחים ומוסברים מצוין.
    את אלופה!!

    תודה לך!

  73. רחל הורוביץ says:

    סתם חיפשתי מתכונים באתר וכל פעם התאכזבתי קשות
    שהגעתי אליך(באןפן אקראי)לא האמנתי דברים מופלאים מה גם שאני מאד לא אוהבת את האוכל במיטבח אבל אחרי שראיתי את המתכונים שלך הגעתי למקום הנכון!

  74. שמחי says:

    היי רוצה לפרגן לך אוהבת מאד וגם מנסה הרבה מתכונים שלך.עברתי ניתוח מעקפים לפני חדשיים.היה מאד קשה ועל מנת להסיח את דעתי מהכאבים הקשים נכנסתי לאתר שלך .וזה ממש עזר לי להתגבר …..תודה רבה
    נ.ב במתכון שלך קציצות עוף אפויות או מטוגנות לא מצאתי בחמרים בכלל עוף

  75. אילה says:

    רחלי יקרה! מאז שהכרתי את האתר שלך פשוט תענוג לבשל כל מתכון יותר מוצלח וטעים מהשני הכנתי אירוע 60 יום הולדת לבעלי את כל המתכונים לקחתי מהאתר
    ויצא לי סוף הדרך כייף שאת כאן תודה לך ובהצלחה בהמשך.

  76. יצחק אלגזה says:

    שלום לך רחל קרוט
    כל הכבוד לך על הבלוג המהמם הזה.
    איפה ניתן ליכתוב לך שאלות?
    תודה איציק

  77. בטי says:

    היי רחלי
    הופיעה בעיתון ידיעות אחרונות מתכון טירמיסו של הלייף. הכנתי ואומנם טעים מאוד עם ליקר קפה אספרסו ובישקוטים ,אולם הקרם הפך מימי ולא נקרש מספיק במקרר. מה לדעתך הסיבה?
    למרות זאת כולם נהנו מהטעם.

  78. מירי says:

    עוגת כרוב הפוכה
    האם ניתן להשתמש באורז בסמטי?
    לא אוהבת את העגול

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף מאוד לשלב. בעגול יש יותר עמילן ולכן הוא נדבק יותר אז העוגה יציבה.

  79. איריס says:

    היי רחלי….
    רק לאחרונה גיליתי אותך…דרך האינסטגרם
    התמונות שאת מעלה ..כל כך מושכות את העין שהייתי חייבת לנסות..
    המתכונים שלך פשוט מצויינים.. מדויקים וברורים…פשוט..אין מקום לטעויות.
    והכי חשוב מתאימים לנשים עסוקות כמוני..שאוהבות את המטבח..אבל אין להן הרבה זמן.
    הכל יצא טעים עם טעם של עוד.
    תודה לך על הכל….
    בזכותך יש לי פחות רגשות אשמה שאני לא מבשלת כל יום…ולא משקיעה יותר במטבח…

  80. אילן says:

    בס”ד
    נתקלתי בטעות בבלוק שלך בלחם טחינה
    אז הכנתי
    לחם טחינה – חבל”ז
    לחם פלא או לחם אגוזי – מדהים
    ואורז כמו ‘ריזוטו’ עים פילה דג פשוט יצא מדהים שכולם בבית התלהבו.
    ולא כולם אוכלים דגים את זה הם אהבו.
    תודה
    איך שולחים לך תמונה
    שמח מאוד

  81. צופיה says:

    היי רחלי היקרה
    ניסיתי חלק מהמתכונים ויצא פשוט מושלם!!!
    תודה רבה על האתר המצוין!!

  82. Moksha says:

    איזה כיף למצוא תמיד מתכונים מדהימים אצלך… אנחנו מכורים ללחם כוסמת,,, תודה רבה , בריאות ושלום מפורטוגל , מוקשה 🙏🌈

  83. שושי says:

    רחלי איזה מקסימה את

  84. כריסטיאן says:

    היי רחלי,
    אני מודה, עדיין לא יצא לי לנסות את המתכונים שלך אבל אני צופה אדוקה של פודי ומאוד אוהבת את צורת הגשת המתכונים שלך בתוכניות, זה שאת אומרת שהכל קל, קל קקקלללל (ובאמת הכל נראה קל).. אני כבר זוממת על מס’ מתכונים 😊😳
    אבל מה שבאמת רציתי לומר לך שאת מתוקה אמיתית!!

  85. ענת says:

    לא אמיתי שזו את… לא תאמיני מי אני נהנתי מהכתיבה שלך והמתכונים מדהימים… מאחלת לך המון בהצלחה

  86. דבי says:

    הי רחלי בוקר טוב. תודה על המתכונים הטובים!!! השמח לעוד מתכונים של אוכל הונגרים (בעלי מי בראשוב).
    קניתי שוק אווז לפי בקשת בעלי ולא יודעת איך להכין אותם.
    אפשר לקבל מתכון?תודה 🙂 המשך יום מקסים

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. אין על אוכל הונגרי 🙂 אני פחות מבשלת עם שוק אווז אבל מבטיחה עוד מתכונים בקרובץ

      1. דבי says:

        תודה🥰

  87. איריס בן יונתן says:

    את ממש מעניינת , עושה רושם שאהנה מאוד להיות בתפוצה של המתכונים המהממים שלך שנכון להרגע נראה לי שאני טסה להכין את האיטריות שעועית ברוטב חמאת בוטנים. הבת שלי טבעונית אשמח לדעת אם יש מתכונים מומלצים לטבעונים. תודה ובהצלה
    איריס

    1. אורנה ראסק says:

      רחלי גם אני בת להורים ממוצא הונגרי וטראנסילבנית נשואה לבחור מבית פרסי מבשלת מכל העדות כעת בגלל הקורונה יוצא לי להיות יותר במטבח ואני מנסה המון מתכונים מילדותי כאלה שסבא שהיה שף ואמי שאינם איתנו והגעגוע לאוכל והרצון שילדיי גם יכירו לפחות את האוכל שלהם ושלי תודה שהזכרת לי מאכלים ששכחתי מזמן ושאת מכירה לישראלים את המטבח ההונגרי שפחות מוכר תבורכי ותצלחי .

      1. רחלי קרוט says:

        באהבה רבה. זכות גדולה ותודה שכתבת ♥

  88. לאה ציוני says:

    היי. איך נכנסים לבלוג?

  89. טובה איטה says:

    שלום רחלי,
    זה זמן שאני רואה את שמך מופיע על כתבות אוכל , בעיתונים בעיקר, וכשאני מגלה שרוב המתכונים עתירי סוכר ושומן ו/או מלח אני עוברת הלאה. ורבות תהיתי מי זאת רחלי קרוט… לאחרונה חיפשתי מתכון להכנת כדורי פלאפל אפויים, והגעתי אלייך, אני מתכננת להכין לפי המתכון שלך, (גרגרי החומוס שלי הם מונבטים, ואני מקווה שלא יפגע לי בטעם ובאיכות) ואז גיליתי את מה שכתבת על עצמך, וכבשת את ליבי.. ובמיוחד נרגעתי לקרוא שבעצם גדלת על שניצל ופירה וקטשופ על יד….כך אני גידלתי את בנותי. בקיצור, אני עכשו גרופי שלך ואשתדל לעקוב אחרי המתכונים שלך.. תמשיכי לעשות חיל.

  90. לירון says:

    הכל כאן מפתה מעניין נראה פשוט וטעים, לזה אני קוראת גאונות. תודה רחלי שנכנסת למטבח שלנו !!

  91. שוש פאר says:

    המתכונים שלך נהדרים. כמעט תמיד קולעים לטעם שלי. תענוג

  92. איה says:

    היי. שאלה בנושא המתכון לדוסה: אפשר להמיר את האורז בקוסמת ירוקה? תודה. המתכונים של נהדרים. ביי

  93. סמדי says:

    כל ניסיון לתאר את עוגת שמרים רוגאלך נוטלה פשוט יחטא. הבת החיילת שלי כל שבועיים דורשת 4 אינגלישיםבשבילה ולחברים בבסיס.
    תודה רבה יישר כח.

    1. רחלי קרוט says:

      כל כך שימחת אותי.

  94. יוכי says:

    רחל היקרה.
    הפלפל הממולא שכתבת בידיעות לפני שבועיים, היה הצלחה כבירה.
    תודה ונשמח לעוד

  95. ענת אלון says:

    שלום רחלי
    אני נהנית לבשל את המתכונים שלך.בעיתון ידיעות האחרון במאמר אברא קדברא ארוחה פרסמת מתכון לתבשיל בורגול ושכחת לציין את הפרגיות.מבקשת לדעת כמות ואיך מוסיפים למתכון.תודה

  96. בתשבע גילת says:

    שלום רחלי יקרה,
    נעים מאד הי לי לקרוא את הדרך המופלאה שעברת עד היום. מאחלת לך המשך נפלא בעתיד !!!
    בתשבע גילת, ארהב.

  97. מוטי says:

    שלום,
    נהנה מאד מהמתכונים באתר. תודה רבה !

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

  98. סמדר נוני says:

    לביבות ברוקולי יצאו נהדר. גם שנצלוני כרבית. תודה

  99. דין אורן says:

    כל מתכון יותר טוב מהשני
    מתכונים יצירתיים ומסקרנים
    מצולמים בצורה יפהפיה

  100. מרים says:

    ערב טוב רחלי, רוצה להכין את המתכון שפירסמת לבייגל קוטג’, כתבת שאפשר להוסיף זיתים קצוצים או גרעיני תירס למצרכים, איזה כמות את מציעה להוסיף למתכון ?? אודה לך מאוד על מענה בעניין, מרים.

  101. צביה says:

    שלום רחלי… בחיפושי אחרי מתכון מעניין, אבל לא מסובך, למרק עדשים כתומות, הגעתי אל מתכון שלך. מה ששבה את ליבי אלה ההערות בסוף. כל מיני שילובים ממערב וממזרח.. הסתקרנתי והגעתי אל הסיפור שלך. פתאום הכל היה מובן. את ממש כיפית! כי את הולך בעקבות הלב שלך! כל הכבוד! והמון בהצלחה בעתיד!

  102. מיכל says:

    שלום לך, נעזרת הרבה פעמים באתר שלך. מתכונים מעולים ומדויקים.
    לפני מס’ שבועות התפרסם במוסף זמנים + מתכון של פסטרמה מחזה הודו. יצא מעולה, אבל לצערי החוברת נזרקה למיחזור לפני שהספקתי לשמור לי את המתכון. אפשר שתפרסמי אותו באתר, או כאן. לא מצאתי אותו.
    תודה

  103. ורדה says:

    הקרקרים שלך הפכו למוצר קבוע אצלי והעברתי את המתכון אינסוף פעמים. תודה

  104. דנה says:

    עוקבת אחריך שנים, מלא מתכונים שלך נכנסו לארסנל המשובחים שלנו!
    כל פעם שאני צריכה מתכון למשהו שלא הכנתי מעולם, אני יודעת שפה יש מתכונים בטוחים. לא אכזבת מעולם!
    תבורכי!!!

  105. לילך says:

    היי קרוטית, תודה רבה על מתכונים בריאים וטעימים,אני הרבה מבשלת ואופה ממתכונייך, אין עלייך,יישר כח!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.