וופל בלגי מלוח טעים בטירוף

Posted on

עד לפני כמה שנים, כמעט בכל שבוע נסעתי עם חבר לבית הפנקייק בויתקין. בזמן שהוא זלל פנקייק שוקולד, אני תמיד העדפתי את הפנקייק עם הביצה. טוב נו, ואחר כך גם את השוקולד.

כבר שנים שלא יוצא לי להגיע לשם, אבל את הפנקייקים שלהם, בגרסה הביתית, אני מכינה לעיתים קרובות.

ואיך כל זה קשור לוופל בלגי אתם תוהים? אז נכון שבגלידריות ובשלל מסעדות מגישים למנה האחרונה מגש וופל בלגי עם גלידה, קצפת, שוקולד, סוכריות צבעוניות ועוד שלל תוספות? אז אני תמיד מעדיפה רק את הקצפת, או את הגלידה, ודווקא הוופל הבלגי פחות מדבר אלי.

עד שהכנתי את הגרסה המלוחה שלו! וואו.

ארוחת ערב מושלמת

הוא כיפי בפה ומנוקד במלא נקודות של טעם כמו עירית וגבינה צהובה. הוא לא מתייבש וטעים גם שעתיים אחרי והוא משתלב מעולה עם כל תוספת מלוחה כמעט. מה שאומר שתוך דקות יש ארוחת ערב מעולה.

קצת כמו פנקייק אבל עם שוליים זהובים ועם משחק של מרקמים שנע בין רכות לקראנצ’יות.

תראו כמה יפה העירית בתוך הבלילה

הפעם בחרתי להגיש את הוופל הבלגי עם 3 תוספות – תבשיל פטריות עם בצל ושום, סלמון כבוש ביתי וביצת עין (מתכונים לסלמון ולפטריות בהמשך השבוע), אבל כמובן שאתם יכולים לגוון עם התוספות או להגיש פשוט עם גבינה לבנה וירקות או סלמון מעושן קנוי שיש בכל סופר.

אל תפספסו:

לא כמו וופל בלגי שאתם מכירים, הרבה הרבה יותר טעים 🙂

וופל בלגי מלוח

מצרכים לוופל בלגי (בין 10-11 וופל בלגי):
2 ביצים L
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מייפל
4 כפות שמן זית
3/4 כוס חלב
1/2 צרור עירית
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת דק
1 כוס (140 גרם) קמח תופח

אופציות לתוספות לוופל בלגי:
2-3 כפות גבינת פטה או קוטג’ או גבינה לבנה
3 ענפי בצל ירוק, החלק הירוק – קצוצים דק
1/4 כוס גרגירי תירס
עגבניות מיובשות – קצוצות דק
זיתים – קצוצים

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את הביצים וטורפים היטב עם מטקפה ידנית, או חשמלית, עד שיש בועות קטנות. במטרפה ידנית זה לוקח 3-4 דקות ובמטרפה חשמלית בערך דקה.
מוסיפים מלח, פלפל, מייפל, שמן זית וחלב וטורפים היטב.
– פורסים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לבלילה.
– מוסיפים גבינה צהובה וקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
– מחממים את מכשיר הוופל בלגי ומשמנים אותו מעט בספריי שמן. כשהמכשיר חם, אחרי 5 דקות בדרך, מוזגים מהבלילה לתוך כל אחד מריבועי הוופל ומקפידים לכסות את כל הריבוע.
– סוגרים ומאפשרים למכשיר לעבוד במשך 7 דקות בערך. אם צריך, אפשר גם להפוך לצד השני.
– מגישים עם תבשיל פטריות או סלמון כבוש או ביצן עין או ירקות מוקפצים או כל תוספות שאתם אוהבים. ואפשר גם עם גבינה לבנה וירקות כמובן.

טעים עם תוספות מעל וגם ככה לבד

הערות ושדרוגים
– לגרסה צמחונית ממירים את החלב בחלב צמחי או במים ומוותרים את הגבינה הצהובה או שמים גבינה צהובה טבעונית.
– את כל הרעיונות לתוספות ברשימה מוסיפים, רק במידה ורוצים, בשלב הוספת הגבינה הצהובה.

16 תגובות

  1. טל says:

    אפשר להכין כמו פנקייק בלי המכשיר של הוופל?

  2. ניצן says:

    אפשר עם קמח מלא ?

  3. גל says:

    כל כך הרבה זמן אני מחפשת וופל בלגי מחוח ועוד..על בסיס שמן ! תבורכי !!

  4. אורנה בייקר says:

    האם ניתן להכין במכשיר מולטיקייק?
    נראה מעולה

    1. ורד says:

      אני הכנתי במולטי קייק ויצא מושלם!

  5. קרן says:

    איך אפשר להפוך אותו למתוק ?

  6. גאולה says:

    יצא מדהים!! תודה רבה על המתכון! בכללי נהנית מאד מהבלוג המהמם..

  7. אאא says:

    אפשר צ’דר במקום גבינה צהובה?

  8. עדנה says:

    אפשר עם קמח מלא אן קמח כוסמין?

  9. מירית says:

    באיזה מכשיר לוופל את משתמשת, זה נראה מצויין

    1. מאיה says:

      אני השתמשתי במכשיר ממש פשוט של בנטון, הכי פשוט שיש, עולה 80 שקל ויצא לי בול כמו בתמונה והטעם נהדר 🙂

  10. אבג says:

    אפשר לשים דגש במקום מייפל ?

    1. אבג says:

      התכוונתי דבש!

  11. אלדד says:

    וואי זה פשוט דוחה ברמות!!!

  12. חני says:

    אפשר להקפיא את הוופל עצמו ולחמם על פלטה או בתנור?
    יוצא אותו דבר?

    1. Hadasa says:

      אשמח גם לדעת האם טוב בהקפאה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend