בייגלס מ-2 מצרכים בלבד – בלי לישה ובלי שמרים

Posted on

את המתכון הכה ג א ו נ י הזה הכירה לי מור, הלו היא מורקייק.

לפני שבועיים היא שלחה אלי לינק למתכון הזה, שהתפרסם בארה”ב והפך לאחד הדברים הויראליים אבר וכתבה שנראה לה שהמתכון תפור עלי.

אז נכנסתי.

מה אומר ומה אגיד. מור אכן צדקה.

5 דקות הכנה, מינימום מצרכים ותוצאה שנראית כאילו לשתי 3 שעות בצק.

“את בטוחה שאת לא רוצה את המתכון הזה לבלוג שלך?” שאלתי בחצי פליאה חצי תקווה שהיא תגיד שהיא מוותרת. בכל זאת זכות ראשונים.

מור ויתרה, בעיקר כי היא לא אוהבת יוגורט, וגם כי היא מהממת. אז קודם כל, תודה מור שחלקת איתי את הגילוי, אני והמקפיא שלי, שמלא בכל יום נתון בבייגלס מושלמים, מודים לך מאוד.

ככה זה מתחיל

ועכשיו, חברים וחברות, קבלו את אחד המתכונים המגניבים שיש – בייגלס מעולים מ-2 מצרכים בלבד – קמח ויוגורט! בלי לישה, בלי מיקסר, בלי התפחה ובלי שמרים.

ומה שהכי מוצלח בהם זה הטעם.

לא, אין להם מרקם לעיס כמו בייגלס שאתם מכירים, אלא יותר מרקם של נשיקת לחם, זאת שכולם רבים עליה. משהו שנע בין פריכות היסטרית ופנים רך ומענג.

ומה שהכי כיף בהם – שהמרקם הזה לא נעלם אחרי יום. גם לא אחרי יומיים. ואפשר להקפיא אותם ולחמם ועדיין יהיה מרקם של נשיקה. קראנצ’י כזה וכל כך כל כך כיפי בפה.

בדרך לתנור

הבחורה שממנה השאלתי את המתכון כתבה שחברים שלה מכינים אותו כשהם בתקופה של שמירה על המשקל. מכיוון שלא תזונאית אנוכי וגם לא דיאטנית, אני לא לגמרי בטוחה מה עושה אותם יותר טובים תזונתית ממאפים אחרים, אני כן יכולה להגיד לכם שהם משביעים ואפשר להכין איתם סנדביצ’ים מעולים כמו זה שאתם רואים כאן בתמונה.

ואגב, ניסיתי להכין המון גרסאות עם שלל תוספות ועיטורים (2 גרסאות תוכלו לראות בתמונה הגדולה למטה). בסוף מה שהכי עבד היו מים שהדביקו את הפרג, ולא ביצה, ופלפל שחור גרוס בבצק עצמו.

בקיצור, קחו חצי שעה כדי להתארגן על יוגורט ואני מחכה לשמוע איך יצא לכם.

תראו איזה סנדביץ’ מעולה אפשר להכין

בייגלס מ-2 מצרכים

מצרכים ל-4 בייגלס:
1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + כפית שטוחה אבקת אפייה)
1 גביע של 200 מ”ל יוגורט טבעי – יש עכשיו יוגורטים עם מלא חלבון, מעולה להשתמש בהם

תוספות לבצק לבחירתכם (מלח + תוספת אחת נוספת). אני אגב שמתי פלפל שחור ומלח ויצא היסטרי:
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פלפל צ’ילי גרוס – יצא פיקנטי
1/2 כפית טימין מיובש

לעיטור (לבחירתכם – לא חובה):
פרג
שומשום
זעתר עם שומשום

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את הקמח, המלח, התוספת שבחרתם והיוגורט ומערבבים היטב עם כף עץ. הבצק יצא קצת גושי ודביק וזה בסדר.
– מעבירים אל משטח עבודה מקומח היטב ולשים מעט עד שהבצק מתאחד. השלב הזה קצת טריקי כי הבצק לא אלסטי אבל עוד קצת קמח (אל תפחדו להוסיף גם 2-4 כפות) והוא יהיה בסדר. העיקר שהבצק יתאחד לכדור. אנחנו לא מחפשים כאן אלסטיות כמו בבצק חלה.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לנחש באורך 20 ס”מ בערך. אם הבצק עוד דביק פשוט תרדדו את זה על משטח מקומח.
– יוצרים צורה של בייגל (עיגול) ומחברים את הקצוות היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
– ועכשיו מגיע החלק האמנותי. טובלים כל בייגל במים לשנייה (את הצד שרוצים לעטר) ואז טובלים את הבייגל בצלחת עם פרג או שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות ואז מגדילים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ואופים עוד 5 דקות. ולא חותכים עד שזה מצטנן, אחרת זה יהיה בצקי מבפנים.

יש כאן 2 גרסאות: אחד עם קמח לבן ומים כחומר מדביק לפרג ואחד עם קמח כוסמין וביצה שמדביקה את השומשום (הביצה פחות מוצלחת)

הערות ושדרוגים
–  יש המון אופציות לתוספות שאפשר להוסיף לבצק – אורגנו מיובש, תבלינים כמו פפריקה וכורכום, מעט שומשום או זרעי פשתן למרקם מיוחד וכדומה.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
– אפשר לפזר מעל הבייגלס, לפני האפייה, תערובת תבלינים איטלקית, מלח גס, קצח, עלי טימין וכו.
– הבייגלס נשמרים מעולה במקפיא, בשקית סגורה, ואפשר אפילו לחמם אותם במיקרו והם עדיין יצאו נהדר.

  • לשתף זה כיף

171 תגובות

  1. נועה says:

    היי קרוטית,
    שתי שאלות קטנות:
    1. האם אפשר להשתמש ביוגורט עם 0% או 1.5% אחוזי שומן? זה מה שיש לי בבית.
    2. האם לדעתך המתכון יצליח עם קמח ללא גלוטן (תמי)?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ואפשר 🙂 רק לא לשכוח אבקת אפייה

      1. נועה says:

        ואוו איזה תגובה מהירה!
        תודה רבה

        1. רחלי קרוט says:

          בשמחה רבה <3

        2. אורית says:

          האם אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה?

        3. חן says:

          היייי שאלה קטנטנה לי אלייך –
          האם יש אפשרות להשתמש ביוגורט כבשים (5% סמיך אבל טיפה פחות ממה שנראה כאן)? לרגישים לחלב פרה 🤭

          1. שני רחמים says:

            היי מתכון מדהים!
            האם לדעתך אפשר גם להוסיף מעט סוכר ופצפוצי שוקולד וזה יעבוד? ויצא טוב?

        4. מיכל says:

          נראה מהמם! חושבת שיעבוד עם שמנת חמוצה 15 אחוז במקום יוגורט?

      2. מוא says:

        היי רחלי אמורים לשים גם סודה לשתיה? אם כן כמה?

        1. רחלי קרוט says:

          לא אמורים, זה לא כתוב גם במתכון (ראית שזה כתוב? שאני אדע לתקן).

        2. עדן says:

          היי רחלי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא לבייגל? תודה!

          1. ענת says:

            קיבלת על זה תשובה?

      3. רונה says:

        היי, כמה גרם זה 200 מ”ל יוגורט?

    2. רקפת says:

      לדעתי הבצק ממש ממש דביק, הוספתי הרבה מאוד קמח ולא 2-4 כפות עד שנפרד מהאצבעות שלי… אולי צריך להפחית ביוגורט?

    3. צילה גמליאלי says:

      הי ראיתי באיזה מקום יוגורט יווני. זה משנה?

  2. יעל says:

    נראה טוובבב
    מים פושרים?

  3. טל says:

    נראה מעולה! כמה מ”ל יוגורט? יש של 150 ויש של 200. ואולי תחשבי לנו כמה קלוריות לבייגל? נוכל לדעת עד כמה זה מתאים לתפריט שמירה על המשקל 😉

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר 🙂 תיכף אבדוק את העניין.

      זה יוצא גביע אחד של 200 מ”ל + 1-2 כפות נוספות. יעבוד גם עם גביע אחד

    2. לילך says:

      הי רחלי, הבייגלים יצאו לי מושלמים! הילדים חשבו שפתחתי מאפייה בבית בשבת בבוקר? הם התענגו על כל ביס. מזל שמראש הכנתי כמות כפולה!

      1. שירי says:

        היי 🙂
        רציתי לשאול אם אפשר אולי להשתמש בשמנת חמוצה במקום יוגורט ? זה מה שיש לי בבית ובעקבות המצב הנוכחי הקניות יגיעו רק בעוד שבועיים וחצי…

        1. רחלי קרוט says:

          אפשרי <3

  4. מורן says:

    היי. נראה לך שיצליח עם כוסמין לבן ואם כן כמה א.אפייה להוסיף?

    1. רחלי קרוט says:

      יצליח לגמרי. כפית.

  5. רותם says:

    נראה מווושלם , רצה להכין את זה מחר!
    שאלה לפני, אפשר להחמיר חלק לקמח מלא?
    ובמידה וטובלים בביצה לא צריך מים נכון?

    תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר.
      ולא, לא צריך מים אם מושחים בביצה <3

      ספרי לי מחר איך יצא.

      1. לטיסיה says:

        היי לא צריך התפחה?

    2. טל says:

      היי רחלי! אפשר להחליף את היוגורט במוצר אחר ללא לקטוז?

  6. יעל says:

    אפשר להשתמש בשמנת של פעם..?

  7. דנה says:

    נראה מדהים! כמה אחוזים היוגורט ?

    1. רחלי קרוט says:

      כמה שתרצי 🙂

    2. רינה says:

      אפשר להשתמש בשמת חמוצה 15%שומן במקום יוגורט?

      1. הראל אוליבר says:

        היי,
        אם התנור צריך להיות במצב טורבו או רגיל?

      2. רותי says:

        היי, אם אני לא רוצה שומשום או קישוטים, פשוט מוותרת על המים ולתנור?

  8. מיטל says:

    יעבוד עם שמנת חמוצה או עם רויון ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

      1. ענבל says:

        בלי חלב יש מתכון???
        נראה אאאששש
        אלרגיה לחלב??

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר להשתמש ביוגורט סויה

          1. רות says:

            יעבוד עם קמח מצה ואבקת אפיה? (מורעבת ואין ביצים באופק)

          2. ענבל says:

            אפשר קרם קוקוס?

            אלרגיה לחלב ובוטנים ויוגורט פרווה יש אזהרה לבוטנים😒

  9. עדי says:

    הם אצלי בתנור עכשיו ויצאו לי ממש שטוחים ולא נפוחים כמו אצלך בתמונות. איך הצלחת להגיע לעיגול ולגובה הזה?

    1. רחלי קרוט says:

      רידדתי לנחש שמנמן. התפיחה תלויה מאוד בסודה לשתייה, לפעמים היא פשוט ישנה יחסית או סתם איבדה כח. שווה פשוט לרכוש חדשה <3

      1. חגית says:

        לא כתוב סודה לשתיה במתכון?

      2. אדית says:

        סודה לשתייה? כתוב אבקת אפייה או קמח תופח

        1. עמית says:

          האם יעבוד עם קמח תופח כשר לפסח ??..

  10. נעה says:

    עשית לי חשק…. יוגורט עיזים גם יעבוד?

  11. מור says:

    טוב, זה באמת נראה מעולה. למה, בעצם, ויתרתי על המתכון הזה? לא יכולתי פשוט לעצום עיניים בזמן הוספת היוגורט ולא לגלות לעצמי שהוא שם?!

  12. מיכל says:

    צריך להוסיף סודה לשתייה?
    נראה מצוין !!
    מכינה מחר

  13. יולי says:

    אפשר להכין עם אשל או גיל?
    תודה?

  14. דודו says:

    היי, תהיתי אם ניסית להרתיח את הבייגל לפני האפייה, כמו במתכון בייגל קלאסי

  15. דיאטנית-to be says:

    חייבת להאיר, תזונאית ודיאטנית זה אותו הדבר. שתיהן למדו תואר ראשון במדעי התזונה ועברו הכשרה ע”י משרד הבריאות.
    מי שלא למד תואר כזה, הוא לא תזונאי וגם אסור לו לקרוא לעצמו ככה.
    (סליחה זה המקצוע שלי ולכן הייתי חייבת לתקן 🙂

  16. לימור says:

    לא יצא טוב ולא כמו בתמונה:/ הם יצאו שטוחים וקטנים, והיה קשה להתעסק עם הבצק.. עדיף להשקיע עוד כמה פרודוקטים ושייצא טוב:/

    1. מור says:

      היי רחלי! עשיתי עם קמח כוסמין ואשל. יצא מאוד מאוד דביק. התקשיתי לעבוד עם הבצק גם אחרי הוספת כמות נכבדת של קמח. במה טעיתי?

  17. אוסנת says:

    רעיון נפלא…. האם שמנת חמוצה (לאלו שפחות חסים על הקלוריות) תהיה עדיפה? כלומר האם תוספת שומן תטיב עם הבייגל או לא…. ותודה רבה על רעיונות נפלאים

  18. עדית says:

    איפה שמים סודה לשתיה ?

  19. פז says:

    איזה יוגורט? אפשר דוגמה? תמונה?

  20. גל קורן says:

    בוקר טוב,
    נדלקתי על הרעיון.וישר החלטתי לטבען את זה.
    השתמשתי בכוסמין לבן עם א.אפייה ומעט סודה לשתייה.
    השתמשתי ביוגורט סויה במתיקות עדינה ומעט שמנת סויה של אלפרו.
    יצאו לי רק 3.אבל שמנים ונחמדים.
    השםרצתי מים מלמעלה וטבלתי בשומשום.
    אפיתי קצת יותר ממה שהיה כתוב.
    יצאו טעימים מאוד.במרקם שכתבת.
    חבל שאין יוגורט בלי סוכר.אבל אולי יכול לצאת עם טופו משי רך וחהוסיף מעט חומץ.זה יתן את האפקט של היוגורט.
    תודה על המרשם

  21. רוני says:

    גם אני הכנתי עם כוסמין מלא ןאבקת אפייה .יצאו באתו עובי שנכנסו…דק…באם באמת שכחת לרשום סודה לשתייה במתכון

    1. ליאתי says:

      רשמה קמח תופח יש בו סודה לשתיה/אבקת אפיה

  22. ימית says:

    הייתי צריכה להוסיף כמעט כוס קמח נוספת כדי לעבוד עם הבצק. לפי הכמויות המקוריות יצא לי משהו שדומה לבלילת פנקייק… איפה טעיתי?

  23. Romina says:

    גאונית. גאונה. התחלתי מכמות כפולה וטוב שכך… חוסל ברגע. תודה ?

  24. דנה says:

    היי הכנתי הבוקר יצא מאוד טעים. יצאו לי 4 בייגלים קטנים מהכמות שרשמת. כדי שיצאו גדולים צריך להגדיל בכמות של המצרכים אולי ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, הם די קטנים. פשוט תכפילי כמויות

      1. סיון says:

        צריך סודה לשתייה???

  25. Yifat says:

    זה יעבוד עם קמח שקדים?

  26. ענבל לנקרי says:

    הכנתי ויצא מושלם
    הבצק מדהים במרקמו וממש נוח לעבוד איתו.
    תודה לך

  27. שרה-טל says:

    השתמשתי בקמח כוסמין וביוגורט יווני 7%
    הכנסתי בתוך הבצק פלפל ומלח גס.
    מעל שומשום
    יצא להיט !!!
    מזל ששילשתי כמויות ?
    תודה❤

  28. ירדנה says:

    הכנתי היום. לא יאומן איזה בייגלס !!!! דליקטסים!
    עם גבינת שמנת ולקס……. וואו
    תודה רבה למתכון הגאוני

  29. נילי says:

    סודה לשתייה יכולה להחליף אבקת אפייה?

  30. גלית says:

    יצא מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      ייאי, איזה כיף <3

  31. נעמה says:

    הכנתי מקמח מלא 80% ושמנת חמוצה , יצא סוף הדרך!
    איזה קל ופשוט 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע <3 אנסה בקרוב גם עם שמנת

  32. רוז says:

    היי! הכנתי את המתכון ויצא פשוט פצצה. כמה פשוט- כמה טעים! רק הערה קטנה: אני פחדתי לטבול את הבצק במים לפני האפייה, אז לקחתי מברשת סיליקון והברשתי במים.

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר. ותודה רבה! שמחה שאהבת

  33. תמר says:

    היי, האם במקום מים ניתן למרוח שמן זית?
    כמו כן, במתכון מצויינת אבקת אפייה ובהערות סודה לשתייה – מה נכון ?

  34. אריאל says:

    האם צריך לשים גם סודה לשתיה הבלילה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, רק אבקת אפייה או קמח תופח שיש בו כבר אבקת אפייה בפנים

  35. שרית says:

    נראה לך שזה יעבוד גם עם גבינה לבנה? יש שאריות עצובות במקרר…
    נראה נהדר וטעים!

    1. רחלי קרוט says:

      יס, יעבוד 🙂 תוסיפי רק 2 טיפות מיץ לימון. אבל באמת 2-3 טיפות, לא יותר מזה.

  36. אסנת says:

    איזה מתכון נפלא!
    הכנתי עכשיו, עשיתי בול לפי ההוראות ויצא מושלם וטעים מאוד!
    יצאו בייגלים קטנים כמו של המוכר ברכבת מרכז ת”א (אבל יותר טעימים משלו)
    ממליצה לאכול את זה עם חמאת שום שמיר
    תודה רחלי אין עליך!

  37. יעל says:

    א. נראה מעולה!!
    ב. אני מכינה כמו המתכון שבארהב שם כתבו במפורש עם יוגורט יווני. הוא מסונן יותר ולכן גם סמיך יותר. גם טיפה חמוץ יותר אבל לא יודעת אם זה קשור למתכון.
    ג. בנוסף לבייגלים אני רידדתי את הבצק לממש דק והכנתי פיצה ביתית. אפיתי עוד דקותיים מעבר לרגיל אבל בעלי אפילו לא ידע/הרגיש עד שלא אמרתי לו!!!!
    זה בצק הפלא!!

    1. רחלי קרוט says:

      א. תודה רבה 🙂
      ב. ניסיתי עם כמה סוגי יוגורטים, יצא נהדר עם כולם אם כי אחוזי שומן גבוהים יותר מניבים מאפה קצת יותר טוב. אבל ממש לא הבדל עצום.
      ג. רעיון מעולה ממש! איזה כיף.

  38. מיתר says:

    וואווו תקשיבי, את תותחית!! הכנתי אתמול, טעמתי קצת אחרי שיצא מהתנור. אם לא היו מספרים לי שזה בלי שמרים – לא הייתי מבחינה בהבדל
    שמרתי כמובןןןן

  39. לינוי says:

    היי…אפשר במקום יוגורט לשים לבן /גיל

    1. רחלי קרוט says:

      כן

    2. דנה says:

      מה אפשר לרגישים ללקטוז? שלא יהיה חלבי? מה יכול להחליף?

  40. משי says:

    אפשר תחליף לשמנת,אני רוצה לעשות פרווה

  41. שיר says:

    הייתי סקפטית אבל בכל זאת ניסיתי והכפלתי כמויות. יצא מעולה! פתרון נהדר לארוחת ערב מהירה וקלה!

  42. לימי says:

    היי רחלי, מאוד אוהבת אותך, אבל ממש חורה לי בכל פעם שאני רואה את המתכון הזה…
    זה לא מתכון שלך, את גם כותבת את זה כאן. ראוי, לפי דעתי, שתתני את הלינק למתכון האמריקאי המקורי.
    לא מספיק לתת לינק למור. קרדיט וזכויות יוצרים זה לא עניין של מה בכך.

    1. אורית says:

      יש קישור למתכון המקורי !!
      אם אין לך משהו טוב לכתוב אל תכתבי..
      רחלי אני שרופה עלייך מכינה את הבייגלים כל שבוע
      ❤️❤️❤️

      1. רחלי קרוט says:

        מקסימה שאת! תודה גדולה.
        כנראה שלעולם לא אבין נפש אדם שמתעסקת בדברים כאלה. בעיקר אגב אם מעולם לא החסרתי קרדיט כזה או אחר.

        מזל שיש אחרים שמאירים <3

    2. רחלי קרוט says:

      זה נחמד שאת מחליפה שמות מבלוג לבלוג. אני מבינה שאת לא מודעת לזה שאני יכולה לראות את מקור התגובה אבל אני יכולה.
      בכל מקרה, לשאלתך (שכבר עלתה פעמיים), כל הטקסט של הפתיחה מדבר על קרדיט. למור, למתכון המקורי (שרץ אגב במאות בלוגים ואתרים בחו”ל). יותר קרדיט מזה אני לא מכירה אבל אולי תלמדי אותי משהו.

      חבל, חוסר פרגון לא עושה טוב לעור הפנים.

      1. יסמין says:

        רחלי – אני מעריצה אותך ועליתי כבר 2 קילו בגלל המתכונים שלך מאז שהתחיל הסגר….
        לפני פסח בא לי לחסל את כל הקמחים הפתוחים – אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא..?

  43. איילה says:

    היי, כמה זה כוס קמח? בגרמים או מידת כוס?

  44. יעלה says:

    יש לי רק יוגורט בטעם תות -חושבת שילך?

    תודה!

  45. adar says:

    הי במה אפשר להחליף את היוגורט לעשות את זה פרווה?

    1. רונה says:

      היי, כמה גרם זה 200 מ”ל יוגורט?

  46. שמרית says:

    היי, עשיו עשיתי, לא תפחו לי בכלל… יש לך מושג למה? גם עשיתי 20 ס”מ ויצא דק (כנראה כי לא תפח..)

  47. מיטל says:

    חייבת לספר שראיתי מתכון שמשתמשים ביוגורט יווני בארה”ב והתבאסתי שבארץ יש רק יוגורט יווני 7%. ואז להפתעתי גיליתי שבשופרסל יש יוגורט יווני 2% שומן של מותג הבית והוא מושלם למתכון הזה…ממליצה בחום!

  48. רחל says:

    איזה מתכון מגניב! נגמר הלחם לארוחת ערב אז בצ’יק צ’ ק הכנתי את המתכון הזה עם הילדים וככה הרווחנו גם ארוחת ערב מפנקת וגם פעילות משותפת. הולכת לאמץ את המתכון הזה! ובכלל אוהבת את הבלוג שלך, נעים וטעים!

  49. איילת says:

    שיתפתי בהכנה את הקטנה שלי (בת 10) שהתלהבה מאד. הכנו במיקסר (עם וו גיטרה) את החלק הראשון ואח”כ עברנו ללוש בידיים. יצאו בייגלס טעימים מאד (עשינו עם מלח ופלפל וציפינו במלח גס או שומשום או זעתר). תודה רבה על המתכון 3>

  50. דודו שוהם says:

    מתכון מעולה. הבייגלה יוצאים ממש טעימים.הכנתי גם עגולים וגם כמקלות.

    1. ליאור דפני says:

      הי רחלי
      המתכון נפלא ומככב אצלנו בשבועות האחרונים מקמח רגיל וגם מכוסמין:-)
      חושבת שיצליח גם עם קמח רב תכליתי+אבקת אפיה?
      מעבר לכך האתר נפלא ואני דוגמת ממנו מתכונים רבים, תודה רבה רבה
      ליאור

  51. נטעלי says:

    יצא דביק
    הוספתי עוד המון קמח כל הזמן
    אי אפשר לעבוד עם זה או לגלגל גם אחרי הקמח
    ולא מספיק 20 דק
    זה לא מבושל
    גם עם עוד 5 דק
    זה רק נשרף

    1. רות says:

      תקשיבו הבת שלי הכינה פעם ראשונה ויצא פצצה ולמי שלא הצליח פשוט צריך להיות יותר יצירתיי ואם הבצק דביק
      להוסיף עוד קצת קמח מה יש פה להסתבך משני מצרכים ???

  52. ניסן says:

    מדהימים! הכנה פשוטה ממש והטעם – אדיר!
    תודה רבה רבה על מתכון נהדר

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  53. ג’ני says:

    נהיה לי ממש חשק לעשות
    לקטן שלי אסור דברי חלב
    במה אפשר להחליף את היוגורט ?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט יוגורט טבעוני, יש לא מעט סוגים כאלה לאחרונה.

  54. דנה says:

    אם היוגורט שלי פג תוקף (כזה יום יומיים אחרי התאריך) – עוד אפשרי לשימוש לדעתך?
    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      מעדיפה לא לקחת אחריות על זה 🙂 לכי תדעי.
      אני בעקרון מריחה, גם אם התוקף עוד בסדר, כדי להבין אם מוצרי חלב עדיין בסדר.

  55. דנה says:

    האם אפשר לדעתך קמח מלא ולא קמח לבן?

    תודה רבה על המענה!!!

  56. תאיר says:

    אמן תהיה גם גרסה טבעונית ??

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר פשוט עם יוגורט טבעוני <3 או קרם קוקוס עם כף מיץ לימון

      1. תאיר says:

        מדהים תודה! ❤️

  57. פרי says:

    מתכון מצויין. אני עושה אותו הרבה.
    הבייגלס’ יוצאים קטנים אבל שמנמנים ואווריריים. מאד מאד טעים.
    תודה רבה, אוהבת את הבלוג והמתכונים שלך

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

      1. ליאת says:

        היי רחלי
        את חושבת שזה יעבוד עם קמח שקדים או קוקוס?

  58. שרוניז says:

    אומייגאד! זה מעולה!! ?
    הכנתי כמות כפולה והכל נזלל!!
    לא ייאמן שזה כזה קל!

  59. חן :) says:

    היי רחלי!
    האם ניתן להכין עם קמח חיטה מלאה? לא נוגעת פשוט בקמח לבן..
    אם יש שינויים, אשמח אם תצייני לי אותם בבקשה 🙂

  60. רינה says:

    לא הצלחתי. העיסה היתה דביקה ונאלצתי להוסיף קמח.
    לא מבינה איך אפשר לייצר בצק מכוס קמח ומיכל יוגורט.
    מאכזב…..
    הלכתי למתכון המקורי ושם מדובר על כוס קמח + 2כפיות אבל זה לא הבדל גדול.

  61. הילה says:

    היי
    תודה
    יש מצב ליוגורט סויה לדעתך?

  62. אסתר says:

    הי, הכנתי בדיוק כמו המתכון. 2 גביעים של יוגורט + כוס קמח תופח
    הבצק יצא כל כך נוזלי.. שגם אחרי שהוספתי הרבה קמח -זה לא הסתדר. הלחמניות (אי אפשר היה לעשות צורות עם הבצק) יצאו קזות מבחוץ וטעים מבפנים.. באסה :/

  63. אני מהצפון says:

    יצא מעולה!! (: מוצלח וטעים!! תודה על המתכון הקליל !
    אשמח לשמוע אם מישהו ניסה עם 100 אחוז כוסמין ואיך יצא …

  64. נמרוד says:

    המתכון אומר 1 כוס קמח תופח + 1 גביע יוגורט.
    שמת 2, בגלל זה יצא נוזלי.

  65. חן says:

    הי האם צריך מים רותחים/ פושרים/ קרים??

  66. פנינה says:

    אם אין לי יוגורט בבית ואני רוצה להכין האם מיץ תפוזים מתאים? וכמה לשים?

  67. אלין says:

    באיזה תוכנית בתנור את משתמשת ?

    1. גילי says:

      בנוגע לזמן אפייה-
      20 דקות זה בטמפרטורה של 175 מעלות. רשמת עוד 5 דקות ב220 מעלות.
      לוקח זמן לתנור לעלות את הטמפרטורה ל220 מעלות
      הכוונה שלך 5 דקות אחרי שהטמפרטורה היא עבר 220 מעלות?
      אפיתי 25 דקות בסך הכל לפי מה שרשמת- וזה נראה בהיר מדי ולא מוכן.
      תודה!

  68. שי says:

    נראה מהמם! לא כבר לחכות לנסיונות…

    שתי שאלות:
    אם אני ממירה לקמח מלא- אז את כל הכמות או חצי חצי?
    אפשר לערבב כמה סוגי תבלינים או שאת ממליצה להישאר עם מלח ועוד אחד?

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף חצי חצי
      לגבי תיבול, מה שאת אוהבת יעבוד <3

      1. שירה says:

        אפשר לעשות עם כוסמין מלא?
        מה הכוונה בלרדד?

        1. יסמין says:

          מרשה לעצמי לענות לך… עשיתי עם כוסמין מלא, כפית אבקת אפייה ושמנת חמוצה 15% – יצא לי מושלם..
          תחתכי את הבצק לארבע חתיכות ותגלגלי לנקניק עד 20 ס”מ..

    2. נורית says:

      האם אפשר להמיר לגבינת סויה?וחוץ מזה תוספת של סודה לשתיה רק משדרגת את תפיחת הבצק ולא סותרת את אבקת האפיה זה עוד סוג של תפיחה והמלח בבצק מאזן את הטעם עם זה

  69. חיה says:

    הכנתי עם כוסמין ואשל.
    יצא מהמם!!
    קל וטעיםםם
    תודה רחלי!

  70. טטוש says:

    כל כך קל להיות סקפטיים עם המתכון הזה אבל בגלל שאני חובבת גדולה של הבלוג שלך הלכתי על זה! הכנה פשוטה ותוצאה וואו! לגמרי אימצתי. תודה 🙂

  71. מיכל says:

    האם אפשר עם יוגורט כבשים?

  72. חן says:

    הי רחלי, ניסיתי את המתכון ולא משנה כמה קמח הוספתי הבצק נשאר מאוד לא יציב וכל כל אלסטי שבקושי הצלחתי להכניס אותו למים ולהוציא לטבילה בשומשום.. זה אמור להיות ככה? תודה 🙂

  73. דגנית says:

    יצא בצק ממש נוח לעבודה.
    בהחלט להכפיל ולשלש כמויות.
    הברשתי מים ולא טבלתי..
    יצא טעים עם יוגורט כבשים.
    בפעם הבאה אני אנסה גם להבריש עם ביצה בשביל מראה יותר פוטוגני

  74. רוני לוי says:

    היי, האם אפשר להמיר את כל הקמח לקמח מלא?

  75. אורית says:

    הכנתי היום ויצא מעולה – מכיוון שלא היה לי פרג שמתי זרעי צ’יה ויצא ממש טוב.
    בנוסף לא היה לי יוגורט רגיל שמתי יוגורט עזים יצא ממש ממ מעולה!

  76. הילה קוז’וקרו says:

    יצאו מאוד טעים אבל די קטנים (נגיד 10 סמ בקוטר)
    אמורים לתפוח משמעותית?

    כמו כן, חשבתי אולי לעשות שניים גדולים יותר. אבל אז כמה זמן לאפות?

  77. אורית בן שמעון says:

    היי,
    יצא מושלם מושלם מושלם!!! קראנצ’י מבחוץ כמו באגט איכותי טרי.
    וזה מוביל אותי לשאלה.. אם מקפיאים לאחר ההכנה, את חושבת שזה יצא מוצלח לאחר ההפשרה או שכבר יאבד מההפריכות שלו?
    תודה רבה
    אורית.

    1. רות says:

      הקפאתי, אחכ חיממתי קצת בטובטר, יצא להיטטטטטט

  78. קרן says:

    הכנתי ויצא מעולה! תודה❤

  79. שפירא עדנה says:

    נערה הייתי וגם זקנתי ולא פגשתי מתכון עם כל כך מעט מצרכים קל להכנה נראה ונטעם מצוין וגורף כל כך הרבה מחמאות,יישר כח
    חג פסח כשר ושמח

  80. סמדר says:

    נראה לי ממש טוב, ניסיתי כמות כפולה, עם קמח כוסמין מלא, שמתי 2 יוגורט ושתיים וחצי כוסות קמח ושקית אבקת אפיה.
    מלא תבלינים.
    לצערי העיסה לא ניתנת לעיצוב כבייגלה אז עשיתי בתבנית מאפינס קטנות.
    אפיתי כמעט 40 דקות.
    יצא טעים וחריף כמו שרציתי אבל דחוס מידי

  81. רות says:

    יעבוד עם קמח מצה ואבקת אפיה? (מורעבת ואין ביצים באופק)

  82. שיר says:

    רחלייייי הבייגלס אליפות עולם!!!
    אין כמו להתעורר בוקר אחרי פסח וזה יהיה החמץ הראשון , בשיא התקתוק והמהירות
    ובכלל כיף לגלות בלוג כזה טוב!
    כנל אותן מחשבות על הסלט עשבי תיבול הכי טוב בעולם.. נהיה אורח קבע בשולחן שבת
    תודה!

  83. מרב says:

    האם להוציא את הבייגלס עד שהתנור מתחמם ל250 מעלות ולאפות עוד חמש דקות?

  84. מיכל says:

    ניסית למרוח ביצה מעל? זה יוצא מבריק?

  85. נורית says:

    מקסים לפגוש מדור כזה

  86. אורית says:

    תודה, הופתענו לטובה 🙂

  87. כנרת גרבלי says:

    היי, כיף של מתכון למי שאף פעם לא אפתה. שאלה לי, עשיתי לפי הכמויות ויצא לי ממש מעט, לא נראה כמו בתמונה. למה?

  88. לימור גולן says:

    טוב חיכיתי להכין את זה הרבה זמן! והייתי בטוחה ששים רוויון, לא יודעת למה! בכל אופן יש פה גם יוגורט..לדעתך המרקם או הטעם ייצא שונה אם אשתמש ברוויון?
    אם לא אני עכשיו צריכה למצוא מתכון עם הרויון😂
    תודה מראש🙏🏻

  89. טובה says:

    היי רחלי,

    ניסיתי הערב את המתכון ונרשמה התלהבות.
    הבצק נשאר מאד דביק והייתי צריכה להוסיף המון קמח עד שהצלחתי לעצב לצורה, אך התוצאה הסופית הייתה טעימה וקראנצית.
    רציתי לשאול, כיצד הבייגלס שלך קיבלו צבע כל כך יפה? שלי נשארו לבנים וחיוורים, גם לאחר שהגברתי את התנור, ככתוב במתכון.

  90. מגי אזרי says:

    מתכון פשוט מעולה! תודה רבה!

  91. בתשבע says:

    הי, זה נראה מעולה! יש דרך לעשות את זה פרווה? תודה

  92. רוני says:

    הי רחלי, אשמח לדעתך- עשיתי עם שמנת חמוצה 15%, וחצי כוס כוסמין מלא וחצי כוס קמח לבן עם כפית שטוחה של א. אפיה. יצא דביק מאוד והוספתי בהדרגה כל פעם כף קמח עד שהגעתי לבצק שאפשר לכדרר וליצור ממנו נחשים. אבל נאלצתי להוסיף סהכ 5-6 כפות קמח בכדי להגיע לזה 😱.
    הקפדתי על הטמפ והזמנים ויצא לי לבן , לא שחום בכלל. בלי בדיחות על פולניות חחחחח הוספתי עכשיו לעוד 5 דק על 200. אני ממש מקווה שלא יתייבש לי 🥴 יש לך רעיון? איפה הכי כדאי להבא לשים בתנור? הכי קרוב לספירלה העליונה ? תודה

  93. לימור says:

    היי, אין על המתכונים שלך 🙂
    אפיה בטורבו או אפיה רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

      רגיל – למעלה ולמטה

  94. נוית says:

    הכנתי אתמול, וחבל שלא הכפלתי כמויות. אמנם היה קצת דביק, אבל עוד קמח וזה הסתדר. מילאתי בגבנ”צ, וגילגלתי לבייגלה והילדים קיבלו “בייגלה הפתעה” לארוחת ערב. יצא טעים ומרשים!

  95. נאוה says:

    נראה מרשים ביותר.
    אפשר להשתמש ביוגורט טבעוני, או תחליף טבעוני אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר

  96. אודי says:

    מתכון קל, פשוט וטעים להפליא!

  97. מרים says:

    הייתי סקפטית אבל זה מושלם! טעים וקל ומרקם מעולה

  98. מתכונים שווים לארוחות ערב משפחתיות – טאצ'-סקרין – מגזין מוביל says:

    […] המופלא הזה לקוח מהבלוג "קרוטית" של רחלי קרוט הנהדרת, שכל מתכון שלה הוא הצלחה […]

  99. שלי says:

    יודעת שכל הקטע שזה בלי שמרים.. אבל עדיין- אפשר להחליף את אבקת האפיה בשמרים? האם זה משנה את הערכים התזונתיים?

  100. E.b says:

    יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום היוגורט? אולי יוגורט טבעוני? (יש פה אלרגיה לחלב)

  101. היפה בנשים says:

    איזה מתכון כיפי!! מככב אצלי בארוחות עצלניות;)
    יוצא מושלם ולא להאמין שזה ב2 דק’ עבודה.
    תודה!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend