עוגיות אמסטרדם מגולגלות

Posted on

את העוגייה המופלאה הזאת הכנתי לפני כמה שבועות למתחם מיוחד שנפתח באתר רגע מתוק ובו פורסמו קינוחים שוקולדיים שמתאימים לקפה המעולה של עלית (אלה שכאן למשל, שודכו לקפה טורקי שחור).

והאמת היא, שלא הייתה לי כוונה לעלות את המתכונים לבלוג אבל לא הצלחתי להתאפק 🙂 גם כי אני ועלית (מהשוקולד ועד הקפה) זה סיפור אהבה וגם כי המתכון יצא כל כך אדיר שלא יכולתי שלא לשתף אותו איתכם.

אז רגע לפני כיפור וסוכות, ובעיצומו של הסגר המאוד מאתגר הזה, רציתי לאחל לכם שתהיה שנה מתוקה לפחות כמו העוגיות האלה.

שנדע לחמול, לפרגן, להודות על מה שיש ובעיקר שנדע להעריך. החיים עוברים מהר, אל תתנו להם לחלוף מבלי שתעריכו כל דקה בהם.

ביס של רוגע מתוק. צילום: טל סיון צפורין

– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

עוגיות אמסטרדם מגולגלות

מצרכים:
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
3 כפות קקאו איכותי
70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
4-5 כפות מים

למילוי בלונדי:
200 גרם שוקולד בלונדי קוקוס או קרמל או שקדים
50 גרם חמאה
3 כפות שקדים טחונים דק או קוקוס לבן

אופן הכנה:
– במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
– עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
– מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה וחשוב שלא יהיה רך מדי כדי שלא יברח מהבצק.
– מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן דק בעוביו.
– מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
– חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס”מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף. שימו לב, אם הבצק התרכך מדי מומלץ להעביר אותו למקרר (אחרי המילוי) כדי שהרולדה לא תשתטח אחרי האפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מעט ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.

מגישים לצד הקפה ומתענגים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום בלונדי אפשר להשתמש בשוקולד לבן.
– אם אתם מעדיפים את הבצק ללא הקקאו אין בעיה להמיר אותו בכמות זהה של קמח.

17 תגובות

  1. הדס עניאל says:

    אפשר להמיר לקמח מלא?

    1. Cheli says:

      אני נוהגת להמיר חצי
      מעבר לבריאות, זה מוסיף לפריכות ומעניק טעם אגוזי

  2. מיכל says:

    כמה רולדות יוצאות מהכמויות שבמתכון?

  3. חן says:

    הבצק מתאים להכנת עוגיות ולא כרולדה?

  4. גילה דנן says:

    אפשר לא חלבי? איך?

  5. מירב says:

    האם במילוי החמאה מומסת?

    1. ליאת says:

      הי רחלי אני מטורפת על המתכונים שלך המשובחים והמוצלחים תמיד !!
      שומרת לי את הפתעת סוכות לבנים שלי שמגיעים מוצ”ש אחרי בידוד של קרוב לחודש
      תגיע אליהם הפתיעה שהיה שווה לחכות
      שנה מבורכת ומשופעת בטוב
      ליאת

  6. טל says:

    הכנתי יצא מדהים
    מחכה שיתקרר קצת שאוכל כבר לטעום……
    תודה רבה על עוד מתכון מדהים!

  7. קלרה says:

    היי
    אין אבקת אפיה?
    תודה רבה וחג שמח🌸

  8. אל says:

    הכנתי לפי ההוראות בדיוק, והעוגיות השטחו לגמרי בתנור וכל המילוי ברח… מבאס.. מה יכלה להיות הסיבה?

    1. תמר says:

      לפני האפייה צריך להכניס את הרולדה למקרר ורק אחרי כמה זמן להעביר לתנור לאפיה.

  9. חן-לי says:

    חיכיתי בקוצר רוח להכין והתבאסתי ממש.קראתי את המתכון פעמים לפני ההכנה-עשיתי הכל לפי ההוראות והבצק ממש לא נח לטיפול. הוא יצא מהמקרר קשה כמו אבן ומתפורר. הוספתי עוד קצת מים והחזרתי לקירור. הממרח לא מגיע למצב נוזלי, הוא סמיך מאוד.
    שום דבר לא יצא כמו שצריך והתאכזבתי ממש. קראתי שוב לפני התנור ועכשיו מחכה שיצאו ומחזיקה אצבעות שלא יצא מתפורר ויבש…..

    1. גלית says:

      גם לי יצא על הפנים. כל התהליך היה לא נח והכל השתטח בתנור. ובסופו של דבר- הן מתוקות להחריד. עשיתי עם שוקולד לבן במקום בלונדיז

    2. תמר says:

      הממרח סמיך וזה אחלה, יוצא מעולה. הבצק הפריך קצת עדין לעבודה – כדאי מראש לשטח לפיתה די דקה לפני ההכנסה לקירור, וכשמתחילים לעבוד איתו קצת לדפוק עליו עם המערוך “להעיר אותו” לפני שמתחילים לרדד (זה דרך אגב טיפ נכון לכל עבודה עם בצק פריך), וגם לא צריך לשאוף לשטח מאוד גדול, מלבן שיהיה מספיק לגלגול, לא צריך שיהיו המון סיבובים, וגם לקמח היטב את המשטח ואת המערוך.

  10. תמר says:

    עוגיות נפלאות! הכנתי את המתכון כבר 4 פעמים…..עם שוקולד לבן רגיל. ממש חשוב אחרי הכנת הרולדה להכניס אותה לזמן מכובד למקרר לפני האפייה, כדי שלא תשטתח בתנור. ובפעם האחרונה, אחרי קירור של הרולדה במקרר, לפני האפיה, פרסתי כבר לעוגיות והנחתי על התבנית לאפייה (קצת יותר קצרה) ובעיניי יצא גם מעולה.

  11. ליאור says:

    הכנתי הכל לפי ההוראות בדיוק, וגם לי הן השתטחו מאוד. ואחרי שהתקררו הם גם מאוד התפוררו

  12. ליטל says:

    מתכון לא אמיתי.עשיתי הכל לאט ולפי ההוראות והן השתטחו.
    חבל שמפרסמים מתכון שגוי ומצרכים הולכים לפח.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend