עוגת שוקולד פאדג' ללא קמח מ-5 מצרכים בלבד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (32 הצבעות, ממוצע: 3.31 מתוך 5)
Loading...

זריקה מרוכזת של שוקולד לורידים – היעדר הקמח הופך את המרקם לפאדג'י ונמס בפה. ואפילו לא צריך מיקסר. רק קערה, מטרפה ו-30 דקות פנויות.

והפעם גם בחרתי להביא לכם 2 אופציות לעיטור – אחת עם גילופי שוקולד ותותים ואחת עם שברי דפי שוקולד. אתם כמובן מוזמנים לבחור את אחת הדברים או לקשט כראות עיניכם.

ואגב, העוגה מאוד עשירה ולכן מומלץ לחתוך אותה לפרוסות דקות לכן גם אם נראה לכם שהיא קטנה היא תספיק להרבה אנשים.

עוגת שוקולד פאדג'

מצרכים לעוגה בגודל 20 ואז היא תהיה גבוהה יותר או 22 לעוגה קצת יותר נמוכה:
130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס לגרסת פרווה)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים L
1/2 כוס (55 גרם) קקאו איכותי, מנופה

גנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר, שבוק לקוביות
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסת פרווה)

לדפי שוקולד מעל העוגה (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן צמחי
פולי קקאו – אופציונלי

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים מעט עד שהסוכר נבלע בתערובת.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת וטורפים עד שהיא נבלעת.
– מוסיפים קקאו מנופה ומקפלים עם לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית עגולה משומנת בגודל 22  ואופים במשך 25 דקות. העוגה תשאר מעט רכה בפנים וזה בסדר. לא מדובר על בצק פירורי אלא בעוגה שמזכירה בראוניז. מצננים מעט.
– ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו ומצפים את העוגה.
– מניחים לעוגה להצטנן במקרר לפחות שעתיים-שלוש (חשוב, כי היא רכה מאוד אחרי אפייה) לפני שפורסים עם סכין שנטבלה לפני במים רותחים.
– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים. מוסיפים שמן צמחי ומערבבים היטב.
– משטחים את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים פולי קקאו. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.

דפי השוקולד הופכים אותה לחגיגית במיוחד

הערות ושדרוגים:
– לשדרוג הטעמים אפשר להוסיף לבלילת העוגה 3-4 כפות ליקר שאוהבים: ליקר דובדבנים, אמרטו, ליקר קפה או כל ליקר אחר.
– כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים יותר (נגיד 60% ומעלה). אבל אל דאגה, גם מריר רגיל יעבוד.

ויש גם וידאו! כדי שתוכלו לראות כמה קל להכין ואיך מכינים את דפי השוקולד:

19 תגובות

  1. זיו says:

    היי כתבת בפוסט שזה פרווה
    איך הופכים את זה לפרווה בלי חמאה ושמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      יש בסוגריים המרה לפרווה 🙂
      קרם קוקוס במקום שמנת ושמן קוקוס במקום חמאה

      1. הדר מילר says:

        כמה שמן קוקוס שמים במקום החמאה? תודה!

  2. הדר ויס says:

    היי רחלי, העוגה נראית מעולה!
    בסרטון רשום שמוסיפים וניל אבל זה לא רשום ברכיבים או בהכנה – כמה מוסיפים? כפית?
    תודה רבה 🙂

  3. נופר says:

    נראה מהמם! נראה לך שזה יעבוד עם אחליף את הפולי קקאו בפצפוצי אורז? זה יתפוס טוב?

  4. דורית says:

    היי רחלי, נראה מעולה!!!
    האם ניתן להמיר את החמאה למרגרינה לגרסת הפרווה?
    אין לי שמן קוקוס…
    בנוסף, מה קוטר התבנית?

  5. מלי says:

    האם אפשרי להכין את העוגה יום קודם לפני ההגשה? אם כן, כדאי להכין את הכל כולל דפי השוקולד?

  6. ענת הימל says:

    היי,
    איך אפשר להתאים את המתכון לתבינת 26?

    תודה מראש…
    ענת

  7. גל says:

    היי,
    אם אני אופה את העוגה היום ומחר נוסעת איתה שעתיים באוטו, היא תחזיק?

  8. מיטל says:

    היי רחלי,
    אפשר להשתמש בשמן זית במקום חמאה?

  9. מעין says:

    היי רחלי,
    האם יש תחליף לביצים?

  10. לוטם says:

    היי רחלי, אני צריכה עוגה גדולה יחסית ויש לי תבנעת עגולה
    26. אפשר לדעתך לעשות 2 עוגות אחת על השניה ולשים בינהן איזה שכבה של שמנת מתוקה ופודינג וניל? יש הצעה אחרת?
    אשמח ממש אם תוכלי לענות בשעתיים הקרובות. תודה!!

  11. דנה says:

    האם אפשר להחליף את השמן הצמחי בשמן קוקוס בדפי שוקולד?

  12. בתוש says:

    טוב, אז הכנתי אותה כבר פעמיים(פעם אחת לברית, התחסלה), והיא הצלחה. היא מצוינת למי שלא אוכל שרויה, ולרגישים לגלוטן. תודה!!

  13. מורן says:

    אפשר לעשות את העוגה בלי קקאו?

  14. נעמי says:

    הכנתי את העוגה,מוצלחת מאד,הוספתי שמנת מתוקה שהקצבתי,זייפתי מעל,יצא מרשים וטעים מאד…תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח

  15. נוי says:

    היי רחלי 🙂 נהנת מהבלוג שלך כל פעם מחדש!
    רציתי לשאול, ניתן להכין גם במאפינס לדעתך?
    תודה נוי

    1. רחלי קרוט says:

      פחות 🙂 זה פשוט נורא דחוס. אבל יעבוד כבראוניז

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend