צ’יפס קליפות תפוחי אדמה בתנור – גאוני!

Posted on
צ'יפס קליפות תפוחי אדמה

אני יודעת מה אתם חושבים. אבל חכו, אתם סומכים עלי? מהיום אני מפצירה בכם לא לזרוק את קליפות תפוחי האדמה ולהכין מהם צ’יפס אפוי מופלא ממש. כזה שהוא קראנצ’י ומתובל, משהו שבין חטיף ובין צ’יפס אמיתי.

רק שימו לב ל-2 דברים חשובים – לייבש את הקליפות בתוך נייר סופג לפני האפייה כדי שלא יהיו מים והצ’יפס יצא קראנצ’י ולאפות בשכבה אחידה ממש עד שזהוב.

ויש גם סרטון!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

צ'יפס קליפות תפוחי אדמה
צ’יפס קליפות תפוחי אדמה – לא להאמין כמה טעים וקראנצ’י

צ’יפס קליפות תפוחי אדמה בתנור

מצרכים:
קליפות תפוחי אדמה מ-5 או 6 תפוחי אדמה שטופים היטב
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית אורגנו יבש או טימין מיובש
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– פורסים על השיש 3 שכבות של נייר סופג ומניחים מעל את קליפות תפוחי האדמה. מניחים מעל עוד נייר סופג ומהדקים עם הידיים. אתם רוצים לייבש את הנוזלים שבקליפות כמה שיותר.
– מעבירים את הקליפות לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב.
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– מפזרים את קליפות תפוחי האדמה על התבנית בשכבה כמה שיותר אחידה וכמה שפחות אחד על השני.
– אופים בתנור במשך 20-30 דקות או עד שהקליפות ממש זהובות וקריספיות. מומלץ לערבב פעם או פעמיים בזמן האפייה בתנור כדי שתהיה אפייה אחידה.

צ'יפס קליפות תפוחי אדמה
מושלם כתוספת ליד העיקרית או כחטיף כיפי

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים כמובן לתבל במה שאתם אוהבים. מפטרוזיליה מיובשת ושום גבישי ועד פפריקה מעושנת, כורכום או צ’ילי.
– אם קילפתם תפוחי אדמה ואתם רוצים להכין את הצ’יפס הזה רק אחרי כמה שעות פשוט שמרו את הקליפות בקערה עם מים קרים עד להכנה. כמובן לא לשכוח לייבש את הקליפות בנייר סופג לפני האפייה.

  • לשתף זה כיף

7 תגובות

  1. אתי says:

    האם אפשט גם עם קליפות בטטה

  2. יפעת says:

    מגניב. מעניין אם יש בזה פחות פחממות מהתפוח אדמה.

  3. יעל says:

    בתמכון כתוב לאפות ב-190 מעלות ובסרטון את אומרת 180. מה נכון?

  4. נני says:

    זה ילך גם עם קליפות בטטה?

  5. שרית says:

    חייבים אבקת שום? אני לא אוהבת…. ☺

  6. יהילה says:

    יעבוד גם עם קליפות בטטה?
    יאללה, מנסה וחוזרת לעדכן 🙂

  7. Yehezkel says:

    לכמה זמן זה טוב אחרי האפיה?
    האם ניתן לשמור למחר? איך?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend