בצק מלח – פעילות נהדרת עם ילדים

Posted on

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות, בימים בהם הרשת גועשת, זה להכנס למערכת הטרנדים של גוגל ולבדוק מה אנשים מחפשים. להבין לאן נושבת הרוח והאם מה שקורה בחוץ משפיע על חיפושי הגולשים.

השבוע, בשיא טרפת המתכונים, כשניסיתי לשמור על רוגע פנימי למרות שהבלוג לא עמד בכמות הכניסות (עדכון: זה סודר ויש שרת חדש!), החלטתי להכנס ולבדוק עם גוגל איזה מתכונים מחפשים. האם מעניין אתכם ארוחות צהרים או מתכונים עם ילדים, סלטים בריאים או עוגות שמרים.

הפלא ופלא, במקום הראשון, בפעם ניכר מכל שאר המתכונים, כיכבו המילים – בצק מלח.

כמובן שלא היה לי מושג במה מדובר וכמובן שעשיתי גוגל כדי לראות איזה תוצאות מתקבלות. רק אז הבנתי שלא מדובר במתכון אכיל אלא בבצק סופר מגניב לילדים (וגם למבוגרים) שניתן להכין איתו המון יצירות.

והבונוס? אין בו חומרים רעילים ומכינים אותו בדקה ממצרכים שיש בבית. והבונוס הנוסף – כל היצירות מהבצק מתקשות והופכות לסוג של אבן כך שניתן לשמור את מה שהכנתם במשך שנים.

אז מה מכינים איתו? כל מה שאפשר להכין עם פימו. אפשר לקרוץ צורות עם חותכני עוגיות ואז לצבוע בצבעי אקריליק, אפשר ליצור חור בעזרת קיסם כך שניתן יהיה להשחיל את הלב או הפרח על שרשרת. אפשר לפסל דמויות ולצבוע אותן אחרי שהבצק מתייבש או להדביק על מגנט כדי ליצור מגנט מהמם לפתקיות ואפשר גם להטביע על הבצק חרוזים או את כף רגלו/ידו של הילד כדי שתהיה לכם יצירה למזכרת.

עוד אופציה היא ליצור כדורים קטנים, עם חור באמצע, ואחרי הייבוש לצבוע אותם בצבעיים ססגוניים כך שיווצרו לכם חרוזים יפהפיים שאפשר להכין מהם שרשרת.

ואני מקדימה תשובה לשאלה – אפשר לשמור את הבצק, לאחר הלישה, בקופסה סגורה בערך יומיים ואפשר לצבוע את הבצק מלכתחילה עם ממש מעט צבע מאכל. אני פחות אוהבת את הצביעה המוקדמת כי אז כל הבצק כחול ולכן שלב הצביעה עם הגואש נעלם וחבל כי שם נמצא הרבה מהכיף והיצירתיות.

מרדדים, קורצים וצובעים

בצק מלח

מצרכים:
1 כוס מלח שולחן
1 כוס מים
2 כוסות קמח

אופציות לקישוט:
צבעי אקריליק/גואש
מכחולים
חרוזים שיש בבית

איך מכינים:
– שמים בסיר קטן את המלח והמים ומבשלים על אש נמוכה רק עד שהמלח כמעט נמס. זה לוקח 2 דקות אז לא להתרחק. מכבים את הגז וממתינים כמה דקות עד שהמים מתקררים מעט. שימו לב בעקבות שאלות רבות אני עונה גם כאן: זה ממש בסדר אם המלח לא נמס לגמרי. לרוב אפילו לא חייבים לחמם את המים ואפשר לעבוד איתו גם בלי השלב הזה אבל בעיני הוא מייצר בצק יותר רך ועדין.
– מוסיפים את הקמח, מערבבים עד שנוצר בצק ומעבירים לשיש. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח ואם הוא יבש אפשר להוסיף ממש מעט מים.
– לשים היטב עד שנוצר בצק רך ונעים. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים או קמח במידת הצורך.
– כשהבצק נעים ואחיד יוצרים איתו יצירות שרוצים. דמויות, צורות בעזרת קורצנים, חרוזים, מובייל ועוד.
– בשלב הזה הבצק צריך להתייבש לגמרי ולהתקשות כדי שניתן יהיה לצבוע אותו. 2 דרכים לעשות את זה: אפייה בטמפרטורה נמוכה של 120 מעלות במשך 40 דקות עד שעתיים (תלוי בגודל ובעובי הבצק) או להניח בחוץ למשך יומיים.
– כשהבצק קשה צובעים אותו כראות עינכם ומייבשים בחוץ עד שהצבע מתייבש.
– אם רוצים לשמור על היצירה לאורך זמן מברישים את היצירות, אחרי שהצבע התייצב, בלכה שקונים בכל חנות יצירה או לכה של ציפורניים. במקרה הזה קחו בחשבון שצריך שוב לייבש את הלכה אחרי המריחה שלה.

  • לשתף זה כיף

29 תגובות

  1. הדס says:

    אפשר גם מלח רגיל?

    1. לו says:

      מלח שולחן זה מלח רגיל:)

    2. הלל says:

      לא

    3. שושי says:

      כן

  2. רחל says:

    אפשר להשתמש בקמח תופח?

    1. רחלי קרוט says:

      לא

  3. שולמית says:

    כמובן לשים לב שזה חמץ.. אז.. לא התקופה הכי אידיאלית לפזר קמח בבית:)

    1. לילי says:

      יש אנשים שפויים שלא מעניין אותם שזה חמץ.

      1. יפעת says:

        גם מי ששומר הוא שפוי

  4. שירן says:

    אפשר עם מלח גס? אין לי גרכע מספיק מלח רגיל בבית

    1. הדר says:

      אני הכנתי את הבצק הזה והוא מהמם אי אפשר להכין אותו עם מלח גס

  5. מאיה says:

    המלח לא נמס לגמרי, כבר 10-15 דק על האש….
    מדוע?
    אמור להנמס לגמרי?

    1. מור says:

      גם לי לא…

    2. הדר says:

      לא

  6. עדי says:

    אפיתי בתנור על 100 מעלות והבצק התנפח…יש לך מושג למה זה קרה?..

    1. טל says:

      כנראה השתמשת בקמח תופח

  7. סיון says:

    המלח לא נמס לי 🥶

    1. אמונה says:

      גם לי לא 🙁

  8. ענבל says:

    גם לי המלח לא נמס. מלח שולחן רגיל לגמרי. חבל שאת לא עונה.

    1. רחלי קרוט says:

      עניתי על זה מאות פעמים בפייסבוק ובאינסטגרם. יש לי מעל 1000 תגובות ביום זה לא באמת אפשרי לענות לכולם. ואפשר לבקש יפה ובנימוס ואני אענה.

      יש מלחים שלוקח להם קצת יותר זמן להתמוסס ובכל מקרה גם אם זה לא נמס לגמרי זה בסדר גמור. אפשר לטעום בקטנה את המים ואם הם מלוחים מאוד זה בסדר, זה אומר שהרוב התמוסס גם אם לא הכל. בלישה זה יסתדר.

      רק לשים לב שאם ממיסים יותר מ-5 דקות כמות המים יורדת כי הם מתאדים אז צריך להוסיף עוד קצת מים.

      בהצלחה.

      1. ענבל says:

        תודה. אני לא עוקבת אחרייך בפייסבוק ובאינסטגרם. כאן במתכון כתבו כמה פעמים שהמלח לא נמס ולא הגבת. רק אומרת שחבל, לא מתלהמת, מתעצבנת או מקללת.

  9. לי says:

    יצא מושלם.
    תודה 🙂

  10. שולמית says:

    קודם כול תודה על הנתינה המדהימה הזו שאת עוזרת לנו להעסיק את הילדים שלנו בעבודת יצירה ביחד עם ההורה זה ממש מדהים. אני כול הזמן שוברת את הראש מה אני יכולה לעשות עם הילדה שלי.
    יופי אני יחכה שהיא תחזור מהגן ויש לנו פעילות לעשות
    זה לא מובן מאליו,
    תודה.

  11. יהודית says:

    יש יהודים מסכנים שלא מענין אותם שזה חמץ…

  12. אלמוג says:

    אפשר לעשות עם קמח ללא גלוטן?

  13. דנה ברכה אמסלם says:

    הבצק נהיה דביק לאחר מספר ימים(שמרתי במקרר)אפשר לתקן את זה?

  14. ליאת says:

    היי יקרה תודה על השיתוף
    אתר מקסים
    אני משתמשת באופן קבוע במתכון הזה שלך להכנת בצק מלח לילדים בגן שלי
    ואפילו בלי להמיס את המלח כלל ממש ככה כמו שהוא המתכון יוצא מעולה !

    1. לימור says:

      כמה זמן נשאר לך הבצק טוב?

      1. שרון says:

        הכנתי והבצק יצא מעולה.
        נשמר שבועיים במקרר בקערה מכוסה בניילון נצמד, ומעליו מגבת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend