פנקייקים כמו בבית הפנקייק (קלים מאוד להכנה)

Posted on

לי ולפנקייקים יש רומן ארוך. כבר שנים שאני מנסה למצוא מתכון אולטימטיבי, כזה שיזכיר את הפנקייקים האהובים עלי מבית הפנקייק, אבל עד לפני שבוע זה לא ממש הצליח. שלא תבינו לא נכון, תמיד יצא טעים, וכשמוסיפים רוטב מייפל בכלל מדובר בתענוג, אבל אני חיפשתי משהו אחר.

את המתכון הבסיסי לפנקייק אני משערת שרובכם מכירים – ביצה, חלב, קמח תופח וחמאה ויש בלילה מוכנה, השאלה איך גורמים להם לתפוח ולהפוך לאווריריים ושמנמנים כמו שאני אוהבת.

אז השבוע החלטתי לקחת את האתגר ברצינות והכנתי 40 פנקייקים בשלל וריאציות. בנגלה אחת שיניתי את כמות הביצים, בשנייה הגדלתי את כמות אבקת האפייה ובשלישית ניסיתי להעיף את הסוכר. בסוף הגעתי לנוסחה שבעיני עובדת הכי טוב והיא זאת שתייצר לכם את הפנקייקים הכי אווריריים שיש בלי להפריד ביצים ולהקציף אותם.

כן, יש כאן יחסית הרבה אבקת אפייה, אבל זה מה שעושה אותם לכל כך מעולים.

ומה אם אתם בכלל טיפוסים של פנקייקים דקים יותר (רדו רגע לתמונה למטה – רואים את אלה שמאחורה? אלה הדקים) פשוט מאוד – מתחת לרשימת המצרכים כתבתי לכם מה צריך לשנות כדי שיצאו פנקייקים כאלה. אז אתם יכולים לבחור.

איך מגישים? בעיני הכי טעים להגיש אותם עם רוטב מייפל וכדור גלידת וניל אבל כמובן שכל רוטב מתוק שאתם אוהבים, משוקולד ועד ריבה, יעבוד כאן.

– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

ויש גם סרטון!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

פנקייקים גבוהים בגרסת בית הפנקייק

מצרכים ל-12 פנקייקים דקים או 10 גבוהים:
2 ביצים
2 כפות סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן רגיל
1 ו-1/2 שקיות (1 ו-1/2 כפות) אבקת אפייה

*לפנקייקים דקים יותר מורידים את כמות הביצים לביצה אחת ואת אבקת האפייה לשקית אחת. כל השאר נשאר אותו דבר.

אופן הכנה:
– בקערה גדולה טורפים את הביצים עם מזלג או מטרפה ידנית.
– מוסיפים חלב, , סוכר, חמאה מומסת ווניל וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה (לא, אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח כי כמות אבקת האפייה בקמח תופח קטנה יחסית למה שאנחנו צריכים כאן) ומערבבים עם כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת. זה בסדר אם יש גושי קמח קטנטנים, ממש חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפנקייקים יצאו קשים.
– מחממים מחבת ומשמנים בעזרת מעט חמאה או תרסיס שמן ויוצקים 2 כפות מהבלילה.  עדיף בשלב הזה לתת לבלילה להשתטח לבד או לשטח אותה מעט לצורת עיגול עם גב הכף.
– מטגנים במשך 2-3 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לדקה נוספת. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
– מגישים עם מייפל או סירופ שוקולד.

פנקייקים
אותה כמות בלילה ב-2 גרסאות: גרסה תפוחה וגרסה דקה

הערות ושדרוגים
– אפשר להפחית את כמות הסוכר לכף אחת או להוריד לגמרי ואז להגיש בגרסה מלוחה עם חביתת עין למעלה או תרד מוקרם או רוטב שמנת פטריות.
– לגרסת פרווה ממירים את החלב בחלב שקדים/אורז/סויה/קוקוס ואת החמאה בשמן קוקוס.
– לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לבלילה גרידת תפוז.
– כדי לקבל את צורה עגולה ומדויקת מבחינת הגובה פשוט שמים את הבלילה בתוך רינג משומן שנמצא על המחבת ומטגנים בתוכו.

183 תגובות

  1. רוני says:

    באיזה שלב מוסיפים את הסוכר? עם הקמח ואבקת האפייה? או לפניכן? 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אכן שכחתי את הסוכר 🙂 תיקנתי ובכל מקרה מוסיפים בשלב הוספת החמאה כדי שהסוכר יתמוסס.

      1. שני says:

        היי , בנוגע לאבקת האפייה ,צריך 2 שקיות שלמות?

      2. הילה says:

        פנקייק פשוט מעולים! נטרפו בשניות

      3. מורן says:

        יצא פשוט מושלם !!! נטרף בשנייה שהוצאתי מהמחבת , אגב אני משתמשת במחבת פנקייקים של סולתם ואין אפילו צורך לשמן את המחבת – יוצאים פשוט מוש!!

        1. רחלי קרוט says:

          היא באמת מצוינת! גם לי יש אותה. וממש שמחה לשמוע שאהבת.

      4. ברכה says:

        ניסית ויש לציין מתכון ממש מומלץ הכי טוב שניסיתי ,, ואציין שניסיתי מלא אופציות של מתכונים

      5. רונה says:

        הפנקייק היי טוב שיצא לי להכין, ויצא לי..
        תודה על מתכון מעולה!!! פשוט להכנה, פשוט על המחבת, וטעיםםם!

      6. דליה says:

        ניתן להשתמש באבקת סוכר ופחות חמאה?

      7. בן דובר says:

        רחלי רחלי רק רציתי לאמר שזה לא 10 גבוהים ולא בטיח.
        מקסימום 7 לארג’ים!!?
        בבקשה תתקני
        זאת הערה בא.

        1. לירז says:

          קצתתתת כבוד אפשר לדבר יותר יפה !!!

    2. אביגיל says:

      לא מגיבה בדרך כלל אבל כל כך נהנתי מהמתכון שהיתי חייבת פשוט מעולההה וטעיםם ???

    3. לירון says:

      היי אם הכנתי פנקייקים בערב אפשר לאכול אותם בבוקר שלמחרת?

    4. אביטל says:

      תודה על המתכון! ניסיתי פעם ראשונה, יצאו קצת יבשים וקשיחים למרות שעירבבתי במינימום את הקמח. בתמונה אצלך נראים רכים מאוד? שמתי קמח במשקל שצוין. אולי להפחית מעט מהקמח? לא מצאתי מה גודל הלהבנה האידיאלי, או שטוגנו זמן רב והתייבשו או שנשרפו מבחוץ ובפנים עוד היה נא. תודה רבה!

      1. מאי says:

        גם לי קרה בדיוק אותו דבר! אשמח לשמוע מה הפתרון 3>

    5. ריקי says:

      אפשר להשתמש הקמח תופח?
      ובהזדמנות זו,
      מה ההבדל בין קמח רגיל +אבקת אפייה
      לקמח תופח?

    6. מיכל חזן says:

      הילדים ואני הכנו ויצאו לנו הפנקייקים הכי מושלמים שאכלנו. איזה מתכון מעולה תודה ❤️

  2. סוזנה says:

    בוקר טוב, שתי כפות רגילות, לא יוצא דק?

    1. רחלי קרוט says:

      אלה שבתמונה הוכנו מ-2 כפות יחסית גדושות. הפנקייקים תופחים

      1. נימו says:

        אפשר להוסיף פחות אבקה ולתת לבלילה לנוח חצי שעה על השיש או איזה שעתיים במקרר..
        ככה לאבקה יש יותר זמן לעבוד

    2. תמר כהן says:

      מתכון מוווושלם !!! תודה רבה !

      1. רחלי קרוט says:

        באהבה רבה. כיף שאהבת.

      2. יאנה says:

        הסכמתי לעצמי לחרוג מהמתכון הקבוע שמלווה אותי שנים, המתכון הזה אוורירי להפליא

        1. ענאל says:

          במילה אחת שלמות !!

    3. רעות says:

      אפשר להקפיא?

  3. כרמית says:

    הי רחלי כמה שמן שמים במקום החמאה המומסת

    1. רחלי קרוט says:

      כמות זהה

  4. ניצה ה says:

    היי רחלי
    האם ניסית עם ריוויון (במקום באטר מילק שאין במחוזותינו) ומי סודה? אם לא ,שווה ניסיון.על כוס קמח תופח חצי כוס חלב.שליש כוס מי סודה או ריוויון.מתכון ישן של אהרוני.
    מכל מקום תודה על המתכון שלך ינוסה גם בהקדם.
    חג שמח.

  5. ורד says:

    נראה מעולה!!!
    אני יכולה לוותר על החמאה? להמיר בשמן ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי 🙂

      1. מלי says:

        היי יש אפשרות להמיר את החלב בשמנת חמוצה או מתוקה? תודה!

    2. אביעד says:

      לדעתי לא כדאי זה מוסיף המון

  6. רעות says:

    נראה פצצהה
    אפשר במקום חמאה לשים שמן קנולה ובמקום חלב מים?
    יצא טוב?
    🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ואפשר 🙂

  7. נדב says:

    היי, יש לך רעיון איך אפשר להוריד את הביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      להמיר בבננה מעוכה. קצת פחות תפוח אבל עדיין מאוד טעים.

      1. אירית says:

        ואז זה בעצם הופך את זה לטבעוני לא? בלי ביצים (עם בננה), ובמקום חלב חלב צמחי , ובמקום חמאה שמן ?

      2. Song says:

        יצא מעולה. תודה רבה
        האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?

  8. איריזטה says:

    הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין, חלב שיבולת שועל ושמן קוקוס במקום חמאה. יצא מהמם, תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      יא, עשית לי חשק לנסות גם עם קמח כוסמין 🙂 תודה רבה ושמחה לשמוע שהצליח.

    2. לי says:

      בדיוק מנסה את זה עם קמח כוסמין אבל זה יוצא קצת כמו פיתה
      הוספתי יותר חלב

  9. ריבה says:

    זה המתכון הראשון שלך שאני מכינה ויצא טעים ביותר! הוספתי בננה מעוכה והבת שלי אכלה בתאווה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע, ויופי של תוספת <3

      1. בר says:

        הכנתי את הבלילה ואני צריך להכין אותה בערך ב7 בערב הכנסתי למקרר זה יהיה בסדר?

      2. מאיה says:

        כשמטגנים, על אש גבוהה? במחבת מעלה לי עשן 🤔

  10. עדי says:

    בכמה שמן להמיר את החמאה?
    ואם אני קוצה מחצית מהכמות,אפשרי?

  11. שירי says:

    בוקר טוב,
    הכנתי עכשיו ויצא מעולה (הפחתתי את כמות הסוכר כי גם בתי הפעוטה אכלה).
    אם אני רוצה להכין כמות משולשת למשל מראש לאירוח, כמה שעות מראש ניתן ואיך לאחסן (אם בכלל)?
    תודה!

  12. יערה says:

    יצא מושלםםםםם איזה מתכון מעולה???

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע!

    2. אפרת says:

      לגמרי

  13. עדידוש says:

    אם אני רוצה להמיר בקמח תופח?
    כמה לשים? לפנקייקים עבים ואווריריים..

    1. עומרי כץ says:

      אותה כמות רק ללא אבקת אפייה . ( יכול להיות שתצרכי להוסיף כפית אחת / חצי , אולי תמירי את אבקת האפייה לסודה לשתייה ? ניתן לערבב אותה עם החלב כדי למנוע טעם לוואי , ועם קצת חומץ לערבב ולהמתין כמה דקות .

  14. הגר says:

    המתכון מעולה, תודה רבה.

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. שמחה מאוד שאהבת

  15. עמרי כץ says:

    רחלי לדעתי אם אני הייתי משתמש במתכון הזה בקמח תופח לא הייתי שם אבקת אפייה אז אני לא מבין מה הבעיה להמיר .

    1. יעל says:

      אם היית קורא, היא כתבה בדיוק מה הסיבה אז אני לא בטוחה מה הבעיה לקרוא 🙂
      אתה יכול להמיר לקמח תופח זה פשוט יצא הרבה יותר נמוך והרבה יותר דחוס (מהסיבה הפשוטה שכמות הקמח פה גבוהה במיוחד – הבועות שנוצרות בתגובה הכימית של אבקת האפייה נכלאות בקלות יותר בתערובת סמיכה ולכן הם יוצאים גבוהים במיוחד.)

  16. מירב says:

    הפנקייק הכי מוצלח שהכנתי!!! מתכון אליפות. תודה רבה

  17. ליבי says:

    השתמשתי בקמח מלא ויצא מושלם!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע שזה עובד גם עם מלא. תודה <3

  18. מיכל says:

    תודה על מתכוו מצוין! כל המשפחה נהנתה! כל הכבוד לך.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת <3 ותודה שחזרת לכתוב

  19. אוסנת אבידן says:

    תודה על מתכון מעולה!!!!

  20. נגה says:

    כמה זמן ניתן לשמור את הבלילה במקרר טרם טיגונה? רוצה להכין עכשיו את הבלילה ולטגן מחר בצהרים…

  21. רונן says:

    הבן שלי ביקש פנקייק בחרתי במתכון זה באקראי.
    מסתבר שזו היתה החלטה נכונה. גוזר ושומר.
    תודה רבה

  22. שושנה says:

    יצא מושלם.
    פעם ראשונה שאני עושה פנקייק שהוא לא מהמתכונים של אמא.. ובהחלט לא טעיתי בבחירה.
    תודה על מתכון אליפות.

  23. גליה says:

    הכנתי עכשיו יצא מושלם שונה מכל פנקייק אחר שהכנתי
    תמיד היה יוצא לי דק .
    עכשיו תפוח וטעים הילדים טרפו
    אחלה מתכון

  24. מיקי says:

    הוספתי חצי כפית מלח ורבע כוס קמח היות והיה נוזלי מדי. יצאו מעט דקים אך טעימים מאוד.

  25. רחלי says:

    הי רחלי,
    הבלוג שלך ממש כיפי ומועיל!! (גם האינסטגראם דא)
    רציתי לדעת אם במתכון הזה אפשר להשתמש פשוט בקמח תופח במקום קמח פלוס א אפיה מטעמי עצלנות?? תודה 🙂

  26. טל says:

    היי, אפשר להכין ולשמור במקרר? או לחילופין לשמור את הבלילה במקרר לפני שמכינים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אבל לא יותר מכמה שעות בודדות. ובכל מקרה, אם הבלילה מתייצבת מדי צריך להוסיף עוד קצת מים ולערבב לפני הטיגון

  27. רחלי בן חמו says:

    מושלםםם אין על המתכונים שלך. יצא מוצלח!

    1. זיו says:

      מושלמים!!! תודה רבה!!!

  28. דניאלה says:

    החלפתי את החמאה בשמן והורדתי את הסוכר ויצא מעולה! שונה מהפנקייקים שהייתי מכינה אבל נראה לי שאאמץ את המתכון:)
    תודה רבה על כל המתכונים שאת מעלה3>

    1. טל says:

      הפנקייקים יצאו עבים ורכים אבל הטעם שלהם מפוצץ בטעם לוואי של אבקת אפיה,
      בטוח שצריך כף וחצי?

  29. שרה says:

    וואו! מתכון מושלם! תודה!

  30. גיל-לי says:

    הבלילה יצאה לי די דלילה לא ממש נוזלית זה בסדר?

  31. גיל-לי says:

    הבלילה יצאה לי די דלילה זה בסדר ?

  32. עדי says:

    רחלי המתכון הזה נפלא וכל חבריי נהנים ממנו בטירוף. לא האמנו שפנקייקים תפוחים ויפים כאלה יכולים להיות אפילו מוכנים מבפנים ולהפתעתנו הם לגמרי היו! תודה על השיתוף, תענוג!

  33. בני says:

    הכנתי עכשיו … יצא פשוט תענוג 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  34. אדריאנה says:

    הי רחלי, הכנתי ויצאו מושלמים! הכנתי עם אבקת אפייה אחת ו2 ביצים ויצא ממש תפוח.
    מנצלת את ההזדמנות לכתוב לך שהמתכונים שלך מצוינים וכיף לקרוא אותך ולהכין. כך למשל, הכדורי פלאפל הירוקים מזמן בני בית וכל מי שטועם, מאמץ גם.
    כיף גדול! תודה ותמשיכי לכתוב לנו 🙂
    אדריאנה

  35. ליאור says:

    יואווו תקשיבי יצא שלמות! אף פעם לא יצאו לי ככה שמנים ותפוחים! תודה על מתכון מוצלח(:

  36. אפרת says:

    הכנתי ויצא מעולה!!! פעם ראשונה שיצאו לי כאלה נפוחים!! אגב, מה גורם להם להתקשות? חלק יצאו לי רכים ומהממים וחלק טיפה התקשו… אולי אם הופכים פעמיים על כל צד במחבת? תודה!!

    1. הודיה says:

      הכנתי כמה פעמים מכמה מתכונים. המתכון שלך הטוב ביותר! יצא מעולה

  37. אלכס says:

    היי
    יש פה שאלה שחוזרת על עצמה, ולא ראיתי שהתייחס אליה.
    כמה זמן אפשר לשמור את הבלילה במקרר?

    תודה רבה

    1. מיכל says:

      תשובה של רחלי: ״אפשר, אבל לא יותר מכמה שעות בודדות. ובכל מקרה, אם הבלילה מתייצבת מדי צריך להוסיף עוד קצת מים ולערבב לפני הטיגון.״

  38. ליאת says:

    סוף סוף מתכון מושלם לפנקייק! איזה כיף תודה!

  39. לירז says:

    יצא ממש נהדר וטעים!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

  40. אבי says:

    פצצה

  41. סבטה חיימוביץ says:

    אשמח להמלצה לרינגים או מחבת פנקייק שאת משתמשת?

  42. שני says:

    היי , בנוגע לאבקת האפייה ,צריך 2 שקיות שלמות?

  43. חגית says:

    עשינו את הפנקייק. יצא מוש….נגלה אחת עשינו כמו במתכון בשנייה המרנו לכוסמין 70 אחוז של ניצת הדובדבן ושמנו אבקת אפייה בלי אלומניום הילדים התלהבו אפילו יותר
    תודה על המתכון

  44. שירי says:

    לא יודעת למה לי השניים הראשונים יוצאים טוב וכל הבאים אחריהם נשרפים. המחבת חמה יותר אני יודעת. אבל איך נמנעים מזה?
    אולי צריך מחבת מיוחדת לפנקייקים, עם העיגולים?

    1. מיכל says:

      אחריי הרבה ניסיונות של הכנת פנקייקים אני יכולה להגיד לך בוודאות: אחריי כל הכנה של פנקייק 1
      צריך לנקות את המחבת עם נייר סופג ואז לשים חמאה
      ורק אז לשים בלילה חדשה במחבת.
      כן, זה הרבה ״כאב ראש״ והשקעה אבל התוצאה
      שווה את זה!

  45. מיטל says:

    מתכון מושלם!תודה רבה!!

  46. נטע says:

    מתכון לא פחות ממושלם!
    פעם שנייה שאני מכינה ולא מפסיקה להתלהב כמה הוא פשוט וטעים..
    אכלנו חלק עם תוספת מלוחה ויצא נהדר:)

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תענוג לשמוע! תודה רבה שחזרת לשתף.

  47. מיטל says:

    המתכון הכי טוב שניתקלתי בו, הפנקייק יצאו מעולים כמו עוגה!!

  48. מיכל says:

    הי, לא מצאתי בתגובות. האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניתן. יש פה כמות גדולה של אבקת אפייה שאין בקמח תופח.

  49. דורינה says:

    הי רחלי, עקבתי אחרי ההוראות, והפנקייקס יצאו יבשים, עם טעם חזק יחסית של אבקת אפיה וקצת טעם טפל כי לא הורגש כלל מתוק . אני בדכ מכינה בלינציס גדולים ודקים והם יוצאים די עסיסיים. היתי בטוחה שגם פנקייקס… מה לדעתך עשיתי לא נכון או מה היית ממליצה. אולי זה רק עניין של טעם וככה הם אמורים לצאת…

    1. רחלי קרוט says:

      ממש לא אמורים לצאת ככה, והכינו אותם אלפים. שינית משהו במתכון?

  50. דבו היפה says:

    וואו איזה פנקייקיםםם תודה על המתכון! יצאו רכים רכים אווריריים וטעימיםם!
    ארוחת בוקר מפנקת;)

  51. buck says:

    בלילה במחבת בתוך רינג. קצת לפני צריך להפוך – פזרתי שבבים של שקדים עם קצת סוכר. ואחכ הפכתי. מומלץ.

  52. אודליה says:

    מתכון מדוייק קל וטעים מאוד! מאמצת אותו בחום! תודה רבה

  53. מאיה says:

    יש גירסא טבעונית?

  54. דנה says:

    טעם לוואי נוראי של אבקת אפיה

    1. מיכל says:

      כנראה שמת יותר מידיי אבקת אפייה,
      כי לא אמור להיות טעם לוואי של אבקת אפייה.

  55. מור says:

    היי, תודה רבה על מתכונים נהדרים 🙂
    לאחרונה קורה לי דבר מוזר, אני מנסה לשים את החמאה בבלילת החלב והביצים (לאחר שהחמאה מעט מתקררת) ותוך שניה הבלילה נהיית גושית 🙁 האם יש לך מושג למה? תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      לשים אותה כשהיא נוזלית. בגלל שהיה קר בחוץ היא מתגבשת מהר מדי.

      1. מור says:

        תודה רבה ! אבל כשהיא נוזלית היא הכי חמה… למרות שהיא חמה לשפוך אותה על הבלילה הקרה?

    2. מיטל says:

      חמאה חמה / ביצים וחלב קרים… החמאה מתגבשת מהקור של הבלילה

    3. גיל says:

      גם לי זה קרה פעם ראשונה,
      תכיני את החלב והביצים, ותוך כדי שאת מערבבת אותם מהר עם מטרפה, תוסיפי אליהם לאט את החמאה.

      החמאה עדיין מתקרר והופכת לגושים, אבל הם יהיו קטנטנים ומעורבבים בתוך הבלילה

  56. מיטל says:

    חמאה חמה / ביצים וחלב קרים… החמאה מתגבשת מהקור של הבלילה

  57. מור says:

    תודה מיטל!

  58. גל says:

    היי, האם ניתן להשתמש בריוויון במקום חלב או אולי במקום חלק מכמות החלב?

  59. מיכל says:

    אני מאוד אוהבת לאכול פנקייקים אז ניסיתי כבר המון מתכונים שמצאתי ברשת אבל המתכון שלך מוצלח וטעים מאוד!
    השילוב עם החמאה המומסת גורם לפנקייק
    להיות נפוח ואוורירי.
    טיפ מס׳1: אחריי הכנה של כל פנקייק צריך כל פעם מחדש לנקות את המחבת ורק אז לשים בלילה חדשה.
    אחרת הפנקייק יוצא שרוף.
    טיפ מס׳ 2: אם אתם אוהבים, שימו רסק תפוחים בבלילה זה מעשיר את הטעם.

  60. עדי says:

    איך אפשר להכין אותם כשרים לפסח? אםשר להחליף את הקמח בקמח מצה?

  61. ספיר says:

    בדרך כלל לא מגיבה בכאלו מקומות, אבל חייבת להגיד שאלו הפנקייקים הטובים ביותר שהכנתי! הם קלים להכנה (לקח לי פחות מ10 דקות) ויוצאת כמות מספקת מאוד! (בערך 17 פנקייקים בינוניים). אני השארתי את הבלילה במקרר כ5 שעות ועדיין יצאו מצויין וקצרו מחמאות רבות. תודה לך רחלי!

  62. אפרתי בועז says:

    על איזה חןם מחממים את המחבת

  63. אייל says:

    וואו! אני כבר מלא זמן מחפש את המתכון המושלם לפנקייק, הכמויות המדויקות לפנקייק המושלם.
    הכמויות פה מדויקות בטירוף! לא מתוק מדי, מבעבע, באמת מושלם.

    ראיתי בהרבה מקומות שכדאי לתת לבלילה לנוח לפחות חצי שעה כדי שאבקת האפיה תעבוד (והפנקייקים יוצאים יותר אורייריים).

    ולמרות שאין על פנקייקים טריים, אפשר להכין כמות גדולה, לעטוף כל פנקייק בניילון נצמד ולהקפיא.
    זה אמנם לא יצא מושלם כמו טרי, אבל המרקם בהחלט נשמר בהפשרה בטוסטר
    – והכי חשוב – מרגיע את הרעב של הילדים במהירות שיא 🙂

  64. יפעת says:

    מתכון מעולה!ניסיתי מלא,כולם יצאו סבבה,שלך יצאו מושלמים!!מאמצת וממליצה,תודה🥰

  65. מיכל says:

    אולי באשמתי אבל אחד הפנקייקים הגרועים שיצא לי להגיש…

  66. פטריסיה יודילביץ says:

    בוקר טוב. האם אפשר להמיר לקמח מלא? צריך לשנות כמות קמח? או לעלות אבקת אפיה? חשבתי חצי לבן חצי מלא. תודה

  67. רעות נתנאל says:

    היי רחלי. ראיתי שהכינו מקמח מלא אבל יעבוד גם אם אשתמש בשיבולת שועל טחונה במקום הקמח?
    תודה על מתכונים מעולים:)

  68. שרית says:

    אמאללללה הההה איזה טעימים הם!!❤️❤️❤️
    הילדים שלי פשוט חולמים עליהם ומבקשים אותם שוב שוב!
    שאפו על המתכונים המהירים והטעימים. תודה רבה

  69. אפי says:

    אהבתי את הפנקייקים אבל זה לא ממש דומה לבית הפנקייק..

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע שאהבת <3

  70. בלה says:

    היי רחלי – תודה על המתכון הנפלא!
    הכנתי אותו פעמיים – פעם אחת חיכיתי חצי שעה בין הכנת הבלילה לבין הטיגון ופעם אחת טיגנתי מיד. בשתי הפעמים הפנקייקים יצאו טעימים אווריריים להפליא, אבל בפעם השנייה היה להם טעם לוואי קל של סודה לשתייה (לא הפריע להם להיטרף במהירות שיא😊).
    האם לדעתך יכול להיות שזה קשור לזמן ההמתנה, ועדיף לחכות קצת לפני הטיגון?

  71. אפי says:

    פנקייקים מעולים
    תודה רבה על מתכון מעולה
    המרתי בחצי קמח כוסמין מלא
    ולא הוספתי חמאה לבלילה אלא רק שימנתי בעזרת חמאה את התבנית יצא מושלם.
    ובכלל המתכונים שלך נראים טעימים מאוב
    מעכשיו אעקוב😋😀

  72. אייל גלברג says:

    בתור אחד שמכין לא מעט פנקייק, זה ממש מתכון מעולה. יצאו לי חביתיות ברדיוס של בית הפנקייק אבל רק 6.
    אבל די עבות יחסית.
    תודה רבה

  73. פז says:

    הכנתי ויצא מעולה!
    למי שיש קמח תופח בבית- אני הכנתי עם קמח תופח והוספתי שקית אבקת אפייה אחת והפנקייקס יצאו תפוחים וטעימים.
    שמנו מעל שוקולד לבן ומייפל אמיתי

  74. ליאור says:

    האם אפשר להכין את הבלילה מראש ולהכין לאחר כמה שעות במקרר?

  75. לילי says:

    היי !! האם יש אפשרות לשים קמח שיבולת שועל במקום הקמח?

  76. ללי says:

    מעולה!!!!! הכנתי גרסת פרווה עם מים ונטורינה, שילשתי כמויות לפי ההמלצות פה:
    מ-ו-ש-ל-ם לא נשאר פירור!

  77. שרה ליאת says:

    פעם ראשונה מגיבה אך בהחלט לא פעם ראשונה שמכינה, פשוט מעולה אחרי מספר רב של פעמים שהכנתי פשוט מתכון מעולה !!!! תודה על השיתוף 🙂

  78. נעמה says:

    אני מכינה את הפנקייקים האלה כבר המון זמן והם יוצאים מושלמים בכל פעם ותמיד אומרים “הפנקייק הראשון הכי גרוע” אבל במתכון הזה כולם מושלמים

  79. מיכל says:

    המתכון הכי פצצתי שהכנתי!!!!! התחסלו בדקה!!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ייאי, איזה כיף ♥

  80. יעל says:

    אוהבת מאוד את המתכונים שלך ! מה עשיתי לא טוב אם הפנקייקים יצאו לי לא מוכנים מבפנים ?

  81. אביטל says:

    תודה על המתכון! ניסיתי פעם ראשונה, יצאו קצת יבשים וקשיחים למרות שעירבבתי במינימום את הקמח. בתמונה אצלך נראים רכים מאוד? שמתי קמח במשקל שצוין. אולי להפחית מעט מהקמח? לא מצאתי מה גודל הלהבנה האידיאלי, או שטוגנו זמן רב והתייבשו או שנשרפו מבחוץ ובפנים עוד היה נא. תודה רבה!

  82. רוני says:

    היי פנקייק מעולה!!
    אפשר להשאיר את הבלילה לילה במקרר?

  83. ליאת says:

    מצוין!!!!
    לא הבנתי איך יצא כשהיו מלא גושים קטנים של קמח אבל זה אכן מושלם ברמות

  84. סתיו חביבי says:

    מתכון מושלם!! שמחה להכין מתכונים שלך בכל פעם מחדש!
    אפשר להכין את הבלילה יום מראש ולשמור בקירור? מחפשת מתכון לפנקייקים שאפשר לקחת כבלילה מוכנה לקפמינג בשטח ורק לטגן 😁

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. ולצערי לא נראה לי כי אבקת אפייה שעומדת כמה שעות מפסיק לעבוד בשלב כלשהו.

      1. חנה says:

        חייבת להתערב פה, הכנתי את הבלילה בבוקר ואת הפנקייקים טיגנתי בפועל רק בערב לארוחת ערב, יצאו מושלמים! תפוחים ונהדרים בלי שום טעם לוואי.

  85. שני צורי says:

    היי, אשמח להבין האם יש אפשרות להמיר את המתכון לקמח כוסמין ו/או תחליף לביצים?

  86. אפרת says:

    מתכון מהמםםם! וניסתי כמה מתכונים של פנקקים שמנמנים ולא יצאו טוב כמו זה!!!
    בניגוד לתגובות אני דווקא חשבתי שכדאי להוסיף סוכר (אוהבים לאכול אותם עם מעט חמאה מלמעלה, וזהו 🙂

  87. נועה says:

    אחד פנקייקים כי טובים שהכנתי הוא יצא לי ממש שמן ואוורירי מאוד טעים!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  88. נטלי says:

    היי 🙂 הכנתי את הפנקייקים והיה לי מוזר שכתוב במתכון 1 וחצי שקיות של אבקת אפיה אבל לקחתי סיכון….לפני הטיגון טעמתי את הבצק ויצא טעם מאוד חזק של אבקת אפיה… הוספתי משמעותית יותר סוכר ממה שרשום במתכון כדי להציל את הבצק ולהסתיר את הטעם המר וזה עבד. חושבת שצריך לתקן את הכמות שרשומה במתכון

  89. דיני says:

    אורירי מאוד אבל יש טעם חזק של ביצה מרגיש כמו חביתה מתוקה ):

  90. אפרת says:

    לגמרי
    מוששששששששש!!!!!

  91. גיא says:

    וווווווואו.
    המתכון המושלם. לא להפחית ולא להוסיף כלום.
    תפוח ואוורירי באופן המדוייק.
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  92. נעמי says:

    היי קרוטית אני מאד אוהבת את המתכונים המוצלחים שלך אז קודם כל תודה
    (את מרק החרירה שלך אני מחסלת סיר לבד ולא יכולה לקום מהספה!)
    כבשלנית מתחילה אשמח אם תוכלי להשיב על שתי שאלות קצרות:
    1. על איזה חום צריכות להיות הכיריים? נמוך/בינוני/גבוה?
    2. איך יודעים שהפנקייק מוכן? כי בפעמים הקודמות שניסיתי (מתכון אחר) הפנקייק נראה לי “חי” מבפנים ודביקי.. אז איך מזהים? תודה

  93. תמר says:

    הפנקייקים הכי טובים שהכנתי אי פעם!
    טעם ונילי עדין, יפים ורכיםםםםם
    וקלי הכנה!
    תודה רבה!

  94. מלי says:

    מתכון מושלם, יצאו פנקייקים תפוחים ואוריריים….תודה

  95. מרים says:

    מתכון פשוט מעולה!!!
    ממליצה להשתמש בבלנדר מוט, יצאו אווריריים בטירוף

  96. קרן says:

    מתכון פשוט וטעים, תודה!

  97. טלי says:

    כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לפנקייקים שמנמנים כאלה!! והוא כל כך פשוט להכנה ויוצא מושלם, תענוג, הילדים ליקקו את האצבעות 🙂
    (גם אני, על מי אני עובדת)

  98. רויטל says:

    יש מצב להמיר את מתכון הפנקייק לפרווה?

  99. נעם says:

    יצאו זוועה! חוץ מאיזה שניים – כל הפנקייקים יצאו שחומים ויפים ושמנמנים מבחוץ ובלילה חיה בפנים 🤢
    לא ממליצה בכלל….

    1. רחל says:

      םאש גבוהה מדי,שהשחימה בחוץ ולא היה מספיק זמן לאפות בפנים.

  100. נטע says:

    מתכון פשוט מעולה!
    לא האמנתי שהם יצאו כל-כך גבוהים, אבל וואלה עבד:)

  101. לי says:

    יצא פנקייק מעולה!! תודה
    נשמח גם למתכון לקרפ

  102. טליה says:

    לא יוצאים לי עבים כל כך ואני שמה יותר משתי כפות כדי שיהיה עבה.. יש פיתרון?
    וגם עוד שאלה כשהם מתקררים הרבה פעמים יש טעם לוואי של הא. אפיה.. יש לזה גם פיתרון במקרה?
    רק אציין שיוצאים רכים ואווריריים מאד!

  103. חנה says:

    יש רק בעיה קטנה במתכון. זה לא מספיק!! ניסיתי להכפיל כמויות אבל בזכות ההסברים הנהדרים והמפורטים שלך הפנקייק יצאו כל כך מושלמים שאפילו הכפלת כמויות לא מספיקה! טעים אפילו יום למחרת כשמחממים אותם קצת בטוסטר. פשוט שלמות! תודה על הכל!

  104. אורית says:

    הכנתי אתמול בעקבות המלצה של גיסתי ויצא פצצה!!
    תודה רבה!!
    עשיתי כמות פי אחד וחצי
    ויצאו המון פנקייקים, נראה לי בסביבות 20, אולי יותר.

  105. בתאל says:

    היי
    אני מכינה את הפנקייקים האלה כבר שנים, אבל בזמן האחרון אני מרגישה שהם קצת מרים
    (אנחנו מכינים עם תוספות מלוחות אז אי אפשר לכסות עם שוקולד או מייפל).
    אני עושה תמיד חצי מהכמות ושנה שקית שלמה של אבקת אפיה ובערך כפית של תמצית וניל.
    משתדלת לא לערבב יותר מידי
    יש סיבה שזה יוצא לי מר?
    תודה

  106. הדס says:

    היי
    הכנתי ויצא פגז!!!
    תודה על המתכון המושלם!

  107. רעות says:

    מתכון מושלם

    מכינה באופן קבוע לבן 3 הצליאקי, ממירה שליש מהקמח בקמח שקדים והיתרה תערובת כרגיל

    בשנה שעברה גם הכנתי רק פרווה מטעמי אלרגיה בגן, שמן קנולה במקום חמאה וחלב סויה או שקדים במקום חלב

    מושלם מושלםםם

    1. רחלי קרוט says:

      משמח ממש לשמוע

  108. ירדן says:

    פנקייקים מעולים. האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן או קמח מקור אחר שישמור על הטעם הנהדר?

  109. יעל says:

    יצא ממש ממש טוב
    רק על אש גבוהה זה יוצא שרוף מיבחו וחם מיבפנים אז פשוט הנמחתי את האש והפנקייקים יצאו מושלמיםםםםם
    גבוהים ואוורירים
    ממליצה ממש

  110. מיכלוששששש says:

    יצאו פשוט COOL בת-דודה שלי גם הכינה ויצא לה טעים בטרוףףףףףףףףףףףף
    אוורירי גבוה וטעם גן עדן מומלץ מאד

  111. רחל פרידלנדר says:

    גם אני אוהבת את המתכונים שלך. נהדרים.

  112. נטע says:

    כמה כפות שמן במקום חמאה?

  113. אסתר says:

    היי רחל,
    חשוב,לי לומר קודם שאני פשוט מכורה למתכונים שלך, תודה על אוכל טעים שמתחסל במהירות.

    יש לי שאלה לגבי הפנקייקים..הכנתי אותם מספר פעמיים ויוצא לי טעם סבוני…לדעתי זה מהאבקת אפייה…השאלה,היא אם אפשר להוריד לכפית אחת או כף אחד?

    תודה,
    ושבוע טוב ושקט (:

  114. תמי says:

    היי מומלץ מאוד להוסיף יוגורט לבלילה

  115. רבקה says:

    יצא מעולה!!
    תודהה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend