פשטידת כרובית ותירס

Posted on

אתמול בערב, רגע לפני שסגרתי את המחשב והלכתי לישון, תקף אותי רעב.

התווכחתי עם עצמי במשך חצי שעה אם כדאי לחמם פרוסת לחם מהמקפיא או פשוט לשתות וללכת לישון.

בסוף הרעב ניצח, וגם הרצון להשתמש בכרובית שנשארה מהבוקר בסיר.

בקיצור, מעכתי את הכרובית, הוספתי ביצים, מעט קמח, קצה של גבינה מלוחה שכבר רציתי לזרוק ותירס (מקופסת שימורים! מי אתם אנשים שלא אוהבים תירס מקופסת שימורים?) והעברתי לתנור.

וחיכיתי. וניקרתי. ושוב חיכיתי.

בסוף היא הייתה מוכנה, אבל אני כבר הייתי עייפה מדי והשארתי אותה על השיש. עכשיו שהיא תחכה.

והיא חיכתה.

הגיוני שזללתי פשטידה על הבוקר?

פשטידת כרובית ותירס
נחתכת ממש כמו עוגה ומעולה גם יום ויומיים אחרי

פשטידת כרובית ותירס מהירה

מצרכים:
1/2 כרובית גדולה או כרובית אחת קטנה
3 ביצים L
100 גרם גבינה בולגרית/פטה רכה (ואם אין? קראו למטה את הטיפים)
כף שמן זית
3 כפות קמח תופח או 3 כפות קמח לבן + 3/4 כפית אבקת אפייה
2 כפות פירורי לחם מכל סוג שיש לכם בבית
מלח ופלפל שחור (בערך כפית שטוחה מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור)
1/2 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים או מקפואים)

לעיטור:
שומשום

אופן הכנה:
– מפרקים את פרחי הכרובית ומבשלים. 2 אופציות:
1. מניחים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהם רכים אבל עדיין יציבים (חשוב שלא יהיו רכים מדי, קחו בחשבון שיש לכרובית עוד 40 דקות בתנור אז זה בסדר אם היא מעט נגיסה).
2. מניחים בקערה את פרחי הכרובית, מוסיפים 1/2 כוס מים ומחממים במיקרו, עם מכסה, במשך 5 דקות או עד שהכרובית רכה.
–  מסננים היטב את הכרובית מהנוזלים ומניחים בקערה גדולה. מועכים עם מועך פירה. זה בסדר גמור אם נשארים פרחי כרובית קטנים, זה אפילו עדיף.
– מוסיפים ביצים, גבינת פטה או בולגרית ושמן זית ומערבבים עם מזלג או כף.
– מוסיפים קמח תופח, פירורי לחם, תירס ותבלינים ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית בנוסף לשימון, ומפזרים שומשום בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שהפשטידה זהובה. מצננים מעט ופורסים.

פשטידת כרובית ותירס
השומשום מוסיף טעם, מרקם ויופי

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לתירס אפשר להוסיף קישוא או גזר מגורדים דק (אין צורך לקלוף).
– במקום או בנוסף לגבינה בולגרית אפשר להוסיף 100 גרם גבינה צהובה מגורדת או 1/2 קופסת קוטג’.
– לגרסת פרווה משמיטים את הגבינה. במקרה הזה חשוב רק לתבל היטב כי הגבינה מוסיפה מליחות.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 צרור פטרוזיליה או עירית קצוצים דק.
– לגרסה מתובלת יותר, מוסיפים 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– אין לכם פירורי לחם? תוסיפי כמות זהה של קמח תופח.

  • לשתף זה כיף

15 תגובות

  1. נירית says:

    הי רחלי,
    האם כמות המלח נכונה? כף?
    תודה

    1. הילה says:

      אני גם שמתי כף (וזה כשעשיתי בלי גבינה מלוחה) ויצא מלוח יתר על המידה. הייתי ממליצה על כפית

      1. רחלי קרוט says:

        צודקות לגמרי, עשיתי אתמול שוב בדיקה וזה אכן יותר מדי ותוקן. תודה רבה!

    2. דוד says:

      כתוב כפית שטוחה,לא?

  2. שני says:

    אפשר להכין את הפשטידה עם כרובית קפואה?
    אם כן איך? להפשיר מראש?
    כל המתכונים שלך נראים מדהימים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, רק להפשיר עד שהכרובית לא קפואה ולהכניס לפשטידה בלי לבשל או לאדום קודם כי הכרובית הקפואה לרוב כבר די רכה.
      ותודה רבה, כיף לשמוע.

  3. עדן says:

    היי, האם אפשר לשים במקום כרובית ברוקולי? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן בהחלט

  4. רוני says:

    מהממת, אם אני רוצה שהיא תהיה טבעונית?

  5. מיטל says:

    היי, האם אפשר לעשות כמאפינס? כמה יצאו לדעתך?

  6. לילך says:

    הי רחלי! נראה לך שחצי כוס ירק אחר במקום התירס יעבוד? אין לי תירס וממש בא לי פשטידת כרובית 🙁

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט. או לשים עוד כרובית או להמיר בקוביות זוקיני/קישוא, בטטה, גזר וכדומה

  7. עדי says:

    אם אני משתמשת בקפוא לשים את כל השקית?

  8. אורית says:

    הכנתי אתמול, יצא מדהים! כולם אהבו מאוד וזה נכנס עכשיו לרשימת הקבועים!

  9. טלי says:

    הי רחלי.אם אין לי כרובית? במה אפשר להמיר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend