עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות – מושלמת!

Posted on
עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות

אחת מעוגות השמרים הכי טעימות שהכנתי ואכלתי. שילוב מופלא בין בצק רך ספוג בעדינות בסירופ סוכר ובין מילוי גבינה נפלא משובץ בדובדבנים ואוכמניות. קצת כמו גביניות רכות רק בעוגה שכיף וקל להכין. וכן, היא נפלאה גם כמה ימים אחרי.

ויש לי גם בשורה נהדרת לכל מי שביקש בחודשים האחרונים – המבצע המדהים על המיקסרים של קיצ’נאייד חזר לזמן מוגבל. אז מה מקבלים רק בימים הקרובים? גם 10% הנחה על המחיר באתר וגם קוצץ חשמלי של קיצנאייד שעולה 499 ₪ במתנה! הוא קוצץאגוזים, פירות, דגים, בשר, עשבי תיבול, ועוד. באמת אחד המעולים במטבח ולא גדול כך שנוח לשמור אותו בארון.

לי ספציפית יש מיקסר דגם 156 ואני משתמשת בו המון שנים. הוא גם יציב ולא זז במהלך הלישה, גם לא מתחמם וגם לש מעולה את הבצק. רק תקפידו ללוש בצקי שמרים על מהירות 1 או 2 ולא יותר.

אז איך מקבלים את ההנחה והמתנה? הקוד קופון הוא KrutitKSP והנה גם לינק לרכישה (תמצאו שם עוד דגמים של קיצנאייד): http://ksp.co.il/link/KitchenAid-KrutitKSP

שימו לב: אם אתם רוכשים דרך הלינק הזה ההנחה כבר אמורה להיות מוזנת לכם. פשוט תסתכלו בסל קנייה שיש לכם 10% הנחה וקוצץ במתנה ואם לא תכניסו את הקוד.

עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות
עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות
עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות
עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות

רוצים לראות איך קולעים את הבצק? צפו בסרטון עם כל שלבי ההכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות

לבצק (2 עוגות אינגליש ארוכות):
500 גרם קמח לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים L
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למילוי גבינה:
1 גבינת טוב טעם או 1/2 חבילה כנען 5%
1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 30%
1 ביצה L
1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור או קמח לבן
1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר
1 כפית משחת וניל או תוכן של מקל וניל
3/4 כוס אוכמניות
1 כוס דובדבנים

לסירופ סוכר ולזיגוג:
1 ביצה טרופה
3/4 כוס (180 מ”ל) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 10 דקות על מהירות 1 או 2. אם צריך מורידים מדי פעם את הבצק מהוו וממשיכים ללוש.
– מוסיפים את קוביות החמאה ולשים במשך 20 דקות או עד שהבצק רך, גמיש וחלק. מכסים היטב ומתפיחים שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר.
– מגלענים את הדובדבנים וחותכים לחצי.
– בינתיים מערבבים את כל מצרכי המילוי פרט לפירות. חשוב שהמילוי יהיה מעורבב היטב שלא יהיו גושי גבינה קשה.
– כשהבצק סיים לפתוח מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– מניחים את הבצק כשהצד הצר צמוד עליכם.
– מניחים במרכז הבצק, מלמעלה למטה, פס של מילוי גבינה (1/2 מכמות המילוי) כך שבאמצע יהיה פס גבינה ומ-2 הצדדים יהיה בצק ללא מילוי. מעל המילוי מניחים מחצית מהדובדבנים והאוכמניות.
– חותכים את צידי הבצק שנותרו ללא מילוי לרצועות בעובי 1 ס”מ.
– קולעים את הרצועות שנותרו מעל המילוי בשתי וערב. פעם לוקחים רצועה אחת מימין ומעבירים לצד שמאל ופעם לוקחים רצועה מצד שמאל ומעבירים לצד ימין. כך עד הסוף.
– חוזרים על הפעולה עם הבצק והמילוי שנותרו כך שנוצרות לכם 2 עוגות.
– מניחים את העוגות על תבנית תנור עם נייר אפייה. מכסים ומאפשרים לעוגות לתפוח במשך שעה או עד שהן תפוחות ויפות וכמעט מכפילות את נפחן.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגות זהובות.
– בינתיים מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לגמרי.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ סוכר ומאפשרים להן להצטנן לפי שחותכים וזוללים בהנאה רבה.

עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות
עוגת שמרים גבינה עם דובדבנים ואוכמניות

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש רק באוכמניות או רק בדובדבנים או להחליף בפרי רך אחר כמו משמשים, אפרסקים, תותים, נקטרינות ואפילו ענבים או קוביות תפוחים. ואפשר גם פרי קפוא שאתם אוהבים או דובדבנים משומרים.
– אם אתם אוהבים טעם חמצמץ למילוי גבינה אפשר להוסיף למילוי גרידת לימון מלימון אחד.
– אל תוותרו על הסירופ שמברישים בסוף, הוא גם מוסיף מתיקות עדינה אבל בעיקר מרטיב קצת את העוגה ושומר עליה לחה וטעימה גם כמה ימים אחרי ואז הבצק לא מתייבש.
– שומרים את העוגה בחוץ בתוך קופסה סגורה או ניילון. העיקר שתהיה סגורה כדי שתשמור על הלחות שלה.
– רוצים לשדרג? אחרי שמניחים את מילוי הגבינה על הבצק אפשר לפזר מעל, בנוסף או במקום הפירות, שוקולד לבן קצוץ דק. ואפשר כמובן גם שוקולד מריר למי שאוהב את השילוב (אני!).
– המתכון בשיתוף ניופאן.

  • לשתף זה כיף

6 תגובות

  1. שמרית says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח מלא?

  2. יעל says:

    אוי, למה לפרסם מתכון כזה מפתה, ומיד אחריו פרסומות לירידה במשקל?… קצת התחשבות… D:
    (לפני שאתם קופצים, אני יודעת שזה לא בשליטת רחלי)

  3. דבי says:

    אם משתמשים בפרי קפוא צריך להפשיר ולהגיר נוזלים?

  4. Hen says:

    היי
    יש תחליף טוב לחמאה?

  5. הגר says:

    האם ניתן להשתמש בריקוטה במקום טוב טעם או כנען? תודה מראש

  6. פנינה says:

    אפשר להקפיא אחרי האפיה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend