מיני פבלובות במילוי קרם לימון וקוקוס עם קוביות תותים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 3.50 מתוך 5)
Loading...

בכל שנה כשאני צריכה להכין קינוח לחג, אחרי חודשים ארוכים שבהם אני זוללת בבית קינוחים לפסח – כדי לצלם אותם לבלוג, ויש לי קצת רוויה, אני בוחרת בפבלובה עם קרם לימון.

גם כי זה הדבר שהכי קל לי להכין וגם כי אין מישהו שלא מאוהב בשילוב הזה.

כדי לקצר תהליכים, וגם כי אני לא אוהבת מתכונים שדורשים שעות על גבי שעות של אפייה, אני קונה פבלובות מוכנות. לפעמים פבלובה אחת גדולה ולפעמים, כמו הפעם, קטנות שאפשר למלא.

אפשר לקנות את זה בכל מאפייה כמעט (שלי עלו 30 ש"ח ל-8 פבלובות או אחת משפחתית) ותאמינו לי זה שווה כל שקל וכל חסכון בזמן או כלים.

אם בכל זאת אתם רוצים להכין לבד, הנה מתכון מעולה של Misspetel שכבר יצא לי להכין את המרנג שלה כמה פעמים והוא נהדר ומאוד מאוד דומה לזה שכאן.

והנה גם עצה על הדרך – אתם ממש לא חייבים להכין את הקינוח הזה כמו שאני הכנתי. אתם יכולים לקנות נשיקות מרנג ולשבור אותן לתוך כוסות, לזלף קרם לימון ולהניח קוביות תותים וליצור שכבות בכוסות שקופות.

אתם יכולים לעשות את אותו דבר גם בקערת טרייפל משפחתית.

בימים שהם לא פסח, אפשר להוסיף לכל העסק הטעים הזה גם פירורי עוגיות חמאה ואפשר להכין את הקרם הזה גם בגרסה חלבית (הסבר למטה בהערות).

בקיצור, תהיו יצירתיים.

ושימו לב! מתחילים בהכנה יום קודם כי הקרם קוקוס והקרם לימון צריכים להתייצב.

מיני פבלובות במילוי קרם לימון וקוקוס עם קוביות תותים

מצרכים:
16 מיני פבלובות מוכנות

מצרכים לקרם לימון:
4 ביצים
מיץ מ-4 לימונים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס
1 קופסת שימורים קרם קוקוס (שימו לב שיש בזה 17% שומן ומעלה)

לעיטור:
סלסלת תותים
עלי נענע קטנטנים

אופן הכנה:
– שמים את הקרם קוקוס במקרר ל-5 שעות לפחות או למשך הלילה.
– בינתיים מכינים קרם לימון: בסיר בינוני שמים 4 ביצים, מיץ מ-4 לימונים וסוכר ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה (זה עושה שרירים בידיים, אני יודעת, אבל חשוב לא להפסיק אחרת תצא לכם חביתה) עד שנוצר מרקם כמו של מעדן חלב. הקרם צריך לכסות גב של כף וכשיוצרים עם האצבע פס באמצע הוא לא נסגר בשנייה. בקיצור, מרקם של דני.
– מסננים לתוך קערה את הקרם (כן, חייבים לסנן למקרה שנוצרו לכם גושים קטנים של ביצה) ומוסיפים את שמן הקוקוס – זה בסדר אם הוא מוצק וזה בסדר אם הוא נוזלי. מערבבים היטב עד שהוא נטמע בקרם.
– מעבירים למקרר, מכוסה בניילון נצמד, למשך 2-3 שעות (בינתיים הקרם קוקוס במקרר גם ככה).
– מעבירים את קרם הלימון לקערת מיקסר עם וו הקצפה ופותחים בזהירות את קופסת השימורים עם הקרם קוקוס.
– מוציאים רק את החלק הקשה שהתגבש למעלה, בלי שום נוזל מלמטה, ומקציפים עד שהקרם אחיד וסמיך. לא אמורה לצאת קצפת, אלא קרם.
– ממלאים כל פבלובה בקרם, מעטרים בקוביות תותים ועלי נענע ומחזירים למקרר עד להגשה.

הערות חשובות
– אפשר למלא את הפבלובות גם 5-6 שעות לפני ההגשה ומניסיון גם יום במקרר יהיה בסדר גמור. הדבר היחיד שיכול טיפה להרוס אלה התותים שמגירים נוזלים אדומים על הפבלובה. אז אם אתם מגישים עוד 5 שעות אפשר לקשט ולשים תותים ולשמור במקרר. אבל אם אתם מגישים מחר עדיף להרכיב כמה שעות קודם ולא יום לפני.
– במקום תותים אפשר לשים קוביות אננס, קוביות קיווי, דובדבנים, אוכמניות, פטל ועוד.
– אם רוצים גרסה חלבית ממירים את השמן קוקוס בחמאה ואת הקרם קוקוס במיכל אחד (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה. במקרה הזה יצא לכם מרקם ממש של מוס.

3 תגובות

  1. הדר ויס says:

    נראה נפלא! אשמח לדעת כמה מ"ל מיץ לימון צריך בשביל הקרם? יש לי לימונים מאוד גדולים ואני רוצה להיות בטוחה שיצא טוב 🙂

  2. שרית says:

    את מותק! ♥️♥️♥️

  3. רומי says:

    היי , מה זה אומר לוקחים את החלק שהתקשה למעלה? את החלק של מה?? של הקרם קוקוס?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend