עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד

Posted on
עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד

עוגת שוקולית עם טבלת שוקולד פרה! עוגה רכה רכה, וקלה להכנה, עם טריק מיוחד – טבלת שוקולד, שמניחים על העוגה החמה, ותוך שנייה היא הופכת לציפוי הכי מפנק שיש.

לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם

עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד
עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד

עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד 

מצרכים:
2 ביצים L
½ כוס שמן
½ כוס סוכר לבן
½ מיכל שמנת להקצפה 38% או קרם קוקוס
½ כוס שוקולית לאפייה
½ כוס קמח תופח
1 ו-1/2 טבלאות שוקולד פרה מריר/חלב

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, סוכר ושמנת וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ושוקולית וטורפים עד שהבלילה אחידה.
– מעבירים לתבנית אינגליש ארוכה או ל-2 קצרות (עדיף לשמן את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– כשהעוגה יוצאת, מיד כשהיא רותחת, מניחים עליה את טבלת השוקולד ומאפשרים לה להתרכך לבד במשך כמה דקות.
– כשהטבלה רכה לגמרי מורחים את השוקולד בעזרת כפית או סכין לשכבה אחידה ויפה.

עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד
עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד

הערות ושדרוגים
– במידה והשוקולד מתקשה אחרי כמה שעות בחוץ מחממים את העוגה כמה שניות במיקרו.
– שומרים את העוגה בקופסה סגורה או עטופה בניילון בטמפרטורת החדר.
– ניתן להשתמש בשוקולד מריר או חלב או לבן.
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס או בשמנת צמחית.
– המתכון בשיתוף עלית.

4 תגובות

  1. אחד שככ זקוק לשוקולד says:

    שאלה קטנה… זה יהיה קריטי אם זאת תהיה שוקולית רגילה?

  2. אורלי קרסנטי says:

    כל מתכון אליפות,

  3. מיוריאל says:

    כמה מ״ל זה חצי מיכל שמנת?

  4. יפעתי says:

    250 מ”ל חלקי 2 שווה 125 מ”ל

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend