מאפינס בננות עם טחינה וקמח כוסמין

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (17 הצבעות, ממוצע: 3.41 מתוך 5)
Loading...

אמצע הלילה. אני לא מצליחה להרדם.

בשבועות האחרונים אני והשינה לא חברים טובים.

אז במקום לספור כבשים, לצפות שעות בסרטוני יו-טיוב או לזלול חצי מקרר, החלטתי להכנס למטבח ולהכין קינוח קטן, עם קצת פחות יסורי מצפון וקצת יותר שמחה, כדי שיהיה מה לנשנש יום אחר כך בעבודה.

מפה לשם, המאפינס יצאו כל כך חמודים שהעלתי תמונה שלהם לסטורי באינסטגרם. תמונה די מכוערת יש להודות.

בחיי שלא צפיתי את מה שקרה אחר כך.

כמה דקות אחרי שהתמונה עלתה כבר חיכו לי 86 הודעות פרטיות. בשנייה שסיימתי לענות על כולן וחזרתי אחורה לעמוד הראשי קצת נשמטה לי הלסת. 212 הודעות חדשות חיכו בתיבה. המממ איך עונים עכשיו לכולם?

אז השתדלתי בכל זאת להגיב והבנתי שלא משנה כמה גשום יהיה הבוקר (והוא גשום) ולא משנה כמה חשוך יהיה (וחשוך) אני אמצא דרך לצלם את המאפינס האלה, שבאמת, אבל באמת באמת באמת, יצאו אדירים, ולעלות את המתכון גם אם זה אומר שאני מאחרת לעבודה (ואני מאחרת).

אז הנה, במיוחד בשבילכם <3 וכן, הם מושלמים לילדים! לקחת לגן, לבית הספר, כקינוח קטן אחרי הלימודים, למסיבת יום הולדת או כשרוצים לפנק. לא רק את הילדים.

שיהיה שבוע מקסים ומחכה לשמוע איך יצא לכם.

מאפינס בננות עם טחינה וקמח כוסמין

מצרכים ל-12 מיני מאפינס (את המנז'טים קניתי מפה):
2 בננות בשלות
1 ביצה
1/4 כוס שמן
מיץ מ-1/2 תפוז (זה יוצא בערך 1/3 כוס)
1/3 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס טחינה מלאה גולמית או חמאת בוטנים או שקדיה או שילוב
1/2 כוס קמח כוסמין בהיר
1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית מועכים את הבננות עם מזלג. זה בסדר אם נשארים קצת גושים קטנים של בננה.
– מוסיפים ביצה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וטחינה ומערבבים היטב עם מזלג עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עם מזלג עד שאין זכר לקמח ולא יותר.
– מעבירים למנז'טים, עדיף אלה מהפלסטיק, עד 3/4 גובה ואופים בתנור בחומם מראש לן-170 מעלות במשך 17-24 דקות או עד שהם זהובים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

השילוב בין הבננות והטחינה יוצר טעם עדין של חלבה ורכות היסטרית

הערות ושדרוגים
– המאפינס משתבחים אחרי יום בגלל הבננות שמפרישות את הנוזלים והמתיקות.
– יש לי תחושה עזה שאפשר להשמיט את הביצה ולשים במקומה 1/2 כפית סודה לשתייה. הסודה, בשילוב עם התפוזים, תיצור ראקציה ובועות וביחד הם יחליפו את התפיחה של הביצה. אבל טרם ניסיתי אז מי שמוכן לנסות אני אשמח לשמוע אם יצא מוצלח.
– במקום קמח כוסמין אפשר קמח רגיל או קמח ללא גלוטן. האמת שכמעט כל קמח יעבוד כאן כי הכמות מאוד קטנה.
– בבקשה אל תחליפו את הטחינה.
– במקום סוכר חום אפשר סוכר לבן.
– אפשר כל סוג שמן שאוהבים – קנולה, חמניות, זית, קוקוס, סויה.

  • לשתף זה כיף

44 תגובות

  1. שירי זיו says:

    נשמע מצוין, אנסה השבוע. למה לא להחליף את הטחינה?

    1. רחלי קרוט says:

      כי היא מוסיפה טעם עדין של חלבה וגם משאירה את המאפינס רכים לאורך זמן

    2. שרה says:

      היי נראה מעולה, יש אפשרות להכין כמה ימים לפני ולהקפיא את המאיפנס? ישארו טובים וטעימים?

      יש לך בלוג מקסים.
      תודה שרה

  2. נעמה says:

    במה אפשר אם רוצים להחליף את מיץ התפוזים?

    1. רחלי קרוט says:

      חלב קוקוס, חלב רגיל, שמנת חמוצה, מים, מיץ אננס

  3. הדר says:

    הטחינה מלאה בשמן, האם ניתן להוריד את ה 1/4 כוס שמן?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף שלא. 1/4 כוס זה יחסית מעט. אם בכל זאת את רוצה אפשר להגדיל טיפה את כמות הטחינה או להגדיל את כמות המיץ תפוזים. לא מבטיחה שיצא רך כמו המקור 🙂

  4. עמית says:

    היי. האם ניתן להשתמש בסוכר חום כהה? (הדחוס, לא דמררה)
    תודה☆

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי.

  5. רותם says:

    האם אפשר בננה קפואה אחרי שהפשרה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אבל להפשיר ואז למעוך.

  6. שרון לוגסי says:

    אפשר עם קמח רגיל ? ואם כן כמה? נישמע מצויין ואני נכנסת כמעט יום יום לכאן 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי. אותה כמות <3

      ספרי איך יצא אם את מכינה.

  7. לילך says:

    הכנתי עם קמח רגיל. ובחלק הוספתי שוקולד צ’יפס יצא מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! <3

  8. תמר says:

    היי! אפשר להכין באינגליש קייק?
    תודה על כל המתכונים המדהימים!

  9. ברית says:

    אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

  10. לילי says:

    באיזה קמח כוסמין את משתמשת? זה צובר תאוצה וראיתי שאפילו בסופר הכי פשוט ליד הבית יש כמה סוגים שונים… אשמח לטיפים איך לקנות ומה. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה 🙂 אני עושה המון ניסיונות לאחרונה עם שלל סוגים של קמח כוסמין. כרגע הקמח שעבד לי הכי טוב, והטעם שלו מאוד דומה לקמח לבן (רק עם כל היתרונות של כוסמין) זה קמח הכוסמין הבהיר. קניתי אותו בבני ברק אז תוהה איפה אפשר עוד למצוא אותו. מבטיחה לעשות סקירה רחבה בקרוב 🙂

      1. שרונה says:

        ממליצה על המזווה – מאגוז עד תמר.
        מורן מוכרת שם קמח כוסמין מלא וקמח כוסמין בהיר במחיר מעולה ובאיכות טובה.
        אני אופה הכל עם הקמח הזה.
        אנסה לטבען את העוגה לחברה, אחליף את הביצה ב״ביצת פשתן״ (כף פשתן טחון + 3 כפות מים).
        תודה רחלי, על מתכונים מדוייקים וטובים ?

  11. רונית כהן says:

    יואווווו זה מהמםםםםם טעים ומושלם בדיוק כמוך !!!! תודה שאת קיימת

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מדהימה שאת! הכי עשית לי לחייך על הבוקר <3

  12. סיון says:

    אפשר לאפות במגיק קייק? אם כן כמה זמן?

    1. רחלי קרוט says:

      אין לי מושג כאן זמן אבל לדעתי יעבוד

  13. איריס says:

    בדיוק כמו שאני אוהבת, קל טעים ובריא!
    עובד גם באינגליש קייק?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3 וכן, יעבוד גם באינגליש קייק אם כי לא בטוחה שהכמות כאן תספיק. שווה להוסיף 50% למצרכים

  14. הדר says:

    יצא לי ממש ממש רך ומושי ולא פירורי…?

  15. יובל says:

    היי נראה מעולה !!
    אפשרי להכין את הכמות הזו באינגליש קייק ?

  16. יסמין says:

    הכנתי עם כוסמין מלא וחמאה במקום שמן 40 גרם ויצא מריר. אפשר להוריד מכמות הטחינה?

  17. לילך says:

    אפשר להכין עם כף סילאן במקום 2 כפות סוכר?

    1. רחלי קרוט says:

      לדעתי כף אחת לא תספיק, אלא אם הבננות מאוד מאוד מתוקות. הסוכר גם חשוב על מנת לייצב את המאפינס אחרי האפייה אבל מבטיחה לבדוק בקרוב ולעדכן.

  18. אנני says:

    מה עושים אם אין תפוזים?! יש לך רעיון יצירתי?

  19. מורן says:

    טחינה גולמית (לא מלאה) גם יהיה טוב? או שעדיף את המלאה בכל זאת?

  20. אופירה says:

    רחלי היקרה, הכנתי עכשיו (עם קמח רגיל ועם שליש כוס סילאן במקום חצי מהסוכר) הוספתי למעלה קצת חמוציות ואגוז אחד מעל כל מאפינס, ומה אני אגיד לך – מ-ע-ו-ל-ה, פשוט מעדן אמיתי – רך ונימוח בפה ויש קצת טעם של בננה וקצת של הטחינה… בקיצור, תודה על מתכון מושלם – לא פחות.
    אופירה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תגובה משמחת. כיף שאהבת ויופי של שדרוגים <3

  21. שרה says:

    היי נראה מעולה, יש אפשרות להכין כמה ימים לפני ולהקפיא את המאיפנס? ישארו טובים וטעימים?

    יש לך בלוג מקסים.
    תודה שרה

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל תודה רבה!
      כן, אפשר. ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

  22. מיטל says:

    נשמע מושלם! רצה להכין לבת שלי. רק שאלה…
    אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל (אמיתי כמובן)? באילו כמויות?

  23. רוני גופמן says:

    הכנתי את המתכון פעמיים, פעם ראשונה עם הביצה ובפעם השניה עם סודה במקום, יצא טעים מאוד בכל אחת מהפעמים וההבדל לא מורגש בכלל
    תודה על המתכון 🙂

  24. אירית says:

    אני הכנתי וגם לי יצא קצת מושי, האם כדאי להוסיף עוד קמח או עוד זמן אפיה?

  25. טל says:

    הכנתי במאפינס ויצא מושלם! רוצה להכין הפעם באינגלישקייק לעבודה. הכמות תספיק לאינגלישקייק חד"פ אחד? האם יהיה בסדר להכין בחמישי בערב עבור ראשון בבוקר? ואנסה לעשות בלי הביצה…

    1. רחלי קרוט says:

      כן וכן 🙂

  26. ריקי says:

    הכנתי ויצא טעים.
    עשיתי את השינויים הבאים – הכפלתי את הכמות (מלבד של הסוכר) כדי להכין כמות שמתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק.
    החלפתי את הקמח כוסמין הקמח מלא.
    את הסוכר (שהיה צריך להיות 2/3 כוס, אחרי ההכפלה) החלפתי ב 1/3 כוס סילאן.
    יצא קליל, רך מאוד ומתוק במידה.
    תודה רבה על המתכון.

    1. רחלי קרוט says:

      וואו, איזה שינויים נהדרים וכל כך שמחה שזה עבד <3 שיהיה שבוע מקסים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend