מיני נקניקיות עטופות בחלת כוסמין או: הנקניקולים של יונתן

Posted on

האמת היא, שכתבתי טקסט ארוך שמסביר למה, למרות התגובות שבטח יגיעו על הנקניקיות, עדיין החלטתי לעלות את המתכון הזה. אבל אז מחקתי, החלטתי להשאיר את זה בצד ולתת לכל אחד להחליט מה הוא אוהב ומה עושה לו טוב בבטן ובלב.

אז קדימה למיני נקניקיות עטופות בחלת כוסמין.

משה בתיבה
טובלים בקטשופ ביתי (יש מתכון בבלוג!) וזוללים

את המתכון הזה הכנתי לפני כמה חודשים ביחד עם יונתן, שגם נולד יום לפני וגם חולק איתי אהבה לשוקולד ולסוכריות צבעוניות.

למרות שיונתן קטן ממני ב-31 שנים, לפעמים נדמה לי שנולדנו באותה השנה. עזבו שהוא מבין מלא דברים שבגילו בקושי ידעתי, הוא גם מצחיק ושובב כמו שתמיד חלמתי להיות ואם יש דבר שאני לא עומדת בפניו זה הצחוק המתגלגל שלו. כן, גם כשדקה אחרי שהתחלנו לרדד את הבצק המטבח שלי נראה כמו טחנת קמח.

במקור, המתכון הזה הוכן אצל המשפחה שלי, בהשראת רות סירקיס האגדית, עם בצק מלאווח או בצק עלים אבל הפעם החלטתי להכין שמיכה קצת יותר רכה ומיוחדת לנקניקיות והשתמשתי במתכון לחלת כוסמין שאני כל כך אוהבת.

ובאווירת החופש הגדול, ממליצה לכם לשתף את הילדים או אנשים שאתם אוהבים בהכנה. בזמן שאחד מרדד את הבצק לרצועות השני מגלגל אותן סביב הנקניקייה, בזמן שאחד מבריש את הבצק בביצה השני מפזר שומשום. בסוף יתקבלו מיני מאפים שגם ילדים וגם מבוגרים ישמחו לטבול בתוך קטשופ או חרדל.

– ותודה ללירם, אבא של יונתן, שגם המציא את השם של המתכון וגם צילם חלק מהתמונות (וגם עזר לגלגל כמובן).

משה בתיבה - שלבי הכנה
יונתן הכין, אני רק ווידאתי שערימת הקמח נשארת על השיש 🙂

נקניקיות עטופות בחלת כוסמין 

מצרכים לבצק:
300 גרם קמח חלה או קמח לבן רגיל
200 גרם קמח כוסמין או קמח מלא/שיפון
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
1 ו-1/4 כוסות מים קרים
1/4 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
1/2 כפית מלח

וגם:
15 נקניקיות רגילות או 30 מיני
ביצה טרופה
שומשום לעיטור

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים פרט לשמן ומערבלים במשך 2 דקות.
– מוסיפים את השמן ומערבלים עוד 8 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים היטב עם מגבת ומעבירים להתפחה של 45 דקות או במשך הלילה במקרר.
– חותכים את הנקניקיות לחצי (במידה ומשתמשים בנקניקיות רגילות).
– קורצים חתיכות בגודל כדורי שוקולד מהבצק (זה הדבר היחיד שעלה לי בהקשר לגודל הכדורים J) ומרדדים לנחש ארוך ודי דק, בערך בעובי 1/2 ס”מ.
– מגלגלים את הבצק סביב הנקניקייה, כאשר הבצק צמוד אחד לשני ולא עולה אחד על השני, משאירים רווח של ס”מ מכל צד של הנקניקייה (כמו בתמונה) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והנקניקיות. אגב, אם נשאר בצק אפשר להכין חלות או לחמניות.
– מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום. ממתינים רבע שעה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהבצק זהוב.

משה בתיבה
מגישים לצד רטבים שאוהבים

הערות ושדרוגים
– מוסיפים לבצק, בזמן הלישה, כף אורגנו מיובש שמוסיף טעם שמזכיר פיצה.
– יש לי איזה רעיון בראש שאולי אפשר יהיה לבשל גזר, כמעט עד ריכוך, ואז לעטוף אותו בשמיכת חלת כוסמין. נראה לכם שיעבוד?
– לא, אין צורך להתפיח יותר מרבע שעה את הנקניקיות עם הבצק, אנחנו לא רוצים כאן שכבה עבה ומאוד תפוחה של הבצק.

פיצה
נשאר לכם בצק? אפשר להכין איתו חלה, לחמניות או פיצה מהירה
  • לשתף זה כיף

8 תגובות

  1. מורן א says:

    אהלן תודה על המתכון, אכן מעלה המון זכרונות מהילדות 🙂
    רציתי לשאול איפה אני מוצאת את המתכון לקטשופ ביתי ולחלת כוסמין
    מנסים להיגמל מקמח לבן…
    תודה

  2. אוריאן says:

    יצא פשוט מןשלם!!!!! תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. ותודה שחזרת לשתף 🙂

  3. ג׳ני says:

    שלום
    אם משתמשים רק בקמח רגיל כמויות נשארות אותו דבר?
    והתוצאות?

  4. שני says:

    היי רחלי
    אפשר נקנקיות גדולה שלמה ואז להשאיר יותר בקצוות?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  5. צרויה says:

    היי
    יש אפשרות להכין את זה יום מראש? (לארוחת בראנץ’)
    או להכין את הבצק לילה לפני ולגלגל ולאפות בבוקר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend