קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם

Posted on

גרסה מעט שונה, ועדיין טעימה בטירוף, לקציצות עוף של אמא שלי. הקציצות טעימות חמות כשהן יוצאות מהמחבת אבל גם קרות בתוך פיתה עם חומוס וסלט ירקות. וכן, אפשר לטגן אותן גם בלי הציפוי ואפשר גם לאפות (במקרה הזה חשוב לזלף עליהן מעט שמן לפני האפייה).

מצרכים:
400 גרם עוף טחון
200 גרם בשר טחון (מומלץ צלעות)
1/3 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
2 ביצים L
2 שיני שום, קלופות
2 פרוסות לחם (רגיל, חלה, מלא, שחור – העיקר בלי גרעינים ותוספות)
1/2 כפית פפריקה חריפה – לא חובה אבל מומלץ
כף מלח
כף שמן

לטיגון:
שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות)
פירורי לחם (מוזהבים, רגילים, פנקו – מה שאוהבים)

אופן הכנה:
– קוצצים את הפטרוזיליה דק וכותשים את השום עם כותש שום או באמצעות סכין.
– מניחים את פרוסות הלחם בקערה ומכסים במים למשך 5-10 דקות. מוציאים, סוחטים היטב ונפטרים מכל המים. אין צורך להסיר את החלק הקשה של הלחם הוא מתרכך עם המים.
– בקערה גדולה מניחים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים למקרר ל-15 דקות או עד שרוצים לטגן (חשוב לעטוף את הכלי עם התערובת בניילון נצמד כדי שהחלק העליון לא יתקשה).
– מניחים בצלחת רחבה פירורי לחם, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מתערובת הבשר ומועכים לקציצה. מניחים בתוך פירורי הלחם ומכסים את הקציצה מכל הכיוונים.
– מטגנים במחבת עם שמן (עד חצי גובה הקציצה) מ-2 הצדדים עז הזהבה.

קציצות עוף ובשר

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף לתערובת הבשר גזר אחד מגורד דק או 1/2 כוס גרגירי תירס או קישוא מגורד דק.
– אם אתם פחות אוהבים בשר בקר אפשר להשתמש רק בעוף טחון (סה”כ 600 גרם ולהוריד ביצה אחת מהמצרכים).
– ניתן להחליף 1/2 מכמות הפטרוזיליה בכוסברה.
– אם הקציצות מיועדות גם לילדים, אפשר להחליף את הפפריקה החריפה בפפריקה מתוקה.
– חשוב מאוד לערבב את התערובת היטב, הכי טוב – ללוש את התערובת עם הידיים.
– עוד רעיון לשדרוג: מוסיפים לפירורי הלחם טימין קצוץ דק או קורנפלקס (הסוג הצהוב) כתוש דק או עירית קצוצה דק.

8 תגובות

  1. מורן says:

    הן פשוט מושלמות! שדרגתי עם קצת תירס, ויצא מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מעולה להוסיף תירס!
      תודה רבה 🙂

  2. קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ'ילי שאתם חייבים להכין – קרוטית – Krutit says:

    […] מעולים לקציצות קציצות כרובית מהירות קציצות מעקודה קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם קציצות גזר […]

  3. יאנה says:

    היי רחלי. ראשית, מאוד אוהבת את הבלוג והאוכל שלך. הצעה להחליף לחם/לחמניה במשהו קצת יותר בריא: שיבולת שועל, כף אחת משרים בתוך מים עד לריכוך וספיגת המים, ומוסיפים לתערובת הבשר עם שאר הדברים. מעניק רכות לקציצה, יוצאות כמו עננים:)

    1. רחלי קרוט says:

      נהדר, יופי של רעיון. תודה וחג שמח!

  4. רעות says:

    היי רחלי
    אם אני רוצה לאפות, על כמה חום? וכמה זמן מכל צד?
    האם צריך לזלף שמן אחרי שהופכים צד?
    תודה רבה ושבוע טוב

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי. 190 מעלות, להתיז ספריי שמן מתחת לקציצות ומעל, זה בטח יקח משהו כמו 15-20 דקות

  5. נעמה says:

    היי רחלי. יהיה טעים להשתמש רק בבשר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend