נאן שום של רינת ינסמן – הנאן הכי טעים שתאכלו

Posted on
נאן שום של רינת ינסמן

מי שעוקב אחרי באינסטגרם וודאי ראה שכבר באודישן הראשון של רינת ינסמן בתכנית המסעדה הבאה (רשת 13) התאהבתי בה. לא היה לי מושג שהיא תגיע לגמר אבל היי – כנראה שגם השופטים לא יכלו להתעלם מהשילוב הנדיר שבין כשרון ובטחון עצמי ובין ענווה מרגשת.

האוכל שהיא הכינה בתכנית תמיד נראה מנומק, חכם, מחובר לשורשים אבל גם צועד קדימה ובעיקר כל מה שרציתי היה להושיט יד ולטעום גם. והנה, בסוף הצלחתי.

לקראת הגמר הגדול שיתקיים מחר (12.04 – ערוץ 13 מיד אחרי החדשות) פגשתי את רינת וביקשתי ממנה שתלמד אותי איך מכינים את הנאן שהיא הכינה בתכנית. האמת? חשבתי שהוא יהיה נהדר אבל לא תיארתי לעצמי עד כמה. לא דמיינתי מרקם כל כך רך וטעמים עדינים של שום שלא משתלטים על כל ביס אלא שם כדי לתבל באינטליגנטיות. ובעיקר הופתעתי כמה קל להכין וכמה חשוב להצמד למתכון של רינת ולשלבי ההכנה המדויקים.

זאת גם ההזדמנות לספר לכם שמעבר לכשרון הגדול שיש לה בידיים מדובר באשה מופלאה. היא נולדה בארץ, להורים שעלו מהודו והכירו כאן בצבא, ובילדות ברחה קצת מהתרבות עליה גדלה עד שהבינה שהיא מחוברת אליה בכל נימי נפשה והיום היא מבשלת אוכל הודי משגע גם למשפחה שלה אבל גם בסדנאות אותן היא מעבירה במגוון מקומות בארץ. זה במקביל להיותו מורה מחנכת כן? פשוט מדהימה.

בנימה אישית אספר שאת תהליך החיבור לשורשים עברתי גם אני. בילדות סלדתי מתכניות ברוסית ובכלל מהשפה הגלותית שאבא שלי דיבר עם סבא וסבתא. לקח לי המון שנים להבין את הטעות ולהצטער שלא למדתי מהם לדבר או להנות מהקולינריה המפוארת של המטבח הרוסי. דגים מלוחים עם לחם שחור? לא יאמן שפעם ביקשתי שלא יכניסו את זה הביתה.

היום כשאני מספיק בוגרת ומבינה אני כמובן מנסה לכפר על השנים ההם אבל אם יש משהו שאשמח שתלמדו ממני זה לעולם לא להפנות גב לתרבות עליה גדלתם אתם ועליה גדלו ההורים והסבים שלכם. זה עמוד השדרה שלכם, זה הבית, זה הבסיס ממנו צומחים. והיום אני הכי גאה בעולם בתרבות שגדלתי לתוכה. גם הליטאית של אבא וגם ההונגרית-רומנית של אמא. כור ההיתוך הזה, בשילוב עם הישראליות שכל כך מוטמעת בי, הם אלה שהפכו אותי למי שאני.

ובחזרה לרינת – תרשו לי להודות לה מאוד על בוקר מלמד וכיפי במיוחד. הייתה לי זכות גדולה ללמוד דרכה על מטבח כל כך שמח וצבעוני ואני בטוחה שהיא תצליח בגדול. הכי מגיע לה.

כאן ניתן להצביע לזוכה שלכם בתכנית המסעדה הבאה. אתם כבר יודעים מי הפייבוריטית שלי 🙂 אבל האמת ששניהם מדהימים אז רוצו להצביע.

והנה גם סרטון עם כל שלבי ההכנה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

נאן שום של רינת ינסמן
אין לתאר כמה מופלא

נאן שום של רינת ינסמן

מצרכים ל-8 נאן גדולים:
3 כוסות קמח לחם (או קמח לבן רגיל)
3 כוסות קמח פיצה (או קמח לבן רגיל)
2 כפיות מלח
4 כפות סוכר
1 ו-1/2 כפות שמרים יבשים
500 מ”ל (2 כוסות מדידה) מים פושרים
6 כפות שמן זית

לציפוי שום וכוסברה:
1 כף שום כתוש
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
1/3 כוס שמן זית
מעט מלח

אופן הכנה:
– בקערה קטנה שמים מים, סוכר ושמרים ומערבבים. מניחים בצד ל-10 דקות.
– בקערת מיקסר או בקערה גדולה רגילה שמים את 2 סוגי הקמחים (אם משתמשים רק בקמח אחד שמים את כל כמות הקמח) ומוסיפים מלח. מערבבים מעט.
– מוסיפים לקמח את השמרים עם המים והסוכר ולשים עם הידיים או עם וו לישה עד שנוצר בצק לא מאוד חלק.
– מוסיפים שמן זית ולשים במשך 5-6 דקות עד שנוצר בצק שמתאחד לכדור.
– משמנים היטב קערה (אפשר את אותה קערה שעבדתם בה), מניחים בפנים את הבצק ומתפיחים במשך 40-60 דקו או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
– מוציאים את הבצק, לשים אותו קצת עם הידיים לבצק חלק וגמיש ומחלקים את הבצק ל-7 או 8 חתיכות שוות.
– מכדררים כל בצק לכדור ומניחים על שיש מקומח היטב. מכסים על מגבת ומניחים לבצק לנוח במשך 20 דקות.
– בעזרת מערוך מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 26 (בקוטר המחבת שלכם). חשוב שהבצק יהיה דק אבל לא דק מדי ושקוף. בערך 1/2 ס”מ.
– בינתיים מערבבים בקערה שמן זית, עלי כוסברה ושום כתוש.
– מחממים מחבת לאש גבוהה ומניחים את הבצק בתוך המחבת.
– מורחים את צידו העליון של הבצק בשמן המתובל עם השום והכוסברה. ממליחים מעט.
– כשהבצק למטה שחום ויפה הופכים לצד השני וצורבים עוד 2 דקות רק עד שהבועות שנוצרו למעלה מזהיבים. אל תנסו לפוצץ את הבועות ככה זה אמור להיות והופכים כשהבועות נפוחות.
– מוציאים לצלחת הגשה, ממשיכים לטגן את שאר נאן ומניחים אותם אחד על השני ודואגים לכסות מעל עם מגבת כדי לשמר על הרכות של הנאן.

נאן שום של רינת ינסמן
אפשר להכין גם בלי השום ואז הלחם מחבת נייטרלי בטעם ואפשר להגיש אותו גם עם ממרחים מתוקים כמו שוקולד או ריבה

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לשום אפשר לשים צ’ילי גרוס או כל תבלין שאתם אוהבים.
– אפשר לוותר על השמן עם השום שמורחים על הנאן ופשוט להבריש עם קצת שמן זית ואז הלחם יוצא נייטרלי ואפשר להגיש אותו גם עם ממרחים מתוקים כמו ממרח שוקולד.
– אין צורך לשמן את המחבת בזמן הטיגון וחשוב לעבוד עם אש גבוהה.
– בזמן הרידוד של הנאן חשוב שמשטח העבודה יהיה מקומח אבל לפני הטיגון תנקו קצת את הבצק מעודפי קמח.
– שימו לב לא לוותר על שלבי ההתפחה של הכדורים לפני הרידוד אחרת הבצק יהיה קשה מדי ולא יפתח בצורה טובה.

11 תגובות

  1. רקפת רום says:

    רחלי ,
    היה מרגש לשמוע את סיפורך.
    מה חבל שכל כך הרבה ילדי עולים חוו את אותה חוויה…

  2. מרב says:

    תודה עבור השיתוף. האישי והמתכון. האם לדעתך אפשר להמיר את הקמחים בקמח טיפו ( ללא גלוטן)? אם כן, בכמה לשנות את הנוזלים? תודה רבה

  3. גרמים ומ”ל says:

    מה זה כוס קמח? אפשר מידות בגרמים ומ”ל בבקשה? שזה יותר מקצועי ויותר מדויק

    1. יעל says:

      אז את מסבירה לרחלי שהיא לא מדויקת ולא מקצועית? זה השי לחג שלך?

    2. רחלי קרוט says:

      כוס קמח זה תמיד 140 גרם לפי כוסות מדידה ♥

  4. ידידיה says:

    למה מתכוני חמץ? אין לכם מתכונים לפסח?

  5. טל says:

    היי, האם ניתן להחליף שמן זית בחמאה- חלקית או הכל? על מנת שיהיה יותר כמו ״באטר נאן״?
    תודה יופי של מתכון, גם בימי הפסח..

  6. אביטל says:

    יצא מעולה! תודה רבה על מתכון מצוין

  7. רחל says:

    האם אפשר להקפיא את הבצק?

  8. שירה says:

    1. ניתן להמיר לפטרוזליה?

    2. הנאן טוב בהקפאה?

    3.אפשר להכין ביום חמישי בשביל שבת, לאחסן בשקית אטומה ורק לחמם על הפלטה?

  9. שירה says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון
    (ודי היה לי קשה להשיג את הקמחים האלה)
    ת’כלס, יצא חמוד
    הייתי שמחה לדעת על מה כולם עפו?…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend