לחמניות שום רכות

Posted on

אני אוהבת פחמימות. אוהבת את הריח שלהן כשהן יוצאות מהתנור, את המרקם הרך, את העובדה שאפשר לשדך להן כמעט כל דבר – מחריימה וטחינה ועד שוקולד ושקשוקה.

ובעיקר בעיקר אני אוהבת חלות. יש משהו מהפנט בגבעות שנוצרות, באווריריות של הבצק, ברכות שלו.

הלחמניות שלפניכן הן סוג של חלות קטנות, מלאות בניחוח עז של שום שמגיע גם משיני שום רכות וגם מאבקת שום שמפזרים מעל.

אפשר לאכול אותן עם ממרחים (גבינה/טחינה/פסטו/מטבוחה) ואפשר גם לאכול אותן ככה לבד, ממש כמו מאפה.

לחמניות שום
מרקם של חלה

לחמניות שום רכות

מצרכים:
500 גרם קמח לבן
1 כף (12 גרם) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
3 כפות (30 גרם) סוכר
1 ו-1/4 כוסות (300 מ”ל) מים
4 כפות שמן זית
כפית שטוחה פלפל שחור
כף מלח

לקונפי שום:
8-10 שיני שום קלופות
1/2 כוס שמן זית (אפשר גם 1/3 כוס, העיקר שהשמן יכסה את שיני השום)
עלים מענף רוזמרין או טימין – לא חובה

לציפוי וזיגוג:
1 ביצה טרופה עם כף מים
מלח גס
1/3 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת
כף גדושה אבקת שום
1/2 צרור עירית או פטרוזיליה

אופן הכנה:
– מכינים קונפי שום: בסיר קטן שמים שמן זית, שיני שום ורוזמרין או טימין ומבשלים על אש קטנה (אבל הכי קטנה) עד שהשום מתרכך לגמרי אבל לא מזהיב מטיגון, זה לא אמור להיות טיגון אלא בישול על אש קטנטנה. מצננים לטמפרטורת החדר.
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח, מערבלים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ואת שיני השום שהתקררו וממשיכים ללוש את הבצק עוד 5-7 דקות. זה בסדר אם הבצק יוצא דביק.
– מכסים במגבת ומתפיחים שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר (עדיף להתפיח במקרר כי הבצק מעט דביק אבל אפשר לעבוד איתו גם אחרי התפחה בחוץ).
– מחלקים את הבצק ל-12 עד 16 חתיכות שוות במשקלן, תלוי באיזה גודל אתם רוצים את הלחמניות. משטחים כל כדור בצק על שיש משומן מעט ומגלגלים למעין רולדה. מרדדים את הרולדה לרצועה שמנמנה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. אם רוצים, אפשר ליצור רצועה דקה יותר (ואז עדיף לקמח את הבצק ולא לשמן) ואיתה להכין לחמניות קשר או לחמניות שמונה או לחמניות עגולות. מה שתרצו. אה, וגם חלה. יו – חלת שום!
– מכסים את הלחמניות עם מגבת או ניילון ומניחים להן לתפוח במשך שעה ורבע (בחורף) או 40 דקות (בקיץ).
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מברישים את הלחמניות בביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס.
– אופים במשך 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
– בינתיים מערבבים בקערה שמן זית/חמאה עם אבקת שום ועירית או פטרוזיליה קצוצים דק.
– מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בשמן המתובל ומאפשרים להן להתקרר לפני שזוללים.

לחמניות שום
מעצבים לצורת לחמניית שמונה או לחמניות ארוכות

הערות חשובות
– אם יש לכם קונפי שום בבית אפשר כמובן לדלג על הכנת הקונפי ופשוט לשים 8-10 שיני שום רכות בבצק.
– אם אתם כבר מכינים קונפי שום, לא עדיף שתכינו כמות גדולה ותשמרו במקרר? זה מחזיק מלא מלא זמן ומתאים לאינספור מתכונים. נסו למשל להוסיף שיני שום רכות לגבינה ותקבלו גבינת שום מצוינת או לחביתה/מאפינס מלוח/עוגיות מלוחות.
– אם אתם לא רוצים לשים קונפי שום בבצק ורק לזגג את הלחמניות בשמן זית ושום, תוסיפי למצרכי הבצק 1/4 כוס שמן.
– לגרסה טבעונית: ממירים את הביצה בציפוי לשמן זית.
– לגרסת פרווה: משתמשים בשמן זית בזיגוג במקום בחמאה.
– אל תפספסו: 10 טיפים להכנת חלה מושלמת

  • לשתף זה כיף

43 תגובות

  1. ליהי says:

    הגעתי אלייך מהאינסטגרם, ואת פשוט וואוו! עוקבת אחרייך בכל ערוץ אפשרי 🙂 תודה על מתכונים מעוררי תיאבון!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! הכי שימחת אותי <3

      1. ליהי says:

        אגב הכנתי את המתכון, ואלה הלחמניות שום הכי טעימות שהכנתי (והכנתי הרבה..)

        1. רחלי קרוט says:

          איזה מהממת! הכי כיף בעולם שחזרת לשתף <3

        2. לינוי says:

          היי טשמח שתעזרי לי יש לי שני שאלות שאלה ראשונה אם יש לי בערך כוס אחת של קמח שמרים האם אוכל לשלב אותו במתכון ואם כן עוד כמה שמרים להוסיף ובענין האפיה איזה קומה לשים אותו בתנור ואיזה מצב האם לאפות אותו על טורבו או שני פסים אשמח שתעזרי לי מה את מתכוונת בדרכ במתכונים שלך תודה רבה

  2. מורן says:

    משהו התפקשש לי בהכנת הלחמניות האלה. אני לא יודעת למה, אבל הבצק היה ממש קשה. היה מאוד לא פשוט ללוש אותו. ניסיתי ללוש במשך 20 דקות, והוא עדיין לא היה כל כך רך וגמיש. יצאו לי מעט לחמניות אישיות- 6 בערך. אני לא יודעת למה.
    יש רעיונות?
    אגב, בכל מקרה הן יצאו טעימות. בן הזוג שלי מאוד אוהב שום, והוא התענג! אפילו טבלנו את זה במרק הירקות שלך, שיצא מושלם.

    1. רחלי קרוט says:

      אוי, ממש מוזר, כי הבצק מספיק ל-14 לחמניות בערך. אולי שכחת להוסיף משהו? הוא גם אובר דביק, זה אחת הבעיות שלו בלישה, אני ממש מנסה לא להתפתות להוסיף עוד קמח.
      ממש ממליצה לך לנסות שוב, יש לי תחושה שאולי משהו נשכח.

    2. Shani dalyot says:

      היי
      אולי בטעות שמת רק 1/4 כוס מים ולא כוס ועוד רבע…

  3. שירה says:

    חייבים מיקסר? סטודנטית ענייה ללא וולישה זמין…

    1. רחלי קרוט says:

      לא, בהחלט אפשר ללוש בידיים רק יקח קצת יותר זמן

  4. רחל says:

    באיזה שלב מוסיפים את הקונפי שום?

  5. אביגיל says:

    נראה מדהים! אם אני רוצה לשלב במתכון קמח מלא או קמח שיפון, כיצד זה ישפיע על המתכון? תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      1/2 כמות יעבוד מצוין

  6. לבנת says:

    נראה מעולה, בקרוב מאוד אנסה… את שיני השום מוסיפים לבצק כשהן שלמות? לא עדיף למעוך או לקצוץ לפני זה כדי שלא יהיו גושי שום גדולים מדי בבצק? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      השום כל כך רך שבלישה של הבצק זה פשוט נמעך ומתפקד ממש כמו ממרח בתוך הבצק.

  7. דפנה says:

    האם את יודעת איך להמיר לקמח כוסמין ? מה להוסיף/להפחית כדי שייצא טוב …. ברור שלא כמו קמח לבן, אבל מה לעשות לא יכולה להכין מקמח חיטה בכלל.

    1. רחלי קרוט says:

      אני ממירה פשוט חצי מהכמות לקמח כוסמין ואז לא צריך לשנות כלום. אם את רוצה להמיר הכל פשוט צריך להוסיף עוד קצת מים, אני אבדוק בקרוב כמה בדיוק אבל ממליצה פשוט לנסות עד שהבצק רך ונעים.

  8. ורדית says:

    מה עושים עם השמן של הקונפי שום?
    שמים אותו גם בבצק?

    1. יעלה says:

      מצטרפת לשאלה – אשמח להבהרה.
      תודה 🙂

  9. ליאור says:

    טוב זה נראה טעים בטירוף, יעבוד גם עם קמח כוסמין?

  10. יעל says:

    כמה זמן על האש מכינים את הקונפי שום?

  11. צליל says:

    אף פעם לא הכנתי בעצמי שום קונפי…כמה זמן בערך זה אמור להתבשל על האש? והאם צריך לערבב כל הזמן?

    1. רחלי קרוט says:

      בערך 30 דקות. ולא, לא צריך לערבב כל הזמן, אבל מדי 10 דקות לבוא ולבדוק שזה לא מטגן ומזהיב מדי אלא רק מתרכך.

  12. ג׳ני says:

    אם לא שמתי קונפי שום האם להוסיף 1/4 כוס שמן זית בנוסף ל 4 כפות שבמתכון ?

  13. מאיה says:

    היי 🙂
    האם אבקת שום זה שום טחון?
    או שזה אמור להיות אבקת שום כמו בפיצריות שזה גרגרים גדולעם כאלה?

    1. רחלי קרוט says:

      כמו בפיצריות, ממש אבקה 🙂

  14. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] דאבל שוקולד לחם אגוזי לוז לחמניות בצל – פלעצלך לחמניות שום רכות פוקאצ'ה עם תרד, שום ועשבי […]

    1. אלמוג says:

      וואו! וואו! וואו! ללא ספק כל מי שטעם מיצירת הפלא הזו אמר שאלו הן הלחמניות שום הכי טעימות שטעם מימיו. אני בדכ לא מגיבה אך המתכון הזה היה חייב לקבל את השבח שראוי לו. מה שנקרא – אליפות עולםםםםםם!

      1. רחלי קרוט says:

        ממש שימחת אותי. תודה רבה רבה שחזרת לשתף ♥

  15. מור says:

    האם ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר אפייה?

  16. הדר says:

    האם צריך להוסיף את בשמן של השום קונפי לבצק

  17. דבורה says:

    מה עם השמן של השום??…

  18. שבי says:

    הכנתי יצא מושלםםםם
    כל המשפחה התלקקה

  19. טל says:

    היי
    האם צריך להוסיף את השמן של הקונפי שום לבצק יחד עם שיני השום?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך. זה כמובן מוסיף עוד טעם אבל לא חובה.

  20. רינת says:

    את פשוט אלופה!!
    עפים עליי בזכותך 🙂 תודה

  21. מאי עבדת says:

    קודם כל תודה רבה !
    אין לי אבקת שום, אפשר לערבב שום כתום קפוא בבלילה של הביצה לזיגוג מעל הלחמניות?
    אם כן , אותה כמות של אבקה או פחות?

    שוב תודהה

  22. אבי says:

    מתכון נהדר עם הסבר מפורט. תודה רבה לך.
    אגב, שילבתי את הקונפי בתוך הבצק יחד עם טימין יבש.
    זיגוג: וויתרתי על הביצה ומרחתי שמן זית ובתוכו שום כתוש, טימין, אורגנו ופטרוזיליה יבשים.
    יצאו לחמניות רכות ונהדרות.

  23. מורן says:

    הי רחלי,
    תודה על המתכון
    האם יעבוד אם בבצק אשים 8 שיני שום כתושות וקפואות לאחר הפשרה ואוסיף רבע כוס שמן? במקום הקונפי
    תודה רבה מראש

  24. ברברה says:

    הי רחלי,
    הגעתי סופית למסקנה שכל מתכון שאני מכינה מהבלוג שלך יוצא מושלםםם
    עכשיו עם הלחם שום בכלל יצא מושלם ברמות אחרות!!
    קיבלתי טונות של מחמאות.
    הוראות הכנה הכי ברורות שיש, בלוג מושלם!
    תודה רבה רבה לך

  25. רחלי says:

    יש אפשרו להמיר את האבקת שום במשהו אחר?

  26. היילי says:

    ווואוו – אין דברים כאלה! מתכון מושלם, ולא מסובך מידי. זה הלחמניות שום הכי טעימות אברררר.
    הכנתי עכשיו פעם שניה (והכפלתי כמויות!)

  27. גלי הנפלינג ויסמונסקי says:

    הי “קרוטית” – רחלי היקרה.
    הלחמניות האלו, כמו גם הפלעצלאך, נכנסו אלינו לתפריט ארוחת השישי באופן קבוע.
    המשפוחה מחכה לראות בכל שישי מה אכין הפעם.
    בשישי האחרון הכנתי אותן, וכמו כרגיל, הן הצליחו והיו “שוס” רציני.
    חשבתי לנסות לגוון, לפעם הבאה.
    האם ניסית למלא כל לחמנייה, בשלב הגלגול, במשהו?
    חשבתי לנסות למלא ב גבנ”צ מגוררת או אפילו בצל מטוגן, או אולי פירה…
    מה דעתך? יכול ללכת?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend