טוסט שקשוקה תרד

Posted on

הכי פשוט – הכי טעים או: מה קורה כששקשוקה תרד פוגשת טוסט שפוגש גבינה נמסה וביצה קשה.

אז תקשיבו, זה נשמע הכי קל בעולם, וזה באמת הכי קל, אבל התוצאה? יו מה זה הביס המושלם הזה. קראסט מדהים מבחוץ, מוקרם מבפנים ובאמצע גבינה שנמסה מהחום של הטוסטר ומחברת הכל יחד.

אתם יכולים להגיש את הטוסט לצד סלט בארוחת בוקר כשיש כמה דקות פנויות, בארוחת ערב ביחד עם כל המשפחה או בבראנץ’ מפנק.

אבולוציה של טוסט. צילום: טל סיון צפורין

עזבו הכל רוצו להכין. ואל תשכחו לספר לי איך יצא.

קצת צנוניות, עלים ירוקים ויש ארוחה אדירה. צילום: טל סיון צפורין
טעיםםםםםם. צילום: טל סיון צפורין

טוסט שקשוקה תרד

מצרכים:
1 בייגל או לחמנייה מכל סוג שאוהבים
6 שיני שום, קלופות
1 סלסלה עלי תרד (ללא הגבעול העבה)
1 מיכל שמנת 38% או 15%
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3 פרוסות גבינת עמק 28%
2 ביצים קשות

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות די עבות ואת התרד קוצצים גס.
– במחבת רחבה מטגנים את השום בשמן זית במשך 2 דקות. מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן עוד 4 דקות.
– מוסיפים שמנת, מלח ופלפל ומבשלים ביחד במשך 10 דקות או עד שרוב הנוזלים מתאדים ונשאר תרד רך רך ומוקרם.
– חוצים את הבייגלה/לחמנייה ופורסים את הביצים.
– מניחים פרוסות גבינת עמק על הבייגל הפתוח, מניחים מעל את התרד המוקרם ומעליו פרוסות ביצה. ממליחים ומפלפלים.
– סוגרים, מכניסים לטוסטר פסים וממתינים לבעבוע הגבינה.

ארוחת בוקר, צהריים או ערב. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום תרד אפשר לשים סלסלת פטריות טריות פרוסות.
– רוצים לשדרג? מורחים מתחת לגבינת עמק גבינת שמנת טבעית או שמנת שום שמיר.
– רוצים לשדרג2? אפשר להכין כמות כפולה של התרד המוקרם ובהגשה להניח מעל הטוסט מהתרד. יוצא חלום.
– פרסום בשיתוף עמק.

6 תגובות

  1. ורד says:

    קודם כל נראה ונשמע מושלם כמו כל המתכונים שלך .. אפשר להחליף את עלי התרד בעלי מנגולד? פשוט לא מוצאת תרד בכשרות מהדרין

  2. נריה says:

    תוכלי להמליץ על רוטב בצד?

    1. ציפורה says:

      סלסת עגבניות?

      סוג של מטבוחה קלילה

    2. תהילה says:

      גם רוטב שום יכול ללכת מעולה

  3. ענת says:

    שמנת חמוצה או שמנת מתוקה לבישול?

    1. Chaya says:

      נשמע ונראה שמדובר בשמנת מתוקה
      ראיתי שציינה או את השמנת המתוקה להקצפה (38% שומן) או לבישול (15%)

      בהצלחה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend