פשטידת בטטה מעולה ב-5 דקות עבודה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (32 votes, average: 3.59 out of 5)
Loading...
פשטידת בטטה

כשאני מספרת שלקח לי 10 דקות גג להכין את הפשטידה הזאת אנשים לא באמת מאמינים. השלב הכי ארוך כאן זה לחתוך את הבטטה לקוביות, ולפתוח את המקרר כדי להוציא את כל מה שנשאר מהשבוע שחלף – קוטג’, קצת גבינה צהובה, מעט קמח וביצים.

מאותו רגע כל מה שנשאר זה רק לערבב, להעביר לתנור ולהמתין שהוא יעשה את שלו ויאפה את הפשטידה.

פשטידת בטטה
לפני ואחרי 🙂 | פשטידת בטטה וגבינות

לא מאמינים שזה עד כדי כך מהיר? הנה, הכנתי לכם סרטון שצילמתי בפעם אחת. בלי עצירות, בלי לחבר קטעים ביחד, ככה בדיוק כמו שהכנתי.

ומחכה לראות איך יצאה הפשטידה שלכם ?

פשטידת בטטה וגבינות

מצרכים:
2 ביצים L
1 כף שמן זית
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
מלח ופלפל שחור
100 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
1/4 צרור עירית
3/4 כוס קמח תופח
1 בטטה גדולה או 2 קטנות, קלופות
שומשום – לעיטור

אופן הכנה:
– פורסים את העירית לטבעות דק וחותכים את הבטטה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ. חשוב מאוד שיהיו קטנות אחרת הן לא תספקנה להתרכך באפייה.
– בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמן, קוטג’, מלח ופלפל.
– מוסיפים גבינת עמק, עירית וקמח ומערבבים רק עד שרוב הקמח נטמע ולא יותר. ככל שתערבבו יותר ככה הפשטידה תצא יציבה מדי.
– מוסיפים קוביות בטטה ומערבבים.
– משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף לשים בתחתית נייר אפייה) ומעבירים את התערובת פנימה. אם רוצים, מפזרים מעל מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

מושלמת גם יום ויומיים אחרי (עדיף עם סלט ירקות) | פשטידת בטטה וגבינות
מושלמת גם יום ויומיים אחרי (עדיף עם סלט ירקות) | פשטידת בטטה וגבינות

הערות ושדרוגים
– במקום בטטה אפשר להשתמש בקוביות קישואים/זוקיני או דלורית.
– חשוב מאוד לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות אחרת היא לא תספיק להתרכך. אפשר גם לגרד אותה על פומפייה.
– במקום עירית אפשר להשתמש בעלי פטרוזיליה.
– ניתן להוריד את כמות הקמח ל-1/2 כוס.
– במקום לאפות באינגליש קייק אפשר לאפות גם בתבנית שקעים כמאפינס. יצאו בערך 10 תלוי בגודל השקעים.

13 תגובות

  1. ליה says:

    יאמי! תוכלי לכתוב אולי את כמות המלח בדיוק? ☺

    1. עדי says:

      היי יקירה
      אשמח לדעת איך ניתן להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן.
      במקום 3/4 כוס קמח תופח צריך לשים 3/4 כוס קמח ללא גלוטן ועוד אבקת אפייה? כמה?

  2. ליטל says:

    תבנית 20×20 הולך? לכמה זמן?
    האינגלישהקייק שלך נראת גדולה מהסטנדרט..

  3. מעיין says:

    אפשר עם קמח כוסמין במקום לבן וצהובה 9%?

  4. טלי says:

    אפשר להכין את הבלילה יום קודם? מכינה לבראנצ’ אז עושה מקסימום הכנות יום קודם

  5. אוגי says:

    וואו יצא מושלם! חששתי שהתערובת יבשה מידי אבל היא באמת יצאה מצויינת. החלפתי בתבנית עגולה ואפיתי 30 דקות.

  6. אמילי says:

    אני שמתי במקום קוטג גבינה לבנה והוספתי גבינה מלוחה
    יצא טעיייים !!

  7. דניאל says:

    היי רחלי, נראה מתכון מעולה! יש אפשרות להחליף את העירית בבזיליקום?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. יצא נהדר

  8. רינת says:

    היי מהממת הכל אצלך כל כך יפה,אוכל מדהים,ידיי זהב…. כלים מעלפים,מאיפה כל הקערות? והתבנית לפשטידה חייבת כזאת,כבר המון זמן שמחפסת כזו וואאוו,היי ברוכה ב”ה💘💘💘💘💘

  9. חגית says:

    הי, האם אפשר לעשות בלי קמח בכלל? להוסיף ביצים? תודה מראש!!

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, חייבים מאוד שיייצב אותה. אפשר קמח ללא גלוטן

  10. שיר says:

    האם יתאים גם בצורת מאפינס?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend