לימונדה ביתית

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

לפעמים נדמה לי שאלוהים טעה כשהוא שידך פירות הדר לחורף. הרי תפוז, אשכולית, לימון ופומלה כל כך מרווים, מקררים, עסיסיים ומרעננים שהכי כיף לאכול אותם כשחם והשמש מאירה באמצע השמיים.

מזל שיש עונות מעבר. כאלה שמביאות איתן גשם ראשון ביחד עם שמש חמה.

אז נכון, הגשם עוד לא הגיע, אבל השווקים מוצפים בליים ואפילו הלימונים מתחילים לאותת שהנה, עוד רגע הם יחזרו להיות מלאים במיץ חמוץ שעושה בררר בפה.

או בקיצור: זקן סיני סיפר לי שהכי טוב להפוך לימונים ללימונדה, אז הכנתי. תכינו גם.

מצרכים:
3/4 כוס מיץ לימון או ליים (בערך 5-6 לימונים עסיסיים + לימון אחד שחותכים לפרוסות)
1/2 כוס סוכר
כוס מים
צרור עלי נענע שטופים היטב
6-7 כוסות מים קרים (או יותר תלוי כמה חזק אתם אוהבים את הלימונדה שלכם)

אופן הכנה:
– בסיר קטן מרתיחים סוכר וכוס מים עד שהסוכר נמס לגמרי. זה לוקח בערך 3-4 דקות.
– מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים, כולל סירופ הסוכר.
– חותכים לימון, אחד או יותר, לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב וטועמים אם צריך עוד מים או מיץ לימון. קחו בחשבון שהטעם של הלימונדה מתחזק עם כל שעה שעוברת כי הנענע משחררת את הארומה שלה וגם פרוסות הלימון.
– מקררים היטב ושותים.

לימונדה

הערות חשובות:
– ככל שהלימונדה עומדת במקרר הטעמים שלה מתחזקים (בגלל הנענע ופרוסות הלימונים שמוציאים טעם) וצריך להוסיף לה עוד מים. זה אומר שבפועל תצא לכם כמות גדולה יותר של משקה.
– במקום נענע אפשר להשתמש בלואיזה.
– אם אתם אוהבים את הלימונדה שלכם חמצמצה יותר, אפשר להשתמש גם ב-1/3 כוס סוכר, אבל זה באמת המינימום.
– אפשר להשתמש במיץ לימון סחוט שנמכר בסופרים, אבל עדיף להשתמש במיץ מלימונים טריים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

1 תגובות

  1. E says:

    יצא מאוד נחמד למרות שעשיתי בלי נענע

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend