סילאניות – עוגיות סילאן סדוקות ויפהפיות

Posted on

לפני כמה שנים טעמתי בפעם הראשונה דובשניות ביתיות. עזבו את הטעם המדהים שהיה להן, שלא מזכיר את הגרסה הקנויה, המרקם שלהן פשוט שבה את ליבי ובתור מישהי שלא אהבה דובשניות עד לאותו רגע, לגמרי התאהבתי.

בשנים האחרונות, אני ממעטת להשתמש בדבש (הוא מתוק לי מדי) ומעדיפה סילאן או מייפל, גם ברטבים אבל בעיקר בעוגות. אז השנה, לכבוד החג הכי מתוק שיש, החלטתי להכין שוב את העוגיות הסדוקות אבל הפעם בגרסת הסילאן שהיא קצת יותר עמוקה מבחינת הטעמים וקצת פחות מתוקה.

אני מבטיחה לכם שאחרי שתטעמו אותן תגלו שכדאי להחזיק מלאי שלהן בצנצנת לא רק בחג.

מאחלת לכם שנה טובה ומאושרת. קצת סדוקה, קצת עמוקה ובעיקר מתוקה, בדיוק כמו הסילאניות האלה.

סילאניות 

מצרכים:
1/2 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה, הכהה)
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד – לא חובה
2 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה

וגם:
1/2 כוס אבקת סוכר לציפוי העוגיות

אופן הכנה:
– מניחים בקערה בינונית סילאן, סוכר, שמן, ביצה, קינמון, וניל וקליפת תפוז וטורפים.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עם כף עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד לשעה או למשך הלילה.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– יוצרים כדורים בגודל של כדורי שוקולד ומגלגלים בתוך אבקת סוכר עד שהכדורים מצופים היטב.
– מניחים את הכדורים בתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 12-14 דקות או עד שהעוגיות נסדקות. זה בסדר אם הן מעט רכות, הן תתייצבנה בקירור.
– מצננים היטב ורק אז מעבירים לקופסה וסוגרים (או פשוט זוללים).

הערות ושדרוגים
– לטעמים יותר “חמים” אפשר להוסיף 1/2 כפית אבת ג’ינג’ר (זנגביל).
-במקום קליפה מגורדת מתפוז אפשר קליפת מגורדת דק מלימון.
– במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח רגיל + כפית אבקת אפייה.

  • לשתף זה כיף

47 תגובות

  1. אפרת says:

    הי. איך אפשר לטבען?

    1. נעמה says:

      50 גרם רסק תפוחים לא ממותק ויוצא מושלם;)

  2. לירי says:

    היי!
    אפשר להשתמש באותו המתכון ופשוט להחליף את הסילאן בדבש? תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  3. מורן says:

    היי, האם אפשר לוותר על הסוכר ולהחליפו בכמות נוספת של סילאן?

  4. Santa says:

    הבצק יצא נוזלי, גם אחרי כמה שעות בקירור ועוד אחת בהקפאה. העוגיות השתטחו ויצאו כמו פיתה…

    1. הילה says:

      גם פה אותה הבעיה

      1. רחלי קרוט says:

        אוי אוי, מתנצלת ממש, זה אמור להיות 2 כוסות קמח ולא כוס אחת כפי שהיה כתוב בטעות :(((

        1. הילה says:

          תודה

  5. מיה says:

    הי, רצתי מיד להכין את העוגיות והבצק יצא נוזלי לגמרי אחרי לילה במקרר. אני חושבת שיש טעות הקלדה בכמות הקמח. לא ניתן לעצב ממנו עוגיות. תודה מראש! מאד אוהבת את הבלוג והמתכונים שלך!

  6. אופה חובבת says:

    האם ניתן להפוך את המתכון ללא סוכר?

  7. רמית says:

    הי רחלי,
    הכנתי את הדובשניות/סילניות, משום מה הן השתטחו לי כמו עוגיות שוקולד צ׳יפס,… יש סיבה?
    בכל מקרה הן יצאו ממש טעימות..

  8. הילה says:

    סוכר לבן רגיל במקום חום , יכול עבוד ?

  9. נועה says:

    כמה עוגיות יוצאות מהמתכון?

  10. סתיו says:

    היי רחלי, מה הכוונה בסילאן טבעי? יש לי רק סילאן עם 48% תמרים..יש סילאן שהוא 100 אחוז תמרים?

    1. הילה says:

      כן, תסתכלי ברכיבים ותראי שסילון טבעי הוא רק תמרים בלי סוכר ומים.

    2. ז׳ואל says:

      כן בחנויות טבע

  11. ניר says:

    פגז… מעולות
    שנה טובה

    1. מיכל נורדן says:

      היי רחלי ,
      הבצק של העוגיות מאוד מאוד דביק וקשה לעשות ממנו עוגיות.
      השארתי לקירור ללילה שלם ואפילו הוספתי יותר משתי כוסות קמח
      לא היה ניתן גם לגלגל אותן בתוך אבקת סוכר מרוב שהיו דביקות.

  12. סתיו says:

    היי רחלי, הכנתי היום את המתכון הזה ולצערי הבלילה יצאה די נוזלית ומשחתית(שמתי את 2 כוסות הקמח ואפילו קצת יותר) כך שלא היה אפשרות לכדרר (גם לא באבקת סוכר) אז בסופו של דבר אפיתי צורות לא ברורות כל כך. הטעם יצא ממש טוב אבל העוגיות ממש השתטחו לי – תוכלי להסביר לי למה זה קרה? תודה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      באמת? ממש מוזר. אפיתי אותן שוב אחרי הפשלה עם הקמח ויצא מוצלח. העברת למקרר? כי נורא נורא חם והבצק לא עומד בחום הזה בלי שהייה ארוכה במקרר

      1. סתיו says:

        דווקא בגלל שהעברתי למקרר היה לי מוזר. הקירור שמר על הצורה שלהן אבל זה היה שטוח ולא עבה 🙁 יכול להיות שזה קשור לתנור? כי כבר קרה לי בעבר שעוגיות השתטחו..

        1. רחלי קרוט says:

          הממ משערת רק שזה קשור לעובדה שנורא חם ועד שמסיימים לכדרר את כל הכדורים הבצק שכבר על המגש מתחמם. תנסי פעם הבאה להכניס את המגש למקרר (או את הכדורים עצמם) לפני האפייה. ביום קר זה לא היה קורה 🙂

  13. יפעת says:

    תודה רבה!
    השתמשתי בסוכר חום דמררה (מה שהיה …) ובקמח מלא 70 אחוז, 10 דקות בתנור, יצא אחלה בליווי התה..

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  14. לירון says:

    נראה מעולה! האם הסוכר שציינת זהו הסוכר הדביק?

  15. ר.נ. says:

    כמה זמן העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר?
    והאם ניתן לשמור אותן בהקפאה?

    תודה על הבלוג המקסים!!!

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף לא בהקפאה כי הן תקבלנה לחות. בקופסה בטמפרטורת החדר הן תהיינה נהדרות עד שבוע בערך.

  16. יפעת says:

    היי רחלי,
    המתכון נראה מושלםםם.
    את כותבת שאת החומרים הרטובים + התבלינים צריך לטרוף. את מתכוונת לעירבוב קל במטרפה ידנית או שצריך לטרוף בעזרת המיקסר ?

    1. רחלי קרוט says:

      ערבוב קל עם מטרפה ידנית 🙂

  17. דבי says:

    אם מכינים עם סילאן רגיל, להשאיר את הסוכר באותה כמות?
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  18. נורית says:

    היי 🙂
    אני מכינה את הבצק ברגעים אלו ממש!
    טעמתי את הבלילה ויש לה טעם מאוווד חזק של מתפיחים. שאלה קצת מוזרה, אבל זה הטעם שצריך להיות?
    שמתי כוס סוכר אך לא דחסתי אותו, ייתכן וחסר לי סוכר?
    תודה רבה!

    1. נורית says:

      נראה.ב השתמשתי בסילאן שהוא 48% תמרים ??

  19. עדנה says:

    הכנתי את הסילאניות והן יצאו מושלמות,ממש טעימות ומאוד קלות בהכנה!

    תודה על המתכון:)

  20. אלינור says:

    הי רחלי. העוגיות יצאו טעימות אבל משהו עדיין לא הסתדר לי עם הכמויות… הבצק יצא מאד דביק ואי אפשר היה לגלגל לכדורים בידיים. ניסיתי גירסא עם יחס שונה (שליש כוס דבש, שליש כוס שמן ושתיים וחצי כוסות קמח) ויצא טוב.

    1. רחלי קרוט says:

      מבטיחה לבדוק את זה שוב בימים הקרובים ואעדכן <3

  21. שירה says:

    היי, משום מה העוגיות לפעמים יוצאות שטוחות מדי, וגם אבקת הסוכר לא נראית עליהן ויש שכבה “מזיעה” כזאת, נמרחת, בגלל אבקת הסוכר. מה אני לא עושה נכון? אני עובדת עם משקל מסודר וכו’. תודה!

  22. שירה says:

    היי רחלי, לפעמים כשאני מכינה את העוגיות האבקת סוכר יוצאת (אחרי התנור) כמו משחה כזאת, רטובה (מזיעה). יודעת להגיד לי למה?

  23. אלמוג says:

    העוגיות יצאו יותר שטוחות אבל זה לא משנה כי הן ממש טעימות! רכות ומפנקות. הכנתי בערך כל שבוע בזמן האחרון.

  24. רינת says:

    שלום,
    יש לי רק סוכר לבן או דמררה. אפשר להשתמש באחד מהם במקום הסוכר החום כהה? תודה

  25. הגר says:

    היי, אני רוצה להכין את העוגיות לראש השנה.
    ראיתי בתגובות שהיה עניין עם הבלילה שהייתה נוזלית מדי. האם את ממליצה במזג האוויר הנוכחי להכניס את הכדורים לפני האפייה למקרר? ואם כן לכמה זמן?
    בנוסף, רציתי לדעת מה הכמות של העוגיות שיוצאת פחות או יותר?
    והאם אפשר לוותר על הגרידת תפוז\לימון?

    תודה רבה מראש,
    הגר

  26. טל says:

    הי, ניתן להקפיא?? (מעוניינת להכין היום ולהפסיק בראש השנה)
    תודה!!!!

  27. ענבל says:

    אשמח אם תוכלי לצרף משקל בגרמים או מל ליד המצרכים
    הסתבכתי בכמויות….
    תודה רבה

  28. מיטל says:

    היי רחלי! האם במתכונים שלך את משתמשת בתנור על מצב טורבו או רגיל? (גם בעוגת דבש למשל שמתוכננת לראש השנה)

  29. עדי says:

    כמה עוגיות יוצאות מהכמות של המתכון?

  30. נינה says:

    היי רחלי, הכנתי את העוגיות והן יצאו יפיפיות . אבל משום מה כולן שרופות מלמטה…התנור היה על 170 מעלות כפי שציינת ואפילו הוצאתי אותן אחרי 10 דקות בלבד..
    יכול להיות שזה בגלל האבקת סוכר? שהיתה גם מלמטה?
    הן יצאו נורא טעימות אבל התחתית הורסת..
    אשמח להבין ממך מה לדעתך גרם לכך..
    תודנ

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend