בייגלס מ-2 מצרכים בלבד – בלי לישה ובלי שמרים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (29 הצבעות, ממוצע: 2.79 מתוך 5)
Loading...

את המתכון הכה ג א ו נ י הזה הכירה לי מור, הלו היא מורקייק.

לפני שבועיים היא שלחה אלי לינק למתכון הזה, שהתפרסם בארה”ב והפך לאחד הדברים הויראליים אבר וכתבה שנראה לה שהמתכון תפור עלי.

אז נכנסתי.

מה אומר ומה אגיד. מור אכן צדקה.

5 דקות הכנה, מינימום מצרכים ותוצאה שנראית כאילו לשתי 3 שעות בצק.

“את בטוחה שאת לא רוצה את המתכון הזה לבלוג שלך?” שאלתי בחצי פליאה חצי תקווה שהיא תגיד שהיא מוותרת. בכל זאת זכות ראשונים.

מור ויתרה, בעיקר כי היא לא אוהבת יוגורט, וגם כי היא מהממת. אז קודם כל, תודה מור שחלקת איתי את הגילוי, אני והמקפיא שלי, שמלא בכל יום נתון בבייגלס מושלמים, מודים לך מאוד.

ככה זה מתחיל

ועכשיו, חברים וחברות, קבלו את אחד המתכונים המגניבים שיש – בייגלס מעולים מ-2 מצרכים בלבד – קמח ויוגורט! בלי לישה, בלי מיקסר, בלי התפחה ובלי שמרים.

ומה שהכי מוצלח בהם זה הטעם.

לא, אין להם מרקם לעיס כמו בייגלס שאתם מכירים, אלא יותר מרקם של נשיקת לחם, זאת שכולם רבים עליה. משהו שנע בין פריכות היסטרית ופנים רך ומענג.

ומה שהכי כיף בהם – שהמרקם הזה לא נעלם אחרי יום. גם לא אחרי יומיים. ואפשר להקפיא אותם ולחמם ועדיין יהיה מרקם של נשיקה. קראנצ’י כזה וכל כך כל כך כיפי בפה.

בדרך לתנור

הבחורה שממנה השאלתי את המתכון כתבה שחברים שלה מכינים אותו כשהם בתקופה של שמירה על המשקל. מכיוון שלא תזונאית אנוכי וגם לא דיאטנית, אני לא לגמרי בטוחה מה עושה אותם יותר טובים תזונתית ממאפים אחרים, אני כן יכולה להגיד לכם שהם משביעים ואפשר להכין איתם סנדביצ’ים מעולים כמו זה שאתם רואים כאן בתמונה.

ואגב, ניסיתי להכין המון גרסאות עם שלל תוספות ועיטורים (2 גרסאות תוכלו לראות בתמונה הגדולה למטה). בסוף מה שהכי עבד היו מים שהדביקו את הפרג, ולא ביצה, ופלפל שחור גרוס בבצק עצמו.

בקיצור, קחו חצי שעה כדי להתארגן על יוגורט ואני מחכה לשמוע איך יצא לכם.

תראו איזה סנדביץ’ מעולה אפשר להכין

בייגלס מ-2 מצרכים

מצרכים ל-4 בייגלס:
1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + כפית שטוחה אבקת אפייה)
1 גביע של 200 מ”ל יוגורט טבעי – יש עכשיו יוגורטים עם מלא חלבון, מעולה להשתמש בהם

תוספות לבצק לבחירתכם (מלח + תוספת אחת נוספת). אני אגב שמתי פלפל שחור ומלח ויצא היסטרי:
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פלפל צ’ילי גרוס – יצא פיקנטי
1/2 כפית טימין מיובש

לעיטור (לבחירתכם – לא חובה):
פרג
שומשום
זעתר עם שומשום

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את הקמח, המלח, התוספת שבחרתם והיוגורט ומערבבים היטב עם כף עץ. הבצק יצא קצת גושי ודביק וזה בסדר.
– מעבירים אל משטח עבודה מקומח היטב ולשים מעט עד שהבצק מתאחד. השלב הזה קצת טריקי כי הבצק לא אלסטי אבל עוד קצת קמח (אל תפחדו להוסיף גם 2-4 כפות) והוא יהיה בסדר. העיקר שהבצק יתאחד לכדור. אנחנו לא מחפשים כאן אלסטיות כמו בבצק חלה.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לנחש באורך 20 ס”מ בערך. אם הבצק עוד דביק פשוט תרדדו את זה על משטח מקומח.
– יוצרים צורה של בייגל (עיגול) ומחברים את הקצוות היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
– ועכשיו מגיע החלק האמנותי. טובלים כל בייגל במים לשנייה (את הצד שרוצים לעטר) ואז טובלים את הבייגל בצלחת עם פרג או שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות ואז מגדילים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ואופים עוד 5 דקות. ולא חותכים עד שזה מצטנן, אחרת זה יהיה בצקי מבפנים.

יש כאן 2 גרסאות: אחד עם קמח לבן ומים כחומר מדביק לפרג ואחד עם קמח כוסמין וביצה שמדביקה את השומשום (הביצה פחות מוצלחת)

הערות ושדרוגים
–  יש המון אופציות לתוספות שאפשר להוסיף לבצק – אורגנו מיובש, תבלינים כמו פפריקה וכורכום, מעט שומשום או זרעי פשתן למרקם מיוחד וכדומה.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
– אפשר לפזר מעל הבייגלס, לפני האפייה, תערובת תבלינים איטלקית, מלח גס, קצח, עלי טימין וכו.
– הבייגלס נשמרים מעולה במקפיא, בשקית סגורה, ואפשר אפילו לחמם אותם במיקרו והם עדיין יצאו נהדר.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

67 תגובות

  1. נועה says:

    היי קרוטית,
    שתי שאלות קטנות:
    1. האם אפשר להשתמש ביוגורט עם 0% או 1.5% אחוזי שומן? זה מה שיש לי בבית.
    2. האם לדעתך המתכון יצליח עם קמח ללא גלוטן (תמי)?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ואפשר 🙂 רק לא לשכוח אבקת אפייה

      1. נועה says:

        ואוו איזה תגובה מהירה!
        תודה רבה

        1. רחלי קרוט says:

          בשמחה רבה <3

  2. יעל says:

    נראה טוובבב
    מים פושרים?

  3. טל says:

    נראה מעולה! כמה מ”ל יוגורט? יש של 150 ויש של 200. ואולי תחשבי לנו כמה קלוריות לבייגל? נוכל לדעת עד כמה זה מתאים לתפריט שמירה על המשקל 😉

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר 🙂 תיכף אבדוק את העניין.

      זה יוצא גביע אחד של 200 מ”ל + 1-2 כפות נוספות. יעבוד גם עם גביע אחד

  4. מורן says:

    היי. נראה לך שיצליח עם כוסמין לבן ואם כן כמה א.אפייה להוסיף?

    1. רחלי קרוט says:

      יצליח לגמרי. כפית.

  5. רותם says:

    נראה מווושלם , רצה להכין את זה מחר!
    שאלה לפני, אפשר להחמיר חלק לקמח מלא?
    ובמידה וטובלים בביצה לא צריך מים נכון?

    תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר.
      ולא, לא צריך מים אם מושחים בביצה <3

      ספרי לי מחר איך יצא.

  6. יעל says:

    אפשר להשתמש בשמנת של פעם..?

  7. דנה says:

    נראה מדהים! כמה אחוזים היוגורט ?

    1. רחלי קרוט says:

      כמה שתרצי 🙂

  8. מיטל says:

    יעבוד עם שמנת חמוצה או עם רויון ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  9. עדי says:

    הם אצלי בתנור עכשיו ויצאו לי ממש שטוחים ולא נפוחים כמו אצלך בתמונות. איך הצלחת להגיע לעיגול ולגובה הזה?

    1. רחלי קרוט says:

      רידדתי לנחש שמנמן. התפיחה תלויה מאוד בסודה לשתייה, לפעמים היא פשוט ישנה יחסית או סתם איבדה כח. שווה פשוט לרכוש חדשה <3

      1. חגית says:

        לא כתוב סודה לשתיה במתכון?

      2. אדית says:

        סודה לשתייה? כתוב אבקת אפייה או קמח תופח

  10. נעה says:

    עשית לי חשק…. יוגורט עיזים גם יעבוד?

  11. מור says:

    טוב, זה באמת נראה מעולה. למה, בעצם, ויתרתי על המתכון הזה? לא יכולתי פשוט לעצום עיניים בזמן הוספת היוגורט ולא לגלות לעצמי שהוא שם?!

  12. מיכל says:

    צריך להוסיף סודה לשתייה?
    נראה מצוין !!
    מכינה מחר

  13. יולי says:

    אפשר להכין עם אשל או גיל?
    תודה?

  14. דודו says:

    היי, תהיתי אם ניסית להרתיח את הבייגל לפני האפייה, כמו במתכון בייגל קלאסי

  15. דיאטנית-to be says:

    חייבת להאיר, תזונאית ודיאטנית זה אותו הדבר. שתיהן למדו תואר ראשון במדעי התזונה ועברו הכשרה ע”י משרד הבריאות.
    מי שלא למד תואר כזה, הוא לא תזונאי וגם אסור לו לקרוא לעצמו ככה.
    (סליחה זה המקצוע שלי ולכן הייתי חייבת לתקן 🙂

  16. לימור says:

    לא יצא טוב ולא כמו בתמונה:/ הם יצאו שטוחים וקטנים, והיה קשה להתעסק עם הבצק.. עדיף להשקיע עוד כמה פרודוקטים ושייצא טוב:/

  17. אוסנת says:

    רעיון נפלא…. האם שמנת חמוצה (לאלו שפחות חסים על הקלוריות) תהיה עדיפה? כלומר האם תוספת שומן תטיב עם הבייגל או לא…. ותודה רבה על רעיונות נפלאים

  18. עדית says:

    איפה שמים סודה לשתיה ?

  19. פז says:

    איזה יוגורט? אפשר דוגמה? תמונה?

  20. גל קורן says:

    בוקר טוב,
    נדלקתי על הרעיון.וישר החלטתי לטבען את זה.
    השתמשתי בכוסמין לבן עם א.אפייה ומעט סודה לשתייה.
    השתמשתי ביוגורט סויה במתיקות עדינה ומעט שמנת סויה של אלפרו.
    יצאו לי רק 3.אבל שמנים ונחמדים.
    השםרצתי מים מלמעלה וטבלתי בשומשום.
    אפיתי קצת יותר ממה שהיה כתוב.
    יצאו טעימים מאוד.במרקם שכתבת.
    חבל שאין יוגורט בלי סוכר.אבל אולי יכול לצאת עם טופו משי רך וחהוסיף מעט חומץ.זה יתן את האפקט של היוגורט.
    תודה על המרשם

  21. רוני says:

    גם אני הכנתי עם כוסמין מלא ןאבקת אפייה .יצאו באתו עובי שנכנסו…דק…באם באמת שכחת לרשום סודה לשתייה במתכון

  22. ימית says:

    הייתי צריכה להוסיף כמעט כוס קמח נוספת כדי לעבוד עם הבצק. לפי הכמויות המקוריות יצא לי משהו שדומה לבלילת פנקייק… איפה טעיתי?

  23. Romina says:

    גאונית. גאונה. התחלתי מכמות כפולה וטוב שכך… חוסל ברגע. תודה ?

  24. דנה says:

    היי הכנתי הבוקר יצא מאוד טעים. יצאו לי 4 בייגלים קטנים מהכמות שרשמת. כדי שיצאו גדולים צריך להגדיל בכמות של המצרכים אולי ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, הם די קטנים. פשוט תכפילי כמויות

  25. Yifat says:

    זה יעבוד עם קמח שקדים?

  26. ענבל לנקרי says:

    הכנתי ויצא מושלם
    הבצק מדהים במרקמו וממש נוח לעבוד איתו.
    תודה לך

  27. שרה-טל says:

    השתמשתי בקמח כוסמין וביוגורט יווני 7%
    הכנסתי בתוך הבצק פלפל ומלח גס.
    מעל שומשום
    יצא להיט !!!
    מזל ששילשתי כמויות ?
    תודה❤

  28. ירדנה says:

    הכנתי היום. לא יאומן איזה בייגלס !!!! דליקטסים!
    עם גבינת שמנת ולקס……. וואו
    תודה רבה למתכון הגאוני

  29. נילי says:

    סודה לשתייה יכולה להחליף אבקת אפייה?

  30. גלית says:

    יצא מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      ייאי, איזה כיף <3

  31. נעמה says:

    הכנתי מקמח מלא 80% ושמנת חמוצה , יצא סוף הדרך!
    איזה קל ופשוט 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע <3 אנסה בקרוב גם עם שמנת

  32. רוז says:

    היי! הכנתי את המתכון ויצא פשוט פצצה. כמה פשוט- כמה טעים! רק הערה קטנה: אני פחדתי לטבול את הבצק במים לפני האפייה, אז לקחתי מברשת סיליקון והברשתי במים.

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר. ותודה רבה! שמחה שאהבת

  33. תמר says:

    היי, האם במקום מים ניתן למרוח שמן זית?
    כמו כן, במתכון מצויינת אבקת אפייה ובהערות סודה לשתייה – מה נכון ?

  34. אריאל says:

    האם צריך לשים גם סודה לשתיה הבלילה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, רק אבקת אפייה או קמח תופח שיש בו כבר אבקת אפייה בפנים

  35. שרית says:

    נראה לך שזה יעבוד גם עם גבינה לבנה? יש שאריות עצובות במקרר…
    נראה נהדר וטעים!

    1. רחלי קרוט says:

      יס, יעבוד 🙂 תוסיפי רק 2 טיפות מיץ לימון. אבל באמת 2-3 טיפות, לא יותר מזה.

  36. אסנת says:

    איזה מתכון נפלא!
    הכנתי עכשיו, עשיתי בול לפי ההוראות ויצא מושלם וטעים מאוד!
    יצאו בייגלים קטנים כמו של המוכר ברכבת מרכז ת”א (אבל יותר טעימים משלו)
    ממליצה לאכול את זה עם חמאת שום שמיר
    תודה רחלי אין עליך!

  37. יעל says:

    א. נראה מעולה!!
    ב. אני מכינה כמו המתכון שבארהב שם כתבו במפורש עם יוגורט יווני. הוא מסונן יותר ולכן גם סמיך יותר. גם טיפה חמוץ יותר אבל לא יודעת אם זה קשור למתכון.
    ג. בנוסף לבייגלים אני רידדתי את הבצק לממש דק והכנתי פיצה ביתית. אפיתי עוד דקותיים מעבר לרגיל אבל בעלי אפילו לא ידע/הרגיש עד שלא אמרתי לו!!!!
    זה בצק הפלא!!

    1. רחלי קרוט says:

      א. תודה רבה 🙂
      ב. ניסיתי עם כמה סוגי יוגורטים, יצא נהדר עם כולם אם כי אחוזי שומן גבוהים יותר מניבים מאפה קצת יותר טוב. אבל ממש לא הבדל עצום.
      ג. רעיון מעולה ממש! איזה כיף.

  38. מיתר says:

    וואווו תקשיבי, את תותחית!! הכנתי אתמול, טעמתי קצת אחרי שיצא מהתנור. אם לא היו מספרים לי שזה בלי שמרים – לא הייתי מבחינה בהבדל
    שמרתי כמובןןןן

  39. לינוי says:

    היי…אפשר במקום יוגורט לשים לבן /גיל

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  40. משי says:

    אפשר תחליף לשמנת,אני רוצה לעשות פרווה

  41. שיר says:

    הייתי סקפטית אבל בכל זאת ניסיתי והכפלתי כמויות. יצא מעולה! פתרון נהדר לארוחת ערב מהירה וקלה!

  42. לימי says:

    היי רחלי, מאוד אוהבת אותך, אבל ממש חורה לי בכל פעם שאני רואה את המתכון הזה…
    זה לא מתכון שלך, את גם כותבת את זה כאן. ראוי, לפי דעתי, שתתני את הלינק למתכון האמריקאי המקורי.
    לא מספיק לתת לינק למור. קרדיט וזכויות יוצרים זה לא עניין של מה בכך.

    1. אורית says:

      יש קישור למתכון המקורי !!
      אם אין לך משהו טוב לכתוב אל תכתבי..
      רחלי אני שרופה עלייך מכינה את הבייגלים כל שבוע
      ❤️❤️❤️

      1. רחלי קרוט says:

        מקסימה שאת! תודה גדולה.
        כנראה שלעולם לא אבין נפש אדם שמתעסקת בדברים כאלה. בעיקר אגב אם מעולם לא החסרתי קרדיט כזה או אחר.

        מזל שיש אחרים שמאירים <3

    2. רחלי קרוט says:

      זה נחמד שאת מחליפה שמות מבלוג לבלוג. אני מבינה שאת לא מודעת לזה שאני יכולה לראות את מקור התגובה אבל אני יכולה.
      בכל מקרה, לשאלתך (שכבר עלתה פעמיים), כל הטקסט של הפתיחה מדבר על קרדיט. למור, למתכון המקורי (שרץ אגב במאות בלוגים ואתרים בחו”ל). יותר קרדיט מזה אני לא מכירה אבל אולי תלמדי אותי משהו.

      חבל, חוסר פרגון לא עושה טוב לעור הפנים.

  43. איילה says:

    היי, כמה זה כוס קמח? בגרמים או מידת כוס?

  44. יעלה says:

    יש לי רק יוגורט בטעם תות -חושבת שילך?

    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.