עוגת בננות וקוקוס עם חמאת בוטנים, שוקולד צ'יפס ונוטלה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (12 הצבעות, ממוצע: 4.25 מתוך 5)
Loading...

בכל פעם כשאני מוצאת בננות שחורות בקערת הפירות בסלון אני חושבת מה אפשר להכין איתן שיצא גם בריא, גם שונה מכל מה שהכנתי עד היום וגם טעים בטירוף.

לרוב זה נגמר במתכון עם קמח כוסמין, סוכר חום וטחינה לאיזון הערכים התזונתיים.

ואז מגיע יום כמו אתמול, שכל מה שבא לי זה עוגת בננות הכי פשוטה שיש. רכה  רכה, מלאה בהפתעות מתוקות ומנחמת. כי לא רק מרק מנחם אותי. ולא רק תבשיל של אמא. גם עוגה עם ריח עז שמתפשט בבית.

נכון, היא לא בריאה בהגדרה הקלאסית, אבל היא מבריאה את הנפש. וזה, לא פחות חשוב.

וחוץ מזה, תראו כמה שוקולד מתגלה בכל חיתוך!

מדהימה אפילו יותר ביום שאחרי

עוגת בננות וקוקוס עם שוקולד

מצרכים:
2 בננות, קלופות ובשלות מאוד
1/2 כוס סוכר לבן או חום בהיר
1/3 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח + כפית אבקת אפייה)
1/3 כוס קוקוס לבן
80 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או צ'יפס
3 כפות נוטלה (לגרסה חלבית) או השחר (פרווה)

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מניחים את הבננות ומועכים היטב עם מזלג.
– מוסיפים סוכר, שמן, ביצים, וניל וחמאת בוטנים ומערבבים היטב עם מזלג עד שנוצרת תערובת די אחידה. אפשר כמובן גם לערבב עם מטרפה אבל חבל ללכלך עוד כלי.
– מוסיפים קמח וקוקוס ומערבבים היטב עם מזלג עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים מעט.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת (אפשר לשים בתחתית מלבן נייר אפייה לחילוץ נוח יותר) ומניחים מעל תלוליות של נוטלה בעזרת כפית. ולא, אין צורך שייש פשוט להניח בשלל מקומות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהעוגה מוכנה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.

שילוב מושלם בין בננות, קוקוס, חמאת בוטנים ושוקולד

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד מריר אפשר לשים שוקולד חלב (לגרסה חלבית), אגוזים קצוצים, חמוציות, אוכמניות מיובשות ואפילו קוביות של תפוחים או בננות או כל פרי רך יחסית שאוהבים.
– במקום שמן צמחי אפשר להשתמש בשמן זית או שמן קוקוס.
– במקום ביצים, לגרסה טבעונית, מוסיפים 1/2 כפית סודה לשתייה + 3-4 כפות מיץ תפוזים.
– במקום חמאת בוטנים אפשר לשים טחינה או שקדיה או לוותר לגמרי.
– במקום נוטלה/השחר אפשר לשים עוד חמאת בוטנים, ממרח חלבה, ריבה או כל ממרח מתוק אחר שאוהבים.

  • לשתף זה כיף

31 תגובות

  1. ענת says:

    אפשר לוותר גם על הקוקוס והבננות? כלומר שתהיה פשוט עוגה בחושה עם תלוליות נוטלה ושוקלד צ'יפס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר על הקוקוס, אי אפשר לוותר על הבננות. אעלה בקרוב גם מתכון לעוגה בחושה קלאסית ואז תוכלי להוסיף לה גם שוקולד צ'יפס ונוטלה

      1. ענת says:

        מעולה! תודה!!

  2. איריס says:

    ובמקום קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר פשוט להשמיט

  3. ליאת says:

    בול בזמן!
    בדיוק חיפשתי מתכון לעוגות בננות לסופש!
    אפשר להמיר חלק מהקמח הקמח מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בעיקר קמח כוסמין שעובד מעולה בהמרות כאלה.

      1. ליאת says:

        תודה על התשובה המהירה 🙂

        אם אני משתמשת בקמח מחיטה מלאה לעשות את זה ביחס של חצי כוס קמח מחיטה מלאה ורבע כוס לבן?

        1. עדי says:

          היא צריכה מקרר אח"כ?

          1. רחלי קרוט says:

            לא, בחוץ סגורה בשקית או קופסה

  4. עדי says:

    היא צריכה מקרר אח"כ?

  5. ניר says:

    הכנתי היום, עוגה פצצה. זכתה להמון מחמאות. ועכשיו הכי מעניין כמה פעמים אני עוד יכין אותה…

    1. רחלי קרוט says:

      חחחחח אני מקווה שעוד הרבה פעמים <3

  6. חמוטל says:

    אם יש בננה אחת ואני לא אוהבת את הטעם הדומיננטי של בננות,מה אפשר לשים במקום הבננה השנייה?

    1. רחלי קרוט says:

      1/2 כוס רסק תפוחים

  7. עומרי says:

    במידה ואני מחיף לקמח כוסמין לאיזה כמות להשים ?

  8. ענת says:

    הכנתי ויצאה מעולה!! אממה התלוליות נוטלה נפלו לי לתחתית העוגה ולא יצאו יפה למעלה כמו אצלך. למה??

    1. רחלי קרוט says:

      אולי שמת כמות גדולה מדי בכל תלולית? או שהשארת את הנוטלה על העוגה יותר מדי זמן לפני ההכנסה לתנור ואז זה התחיל לשקוע.
      פעם הבאה פשוט תלוליות קצת יותר קטנות ומיד להכניס לתנור כדי שהבלילה תתייצב ולנוטלה לא יהיה זמן לשקוע.

      1. ענת says:

        אחלה – אנסה תודה!

  9. ירון אחיל says:

    הי רחלי, חושבת שאפשר להכין גם בתבניות קאפקייקס?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, יצא מעולה. רק חשוב לשמן את השקעים או המנז'טים, אלא אם אתה מכין במנז'טים מפלסטיק/סיליקון

  10. נועה says:

    יצא מדהים! את אלופה איזה כיף שיש אותך !!

    1. רחלי קרוט says:

      יששש! לא לא, כיף שיש אתכם <3 ותודה ענקית על המילים, שימחת אותי.

  11. ליה says:

    הכנתי את העוגה בשישי. חוץ מזה שהיא סופר קלה להכנה היא טעימה בטירוף וחוסלה!! תודה רחלי על מתכונים מעולים ?

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. ממש שמחה שהצליח <3

  12. רותם says:

    אפשר להגדיל ל 3 בנות לטעם בנני במיוחד?
    תודה(:

  13. גל says:

    היי אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום תמצית וניל? ואם כן איזה כמות?

  14. טלי says:

    עוגה אליפוווות!!!
    רוצה להכין למחר לגן, הילדה אמא של שבת 😉
    יתאים להכין בתבנית מלבנית 28*19?
    פשוט להכפיל את הכמויות?

  15. ירדנה says:

    רחלי יצא מעולה !!! עם כל השכלולים זו בהחלט עוגת בננות מושחתת שווה

  16. אורית says:

    תודה על מתכון מעולה! האם אפשר לוותר על הנוטה? תודה!

  17. ימית says:

    אני שינית במקום חמאת בוטנים ממרח חלבה ויצא מדהים!!!!!😃

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend