בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים מאפינס תירס שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד – רק לערבב ולתנור

מאפינס תירס שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד – רק לערבב ולתנור

מאת רחלי קרוט

אני אוהבת תירס

טרי ישר מהקלח, מבושל משקית הקפואה, טחון לפולנטה ואפילו כקמח בתוך עוגה שמזכירה ממליגה.

אמא שלי מספרת שבדרך לבית החולים, כשהיא בחודש תשיעי, היא עצרה בדוכן שמכר קלחי תירס חמים והתענגה על הגרגירים הצהובים והמתוקים. אולי זאת הסיבה שכמה שעות אחר כך נולדתי אני, עם אותה אהבה לתירס כמו של אמא.

בתקופת הצבא יכולתי לחיות ימים שלמים על גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד קוטג’, ולימים, כשהתאהבתי במטבח, הכנתי מהשילוב הזה מאפים קטנים שהפכו לאחת מארוחות הערב האהובות עלי. גם כי הם טעימים בטירוף וגם כי מכינים אותם באמת בדקה ואחר כך אפשר לשמור במקרר ולחמם כשרוצים ארוחה קלה, עדיף לצד ירקות חתוכים.

מדובר בעצם במתכון הכי בסיסי שיש שאפשר לשדרג בהמון אופציות. להוסיף כמה זיתים קצוצים, 6-10 עגבניות מיובשות קצוצות או 1/3 צרור עשבי תיבול קצוצים (כוסברה תעבוד כאן מדהים אבל גם עירית ובצל ירוק). אפשר גם להוסיף ירק כמו קוביות גמבה קטנות או קוביות בטטה – חשוב לחתוך קטן כי זמן האפייה קצר יחסית.

אגב, המאפינס האלה ישמחו גם לשומשום או גרעיני חמנייה/דלעת מעל (לפני האפייה כמובן).

ודבר אחרון – אני יודעת שרבים מכינים מאפינס תירס לילדים, בין אם זה לגן, למסיבות או כארוחת ערב, ומחפשים אלטרנטיבה קצת יותר בריאה. אז במיוחד בשבילכם, כתבתי למטה בהערות איך אפשר לשנות את המתכון כך שיהיה בריא יותר. וגם: שימו לב שיש כאן רק 1/2 כוס קמח על כמות די גדולה של מאפינס, שזה די מגניב 🙂

מאפינס תירס

מצרכים (ל-17 מאפינס בגודל בינוני):
1 קופסה קוטג’ (או: ריקוטה \ גבינה לבנה) – עוד אופציות למטה בהערות
3 כפות שמן
3 ביצים L
50 גרם (בערך חצי כוס) גבינה צהובה מגורדת דק
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 קופסת שימורים גרגירי תירס – מסוננים מנוזלים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קוטג’, שמן זית וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים גבינה צהובה, מלח ופלפל וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עד שאין גושי קמח.
– מוסיפים תירס, ללא הנוזלים, ומערבבים עם כף.
– מעבירים למנז’טים יציבים (מקרטון) או מנז’טים מנייר ואז חשוב לשים אותם בתוך תבנית שקעים ולשמן עם תרסיס שמן, וממלאים עד 3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

הערות ושדרוגים
– לגרסה בריאה יותר: ממירים את הקמח בקמח כוסמין, מורידים את כמות השמן ל-2 כפות ומשתמשים בשמן זית. ניתן להפחית את כמות התירס לחצי ולהוסיף במקום קוביות קטנות של גזר או אפונה או קישואים.
– במקום 1/2 מכמות הקוטג’ ניתן לשים גבינה בולגרית, פטה או כל גבינה קשה אחרת. קחו בחשבון שהגבינות האלה מלוחות אז לא להמיר את כל כמות הקוטג’ אחרת יצא מלוח מדי.
– במקום שמן אפשר להשתמש במיונז באותה כמות.

אולי יעניין אותך

104 תגובות

אורלי 10 בינואר 2018 - 11:12

הקטנה התלהבה מהצלחת ואני התלהבתי מההרכב.
יעבוד עם קמח תופח או שעדיף קמח וא. אפיה? (פשוט התופח שלי הוא קמח מלא שאני אוטומטית משתמשת בו במקום התופח הרגיל).
תודה ושיעבור בקלות המשך השבוע.

השב
שני 10 בינואר 2018 - 11:50

נשמע מעולה!
אם אין לי תירס משימורים, תירס קפוא יעשה את העבודה?

השב
עדנה 8 בנובמבר 2021 - 19:11

מתכון מושלם!
מכינה אותו לארוחת עשר בבית הספר.

השב
נטלי 10 בינואר 2018 - 16:01

קמח מלא גם אפשרי?

השב
רחלי קרוט 11 בינואר 2018 - 10:53

כן. אבל צריך עוד קצת נוזלים או כף שמן נוספת או כף מיונז או 2 כמות שמנת מתוקה/לבישול

השב
יוליה 4 באוקטובר 2019 - 14:02

היי,
קראתי את התגובות הקודמות אבל לא הבנתי האם אפשר להשתמש התירס קפוא במקום תירס שימורים?

השב
אדוה 28 בנובמבר 2023 - 17:40

כן אפשר להשתמש בתירס קפוא ואפילו רצוי.

השב
סיון 14 באפריל 2025 - 19:31

היי,
קמח כוסמין מלא יעבוד כאן? תודה רבה!

קרן 4 במאי 2024 - 12:02

הכנתי הבוקר עם שאריות מקמח מצה ויצא נהדר! פתרון נפלא, צריך להוסיף קצת יותר נוזלים.

השב
שריאל 12 ביוני 2024 - 18:41

אני החלפתי בקמח כוסמין מלא לאותה כמות שרשומה, אך השתמשתי בביצים מידה XL ולכן לא הוספתי עוד נוזלים ויצא מושלם! המאפינס גרפו המון מחמאות (גם ממבוגרים)!

השב
כרמלה 10 בינואר 2018 - 17:36

יצאו יפים וטעימים, אבל נדבקו לחלוטין למטרות הנייר. הייתי צריכה לשמן את הנייר?

השב
ג׳יין 11 בינואר 2018 - 8:38

גם אצלי אותו הדבר, מנסה להוריד את הנייר ויורד חצי מאפין 🙁 צריך כנראה לשמן את הנייר.

השב
רחלי קרוט 11 בינואר 2018 - 10:51

אני השתמשתי במנז’טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז’טים מנייר אולי באמת כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.

השב
שובל 10 ביולי 2024 - 7:00

אני שימנתי ועדיין נדבק:(
אבל יצא נהדר

השב
מאיה 12 בנובמבר 2023 - 12:56

לא השתמשתי במנג’טים בכלל, שמתי ישר בתבנית סיליקון, שימנתי אותה (אפילו לא הייתי יסודית במיוחד) והייתה אפס הידבקות.

השב
רחלי קרוט 11 בינואר 2018 - 10:52

אני השתמשתי במנז’טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז’טים מנייר כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.

השב
הדס 11 בינואר 2018 - 11:01

מתכון כיפי! תודה!. לכמה שקעים בתבנית סיליקון זה יספיק להערכתך (פלוס מינוס) ?

השב
לילוש 20 בינואר 2018 - 18:45

הכנתי היום עם ילדה בת 4. או יותר נכון היא הכינה, אני רק הקראתי את הרכיבים. מתכון קליל, כיפי והכי חשוב- טעים!! הכנו מקמח לבן וכוסמין (חצי חצי) ושמן זית. יצא מושלם!!!! המון תודה על מתכון שיאומץ אצלנו בכיף, גרמת לילדה בת 4 להיות גאה בעצמה שהכינה ארוחה לכל המשפחה-תודה!

השב
רחלי קרוט 20 בינואר 2018 - 21:12

איזה כיף גדול. ממש מרגש לשמוע!

השב
טל 22 בינואר 2018 - 19:56

הכנתי בדיוק לפי ההוראות, רק בתבנית ולא כמאפינס. אפיתי יותר זמן בהתאם לגודל, אולם התוך עדיין נוזלי לחלוטין, למרות שלמעלה כבר די שחום וחוםהתנור הוא 170 מעלות…
לנסות לאפות עוד או שכבר לא יתייצב לי?

השב
רחלי קרוט 22 בינואר 2018 - 20:05

שימי לב שהתבנית באמצע התנור ולא למעלה מדי או למטה מדי ושהתנור לא במצב טורבו אלא רגיל ותמשיכי לאפות. אם החלק העליון כבר שחום את יכולה לכסות ברדיד אלומיניום.

לא אמורה להיות בעיה ופשוט תני לזה עוד אפייה עד שזה יתייצב.

השב
תמר 26 במרץ 2020 - 19:41

היייי:) רוצה להעשיר עוד בחלבון, אפשרי לדעתך להחליף את הקמח הלבן לקמח עדשים כתומות? אם כן- לאיזו כמות?

השב
אנונימית 28 בינואר 2018 - 15:40

אפשר להוסיף ביצים קשות במקום תירס?

השב
הילה 22 בפברואר 2018 - 21:05

ממש מעולה! יופי לארוחת ערב

השב
ג׳ני 25 בפברואר 2018 - 21:32

האם צריך לבשל לפני את האפונה והגזר? אם אני רוצה להוריד את התירס.

השב
עדי בן לולו 24 במרץ 2018 - 20:17

הכנתי עכשיו במסגרת סיום חמץ

יצא מעולה אכלתי חצי לבד ???

השב
מורן 13 בספטמבר 2022 - 18:04

היי
מתכון מעולה
מכינה אותו שוב ושוב
מה דעתך אפשר להוסיף ברוקולי וגזר?
צריך לבשל לפני?
תודה

השב
רחלי קרוט 15 בספטמבר 2022 - 23:21

שמחה ממש שאהבת.
אפשר ברוקולי קצוץ דק (מבושל או טרי – שניהם יצאו מצוין).

לגבי גזר – אפשר גזר אחד מגורד דק.

השב
לימור 14 באפריל 2018 - 11:14

המתכונים שלך מעולים ! וכבר השתמשתי בכמה 🙂
יש משהו שאפשר להוסיף במקום גבנצ?

השב
יעל 16 במאי 2021 - 10:18

הי מה אפשר לשים במקום הביצים? לתינוקת אלרגית

השב
ספיר 2 באוגוסט 2018 - 11:40

היי רחלי, מה דעתך – האם ניתן להכין ולהקפיא? כמה זמן יישמר במקפיא? ובמקרר?

השב
הגר 2 באוגוסט 2018 - 15:29

אפשר להקפיא חלק
נראה לי אחלה לקחת לגן לארוחת 10

השב
הילה 1 בספטמבר 2018 - 11:03

הכנתי עם קמח כוסמין מלא, ושמן זית בכמות המקורית. אמור היה להשמר לבקרים של הלימודים, אך לא שרד את הערב. מתכון מעולה! מזל שבאמת 5 דקות עבודה… המון תודה.

השב
סהרונת 8 בנובמבר 2018 - 10:54

היי, האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום בקמח?
מחפשת אלטרנטיבה נטולת חיטה עקב רגישות…

השב
סיגל 28 בדצמבר 2018 - 13:35

יצא מעולה תודה רבה! הכנתי עם חצי קוטג וחצי צפתית

השב
אלינור 16 בינואר 2019 - 8:33

הי רחלי, אני צריכה להכין לגן של הילדה כ-30 מאפינס. האם ניתן להכפיל כמויות?

השב
רחלי קרוט 17 בינואר 2019 - 8:25

בטח, אין בעיה

השב
אלינור 14 בפברואר 2019 - 7:36

הי רחלי, להכפיל גם את כמות הביצים? 6 ביצים לכוס קמח נשמע לי מוגזם

השב
תמר גמליאל 28 בינואר 2019 - 10:03

הכנתי אותם בשבת לפיקניק קהילתי. גם הילדים וגם המבוגרים טרפו אותם וביקשו אח”כ את המתכון.
קלים להכנה ומושלמים בטעם.
תודה רחלי ❤

השב
דניאל 2 באפריל 2019 - 10:17

היי רחלי, לכמה להערכתך יספיק באינגליש קייק?

השב
ליהי 18 באפריל 2019 - 14:28

אפשר לעשות המתכון בגרסה לפסח? במקום קמח רגיל להשתמש בקמח מצה?
תודה!

השב
עדי 2 במאי 2019 - 13:05

מתכון מצויין. גם ילדים קשים באוכל טורפים. וכל כך מהיר. מושלם . תודה

השב
מרינה 8 במאי 2019 - 15:09

הכנתי לפי המתכון רק בלי התירס ובלחץ יצאו לי שבע מאפינס, אז איך יצאו לך שבע עשר.

השב
יעל 19 במאי 2019 - 11:14

איזה גודל של קופסאת תירס צריך? או כמה גרם של תירס צריך?

השב
שרון 29 במאי 2019 - 13:25

הי רחלי, אם אני צריכה להכין כמות גדולה ורוצה להכין את הבלילה לילה לפני ולאפות בבוקר כדי שיהיה טרי – היא תשרוד במקרר? לחילופין – המאפינס שורדות במקרר לילה אחד?

השב
ספיר א 2 ביוני 2019 - 23:17

היי רחלי!
אני תמיד נהנית מהמתכונים שלך, אז קודם כל תודה.
ושאלתי, באיזה גודל תבנית אפשר לעשות במידה ולא מעוניינים במאפינס?
תודה רבה!

השב
רחלי קרוט 3 ביוני 2019 - 8:08

תודה רבה, שמחה לשמוע!
אפשר בתבנית אינגליש קייק.

השב
אילאיל 9 ביוני 2019 - 13:34

היי,

אפשר לדעתך להשתמש בתירס מתוק טרי. יש לי כמות גדולה ומחפשת לעשות בזה שימוש. אם כן, כמה גרם לדעתך? והאם כדאי לבשל אותם טיפה לפני האפיה ?

תודה מראש,

השב
דפנה 3 ביולי 2019 - 9:46

היי, אפשר כמויות במשקלים לגבינה ותירס? תודה!

השב
נועה 9 בספטמבר 2019 - 9:11

הי, נשמע מעולה!
אפשר לותר על הגבינה צהובה, או שהיא הכרחית?

ועוד שאלה ניראה לך ילך עם זיתים במקום תירס?

השב
רחלי קרוט 9 בספטמבר 2019 - 9:56

אתמול בדיוק הכנתי עם זיתים 🙂 יצא מצוין אם כי הוספתי גם קצת תירס לאיזון כי הזיתים טיפל’ה מלוחים בעיני
לגבי הצהובה, אפשר בלי

השב
נועה 9 בספטמבר 2019 - 10:41

תודה

השב
הילי 11 בספטמבר 2019 - 3:17

היי, אני גרה בארה״ב, תוכלי לציין כמה גרם קוטג׳ יש בקופסה? תודה!

השב
טלי 21 בספטמבר 2019 - 15:14

התתכון מעולה

השב
יוליה 4 באוקטובר 2019 - 13:56

היי,
האם אפשר להשתמש התירס קפוא במקום תירס שימורים?

השב
שורה 16 בינואר 2020 - 17:40

אפשר להפוך לפשטידה?
אם כן, כמה זמן לאפות?

השב
רחלי קרוט 17 בינואר 2020 - 8:10

בטח אפשרי, תוסיפי עוד 5 דקות בערך

השב
יעל 19 בינואר 2020 - 17:01

היי רחלי
קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך(:
יש דרך אולי להמיר את הקוטג’ במשהו אחר שיהיה בעצם בלי גבינה?
אבל עדיין יצא טעים.
ממש אשמח לשמוע על רעיונות.

תודה

השב
שירה 4 במרץ 2020 - 20:38

נשמע מתכון מעולה, באיזה גודל המאפינס?
יש כל מיני גדלים..
אשמח לדעת מה לקנות.
תודה!

השב
רחלי קרוט 6 במרץ 2020 - 22:28

את יכולה כל גודל, מקסימום יספיק לך ליותר או פחות מאפינס

השב
עדי 20 במרץ 2020 - 15:46

יצא נפלא הילדים טרפו (וגם אני…)

השב
עדי 20 במרץ 2020 - 15:47

יצא נפלא עם קמח מלא וללא גבינ”צ

השב
סיון 25 במרץ 2020 - 14:40

היי!
במה לדעתך אפשר להחליף את הביצים?
תודה 🙂

השב
גילי 26 במאי 2020 - 10:25

היי, במידה ואני רוצה להשתמש בתירס קפוא (סנפרוסט), מה הכמות שצריכה להשתמש בה?

השב
ויקי 9 בנובמבר 2020 - 11:53

הי, ילד שלא אוהב ריח של ביצים …במה ניתן להחליף? תודה 😉

השב
אריאלה 1 בספטמבר 2024 - 22:10

היי,
ניסיתי לחפש כמה פעמים במתכון ובתגובות ולא מצאתי, אשמח לעזרתך.
איזה משקל החבילת שימורים? פשוט בסופר יש כל מיני משקלים…
יש של 550 גרם, של 400, ושל 200. איך אני יודעת איזה גודל? והאם לפני סינון או אחרי? תודה!

השב
נטע 2 בדצמבר 2020 - 15:08

היי, אפשר להשתמש בתירס קפוא? באיזו כמות? והאם להפשיר קודם?
תודה! 🙂

השב
שי 21 בדצמבר 2020 - 19:06

הכנתי עם קמח כוסמין, הילדים פה טרפו את הכל, אפילו לא הספקתי לטעום!
הצלחה מטורפת!
תודה.

השב
רותם 12 בינואר 2021 - 16:49

אפשר עם כרובית של סנפרוסט? ומה תהיה הכמות?

השב
רחלי קרוט 12 בינואר 2021 - 22:50

אפשר. בערך כוס וחצי.

השב
בושם 6 בפברואר 2021 - 21:21

כדי להתאים את המאפינס (שהפכתי לפשטידה) גם לקטנה בעלת 2 השיניים, טחנתי את התירס ורק אז הוספתי לתערובת. יצאה פשטידה נימוחה וטעימה. תודה רבה!

השב
רוני 19 במרץ 2021 - 13:17

יצא מעולה!! רעיון יפה לארוחת בוקר לצד סלט ! אני חייבת להגיד שאני שפית מתחילה😊😊 חיפשתי הרבה אתרים של מתכונים ומזל שמצאתי את זה, יש לך אתר מהמםםםם תודה רבה❤

השב
מיכל 20 במאי 2021 - 20:54

היי רחלי, תודה.
רציתי לשאול איזה קמח היית ממליצה לי כדי להפוך את המאפינס ללא גלוטן?
והאם את המאסה המתקבלת אפשר גם לאפות כפשטידה?

השב
Karine 14 ביולי 2021 - 22:16

כן עשיתי עם מלא ויצא מאוד טעים

השב
Lilly 28 ביולי 2021 - 18:56

פשוט וממש מוצלח – אימצתי

השב
Yona 10 בינואר 2022 - 14:16

יוצא מושששש הוספתי זיתים חתוכים שידרג…

השב
לילך 13 בינואר 2022 - 9:03

הי רחלי
קופסת תירס קטנה או גדולה?

השב
דליה 3 במרץ 2022 - 12:23

מנסה את מזלי, רשום ‘1 קופסת שימורים גרגירי תירס’, היות שיש קופסאות כאלה בגדלים שונים, האם תוכלי לפרט משקל או כמות בכוסות?
ראיתי ששאלו כבר מספר פעמים, אבל לא מצאתי תשובה בשום מקום.
המון תודה על מתכונים נהדרים~

השב
דריה 16 במרץ 2022 - 4:48

יכול לעבוד אולי עם יוגורט במקום הקוטג׳?

השב
שרון 19 במרץ 2022 - 10:14

מושלמים! כבר הפכו לחלק מהקבועים לארוחת הערב עם סלט או סתם לנשנוש בין ארוחות. תודה רבה!

השב
אודליה 1 ביולי 2022 - 21:48

מתכון נהדר, משמש כמתכון הקבוע למאפינס תירס.
הילדים מאוד אוהבים לעזור להכין ולאכול. תודה רבה!

ראיתי ששאלו כמה פעמים על התירס. אז לטובת מי ששאל, אני השתמשתי בקופסה הסטנדרטית (335 גרם) אבל זה יעבוד גם עם הקטנה יותר, פשוט יצא פחות תירס בכל מאפינס..

השב
יובל 28 באוגוסט 2022 - 8:08

האם אפשר להקפיא?

השב
נעמה 29 באוגוסט 2022 - 19:03

פשוט מעולה! נחטף

השב
יעל 22 בנובמבר 2022 - 21:46

יצא מעולה!
לכמה זמן טוב במקרר?

השב
שירן 3 במאי 2023 - 16:21

תודה על המתכון!
הכנתי כמה פעמים ויצא טעים אבל עם קצת טעם של ביצים. אפשר לנטרל את הטעם עם כף לימון?

השב
הודיה 17 במאי 2023 - 15:22

האם ניתן להכין במכשיר מולטי קייק?

השב
טוני 31 במאי 2023 - 18:59

היי! האם ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בגבינה אחרת?

השב
חנה 11 ביולי 2023 - 2:14

תודה רחלי!
הכנתי (עם שימורי פטריות במקום תירס) ויצא מאד טעים. לא תפח, ואני תוהה מדוע. זה אמור לתפוח? מה ניתן לעשות כדי שיתפח ויהיה יותר קליל?

השב
Liron 6 באוגוסט 2023 - 17:31

וואו הכנתי ויצא פשוט מושלם!!!

השב
שושי 8 באוקטובר 2023 - 19:45

היי רחלי האם אפשר במקום קוטג’ גבינת שמנת?? (קשה לדעתי)
השמח לשמוע מהר
תודה!!!

השב
שושי 8 באוקטובר 2023 - 19:46

היי רחלי
האם אפשר במקום קוטג’ גבינת שמנת?? (קשה לדעתי)
השמח לשמוע מהר
תודה!!!

השב
ליטל לוי 23 באוקטובר 2023 - 17:06

היי, מה אפשר לשים במקום ביצים? יש אלרגיה. ואם אפשר להקפיא תודה!

השב
לירון 4 בפברואר 2024 - 6:51

היי אחלע תודה רבה על מתכון מעולה! האם אפשרי להכין יומיים לפני הגשה? לשמור במקרר? להקפיא ולהפשיר? (רוצה להכין למסיבת יומולדת עם הרבה הכנות). תודה!

השב
בלה 7 בפברואר 2024 - 12:11

היי, אחלה מתכון!
אם רוצים לפשטידה, איזה גדול תבנית תתאים לכמויות האלה?

השב
עלית 7 במרץ 2024 - 23:53

הי, אוהבת מאוד את המתכונים שלך, עוקבת באינסטה ובניוזלטר.
האם יש דרך להפוך את המתכון לפרווה לטובת ילד אלרגי לחלב בבקשה?

השב
נטלי 4 במאי 2024 - 12:16

תקשיבי ניסיתי לתת לאתר של הזדמנות וניסיתי להכין כמה וכמה מתכונים.. והנה עוד מתכון *לא מדויק*, לא מבחינת התיבול וגם לא מבחינת כמויות. יצאה בלילה מאוד (!!) רטובה שלא נאפתה בתנור גם אחרי שעה. הכנתי בלילה חדשה עם הרבה יותר קמח ממה שרשמת במתכון, הרבה יותר תבלינים ויחד עם זמן אפיה ארוך יותר ממה שכתבת, יצא לי בניסיון השני. חבל מאוד. ניסיתי להכין מרק לפי מתכון שלך, ריזוטו.. והמתכונים שלך לא מדוייקים וזה בזבוז זמן ומצרכים מבחינתי. אני מוותרת על האתר שלך

השב
רם מילאוג 19 במאי 2024 - 18:44

מה זה קופסא של גבינה לבנה? כמה גרם תירס? לא מבינה איך זה מפרסמים כזה מתכון בכלל בלי כמויות

השב
נופר 2 ביוני 2024 - 14:26

היי רחלי,
אפשר להחליף את הקוטג’ בשמנת (של פעם, לא הגבינה)?

השב
רחלי קרוט 12 ביוני 2024 - 22:32

בהחלט אפשר

השב
ניצה 16 ביוני 2024 - 18:45

האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום קוטג ?

השב
עינב 18 ביוני 2024 - 3:55

כן, ראי תשובת רחלי לנופר לשאלה אחת לפני 🙂

השב
עינב 18 ביוני 2024 - 3:53

הכנתי היום ויצא מצוין!
השתמשתי ב-250 גרם קוטג׳ (קופסא סטנדרטית) וקופסא פיצית של תירס מתוק (200 גרם). אני מניחה שאפשר להשתמש ביותר תירס, אבל לא הייתי מוסיפה הרבה יותר.
חצי כוס סטנדרטית קמח (70 גרם), השתמשתי ב-1/2 כפית מידה של אבקת אפייה (לפי כלל ״כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח״). גם יש כמות יפה של ביצים שעוזרות לתפיחה.
הוספתי כמה זיתים ירוקים קצוצים וגבעול בצל ירוק קצוץ לבלילה, ופיזרתי שומשום ממש לפני האפייה – מומלץ!
הבלילה יחסית נוזלית (בהשוואה לבלילה טיפוסית של מאפינס) אבל נאפית היטב. אפיתי 30 דקות במנג׳טים מסיליקון משומנים מעט והמאפינס השתחררו מאוד בקלות.
הבלילה הספיקה לי ל-12 מאפינס בגודל סטנדרטי ב-ד-י-ו-ק.
תודה רחלי!

השב
צי פור 5 בספטמבר 2025 - 5:38

גזענות זאת.מחלה
ממליץ ללכת לרופא בהקדם

השב
יולי 28 באוקטובר 2025 - 16:05

הי רחלי, אפשר לשים שמנת לבישול במקום קוטג’?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend