עוגת בננות ושוקולד צ'יפס רכה וקלה להכנה (עם קמח כוסמין)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 הצבעות, ממוצע: 3.86 מתוך 5)
Loading...

כמעט כל יום מישהו שואל אותי איך יש לי זמן לאפות. יש לי המון תשובות לשאלה הזאת, הכי טובה שבהן היא שאני פשוט מאוד אוהבת להיות במטבח, זה מרגיע אותי מכל הטרפת של היום, קצת כמו לישון צהריים.

ויש לי עוד תשובה – אני משתדלת מאוד שרוב המתכונים שלי יהיו מהירים, עם חומרי גלם שיש במקרר או בארון (כי לא תמיד יש לי זמן לקפוץ לסופר במיוחד) וגם כאלה שלא מייצרים המון כלים בכיור.

עם השנים פיתחתי שיטות עבודה שהפכו את האפייה לסופר קלה. לרוב אני נצמדת למתכונים פשוטים ורק מוסיפה להם את הטאץ' הקטן שהופך אותם למשהו מיוחד. תוספת מגניבה, קישוט מוכן שיש לי בארון ההפתעות, הגשה קצת אחרת (למשל בתוך ביצי הפתעה מפלסטיק) ועוד סודות שאני מגלה לכם לא פעם כאן בבלוג.

כשקמתי היום בבוקר, שעה לפני שקבעתי עם חברים, וראיתי 3 בננות שחורות, ידעתי שאני חייבת להכין איתן משהו לפני שהן תמצאנה את עצמן בזבל. אבל מה עושים כשמבינים שהשעון מתקתק ועוד רגע חייבים לצאת מהבית?

נכון, מכינים עוגה בחושה. זה לוקח 5 דקות, מייצר 3 כלים בכיור (קערה, מטרפה ומזלג) ועד שהעוגה נאפת אפשר להתלבש, להתאפר, לסדר את הבית, להשקות את הבזיליקום שגוסס ואפילו להספיק לכתוב מהר את המתכון כדי לא לשכוח.

אפשר להמיר את השוקולד בכל תוספת שאוהבים – מאגוזים ועד קוביות תפוחים

לקח לי 10 דקות לצלם את כל שלבי ההכנה של העוגה, זה כלל עצירות כי העפתי קמח על הספה (אני מצלמת בסלון כי רק שם יש אור טבעי) וגם כמה הפסקות קצרות באמצע כי היה לי טלפון והודעות וואטסאפ (ביום שאצליח להתעלם מהודעות אדע שמשהו בי השתנה. לטובה כמובן).

בקיצור, בפועל לקח 5 דקות נטו להכין את העוגה ולא דילגתי על שום שלב בצילום וגם לא הכנתי כמויות מדודות קודם. צילמתי בדיוק כפי שאני מכינה. האורך של הסרטון הוא 4 דקות כי האצתי מעט שלבים כמו ערבוב, אבל אם תצפו בכולו תגלו שזה בערך הזמן שלוקח להכין את העוגה.

ואולי הדבר שהכי חשוב לי במתכון, ובסרטון, הזה – להראות לכם כמה חשוב להשתמש במשקל. עזבו רגע את העובדה שזה יותר מדויק, זה אחלה אבל לא בגלל זה אני משתמשת בו. אני משתמשת בו פשוט כי זה חוסך המון המון כלים! לא צריך כוס למדוד את כמות הקמח ואז עוד כוס בשביל השמן, לא צריך כפיות למדוד וניל או כפות כדי למדוד סוכר. הכל נעשה מעל המשקל ישירות מהאריזות. וזה אפילו לא יקר – גג 100 שקל.

אם תרצו שאסביר לכם איך משתמשים בו, למקרה שזה לא מובן מהסרטון, אני ממש ממש אשמח, רק תגידו. אבל תציצו קודם בסרטון ותראו כמה זה מקל על החיים.

פתאום קלטתי שלכתוב את הטקסט הזה לקח יותר ממה שלקח לי להכין עוגה 🙂

יאללה, מספיק קשקשתי, הנה המתכון המצולם ומתחת גם המתכון הכתוב.

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס רכה וסופר קלה להכנה עם קמח כוסמין

מצרכים  ל-2 עוגות אינגליש קייק:
3 בננות רכות מאוד
3/4 כוס (150 מ"ל) שמן – כל שמן שאתם אוהבים, גם זית
4 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה – הבהיר (אפשר גם לבן)
3-4 כפות סילאן או מייפל או דבש
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית וניל איכותי (תציצו בסרטון תראו לאיזה וניל אני מתכוונת)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן או כוסמין או חצי חצי
1 שקית אבקת אפייה
100-150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או כל שוקולד שיש חתוך גס

אופן הכנה:
– מועכים בקערה את הבננות עד שהן במרקם של גרבר. זה בסדר אם נשארים מעט חתיכות, זה אפילו טעים יותר.
– מוסיפים שמן וטורפים.
– מוסיפים ביצים, מומלץ לפתוח אותן קודם בכוס לראות שהן בסדר, וטורפים היטב.
– מוסיפים סוכר, סילאן, וניל וקינמון וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בבלילה.
– מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
– מעבירים לתבניות אינגליש קייק, אני השתמשתי בסיליקון אש אין צורך לשמן אבל תבניות אחרות עדיף לשמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגות יציבות וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורי לחים.
– מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

היא נחתכת כל כך יפה 

הערות חשובות
– במקום שוקולד מריר (או בנוסף) אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים או שוקולד חלב/לבן. ואפשר גם אוכמניות או קוביות תפוחים.
– אם אתם משתמשים ב-100% קמח כוסמין מומלץ להוסיף עוד 1/4 כוס שמן.
– ניתן להמיר 1/4 כוס קמח ב-1/4 כוס קוקוס לבן.
– במקום סילאן/דבש/מייפל אפשר לשים טחינה גולמית. יצא פחות מתוק אבל מאוד מעניין ועם טעם עדין של חלבה.
– לטעם דומיננטי יותר של בננות אפשר להוסיף, ביחד עם השוקולד, קוביות מבננה אחת.
– תשתדלו לא לערבב יותר מדי את הבלילה אחרי הוספת הקמח אחרת תצא עוגה יבשה ודחוסה.

  • לשתף זה כיף

16 תגובות

  1. שירה says:

    נראה מעולה!!! אני אוסיף גם אגוזי מלך קצוצים:)

    1. סיגל says:

      היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

  2. Natalie says:

    איך אני אוהבת עוגות בננה! נראית מעולה ♥

  3. יעל says:

    כמה גרם זה 150 מ״ל שמן?

  4. Yasmin says:

    הי,
    יצא טעים מאד. תודה עבור האתר הנפלא. אפינו עם קמח רגיל. אני רוצה לנסות עם קמח כוסמין בפעם הבאה. אפשר להחליף שמן בחמאה? במידה וכן כמה גרם חמאה?

  5. סיגל says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

  6. סיון says:

    היי רחלי, הכנתי את העוגה בתבנית פלא… והשארתי את זה בתבנית כל הלילה. (אחרי שהוצאתי מהתנור)
    עכשיו כשאני באה להפוך , העוגה לא יוצאת… יש לך טיפ זריז לתת לי איך להוציא אותה בלי להרוס הכל לארוחת שישי ? :/

    1. נתנאל says:

      פעם הבאה יש להשים נייר אפייה קודם🙁

  7. דנה says:

    יצא מעולה!! חוסלה במהרה (:

  8. ז'אנה says:

    היי רחלי:)
    קודם כל תודה,אוהבת את הבלוג ואותך, וזה עושה לי חשק להכין.
    כמה שאלות:
    יצא שהיא טיפה לא מצליחה להיאפות עד הסוף. האם זה מעיד על חוסר נוזלים או עודף?
    האם ייתכן שאבקת אפיה בכמות כזו עושה טעם לוואי?
    מה עושה קמח שיפון לעוגות? (יש דברים שאני אופה איתו ויוצא ממש אחלה,לא שמים לב שזה שיפון)
    תודה,ז'אנה

    1. רחלי קרוט says:

      1. פשוט לאפות עוד כמה דקות ולהוריד קצת את טמפרטורת התנור. עוגות בננה יוצאות רכות אז לא לפחד (אלא אם הבלילה כמובן לא מוכנה).
      2. לא, היא לא אמורה. בטח לא עם כל הטעמים המתוקים שיש כאן.
      3. הוא דחוס יותר וגם צריך יותר נוזלים. אפשר להשתמש בו כאן אבל עדיף בחצי כמות.

      בהצלחה!

  9. שירה says:

    היי, האם ניתן להכין גם כמאפינס קטנים?
    תודה,
    שירה 🙂

  10. ליאור says:

    טוב, זה יצא פשוט מעולה! תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה <3 שמחה מאוד שהצליח

  11. ליאת says:

    העוגה יצאה פצצה!מתכון מעולה :)תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend