עוגת שוקולד בחושה – שוקולדית, קלה להכנה ומושלמת לילדים

Posted on

אז תקשיבו, המתכון הזה, לעוגת שוקולד רכה, הוא המתכון שהכנתי הכי הרבה פעמים. הוא הבסיס שלי כמעט לכל עוגות השוקולד והקאפקייקס. הוא הקינוח שאני מכינה כשאין לי זמן. כשאני רוצה עוגה גדולה שתספיק להרבה אנשים בלי להתאמץ (אם תהיתם, העוגה מספיקה ל-20 עד 25 אנשים תלוי כמה מתחשק להם מתוק).

זאת העוגה למסיבות יום הולדת של ילדים וליום הולדת של אמא. לארוחת שישי (גרסת הפרווה פה מעולה ממש) וגם לפיקניק בחוץ. והכי כיף? אפשר לתת לילדים להכין והעוגה עדיין תצא מעולה גם אם הם יערבבו יותר מדי, ישימו את המצרכים בסדר הלא נכון או יעיפו קצת קמח החוצה.

אפשר לצפות אותה בגאנש שוקולד מריר או חלב ומומלץ לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה ככה היא תספוג טוב יותר את רוטב השוקולד

מדובר במתכון מאוד סלחני שלפעמים, ואל תגלו, אני מכינה פשוט בערבוב אחד. שמה את כל המצרכים בקערה וטורפת הכל ביחד.

למטה גם כתבתי לכם הערות ושדרוגים, אל תפספסו אותם.

מצרכים שיש תמיד בבית וקדימה לתנור
תקלטו כמה היא רכה מבפנים אבל עדיין יציבה ונחתכת מעולה

עוגת שוקולד בחושה שמספיקה להרבה אנשים

מצרכים לתבנית בקוטר 24 או 2 אינגליש גדולות או 3 בינוניות:
4 ביצים L
1 כוס (200 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 מ”ל) מים
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה או לבישול או חלב או קרם קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
1/2 כוס (100 גרם) קקאו איכותי, מומלץ מאוד לנפות
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן סוגת
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב או מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מאוד שמים ביצים, שמן, מים, שמנת וסוכרים וטורפים היטב עד שהבלילה אחידה.
– מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע והבלילה בצבע אחיד.
– מעבירים לתבנית משומנת, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים ב-165 מעלות במשך 40-60 דקות תלוי בגודל התבנית. איך יודעים שזה מוכן? נועצים קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים זה מוכן. ומה עושים אם יש סדק למעלה? פשוט – מיישרים אותו עם סכין לפני הציפוי (זה הבונוס לאופה). אגב, מיישרים אותו לא כי הוא לא יפה, כדי שהציפוי למעלה יהיה בשכבה אחידה.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמנת וממיסים במשך דקה. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק וחלק ושופכים על העוגה בערך 15 דקות אחרי שהיא יצאה מהתנור. כשהיא חמה אבל לא רותחת ועדיין רכה מדי.
– רוצים לעטר עם סוכריות? ממתינים כמה דקות עד שהגאנש למעלה יצטנן ואז מפזרים את הסוכריות.

לא התאפקתי

הערות ושדרוגים
– אם אתם משתמשים בשוקולד מריר לציפוי, והעוגה מיועדת לילדים, אני ממליצה להוסיף כף מייפל לרוטב שוקולד. אם משתמשים בחלב לא צריך להוסיף כמובן. ואפשר גם בלונדי.
– במקום שמן קנולה/חמניות/סויה אפשר להשתמש בשמן זית או שמן ענבים או שמן קוקוס.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין בהיר/לבן.
– את הסוכריות הצבעוניות תוכלו למצוא כאן.
– במקום סוכר חום בהיר/כהה אפשר להמיר בסוכר לבן בנוסף לסוכר הלבן שקיים במתכון.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה 100 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ גס או שוקולד צ’יפס.
– מומלץ לנפות קקאו, בטח כשהוא לא חדש מהשקית אלא עמד קצת, כי יש לו נטייה לפתח גושים.
– אם יש לכם סדר למעלה ויישרתם אותו אתם כמובן יכולים לזלול את השאריות או לשמור בשקית במקפיא ולהכין כדורי שוקולד או לשים בקינוחי כוסות עם קצפת ותותים.
– המתכון בשיתוף סוגת.

26 תגובות

  1. יובל says:

    היי, ומה אם בא לי להכין אבל לא צריכה את כל הכמות הזו? 🙂 תוכלי להמיר כמויות למסה קטנה יותר?

    1. טיפ טיפה מאמץ. ממש טיפ טיפה. says:

      הי, האם למדת בבית הספר לחלק בחצי? כלומר, לקחת מספר ולחלק אותו ב-2?

      1. קצת אמפתיה says:

        איזה תגובה מגעילה

      2. שמחה says:

        קצת נימוס
        מה קרה?
        למה לפגוע?

      3. שמחה מוותרת תודה says:

        קצת נימוס
        מה קרה?
        למה לפגוע?

  2. רעות says:

    האם אפשר קמח תופח

  3. מירי says:

    במקום שמנת מתוקה בעוגה אפשר חלב סויה?

  4. נועה says:

    אפשר להקפיא את העוגה? עם הציפוי והכל?

  5. אורלי גריסריו says:

    גם כוס שמן וגם 500 מל שמנת?זה באמת מוגזם.

  6. גלי says:

    1/2 כוס קקאו זה הרבה פחות מ 100 גר. מה הכמות המדוייקת של קקאו בבקשה

  7. נטע says:

    בתמונה נראה שהכנת את העוגה בתבנית אינגליש קייק. מה הכמויות לתבנית בגודל הזה (או לכמה תבניות אינגליש קייק מספיקות הכמויות של המתכון המקורי)?

  8. מירב says:

    רחלי, את יודעת מה הכי אהבתי במתכון הזה?
    את זה שאת אומרת את האמת! ומפרטת הכל!
    אפילו איפה קנית את הסוכריות וגם מה עושים עם פשלות שתמיד קורות בעוגה בחושה ואף אחד לא מספר לנו עליהם…
    המתכון נראה עסיס ומעולה! ינוסה בע״ה…
    שבת שלום!

  9. עדיגי says:

    מתכון מושלם!!!
    הכנתי לקטנה שלנו לכבוד יום הולדת 4 חודשים
    חוגגים מה שאפשר בימים אלו 🙂

  10. טיפה לחשוב says:

    כתוב שהמתכון מספיק ל2 גדולות. פשוט חלקי בחצי ויצא עוגה אחת גדולה. מה הבעיה?

  11. לילך says:

    במתכון ציינת מים הכוונה למים רותחים?

  12. אילנה דנינו says:

    עם מה אפשר להחליף את הקמח בעוגת השוקולד?

  13. אבישג says:

    עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי בחיים!

    תודה 🙂

  14. לובה says:

    תודה על מתכון מעולה. בהחלט עוגה קלה פשוטה וממש ממש טעימה . מאמצת את המתכון .עשיתי עם חלב במקום שמנת כי לא היה לי . ויצא רך וטעים

  15. רחלי says:

    בגרסת הפרווה מה לשים במקום השמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      קרם קוקוס או חלב צמחי כמו חלב שקדים או אורז או סויה או קוקוס.

  16. תמר says:

    כמה קרם קוקוס צריך לשים? לא כתוב כמות..

  17. אסנת says:

    היי רחלי,
    הכוונה למים רותחים או מים בטמפ׳ החדר?
    תודה

  18. רני לוי says:

    ניתן לעשות עם חצי מכמות הביצים 2 ו 2 רסק תפוחים?

  19. שירה says:

    היי רחלי, יש לי 2 שאלות, במידה ואני רוצה להכין בתבנית 26 האם להכפיל את המצרכים ב 2? אני רוצה שתצא לי עוגה גבוהה. ושאלה נוספת, האם העוגה לא יוצאת מרירה? אני רגילה לשלב קקאו ושוקולית ובעוגה הזו יש רק קקאו… תודה רבה!

  20. אביב(: says:

    אחת העוגות שוקולד היותר טעימות שהכנתי!! בדיוק מה שרציתי, עוגה זריזה, פשוטה ונימוחה בטירוף!
    עשיתי חצי כמות (לתבנית אינגליש קייק גדולה), עם קרם קוקוס ובטעות 10 ג’ א.אפיה במקום 5 ויצאה הכי אורירית ומושלמת שאפשר..
    את הקרם שוקולד עשיתי קצת יותר נוזלי ופשוט יצאה העוגה שהכי מחזירה לילדות!
    אין כמוך רחלי🥰

  21. אדוה פרדיאן says:

    תודה רבה, מתכון מצויין! עוגה נימוחה וקלה לביצוע

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend