אטריות אורז עם עוף חמוץ מתוק

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

אני אוהבת אתגרים. אוהבת את העובדה שהם מאפשרים לי לחשוב ולהתעמת עם שלל הרעיונות שיש לי בראש, אוהבת שהם גורמים לי לצאת מאזור הנוחות ובעיקר אוהבת אותם כשהם קשורים לאוכל.

כשפנו אלי מחברת מאסטר שף וביקשו שאצטרף לאתגר קופסת ההפתעה – משימה שניתנה למתמודדי התכנית בפרק האחרון, פיניתי מיד את בוקר שישי וחיכיתי בסבלנות לשליח שיגיע עם הקופסה כדי לגלות מה יש בה.

מה שלא ידעתי, זה שהקופסה תכיל כל כך הרבה חומרי גלם שגרמו למחשבות ולרעיונות שלי לסחרחורת. איך מחליטים מה לשלב ועם מה? אבל בא לי עוף בציפוי פריך וגם קוסקוס עם קישואים. מה עושים?

אז עשיתי את הדבר הכי מתבקש ופניתי אליכם, בפייסבוק, ותהיתי ביחד איתכם מה כדאי להכין מכל המצרכים שהגיעו.

100 תגובות עם הצעות מעולות הגיעו ובמקום להרגע שעכשיו יש לי מלא אופציות רק נלחצתי שאני לא יודעת במה לבחור.

בסוף בחרתי בהצעה של בתאל ריבני שהציעה להכין את האטריות עם קוביות חזה עוף מטוגן מעל. התיאור שלה נשמע כל כך מגרה שידעתי שאני חייבת להכנס למטבח ולבנות על בסיס הרעיון שלה מנה דומה רק בלי הציפוי הפריך (במקומו יש רוטב חמוץ-מתוק).

אז קודם כל, תרשו לי להגיד מלא תודה לכל מי שהגיב ונתן רעיונות. יש לי תחושה שבקרוב יעלו עוד כמה מתכונים מתוך הפוסט הזה 🙂 ושנית, תודה לבתאל שזכותה הצלחתי להחליט מה להכין.

המתכון שלפניכם הוא שילוב בין 2 מנות שאני ממש אוהבת – פאד תאי ועוף חמוץ מתוק והוא משלב בתוכו גם עגבניות שאמנם לא נמצאות במתכון הקלאסי אבל החלטתי לשלב אותן כי הן מוסיפות עושר, מתיקות וגם צבע נהדר.

אז מה אתם אומרים, אני ובתאל עמדנו באתגר? 🙂

עוף חמוץ מתוק מוקפץ עם אטריות אורז

מצרכים:
2 כפות שמן זית
3 סטייק פרגית או 2 חזה עוף שלם
10 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים, קלופים
2 כפות עגבניות מרוסקות או כף רסק עגבניות
כף גדושה קורנפלור + 1/3 כוס מים
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף סילאן/דבש/מייפל
מלח ופלפל
1/2 חבילה אטריות אורז עבות

להגשה:
2 ענפי בצל ירוק ו/או שומשום

אופן הכנה:
– מניחים את האטריות בקערה ומכסים במים רותחים. ממתינים 10 דקות, עדיף עם מכסה סגור, ומסננים מנוזלים.
– חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס"מ ואת הבצל חותכים לרבעים.
– במחבת רחבה עם שוליים מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה קלה. מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו. זה בסדר אם בפנים הוא עדיין לא מבושל לגמרי (יש לו עוד זמן במחבת).
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים.
– בכוס מערבבים את הקורנפלור והמים עד שאין גושי קורנפלור בפנים. מוסיפים למחבת עם העוף.
– מוסיפים את האטריות וממשיכים לערבב, על אש בינונית, במשך 5 דקות (האטריות סופגות בזמן הזה את הרוטב).
– מגישים עם בצל ירוק קצוץ לטבעות ו/או שומשום.

הערות חשובות
– אפשר להשתמש גם באטריות אורז דקות או נודלס.
– לטעם מעט פיקנטי אפשר להוסיף 1/2 צ'ילי חריף קצוץ דק (בשלב הוספת העוף).
– לגרסה צמחונית מחליפים את העוף בקוביות טופו (שאר ההכנה נשארת אותו דבר).

3 תגובות

  1. שחר says:

    מדוע מוסיפים את הקורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      להסמיך את הרוטב כדי שידבק לעוף וגם יתן עושר וקרמיות

  2. מעין says:

    אם משתמשים בטופו, באיזה שלב מוסיפים אותו ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend