10 טיפים לחלות מושלמות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ממוצע: 4.50 מתוך 5)
Loading...
  1. חשוב ללוש את הבצק לפחות 10 דקות אחרת הוא לא יפתח מספיק גלוטן ויהיה דחוס. ואגב בצק, ככל שהוא יהיה רך יותר ולא יבש כבר בהתחלה ככה תצא לכם חלה רכה יותר בסוף. כמות הנוזלים כאן מאוד חשובה ואל תתפתו להוסיף קמח אם הבצק מעט דביק או רך, גם ככה בשלב הרידוד תוסיפו עוד קצת קמח.
  2. כדי לקלוע חלה שווה בגודלה, קולעים את החלה מהמרכז כלפי חוץ ואז הופכים אותה לצד השני וקולעים את החצי השני.
  3. חשוב לקלוע את החלה בצורה מעט רופפת כדי שישארו רווחים קטנים שיאפשרו לבצק לתפוח.
  4. כדי ליצור חלה אחידה בגודלה ובמרקמה מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקלן. אם תצא לכם בסוף רצועה אחת קטנה ואחת יותר שמנמנה תגלו שחלק מהחלה דחוס ויבש יותר וחלק אוורירי. כן, זה אומר שצריך משקל.
  5. חשוב, אבל ממש חשוב, להצמד ל-3 כללי ההכנה האלה לאחר חלוקת הבצק:
    – גלגול כדורי הבצק לעיגולים חלקים, כשכל קצוות הבצק כלפי מטה כך שיווצר לכם כדור עם חלק עליון חלק. לאחר מכן יש לאפשר לבצק לנוח לפחות 5-10 דקות – השלב הזה מוודא שהרצועה שלכם תהיה חלקה ובלי קמטוטים וגם מאפשר לכם לרדד את הבצק לעיגול במקום לצורה בלתי מזוהה שלא תתגלגל כמו שצריך בהמשך.
    – רידוד כדורי הבצק לפיתה וגלגול למעין רולדה. גם לאחר שלב זה יש לאפשר לבצק לנוח אחרת הוא יהיה קשה ולא יסכים להמתח לרצועה ויקרע לכם – הגלגול מוסיף לבצק קיפולים ומכניס כיסי אוויר בין גלגולי הבצק כך שהחלה תצא פלייקית ואוורירית יותר.
    – רידוד הבצק לרצועה ארוכה (יש לשמן ממש מעט את משטח העבודה). בשלב הזה חשוב מאוד להרגיש אם הבצק נענה למתיחה שלכם או לא. אם לא, ואתם רואים שמתחיל להווצר קרע קטן, מפסיקים ומאפשרים לבצק לנוח כמה דקות ואז מנסים שוב – המתנה בין רידוד לרידוד, עד שהבצק נענה למתיחה יגרום לו להשאר חלק ולא קרוע.
  6. למרות מה שמקובל אולי לחשוב, התפיחה החשובה באפיית חלות היא דווקא השנייה. אם תתפיחו את הבצק בשלב הראשוני כמו שצריך אבל רגע לפני האפייה בקושי תאפשרו לחלה לתפוח, תצא לכם חלה דחוסה ולא אוורירית. ולכן, סבלנות היא שם המשחק. אל תתפתו להכניס אותה לתנור לפני שהיא תפחה כמו שצריך. ובאותו עניין, תפיחה של לילה במקרר (תפיחה ראשונה) תעשה רק טוב לבצק ותגרום לו להיות נוח לעבודה ביום שלמחרת. רק שימו לב שזה מאריך את זמן התפיחה השנייה כי הבצק קר.
  7. כדי לקבל צבע זהוב ומבריק של החלה מומלץ מאוד להבריש אותה פעמיים בביצה ולא פעם אחת. הדרך הכי טובה היא להדליק את התנור ואז להבריש את החלה בביצה, אחרי 10 דקות בערך, כשהתנור כבר חם והחלה מוכנה להכנס לאפייה, מברישים אותה שוב בביצה ואז מפזרים את הגרעינים שאוהבים.
  8. ובאותו עניין, אפשר להוסיף לביצה הטרופה כפית סילאן כדי לקבל מעטה מבריק וזהוב יותר. זה גם יוסיף מתיקות עדינה שמאוד מחמיאה לחלה.
  9. פיזור תוספות – זה בעיקר עניין של טעם אישי, אבל אני הכי אוהבת לפזר את התוספות מעל (פרג שלם, שומשום, גרעיני חמניה) רק על איזורי הגבעות של הקליעה (שימו לב בתמונה) ולא לפזר מעל בצורה חופשית. דרך הפיזור הזאת מדגישה מאוד את הקליעה עצמה ואת הגבעות שנוצרו.
  10. בבקשה אל תתפתו לפתוח את החלה לפני שהיא מתקררת. ברגע שתפתחו את החלה כל האדים יצאו והיא תצא פחות רכה וגם בצקית בפנים. מצד שני, אם אתם יודעים שתחסלו אותה תוך כמה דקות, מי אני שאעצור אתכם מלחסל חלה חמה ישר מהתנור שגם ככה לא תשאר בחוץ ותתייבש? אגב, אומרים שלא בריא לאכול בצק חם. וכשאני אומרת “אומרים” אני מתכוונת לאנשים שהם לא אני, כי אני, חולה על בצק חם וזוללת אותו ככה, ישר מהתנור, רק כשאני יודעת שהמאפה לא ימשיך לעמוד אחר כך אלא יחוסל באותה שנייה.
חלות
חלות מכל הסוגים, הצורות והצבעים. הורודה אגב היא חלת סלק והעליונה בצד שמאל ממולאת בבצל מטוגן ועגבניות מיובשות
חלות קטנות בצורת רוגלך
אפשר לעצב את בצק החלה לצורת רוגלך קטנים וליצור מעין לחמניות

והנה גם מתכון לחלה מושלמת מחצי קמח כוסמין

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

10 תגובות

  1. מיטל says:

    אפשר בבקשה מתכון לחלת סלק? נראה מהמם
    כמו כן יש לציין שכל דבר באתר שלך גורם לי לרוץ למטבח ולנסות, תודה על ההשראה והצלחה בהמשך.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף, תגובות כאלה הן הכח המניע 🙂
      לגבי החלת סלק, אני אעלה בקרוב משהו מסודר אבל הרעיון הוא להמיר 1/3 מכמות המים בסלק טחון דק דק עם הנוזלים של הבישול. זאת אומרת, במקום למשל כוס מים שמים כוס סלק טחון עם נוזלים.

      אבל מבטיחה בקרוב מתכון מסודר.

      1. מיטל says:

        תודה רבה לך.
        מחכה לעוד מתכונים בקוצר רוח 🙂

  2. יעל says:

    תודה תודה על הטיפים המעולים!!!!! הולכת לנסות חלק. אני אופה כבר שנים וחידשת לי

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה גדולה! מחכה לשמוע איך יצא <3

  3. חלת פלעצלך או חלה של שבת עם בצל מטוגן – קרוטית – Krutit says:

    […] תפספסו: 10 טיפים לחלות מושלמות חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרשה וגבינת פטה חלה מקמח […]

  4. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – בלוגיסרי says:

    […] ואיך מכינים חלות? שהן היצור הכי רך ואוורירי שיש. הו, טוב ששאלתם. הנה כל הטיפים לחלות מושלמות. […]

  5. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] ואיך מכינים חלות? שהן היצור הכי רך ואוורירי שיש. הו, טוב ששאלתם. הנה כל הטיפים לחלות מושלמות. […]

  6. אפי says:

    החלות שלך מדהימות!
    שומרת לי במועדפים

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend