קציצות אורז וקישואים אפויות בתנור

Posted on

מכירים את המתכונים שנולדים במקרה? אז המתכון הזה הוא בדיוק מהסוג הזה. הוא נולד אחרי לילה שבו הייתי מאוד רעבה ולא התחשק לי להכין שוב חביתה או סלט. במקום זה, הכנתי אורז הכי פשוט ורך שיש, כזה שמכינים כמו פסטה – עם המון מים וסינון בסוף. הכי רחוק מאורז אחד אחד.

בבוקר למחרת, כשרציתי להעביר את האורז מהסיר לקופסה הבנתי שהוא הפך לגוש אחד, קצת דביק ולא מאוד מפתה, ושכדאי שאעשה איתו משהו כי עוד רגע הוא נזרק לפח.

לרגע חשבתי להכין ממנו סוג של ארנצ’יני (כדורי ריזוטו מטוגנים) אבל הרתיעה מטיגון עמוק החזירה אותי למקרר, שם, במגירה למטה, מצאתי זוקיני שקניתי באחד המשקים המעולים בעמק חפר.

גירדתי את הזוקיני, הוספתי לאורז, ביחד עם ביצה וקצת תבלינים והתפללתי שהתערובת לא תצא נוזלית מדי כדי שלא אצטרך להוסיף קמח. קצת טעיתי, כי היא יצאה נוזלית, אבל לא מדי, לא משהו ש-2 כפות קמח פשתן שהיה לי בבית (מאז שהכנתי את קרקרים) לא יכול לסדר. תחליפים לפשתן טחון תוכלו למצוא במצרכים.

אני מודה, כשהנחתי תלוליות של תערובת, די נוזלית, על תבנית האפייה, לא הייתי בטוחה מה יצא מזה ובעיקר פחדתי שהתערובת תשתטח באפייה, אבל להפתעתי הרבה הביצה בפנים נאפתה די מהר והצליחה להחזיק את הקציצות שמנמנות ויפות. ועזבו זה, כמה טעים יצא! ומשביע, ובלי טיגון.

כל היום הסתובבתי כמו טווס שגילה איך פותחים את נוצותיו,

נ.ב (זוכרים שהיינו כותבים את זה בספר הזכרונות של בית הספר?)
– אם תסחטו את הקישואים התערובת תצא יציבה יותר ויהיה נוח יותר להניח אותה על התבנית אבל הקציצות תצאנה קצת יותר הדוקות ודחוסות. אני מעדיפה את הגרסה הרכה יותר אבל לשיקולכם. שתי האופציות מייצרות קציצות יציבות לאחר האפייה שניתן להחזיק בקלות ביד.

קציצות אורז
אפשר להגיש לצד מטבל יוגורט, שמנת חמוצה או ביחד עם סלט ירקות

קציצות אורז וקישואים

מצרכים (16 קציצות):
1 ו-1/2 כוסות אורז מוכן – הסבר על אופן הכנת האורז בשלבי ההכנה
1 זוקיני/קישוא גדול או 2 קטנים – אני תמיד מעדיפה זוקיני
1 ביצה
2 כפות לבחירה: שיבולת שועל דקה, זרעי פשתן טחונים, קמח (רגיל/עדשים/תירס/אורז)
1/2 כפית מלח וקצת פלפל שחור

אופן הכנה:
– מבשלים אורז: בסיר בינוני שמים כוס אורז (מכל סוג שאוהבים) ומכסים במים רותחים כמו שמבשלים פסטה. מבשלים על אש בינונית עד שהאורז רך ומסננים. חשוב שהאורז יהיה רך ומסונן לגמרי מהמים. מקררים מעט עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר ומשתמשים בכוס וחצי אורז מוכן ממה שיצא לכם. את השאר אתם מוזמנים לזלול עם קצת מלח.
– מגרדים לתוך הקערה עם האורז את הזוקיני על החלק הדק של הפומפייה. ובבקשה על החלק הדק אחרת הקישואים לא יאפו כמו שצריך ולא יתמזגו טוב עם האורז הקטן.
– מוסיפים ביצה, תבלינים ושיבולת שועל/קמח/פשתן טחון ומערבבים היטב.
– מחממים תנור ל-190 מעלות ועד שהתנור מתחמם (בערך 15 דקות) שומרים את התערובת במקרר.
– על תבנית תנור, עם נייר אפייה משומן בספריי שמן, מניחים תלולית מהתערובת ומרססים מעל שוב עם תרסיס שמן. אני עושה את זה עם ידיים רטובות וממש מייצרת עיגולים בגודל של כדור פינג פונג ומניחה על התבנית. אל תפחדו אם התערובת נוזלית, זה בסדר ככה.
– אופים במשך 20 דקות והופכים לצד השני לעוד 10 דקות בערך או עד שהקציצות יציבות.

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבלילה, אחרי הוספת הקישואים, 50 גרם גבינה צהובה מגורדת דק.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה עירית או פטרוזיליה קצוצה ואפשר גם גזר מגורד דק.

  • לשתף זה כיף

23 תגובות

  1. ריטה says:

    היי רחלי,
    אוהבת את הבלוג שלך ואוהבת להכין את מה שאת מפרסמת 🙂
    רוצה להכין בערב את הלביבות זוקיני אורז שנראות מהממות לחלוטין. רק שאלה אחת: את הזוקיני המגורד לא צריךלסחוט?

  2. מור says:

    נראה מעולה! אפשר להקפיא?

  3. נועה says:

    נשמע ממש טוב, יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום ביצה (לטבעונים שבינינו)?

    1. רחלי קרוט says:

      2-3 כפות קמח תופח

  4. מיכל says:

    שלום רחלי
    יש לך רעיון לי רק אחר במקום הזוקיני?

  5. מיכל says:

    שלום רחלי
    יש לך רעיון לי לי רקק אחר במקום הזוקיני?

  6. מיכל says:

    שלום רחלי
    יש לך רעיון לי לי רקק אחר במקום הזוקיני?
    תחליף לביצה?

    1. רחלי קרוט says:

      במקום ביצה 2-3 כפות קמח תופח.
      במקום הזוקיני אפשר גזר, בטטה, דלעת, דלורית.

  7. NOGA says:

    איזה רעיון נפלא לשאריות אורז! הכנתי היום עם אורז שישב לו במקרר ויצא נפלא,
    הוספתי בצל ירוק ופטרוזליה,
    אנסה שוב עם גזר, בטטה, ושאר ירקות:)
    אם יש לך רעיון לתחליף ביצה מוצלח – אשמח להמלצה…

    תודה רבה רחלי יקרה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה יופי, ממש שמחה לשמוע. פשוט תחליפי ב-2 כפות קמח תופח 🙂

  8. רעיה says:

    נראה מעולה ומגרה. איך יצאו לך הקציצות עם הפסים האלו ? נראה כאילו טוגנו במחבת סטייקים

    1. רחלי קרוט says:

      בגלל שהבלילה מאוד רכה ומתכווצת אחר כך באפייה כשהיא מתייצבת היא קימטטה את נייר האפייה למטה והוא זה שיצר את הפסים 🙂

  9. דנה says:

    ראיתי שענית למישהי ששאלה מה אפשר במקום זוקיני. אז מעיזה לשאול-בורגול או קוסקוס יעבדו במקום אורז?

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד תשאלי <3 וכן, יעבוד, אבל לבשל ממש עד ריכוך.

  10. אביגיל says:

    הכנתי ויצא טעים אבל מתפרק 🙁
    מה יכול להיות שעשיתי לא טוב?

  11. יולי says:

    הי רחלי,
    במידה ורוצים להוסיף גבינה על כמה גרם את ממליצה?
    תודה רבה,
    יעל

  12. הדס says:

    הכנתי עכשיו, יצאו חלום!!
    בהתחלה חששתי כי הכנתי משאריות אורז לא מאוד דביק שנשאר. אבל הן נהדרות! סוגרות לי את ארוחת הערב לימים הקרובים 🙂

  13. רחל says:

    היי רחלי,
    האם חייב לרסס את הקציצות בשמן לאחר שהנחתי אותן על התבנית ( פשוט אין לי תרסיס שמן)?

  14. קרן says:

    היי רחלי, לא הבנתי את ההוראות להכנת האורז. כמה זמן לבשל?

  15. ספיר says:

    הכנתי את הקציצות כבר כמה ימים ברצף מרוב שהן מוצלחות ומתחסלות בדקה! בפעם הראשונה שמתי על 190 מעלות אבל לא על מצב טורבו ואז בפעמים האחרות מההתחלה שמתי על טורבו. זה יוצא במרקם קריספי ואיזה רעיון מטריף זה לשים אורז בתוך קציצות! תודה רבה על מתכון נהדר❤

  16. סתו says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להקפיא את הקציצות האלו?

  17. עינבר says:

    שלום 🙂 אפשר להכין עם אורז מלא או אורז שחור? קינואה אדומה? כוסמת? תודה!

  18. אילה says:

    לטגן ישדרג את זה או שזה לא מתאים כאן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend