חיתוכיות חלבה ושוקולד

Posted on
חיתוכיות חלבה ושוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

דמיינו שכבות דקות דקות של בצק שמתמוסס בפה ביחד עם שכבות של ממרח שוקולד וחלבה. היש ביס משמח מזה? תודו שמדובר בפינוק מושלם לצד הקפה או התה של הבוקר.

את החיתוכיות האלה אני אוהבת לחתוך לקוביות קטנות יחסית כי הן באמת מספקות גם בגודל קטן. עם המילוי אפשר לגמרי לשחק – אפשר לשים רק שכבות של ממרח חלבה או רק שכבות של שוקולד ואפשר גם ריבה טובה שיש לכם בבית או כל ממרח מתוק שאתם אוהבים.

שימו לב שהשתמשתי כאן בסוכר דק דק החדש של סוגת שחיכיתי לו המון זמן. הסוכר הזה נפוץ מאוד בעולם ובארה”ב עושים בו שימוש קבוע במטבח כי הגרגירים שלו דקים ממש, קצת כמו מלח, ואז הם מתפזרים בבצק בצורה טובה יותר וגם לא מרגישים נקודות סוכר קשות כאלה בבצק.

ומשהו אחרון לפני שאני שולחת אתכם להכין – בבקשה קראו בסבלנות את שלבי רידוד הבצק וההרכבה. זה באמת פשוט אבל צריך רגע לקרוא כמו שצריך לפני שמתחילים להכין. ואני כמובן כאן לכל שאלה ואם לא עניתי לכם פה למטה כי פספסתי תמיד אפשר לכתוב לי באינסטגרם או בקבוצה בפייסבוק.

חיתוכיות חלבה ושוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
חיתוכיות חלבה ושוקולד מתמוססות בפה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

חיתוכיות חלבה ושוקולד

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות קמח לבן
5 כפות סוכר דק דק סוגת
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים מביצה בגודל L (הצהוב של הביצה)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות מים או חלב

למילוי:
1/2 צנצנת ממרח חלבה
1/2 צנצנת ממרח שוקולד שאוהבים

אופן הכנה:
– במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) שמים קמח, סוכר, וניל, חלמונים וחמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים. אם צריך, מוסיפים 1-2 כפות מים לאיחוד. לשים מעט עם הידיים ומניחים בצד. שימו לב שהבצק צריך להיות גמיש ונעים אז אם הוא מתפורר בידיים תחזירו ושימו 3 כפות שמים ותלושו אותו עוד 2 דקות לאיחוד. מעבירים את הבצק, עטוף היטב, למקרר לחצי שעה.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
– מרדדים כל בצק לעלה דק דק בצורת ריבוע או מלבן וחשוב לרדד את כל חתיכות הבצק למלבן/ריבוע זהים פחות או יותר בגודל – זאת אומרת שיהיו לכם 5 מלבני בצק פחות או יותר באותו גודל. אפשר לחתוך מסביב את הקצוות ליצירת מלבן/ריבוע מדויק יותר ועם שאריות הבצק להכין עוד שכבת בצק דקה. אז רגע איך עושים את זה קל ונכון? אני אוהבת לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה רק חשוב לקמח היטב את הבצק מלמטה ומלמעלה כדי שלא ידבק – ואז אני חותכת מסביב את הקצוות שיהיה לי ריבוע או מלבן ישר. ברגע ששכבת הבצק הראשונה מרודדת אני מעבירה אותה למקרר עם נייר האפייה שמתחתיה כדי שתתייצב קצת במקרר. זה לא חובה אבל עוזר בהרכבה. שימו לב לשים מתחת לנייר האפייה קרש חיתוך או משהו ישר כדי שהבצק לא יתייצב במקרר כשהוא לא ישר. את שכבת הבצק השנייה אני שוב מרדדת בין 2 ניירות אפייה ואז חותכת מסביב ליצירת מלבן/ריבוע דומה לשכבה הראשונה ואז שמה את הבצק ישירות על הראשונה שכבר במקרר. ככה אני בונה שכבות של בצקים דקים במקרר. ועכשיו כל מה שנשאר זה רק להרכיב.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ועליה מניחים שכבת בצק אחת. מורחים מעל שכבה דקה של ממרח חלבה.
– מניחים עוד עלה בצק מעל ומורחים שכבת שוקולד וכך הלאה. מסיימים עם עלה בצק מעל.
– מחוררים את הבצק למעלה ב-3 מקומות עם החוד של הסכין כדי שאויר יוכל לצאת החוצה והבצק לא יתפח ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב בעדינות למעלה.
– מוציאים, מצננים לגמרי ורק אז חותכים לקוביות, מפדרים באבקת סוכר (לא חובה) ומגישים.

חיתוכיות חלבה ושוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
טעימות כל כך. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– במקום חלבה או שוקולד אפשר להשתמש בכל ממרח מתוק שאוהבים.
– ניתן להוסיף לבצק טעמים שאוהבים כמו 1/2 כפית קינמון או גרידת תפוז/לימון ואפילו 2-3 כפות קקאו ליצירת חיתוכיות עם בצק שוקולדי.
– אם אין לכם בבית סוכר דק דק אפשר להשתמש באבקת סוכר רק לא סוכר רגיל כי הוא עבה מדי לבצק הזה.
– אם הבצק מתפורר לכם ברידוד פשוט תחזירו למעבד מזון או למיקסר ותוסיפו חלמון אחד או 2-3 כפות מים ותלושו את הבצק שוב לקבלת בצק גמיש ורך יותר.
– אם הבצק רך מדי בשלב הרידוד פשוט מעבירים למקרר לכמה דקות רק לא לשכוח לעטוף בניילון כדי שלא יתייבש.
– המתכון בשיתוף סוגת.

11 תגובות

  1. אלינור says:

    רחלי יקרה זה נקרא פשוט טעים בטירוף !!! וואו כמה שבא לי! רציתי לשאול האם ניתן ללא מעבד מזון או מיקסר ? ( אין לי ) ואם כן מה לשנות בתהליך…וכתבת לחלק ל-4 כדורים אבל שאמורים לצאת 5 שכבות..מה פספסתי ? תודה רבה על הכל (:

  2. דסי says:

    הי רחלי,
    מצטרפת לשאלה של אילנור, וגם אם יש דרך להפוך את המתכון לפרווה

  3. איילת says:

    חיכיתי למתכון כזה!!! נראה נהדר! מצטרפת לשאלה של השואלת הקודמת ושואלת גם מה בערך גודל הריבוע המרודד? וגם, אשמח לרעיונות לקומבינציות אחרות של ממרחים שיתאימו יחד.

  4. מרים says:

    לדעתי במקום חמאה אפשר מרגרינה או נטורינה

    1. אהובה says:

      ” מריח” ניפלא. ….ואיך נתאים אותו לסוכרתיים?

  5. אהובה says:

    ” מריח” ניפלא. ….ואיך נתאים אותו לסוכרתיים?

  6. חן says:

    רחלי תודה על המתכון
    מה אפשר לשים במקום חלבונים?
    למי שלא אוכל ביצים
    תודה

  7. טולי says:

    למי ששואלת איך נהיו 5 עלים,
    אז מכל עלי רחלי הסבירה שהיא מיישרת את השוליים,והשאריות מצטברות לעלה נוסף.
    לא משנה גודל הריבוע,חשוב שהכל הריבועים יהיו שווים בגודלם.ודקים כמה שאפשר.
    ניסיתי בנטורינה,לא משהו…בחמאה מדהים.
    מקוה שעזרתי❤

  8. ליטל says:

    היי, מה הכוונה בלחורר את הבצק למעלה?

  9. שרי says:

    יצא מעולה! כבר כמה בקשו ממני את הקישור למתכון אחרי שטעמו…
    (השתמשתי בממרחים אחרים לפי מה שהיה בבית והמרתי את החמאה למרגרינה)

  10. יעל גולדברגר says:

    אני עכשיו מכינה, יש מצב שאין אבקת אפייה במתכון בטעות? נראה שזה נשאר שטוח כזה…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend