נקניק שוקולד של פעם

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
נקניק שוקולד

מהרגע שהתבגרתי וידעתי מה אני רוצה מחיי או יותר נכון – מה אני רוצה להשיג בהם, הייתי צריכה להלחם. להלחם שיקשיבו לי, להלחם על הדרך ולהתמודד עם כל כך הרבה לא וכל כך הרבה התעלמות.

אף אחד לא עשה את זה במכוון, ובטח שהם לא רצו להרע, אבל איכשהו, גם בגלל המראה הצעיר שלי וגם בגלל שאני לא הטיפוס הדומיננטי שנכנס לחדר עם בגדים מתוקתקים ואיפור למשעי, תמיד הייתי צריכה להוכיח שאני יודעת על מה אני מדברת. ושעברתי דבר או שניים בחיי.

אגב, בגלל זה הרבה יותר קל לי לתקשר ברשתות החברתיות. שם מקשיבים לפני שרואים, שם קוראים לפני שמקבלים רושם ראשוני, שם הצלחתי להגיד את כל מה שאני רוצה בלי שמישהו לידי יתפרץ באמצע רק כי היה לו משהו יותר חשוב להגיד בדיוק כשהתחלתי לדבר.

שנים תהיתי איך להתמודד עם זה. האם יהיה נכון יותר לצעוק במקום קודם להקשיב כי אולי יחשבו שאני שותקת מחוסר הבנה ועזבו זה – האם באמת אני במקצוע הנכון?

כי בנינו, יש כאן מתכונאים טובים ממני בהרבה וצלמים מופלאים ומי אני בין כל הכשרון האינסופי הזה. ואיך מצליחים להגשים חלומות בין כל השריטות האלה.

ואז, לפני כמה שנים, כשנתנו לי צ'אנס וביקשו ממני לערוך את ערוץ האוכל של nana10 ופתאום כל היחצנים, השפים, העיתונאים ושאר אנשים שתמיד שיוועתי להכיר, רצו קצת להקשיב, אז הבנתי שהדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה להצליח.

שאני לא צריכה לצעוק ולא צריכה לדרוך, ובטח שלא צריכה להתלבש אחרת רק כי אולסטאר גורם לי להראות כמו ילדה, אני פשוט צריכה להוכיח להם, ולעצמי, שיש לי משהו להגיד ואולי, אולי, שווה קצת להקשיב.

המדור החדש בידיעות, שהוא הגשמת חלום של המון שנים, הוא בראש ובראשונה חיבוק שנתתי לעצמי על שנים ארוכות של מלחמה להוכיח. והוא הדרך שלי לדבר ולספר, להעצים אחרים לרדוף אחרי החלומות גם אם אחרים לא מקשיבים להם וגם אם ציפור קטנה לוחשת להם באוזן שהם לא מספיק טובים.

במקום להתכנס פנימה ולוותר רוצו להראות לעצמכם ולעולם שאתם יכולים. ותעבדו קשה. אין דרך קצרה וקלה להגיע גבוה.

נקניק שוקולד
אפשר לצפות גם בסוכריות צבעוניות | נקניק שוקולד של פעם

ומילה לגבי המתכון – מדובר באחד המתכונים הכי ותיקים ואהובים ואני זוכרת את עצמי כילדה ניגשת למקפיא, חותכת עוד פרוסה וסוגרת היטב את רדיד האלומיניום שעטף את השוקולד כדי שלא ידעו ששוב זללתי.

במדור, שמתפרסם לראשונה בזמנים מודרניים ממש היום, תמצאו עוד 2 מתכוני שוקולד ברוח יום השוקולד שמתרחש בעוד 3 ימים (ביצי הפתעה טריקולד ופנקייק שוקולד משגע) וכאן הבאתי להם את הקינוח השלישי שסוגר טריו מתוק במיוחד.

נקניק שוקולד של פעם

מצרכים:
1 שרוול (250 גרם) פתי בר
1/2 כוס חלב או קרם קוקוס או שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 כפות סוכר לבן או מייפל
3 כפות קקאו איכותי
200 גרם שוקולד מריר או חלב

לציפוי:
קוקוס לבן

אופן הכנה:
– שמים את עוגיות הפתי בר בשקית כפולה (2 שקיות) ומכים על העוגיות עם מערוך או קופסת שימורים. המטרה היא לשבור את העוגיות לחתיכות בגודל 1-2 ס"מ בערך. העיקר לא לטחון ממש לפירורים דקים אלא קצת יותר גסים. מעבירים לקערה גדולה.
– שופכים מעל את החלב והוניל ומערבבים.
– מוסיפים סוכר וקקאו ומערבבים.
– שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות בכל פעם וערבוב בין המסה להמסה, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק.
– מוסיפים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב. שוברים קצת את העוגיות בזמן הערבוב עד שהתערובת דביקה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מכל חלק יוצרים נקניק ארוך והדוק ומניחים באמצע הניילון הנצמד. מגלגלים ומהדקים היטב את נקניק השוקולד כשהניילון הנצמד מסביב ומעבירים למקפיא לשעה. חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
– שמים בצלחת קוקוס בנדיבות ומגלגלים את נקניק השוקולד בקוקוס עד שהוא מצופה לגמרי. מחזירים לניילון נצמד ושומרים במקפיא עד שרוצים להגיש (הכי טעים קר מהמקפיא).
– חותכים לפרוסות וזוללים.

זמנים מודרניים - רחלי קרוט - מדור שוקולד
מדור ראשון וכל כולו שוקולד!

11 תגובות

  1. נטלי says:

    רייצ' את פשוט מדהימה ומעוררת השראה. אוהבת אותך ♥

    1. רחלי קרוט says:

      חולה עליך. אין דברים כמוך.

  2. מירי says:

    רחלי יקרה, איזה כייף של כתיבה וכייף של מתכונים, אני מכינה מהם לא מעט ותמיד מצליחים.
    בהצלחה בפרויקט החדש,
    המשיכי להנעים את זמננו גם בבלוג היפה שלך

  3. טל says:

    היי, האם אפשרי להשתמש בחלב שקדים במקום חלב או שמשנה את הטעם?

  4. רונית says:

    מקסימה! נהנית לעקוב אחרי האתר והמתכונים שלך דווקא בגלל הסיבות שציינת 🙂

  5. מעין עובד says:

    היי רחלי,
    את פשוט השראה!
    אין כמוך, מדהימה!!!
    שתמשיכי לעשות חיל ❤️

  6. חני קפלן says:

    שלום, מבקשת שמרשם ביצי ההפתעה לא ייעלם ממרשמי האתר. תודה מראש.

  7. אפרת says:

    העיסה ממש קשה כבר בהתחלה… יכול להיות שצריך יותר מחצי כוס חלב?

  8. רעות says:

    אפשר גם חלב קוקוס? 🙂

  9. שני says:

    היי
    האם אפר להמיס הכל יחד בבן מאיר ולשפוך על הפתי בר? כמו המתכון של נטלי לוין לכדורי שוקולד
    אני גם רוצה להוסיף קצת ברנדי. אפשר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי לגמרי. גם ההמסה וגם הברנדי 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend