מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

Posted on
מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

אם יש ריח שאני לא יכולה לעמוד בפניו זה ריח של מרק ירקות.

אז השבוע, כשיצאתי החוצה מהמעלית בבניין והרחתי מרק מהשכנים ממול, היה לי ברור שהדבר הראשון שאעשה כשאכנס הביתה זה לבדוק מה יש לי במקרר ולהכין מרק.

זוכרים שהכנתי לכם רשימה של המזווה המושלם? וזוכרים שאמרתי לכם שמבחינת ירקות הכי חשוב גזר ובצל? אז הנה, רוב המרק מתבסס עליהם (וגם על תרד שחיכה לי במקרר) ואני לגמרי מזמינה אתכם לגוון ולשדרג עם הירקות שיש לכם בבית ו(לא בטוחים אם הירקות שיש לכם מתאימים? כתבו לי בתגובות).

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות
הכי ריח של נחמה ושל חום | מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 שיני שום, קלופות
3 גזרים, אין צורך לקלוף
1 גבעול סלרי (עם או בלי העלים)
חופן (בערך כוס) עלי תרד – תחליפים בהערות למטה
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט או כמון – לא חובה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור או לבן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (או בטעם עוף לגרסה צמחונית)
1/3 כוס עדשים כתומות

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות מאוד ומגרדים את הגזר והשום על החלק הגדול (או הקטן) של הפומפייה. פורסים את התרד לרצועות דקות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים.
– מוסיפים גזר ושום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך. זה לוקח בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים עלי תרד וגריסי פנינה ומערבבים היטב.
– מוסיפים 8 כוסות מים רותחים ותבלינים (כולל א. מרק) ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהגריסים רכות. בערך 30 דקות.
– מוסיפים עדשים כתומות ומבשלים עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות.
– טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות
הגזר מוסיף נקודות קטנות של רכות ומתיקות עדינה

הערות ושדרוגים
– אני שמתי בסוף עוד 2 כוסות מים רותחים מעבר למה שכתוב במתכון. זה מאוד תלוי כמה סמיך אתם רוצים את המרק שלכם. ממליצה לכם בחום פשוט לראות את הסמיכות שלו אחרי שהגריסים מוכנות ואז להחליט אם להוסיף עוד מים רותחים. רק חשוב לקחת בחשבון שהמרק נוטה להסמיך עוד אחרי הוספת העדשים וגם אחרי שהוא מתקרר.
– במקום תרד אפשר לשים קישוא/זוקיני מגורד או ברוקולי קצוץ דק.
– רוצים לשדרג? מוסיפים, בשלב טיגון הבצל, גם קוביות קטנות של שורש פטרוזיליה.
– עלי פטרוזיליה או כוסברה יתקבלו כאן בברכה.
– אני מקדימה תשובה לשאלה: יש לא מעט סוגים של אבקות מרק ללא מונוסודיום, ללא חומר משמר וללא צבעי מאכל. תבחרו אחד מהם.
– לגרסה טבעונית/צמחונית משתמשים באבקת מרק בטעם עוף או בטעם בצל.
– מוסיפים את העדשים בסוף כי הן נוטות להתרכך מדי ולהפוך להיות מושיות מאוד מהר.
– במקום גריסים אפשר להשתמש באורז.

33 תגובות

  1. גילי says:

    היי, למה את תמיד ממליצה לא לקלוף את הגזר? נשמע מאיים לאכול קליפה של גזר 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      1. כי זה עושה לי בלאגן ולוקח זמן
      2. כי לא מרגישים את הקליפה, היא דקיקה ברמות וגם עוברת בישול (וגם בלי בישול אני אוכלת אותה. לא מורגשת בכלל)
      3. יש בה ערכים תזונתיים

      1. גילי says:

        תודה ? השתכנעתי וניסיתי מספר פעמים ואת לגמרי צודקת!!! ?

        1. אודיה says:

          אין לי תרד וגם לא סלרי. מה אפשר במקום?
          והאם בטטה שייכת פה לדעתך?

  2. אילת אורבך ישראל says:

    אם הייתי רוצה לשדרג את המרק עם בשר או חתיכות עוף על איזה היית ממליצה ?

    1. רחלי קרוט says:

      חלקי עוף שאת אוהבת. להתחיל עם טיגון קצר שלהם בקצת שמן זית ולהמשיך כמו במתכון

  3. אלכס says:

    במידה ואני מעוניינת להפוך אותו ליותר עשיר מבחינת ירקות אפשר להוסיף רגיל קישואים/כרוב/כרובית?

  4. עמית says:

    אפשר להחליף את הגריסים בבורגול?

  5. ליאור says:

    מה אפשר לשים במקום גריסים שיהיה נטול גלוטן?

  6. חן ג says:

    מתכון שלמות! סופר קל וטעים

  7. חן ג says:

    מתכון שלמות! סופר קל וטעים

  8. מרין says:

    היי רחלי
    מה אפשר לשים במקום עדשים? אפשר לוותר עליהם?

  9. מירב says:

    היי ?
    האם יש משהו שאפשר לשים במקום אבקת מרק עוף?
    אם אני מכינה ציר עוף זה יעבוד? אולי רעיון אחר?

  10. נטלי says:

    איזה תחליף אפשר לשים למרק עוף? אני לא משתמשת במרק עוף…

  11. בר says:

    היי רחלי!
    אני מכינה עכשיו את המרק ויש לי מעט דלעת טרייה במקרר. האם היא תשתלב טוב במרק?
    אם כן, היית ממליצה לחתוך אותה לקוביות? או דרך אחרת?
    תודה רבה. נהנת מהמתכונים שלך בלי סוף ♥

  12. רעות נתנאל says:

    שמתי קישואים במקום תרד והוספתי חוויאג’ -יצא ממש טעים! גם אני הוספתי עוד מיים ממה שכתוב

  13. חן says:

    המרק יצא טעים בלי סלרי? אין לי אם אפשר לשים משהו אחר
    יש צורך לשטוף ולהשרות את העדשים לפני?

    1. גילי says:

      אְשמח לשמוע אם הוספת את הדלעת ואיך זה יצא.

    2. גילי says:

      מצטרפת לשאלות

  14. רותי says:

    טעים וקל . המתכון והזמנים לבישול מדוייקים פרט למים. אם מכינים כפי שזה זה ממש דייסתי. הכנתי עם קישוא במקום תרד. הוספתי כמות כפולה של מים ותיבלתי בהתאם כי הי לי מאוד סמיך ועדיין די סמיך. לא אוהבת מרקי דייסה. אכין שוב ואוסיף עוד דברים שיש בבית כמו דלעת או בטטה וכדומה

  15. זיו. ק. says:

    יצא מעולה. תודה!

  16. שרון מוס. says:

    המרק פשוט מאד להכנה וטעים טעים!
    שדרוג- במקום בצל שמתי כרישה, עדין וטעים.

    תודה רחלי 3>

  17. נעמי says:

    אפשר להוסיף כיריים עוף למרק?

  18. אני says:

    היי רחלי,
    אני מאד אוהבת את הבלוג שלך. החל מהכתיבה, דרך הצילומים היפים, וכמובן- המתכונים.
    אבל… יש דבר אחד שמאד מעסיק אותי, וחוזר הרבה במתכוני מרקים שלך- אבקת מרק. שמבחינתי זה מוצר ‘מוקצה’.
    ומוריד לטעמי מאיכות המרק והערך התזונתי שלו.
    יש לזה סיבה?

  19. דניאל גרוסברד says:

    אהבתי מאוד את הבלוגשלך, על שלל המתכונים שבו. ביום יומיים הקרוהים…אנסה חלק מהם. תודה לך.

  20. ניצן says:

    צריך לשטוף לפני כן את הגריסי פנינה?

  21. אורית בן שמעון says:

    וואוו יצא מושלם!!
    תודה על מתכונים נפלאים וגם על הסיפור שמלווה כל אחד מהם, כיף לקרוא 🙂

  22. פלופית says:

    היי.
    לכסות את הסיר?

  23. Ploopit says:

    ואי ואי כמה טעים!
    כבר פעם שנייה שמכינה את המרק. אנחנו והילדים מחסלים את הסיר לארוחת ערב 🤤❤️

  24. הילה says:

    היי רחלי,
    המרק יצא נהדר
    נראה לך שיעבור טוב הקפאה? הכנתי כמות גדולה ולא בטוחה שנתגבר עליה מהר 😉

  25. סיון יעקב says:

    מרק מדהים מדהים מדהים !!!
    טעים ומקבלת עליו המון המון מחמאות 🥰

  26. אודיה says:

    התגעגעתי למרק גריסים…(טעם של אמא)
    נתקלתי במתכון שלך, הכנתי ויצא מעולה! טעים ומזין!
    תודה לך.

  27. דבי says:

    שלום, העדשים והגריסים צריכים השריה לפני?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend