בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים פשטידת בטטה מעולה ב-5 דקות עבודה

פשטידת בטטה מעולה ב-5 דקות עבודה

מאת רחלי קרוט
פשטידת בטטה

כשאני מספרת שלקח לי 10 דקות גג להכין את הפשטידת בטטה הזאת אנשים לא באמת מאמינים. השלב הכי ארוך כאן זה לחתוך את הבטטה לקוביות, ולפתוח את המקרר כדי להוציא את כל מה שנשאר מהשבוע שחלף – קוטג’, קצת גבינה צהובה, מעט קמח וביצים.

מאותו רגע כל מה שנשאר זה רק לערבב, להעביר לתנור ולהמתין שהוא יעשה את שלו. כמה דקות אחר כך כבר תקבלו פשטידת בטטה מעולה ממש!

פשטידת בטטה

לפני ואחרי 🙂 | פשטידת בטטה וגבינות

לא מאמינים שזה עד כדי כך מהיר? הנה, הכנתי לכם סרטון שצילמתי בפעם אחת. בלי עצירות, בלי לחבר קטעים ביחד, ככה בדיוק כמו שהכנתי.

ומחכה לראות איך יצאה הפשטידת בטטה שלכם.

פשטידת בטטה וגבינות

מצרכים:
2 ביצים L
1 כף שמן זית
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
מלח ופלפל שחור
100 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
1/4 צרור עירית
3/4 כוס קמח תופח
1 בטטה גדולה או 2 קטנות, קלופות
שומשום – לעיטור

אופן הכנה:
– פורסים את העירית לטבעות דק וחותכים את הבטטה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ. חשוב מאוד שיהיו קטנות אחרת הן לא תספקנה להתרכך באפייה.
– בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמן, קוטג’, מלח ופלפל.
– מוסיפים גבינת עמק, עירית וקמח ומערבבים רק עד שרוב הקמח נטמע ולא יותר. ככל שתערבבו יותר ככה הפשטידה תצא יציבה מדי.
– מוסיפים קוביות בטטה ומערבבים.
– משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף לשים בתחתית נייר אפייה) ומעבירים את התערובת פנימה. אם רוצים, מפזרים מעל מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

מושלמת גם יום ויומיים אחרי (עדיף עם סלט ירקות) | פשטידת בטטה וגבינות

מושלמת גם יום ויומיים אחרי (עדיף עם סלט ירקות) | פשטידת בטטה וגבינות

הערות ושדרוגים
– במקום בטטה אפשר להשתמש בקוביות קישואים/זוקיני או דלורית.
– חשוב מאוד לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות אחרת היא לא תספיק להתרכך. אפשר גם לגרד אותה על פומפייה.
– במקום עירית אפשר להשתמש בעלי פטרוזיליה.
– ניתן להוריד את כמות הקמח ל-1/2 כוס.
– במקום לאפות באינגליש קייק אפשר לאפות גם בתבנית שקעים כמאפינס. יצאו בערך 10 תלוי בגודל השקעים.

אולי יעניין אותך

30 תגובות

ליה 23 באוגוסט 2018 - 17:59

יאמי! תוכלי לכתוב אולי את כמות המלח בדיוק? ☺

השב
עדי 19 בספטמבר 2018 - 9:27

היי יקירה
אשמח לדעת איך ניתן להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן.
במקום 3/4 כוס קמח תופח צריך לשים 3/4 כוס קמח ללא גלוטן ועוד אבקת אפייה? כמה?

השב
מעיין 21 בספטמבר 2019 - 18:38

יצא מושלםםםםם! עשיתי חצי כוסמין חצי תופח רגיל והוספתי א. אפיה

השב
ליטל 23 באוגוסט 2018 - 18:43

תבנית 20×20 הולך? לכמה זמן?
האינגלישהקייק שלך נראת גדולה מהסטנדרט..

השב
מעיין 24 באוגוסט 2018 - 13:45

אפשר עם קמח כוסמין במקום לבן וצהובה 9%?

השב
טלי 18 בינואר 2019 - 13:11

אפשר להכין את הבלילה יום קודם? מכינה לבראנצ’ אז עושה מקסימום הכנות יום קודם

השב
אורי זילברברג 4 באוקטובר 2020 - 8:00

הכנתי יום קודם ויצא פחות טוב.. לא גרוע, אבל פחות טוב

השב
אוגי 7 באפריל 2019 - 22:41

וואו יצא מושלם! חששתי שהתערובת יבשה מידי אבל היא באמת יצאה מצויינת. החלפתי בתבנית עגולה ואפיתי 30 דקות.

השב
אמילי 9 באפריל 2019 - 13:54

אני שמתי במקום קוטג גבינה לבנה והוספתי גבינה מלוחה
יצא טעיייים !!

השב
דניאל 5 ביוני 2019 - 11:57

היי רחלי, נראה מתכון מעולה! יש אפשרות להחליף את העירית בבזיליקום?

השב
רחלי קרוט 6 ביוני 2019 - 8:12

בהחלט. יצא נהדר

השב
רינת 10 ביולי 2019 - 10:20

היי מהממת הכל אצלך כל כך יפה,אוכל מדהים,ידיי זהב…. כלים מעלפים,מאיפה כל הקערות? והתבנית לפשטידה חייבת כזאת,כבר המון זמן שמחפסת כזו וואאוו,היי ברוכה ב”ה?????

השב
חגית 18 ביולי 2019 - 17:31

הי, האם אפשר לעשות בלי קמח בכלל? להוסיף ביצים? תודה מראש!!

השב
רחלי קרוט 19 ביולי 2019 - 20:52

לצערי לא, חייבים מאוד שיייצב אותה. אפשר קמח ללא גלוטן

השב
ענת 29 במאי 2020 - 14:28

יואו זאת הפשטידה הכי טעימה שהכנתי בחיים שלי!
המון תודה על המתכון, אני הולכת לשמור אותו

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:31

כל כך משמח לשמוע!

השב
שיר 27 באוגוסט 2019 - 12:06

האם יתאים גם בצורת מאפינס?

השב
שי-לי 19 בספטמבר 2019 - 22:20

יצא מעולה !!

השב
שירה 20 בספטמבר 2019 - 17:23

הכנתי כמאפינס שהלכו עם התיכוניסטית לבית הספר, לפי התגובות בוואטסאפ קלעת בול!

השב
Edna Saban 12 באוקטובר 2019 - 8:09

הי רחלי כיצד ניתן להופכה לפרווה אם בכלל??

השב
רוני 9 בדצמבר 2019 - 20:53

יצא מעולה!
אפשר להקפיא?

השב
יעל 31 בינואר 2020 - 11:25

אפשר להכין את הבלילה יום לפני?
תודה 🙂

השב
עדי 21 במאי 2020 - 0:07

היי אהובה, תודה רבה על עבודת הקודש שאת עושה!
ניסיתי פעמיים להכין את ה פשטידה ולצערי היא יצאה לי דחוסה ולקח לי הרבה זמן לאפות אותה, אשמח שתסבירי לי אם תוכלי למה זה יצא ככה.
חשוב לציין שאפיתי את זה בתבניות שונות ועירבבתי ממש מעט אחרי ששמתי את הקמח

השב
אביטל 25 במאי 2020 - 19:07

הי אפשר לשים גבינה בולגרית או לא שייך?

השב
יפעת 2 באפריל 2021 - 19:27

מתכון מעולה! האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

השב
גל 21 באוקטובר 2021 - 16:38

האם אפשר גם עם קמח חומוס? או כל חלופה אחרת לגלוטן 🙂

השב
כרמל 4 בפברואר 2022 - 11:26

יצא מעולה! תודה על מתכון ממש מנצח! שמתי גבינה לבנה במקום קוטג’ ומוצרלה במקום עמק, קמח כוסמין עם חצי כפית אבקת אפייה במקום קמח תופח, פשוט התאמתי למה שהיה בבית. יצא טעים להפליא!

השב
נעם 23 באוגוסט 2022 - 18:55

האם אפשר להחליף את הביצים במשהו?

השב
מעיין 29 ביוני 2024 - 21:40

היי יקירה, האם ניתן להקפיא? אם כן אחרי ההכנה כאשר צונן לגמרי נכון ? נערכת לאירוע גדול ומנסה לצמצם כמה שיותר בישולים ליום עצמו. תודה רבה!!

השב
חני 19 במרץ 2025 - 18:59

נראה טוב!
אפשר לחתוך את הבטטה במנדולינה?
ואם אקפיא אותה ואפשיר זה יהיה בסדר לדעתך?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend