חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרשה מקורמלת וגבינת פטה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

מצרכים ל-2 חלות ממולאות:
400 גרם קמח (עדיף קמח חלה)
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
35 גרם (3 כפות) סוכר
35 מ"ל (3 כפות) שמן
1 ביצה
כפית מלח

מצרכים למילוי:
3 כפות שמן זית
3 כרשות (רק החלק הלבן + קצת מהחלק הירוק בהיר)
15 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית או חמד, מפוררת (ואפשר גם בלי)
מלח ופלפל

מצרכים לציפוי:
1 ביצה + כף מים
שומשום או פרג או גרעיני חמניה

חלה ממולאת
מרדדים, ממלאים ומגלגלים

אופן הכנה (לפני ההכנה מומלץ לקרוא את המדריך להכנת חלה מושלמת):
– בקערת מיקסר, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים של החלה פרט למלח. מערבלים על מהירות איטית במשך 6 דקות.
– מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 4 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד הכפלת נפח. אם יש לכם זמן, מומלץ להתפיח את הבצק לילה במקרר רק חשוב שיהיה מכוסה כדי שלא יווצר מעין קרום יבש על הבצק.
– מכינים את המילוי: חותכים את הכרשות לטבעות דקות ומטגנים בשמן זית על אש קטנה במשך 15-20 דקות עד שהכרשות רכות לגמרי. מתבלים במלח ופלפל. אם רוצים, אפשר להוסיף גם בצל אחד קצוץ לרצועות דקות.
– 2 דקות לפני שמסיימים לטגן מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות ומערבבים. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר.
– מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים בגודלם ומרדדים כל כדור לרצועה ארוכה באורך 30 ס"מ בערך. מרדדים את הרצועה עם מערוך לפס שטוח (כמו בתמונה).
– מניחים באמצע הבצק מהמילוי, שימו לב לא לשים מילוי בקצוות אחרת הבצק לא יסגר לכם, ומפזרים גבינה מפוררת. סוגרים וצובטים את 2 קצוות הבצק ומגלגלים לרצועה חלקה.
– קולעים כל 3 רצועות לחלה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. השלב הזה הכי חשוב מבחינת התפיחה אז סבלנות.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את החלות בביצה טרופה עם מעט מים, מפזרים שומשום ואופים במשך 17-25 דקות או עד שהחלות זהובות ותפוחות.

חלה ממולאת
רכה ואוורירית עם הפתעות בפנים

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לעגבניות מיובשות אפשר להשתמש בזיתים מגולענים קצוצים.
– לגרסת פרווה מוותרים על הגבינה.
– במקום כרשה אפשר להשתמש ב-2 בצלים חתוכים לרצועות דקות ומטוגנים עד הזהבה.
– רוצים לשדרג? מורחים את עלה הבצק בממרח פסטו ומעל מניחים את התוספות.

  • לשתף זה כיף

8 תגובות

  1. שקד says:

    אפשר להקפיא את החלה? ואם כן באיזה שלב עדיף?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להקפיא אחרי ההכנה (כמו שמקפיאים לחם) ולהפשיר בטמפרטורת החדר + כמה דקות בתנור כדי שתחזור להיות כמו טרייה

  2. דידי says:

    כמה זמן להמתין בהתפחה השנייה? נראה שתפחה קצת אבל לא הכפילה את נפחה לגמרי וכבר חלפה כמעט שעה

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות שעה אלא אם יש מזגן בבית ואז אולי יקח לה טיפה יותר.

      איך יצא בסוף?

  3. דידי says:

    יצאה מושלם! אוורירית, רכה ויפייפיה! אני עדיין בשוק שהצליח לי (ניסיונות אפייה ראשונים שלי). איזה כיף שמצאתי את הבלוג שלך, כל המתכונים נראים מדהים, מעוררי תאבון ועושים חשק לאפות.
    אם אני רוצה לוותר על המילוי ולהכין אותה כחלה מתוקה, מה לשנות/ להוסיף?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! לא צריך לשנות כלום, תכיני אותו דבר רק בלי המילוי.
      אפשר להוסיף עוד כף סוכר או דבש/מייפל/סילאן

  4. חובבת שמרים says:

    היי רחלי,
    אשמח אם תוכלי להאיר את עיניי, עשיתי בפעם השלישית את המתכון הזה ומשום מה הפעם לא הצליח לי. החלות תפחו באופן מדהים לאחר עיצובן וברגע שמרחתי עליהם ביצה הם ממש ״התפנצ׳רו״ ובאפייה הם תפחו ממש מעט ונוצרה מעטפת פריכה על גבול הקשה. יש לך מושג מה יכול לגרום לזה?

  5. חלת פלעצלך או חלה של שבת עם בצל מטוגן – קרוטית – Krutit says:

    […] תפספסו: 10 טיפים לחלות מושלמות חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרשה וגבינת פטה חלה מקמח […]

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend