סלט כרוב ומשמשים טעים בטירוף

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 4.75 מתוך 5)
Loading...

סלט כרוב הוא אחד הסלטים האהובים עלי. ברוטב לימון חמצמץ, ביחד עם המון תוספות קראנצ'יות או בשידוך עם מיונז.

משהו בפציחות של הכרוב ביחד עם מראה המקסים שלו לגמרי שובה את ליבי.

הבעיה היחידה שרוב סלטי הכרוב שאני נתקלת בהם כוללים חמוציות ושמיר. 2 מצרכים שקצת קשה לי איתם, בעיקר כי הם שתלטנים וצריך לדעת למנן את הנוכחות שלהם.

אז לקראת פסח (יו, איזה מהר זה הגיע!) החלטתי להכין גרסה קצת אחרת לסלט הכל כך אהוב ובמקום חמוציות לעיסות שמשתלטות לי על הביס ושמיר שחושב שהוא לבד בסלט, החלטתי לשים משמשים שהטעם שלהם עדין יותר ועירית שמוסיפה טעם שקט של בצל רק בלי החריפות.

סלט כרוב עם משמשים וגרעיני חמנייה

מצרכים:
1/2 כרוב לבן, שטוף היטב
12-15 משמשים מיובשים
1/2 צרור עירית
1/2 כוס תוספת לבחירתכם (שקדים פרוסים, גרעיני חמנייה, פקאנים טבעיים)

לרוטב:
3 כפות שמן קנולה/חמניות/סויה/זית
1/2 כפית מלח
מיץ מלימון שלם (הכי טעים ליים ירוק)
2-3 כפות מייפל (או סילאן)

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד.
– חותכים את המשמשים לקוביות, כל משמש צריך להחתך ל-9 בערך.
– פורסים את העירית לטבעות דקות.
– במחבת חמה, ללא שמן, קולים את התוספת שבחרתם (שקדים, גרעיני חמנייה או פקאנים) עד שהם מתחילים להזהיב. מורידים מהאש ומצננים לפני שמעבירים לסלט. בזמן הצינון האגוזים מתייצבים והופכים להיות פציחים.
– מערבבים את מצרכים הרוטב בצנצנת או כוס.
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים. אם רוצים לשמור לאחר כך, שומרים במקרר בקופסה סגורה, עד 4 שעות לפני ההגשה. אם רוצים להגיש מאוחר יותר מ-4 שעות, מכינים את הכל, כולל הרכבת הסלט, אבל מוסיפים את הרוטב לפני ההגשה (אפשר גם שעה או שעתיים לפני).

אני יכולה לחיות על סלטים כאלה 🙂

הערות ושדרוגים
– במקום משמשים אפשר לשים חמוציות (אני פחות אוהבת אבל זה עובד), אוכמניות מיובשות ואפילו אננס מיובש קצוץ לקוביות ממש קטנות.
– במקום עירית אפשר שמיר או כוסברה אבל קחו בחשבון שמדובר בעשבי תיבול שלא כולם אוהבים. אבל הם משתלבים כאן נהדר.
– מייפל מוסיף מתיקות אבל לא מוסיף צבע חום כמו סילאן אז הוא עדיף אבל אם אין אפשר להשתמש גם בסילאן. ובבקשה בבקשה – סילאן ומייפל אמיתיים בלבד.
– אם רוצים להוסיף מעט פיקנטיות מוסיפים 1/2 צ'ילי טרי קצוץ לקוביות קטנטנות.

16 תגובות

  1. עדנה says:

    הי,

    הכנתי היום לנסיון לפני החג- ורציתי לעדכן שיצא טעים מאודדדד.

    השתמשתי בסילאן טבעי ,משמשים ופקאנים קצוצים קלויים.

    יצא מאלף ! כנראה שזה הסלט שאני אביא לארוחת חג:)
    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

      חג שמח <3

  2. מיה says:

    אפשר להוסיף משהו אחר במקום המשמש? 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      חמוציות, אוכמניות מיובשות, אננס מיובש חתוך לקוביות קטנות

  3. מורן says:

    אפשר לשים גם שקדים גם לקטנים וגם גרעיני חמניה? או שזה יותר מדי?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי יתקבל בברכה <3 חג שמח!

  4. מורן says:

    פאקנים*

  5. סוזנה says:

    אכן עפו על זה.. חג שמח

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. חג שמח!

  6. חגית דסקל says:

    שמתי בצל ירוק כי לא היה לי עירית ויצא מושלם. ממש טעים!

  7. יונת says:

    יצא מעולה וזכה להצלחה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! חג שמח

  8. נקטרינה says:

    מדווחת שיותר טעים עם משמשים מיובשים *אורגניים*
    שהטעם שלהם הרבה יותר עמוק והצבע שלהם ממש עושה פה שמח

  9. טלי says:

    סלט מצויין, אכן השתמשתי במייפל אמיתי , כי הוא לא מתוק מדי.
    פיצוחים לא הוספתי לא היה בהם צורך.מאחר שהסלט במילא נלווה למנות אחרות.

    תודה על עוד מתכון טעים מאוד ופשוט להכנה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת. ואין כמו מייפל אמיתי, שמיים וארץ לעומת הגרסה בטעם מייפל <3

  10. לאה says:

    יש לי בעיה, חוץ ממני בביתי, אף אחד לא אוהב חמוציות, אבל כולם אוהבים סלט כרוב ברוטב ויניגרט כלשהו, הרעיון שלך עם המשמשים בא לי בדיוק במקום, הכנתי עם שקדים קלויים ויצא פצצה. תודה רבה❤️🙏

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend