לביבות גבינה ולוטוס

Posted on

את לביבות הגבינה האלה אני מכירה מגיל קטן. הן מאוד פופולריות במטבח הרוסי ונקראות סירניקי ולרוב נוהגים לשדרג אותן עם פירות יער או צימוקים.

הפעם, לקראת חנוכה, החלטתי להכין גרסה קצת יותר מיוחדת שלהן, עם שבילים של לוטוס גם בבלילה עצמה וגם ברוטב. אל כל העונג הזה התווספו עוגיות קראנצ’יות שגם משדרגות את המראה אבל בעיקר את המרקם בפה.

מה שמדהים בלביבות האלה, שהן סופר טעימות גם באמצע השנה וילדים מאוהבים בהן ואפשר גם להוסיף לבלילה שלל אופציות כמו אוכמניות, קוביות אננס, צימוקים או קוביות אפרסק.

רק שימו לב – חשוב לטגן את הלביבות בשמן בגובה 1 ס”מ לפחות (כמו שמטגנים שניצלים) כדי לקבל את הגובה והאווריריות שלהם. אם תטגנו עם ממש מעט שמן או עם תרסיס שמן, תקבלו סוג של פנקייק שטוחים יותר.

רכות, אווריריות ולא מתוקות מדי

לביבות גבינה ולוטוס

מצרכים:
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה
3 כפיות סוכר לבן
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות ממרח לוטוס
שמן לטיגון

לרוטב לוטוס:
3 כפות ממרח לוטוס
1/2 כוס שמנת מתוקה
5 עוגיות לוטוס

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים גבינה, סוכר, ביצים ותמצית וניל. טורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאין גושי קמח.
– מחממים שמן במחבת, בגובה 1 ס”מ, ומניחים כף גדושה מאוד מהבלילה. מניחים מעל תלוליות קטנות של לוטוס. אם הלוטוס יציב מדי אפשר להמיס 10 שניות במיקרו.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
– בינתיים מערבבים בקערה את הלוטוס עם השמנת עד שאין גושים ומעבירים למיקרו ל-20 שניות. מערבבים היטב.
– מגישים את הלביבות עם רוטב לוטוס ועוגיות מפוררות.

כל כך פשוט להכין והכי טעים שיש

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבלילה 1/2 כוס אוכמניות או פטל או קוביות אננס טרי או צימוקים.
– למי שאוהב ניתן להוסיף לבלילה 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרידת תפוז.
– אפשר להגיש את הלביבות גם עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד או ריבה שאוהבים.
– ניתן להחליף את הקמח לקמח כוסמין.

10 תגובות

  1. גליה עמר says:

    היי רחלי, חג שמח!

    אם אני לא אוהבת ממרח לוטוס, במה ניתן להחליף?

  2. דלית says:

    בוקר טוב,
    האם ניתן להכין מראש ולחמם בתנור?

    1. יהל says:

      גם אני אשמח לדעת.. מתאים לחימום על פלטה לשומרי השבת? נראה כמו מתכון אידיאלי לשבת בבוקר..

  3. סילביה :) says:

    מה הכמות? 🙂

  4. עמית וקסלר says:

    היי רחלי,
    הכנתי את הלביבות ויצא מדהים.
    האם במקום תלוליות הלוטוס על הלביבות, אפשר לשלב את הלוטוס בתוך הבלילה?
    בלי קשר לרוטב כמובן.

    תודה 🙂

  5. רננה says:

    חזרתי כדי לדווח 🙂 אחד הקינוחים היותר טעימים שיצא לי להכין. יצאו לי 21 לביבות קטנות. הלביבות עצמן לא מאוד מתוקות ואז יש ביס שמגיע לתלולית לוטוס… וואיי וואיי… בגלל זה לא הייתי מוותרת על התלוליות. הן משדרגות מאוד!! הרוטב עם הפירורים הופך את זה לקינוח שחיתות.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! שימחת אותי מאוד. שנה טובה.

  6. מאיה says:

    יכול לעבוד עם יוגורט במקום הגבינה?

  7. ריטה says:

    היי רחלי, אפשר לאפות במקום הטיגון?

  8. נעמה says:

    הלביבות הכי טעימות שיצאו לי!!!!!!!! כל ביס אמאלההה! הקרם לוטוס מלמעלה מטורף…
    וגם קל להכנה…
    תודה על עוד מתכון מושלם.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend