רוטב צ’ילי מתוק-חריף שהופך כל מנה או רוטב לטעימים יותר

Posted on

המתכון הכי קצר והכי פשוט שיש וזה שמייצר את הרוטב שאני משתמשת בו הכי הרבה במטבח – רוטב צ’ילי חריף-חמוץ-מתוק.

באמת שאני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה קניתי רוטב צ’ילי מוכן מהסופר, כל כך התרגלתי לטעם של הגרסה הביתית, שהיא אגב הרבה יותר חזקה ועשירה מזאת שתקנו, שכאשר יוצא לי לטעום את הרוטב המוכן אני לא מצליחה להבין מה לו ולטעמים הכל כך דומיננטיים ומעולים של אלה שיש אצלי במקרר.

הרוטב הזה הוא החמאה של כל בשלן שרוצה להקפיץ את הטעמים של האוכל. הוא משפר כל מוקפץ וכל רוטב שיש בו קרם קוקוס, הוא מצוין כשמכינים רוטב לסלט ירקות או לסלט קינואה ומוסיפים אותו כדי לאזן ולהעשיר (יש בו בעצם הכל – גם חמיצות, גם מתיקות וגם חריפות) והוא אפילו נהדר כמטבל ככה לבד או ביחד עם מיונז.

לעומת הרבה רטבים שאפשר להכין בבית ויוצאים מדהים ועדיין לא תמצאו אותי ממליצה לכם להשתמש רק בהם, כי אני מבינה את עניין הזמן וההתעסקות וכי הגרסאות הקנויות לא רעות בכלל, את הרוטב הזה כל כך קל להכין שאין שום סיבה בעולם שתקנו אותו. מה גם שהוא נשמר חודשים ארוכים והוא באמת מהווה את הבסיס להמון מאכלים ורטבים אחרים.

רק שימו לב – הגרסה הזו חזקה ועשירה יותר מזאת של הסופר, לכן צריך 1/3 כמות ממה שאתם שמים בדרך כלל. זה אגב ממש מעולה כי אז הרוטב לא נגמר כל כך מהר ?

רוטב צ’ילי מתוק-חריף

מצרכים (בערך 3 כוסות רוטב שמספיק להמון המון זמן):
7 פלפלים חריפים, טריים לא המיובשים, בעדיפות לפלפל צ’ילי האדום – הסבר בהערות למטה
8 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כוסות סוכר – לבן או דמררה
1 ו-1/2 כוסות חומץ 5%
מיץ מלימון אחד
1 כוס מים

אופן הכנה:
– שוטפים את הפלפלים וחותכים לחתיכות גדולות. מניחים במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים.
– טוחנים עד שנוצרת תערובת עם חתיכות קטנות, בערך חצי דקה או 2-3 פולסים.
– מעבירים לסיר ומבשלים על אש קטנה בסביבות שעה-שעה וחצי. כמה שיותר זמן ככה המרקם יהיה סמיך יותר והטעמים חזקים יותר. קחו בחשבון שהרוטב מסמיך מעט גם אחרי הבישול.
– טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד קצת סוכר או חומץ. הרוטב צריך לצאת חריף/מתוק ויותר חזק מהרוטב שאתם רגילים אליו.
– מעבירים לבקבוקים או צנצנות מעוקרות ושומרים במקרר (נשמר חודשים ארוכים).

רוטב צ'ילי מתוק
מעבירים לבקבוק או צנצנת ושומרים במקרר

הערות ושדרוגים:
– לרוב אני משתמשת רק בפלפל צ’ילי אדומים ואז הצבע יוצא אדום בוהק מטורף. הפעם היו לי רק 3 פלפלים חריפים אדומים והשאר ירוקים אז עשיתי מיקס. אם אתם הולכים לקנות במיוחד עדיף שתקנו אדומים, אם יש לכם כבר ירוקים בבית אז אל תטרחו ואפשר להכין גם איתם.
– סוכר דמררה יתן טעם עמוק יותר אבל צבע כהה יותר ופחות שקוף. כאן בתמונה השתמשתי אגב בדמררה בעיקר כי לא היה לי סוכר לבן, אבל 2 הסוגים יעבדו עם יתרון קטן ללבן בגלל הצבע.
– אפשר להוסיף לרוטב גם 2-3 כפות רוטב סויה או רוטב דגים, הם יתנו לו מליחות עדינה.

65 תגובות

  1. מיטל says:

    היי האם אפשר ללא סוכר?

    1. חגית says:

      האם אפשר ללא סוכר?

    2. אפרת says:

      באמת כמויות מטורפות של סוכר….ישר הורדתי את זה מהפרק

  2. חדוה says:

    חייבת לנסות, למען האמת אני מכורה לבלוג שלך, כל מתכון שעשיתי מדויק ומוצלח, תודה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. תודה רבה!
      וספרי איך יצא 🙂

      1. דפנה says:

        איפה ניתן לקנות את הרוטב חריף מתוק

      2. דפנה says:

        לכסות את הסיר או לא
        תודה

    2. זוהר says:

      היי
      הכנתי ויצא טעים מאוד, אחרי שהתקרר ממש התקשה והפך להיות סופר דביק ומקשה אחת. יש דרך להציל לדעתך?

  3. טליה says:

    האם אפשר ללא סוכר או במקום סוכר דבש / סילאן?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא. חלק מהתכונות של הסוכר שהוא מתקרמל ומתקשה אחר כך ולכן מסמיך את הרוטב (בדיוק כמו בריבה) ולכן חייבים אותו כדי לאזן את הכמות העצומה של החריף שיש כאן.
      זאת כמות סוכר כמו בעוגה רק שזה מספיק לשנה 🙂

  4. Carmela says:

    באמת המון סוכר. נראה לי שאחליף חצי בממתיק מלאכותי כדי להפחית את הנזק

    1. רחלי קרוט says:

      צריך איכשהו לאזן את החריף המטורף מהפלפלים, וזה לא המון סוכר בהתחשב בעובדה שמשתמשים במעט רוטב כי הוא מאוד חזק 🙂 הבעיה בממתיקים שהם לא מתייצבים ומתקרמלים כמו סוכר ולכן לא בטוח שהם יסמיכו את הרוטב. אם זה לא מסמיך לך, אפשר להוסיף כף קורנפלור מעורבב עם קצת מים לקראת סוף הבישול

    2. טלילה says:

      ממתיק מלאכותי זה הכי הרבה נזק

  5. לירון says:

    היי הפלפלים האלו בדרך כלל מאוד קטנים או שאני טועה

  6. Tovah says:

    עוקבת אחריך גם כאן וגם באינסטגרם הכנתי את הרוטב צ’ילי יצא מדהים ואפילו בעלי שלא אוכל את הקנוי התלהב העליתי תמונה היום עם המלצה חמה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! מה היוזר שלך באינסטגרם?

    2. רות says:

      אם זה רק להסמכה אפשר טפיוקה או צ’יה…כמות הסוכר ניראית לי מוגזמת.

  7. רותם says:

    האם אפשר להשתמש בחומץ תפוחים טבעי?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  8. Tova ha says:

    Tovaha

  9. חדוה says:

    בוקר טוב, אתמול עשיתי את רוטב הצילי, משום מה זה לא הסמיך ונשאר נוזלי גם לאחר כשעתיים על האש, עשיתי בדיוק לפי ההוראות, למה לדעתך זה לא הסמיך?

    אשמח לתגובתך, יום נפלא!!!!

    1. ג’ני says:

      גם אצלי! אני מבשלת כבר איזה שעתיים והוא עדיין מים 🙁

  10. מיה says:

    היי, הכנתי ויצא טעים מאוד! יצא לי מרקם מאוד סמיך, אולי כי בישלתי בסיר ללא כיסוי, בעת הבישול הסיר אמור להיות מכוסה?

  11. שיר says:

    הכנתי, יצא טעים מאוד אבל הטעם של החומץ קצת דומיננטי לי מדי (שמתי מראש רק כוסות ורבע ולא וחצי כי אני לא כ”כ אוהבת חומץ והוספתי מים ) יש משהו שאפשר לשים במקום?
    תודה!

  12. שלומית says:

    היי, יכול לעבוד גם עם בלנדר מוט? אין לי מעבד מזון ועשית לי חשק 🙂

  13. מורן says:

    היי, הכנתי את הרוטב (ועוד הרבה דברים אחרים מהבלוג ?). הוא יצא מעולה בטעמים! אם כי מעט חריף לדעתי אבל אולי בתוך תבשילים זה ישתלב טוב.
    השאלה שלי- הוא יצא מאוד מאוד סמיך, כמו ריבה קשה כזו. האם יש איך לדלל אותו מעט בלי לפגוע בטעמים? עם מעט מים אולי?

  14. קיפודי בטטה בסילאן וצ'ילי – קרוטית – Krutit says:

    […] סילאן או מייפל 2 כפות רוטב צ'ילי איכותי או ביתי (הנה מתכון מעולה לרוטב צ'ילי) מעט מלח […]

  15. דנה says:

    מכורה לבלוג שלך!!!
    רשמת לשים בקבוק מעוכר?אך עוקרים בקבוק? ?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!
      אני פשוט מניחה אותו בכיור, ממלאה במים רותחים ומשאירה כמה דקות ואז מרוקנת ולא נוגעת יותר בחלק הפנימי של הבקבוק <3

  16. אורה says:

    הי,
    תמיד נמנעתי מרטבי צ’ילי קנויים, פשוט לא היה לי טעים, אבל אחרי ההקדמה שלך יש לי חשק לנסות..
    העניין הוא שאני ממש לא אוהבת חומץ. בכלל.
    (אני אוהבת הכל חוץ מרוטב צ’ילי וחומץ. עכשיו אני מבינה שהם קשורים).
    יש מצב לעשות בלי חומץ? כי את פלפלוני הצ’ילי אני אוהבת מאוד.

    1. רחלי קרוט says:

      באמת שהחומץ לא מורגש, זאת אומרת מרגישים חמיצות אבל היא נורא מאוזנת.
      אפשר להמיר במיץ לימון אם את מעדיפה.

  17. פילה סלמון בתנור ברוטב חרדל וסילאן עם תפוחי אדמה זהובים – קרוטית – Krutit says:

    […] או מייפל 2 כפות רוטב צ'ילי איכותי (הנה מתכון מושלם לרוטב צ'ילי ביתי) 1 כף שמן זית 1 כף מיץ לימון 1/4 כפית מלח עלים מ-2 ענפי […]

  18. איילה says:

    הכנתי, יצא מעולה !

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. שמחה לשמוע <3 חג שמח

      1. שושי says:

        שלום האם צריך לבחוש בכל מהלך הבישול??

  19. אורז מוקפץ עם ירקות – קרוטית – Krutit says:

    […] 1 כף רוטב צ'ילי (חריף או מתוק) – הנה מתכון מעולה לרוטב צ'ילי ביתי 2 ביצים – לא […]

  20. עדי says:

    איזה כייף לשמוע שיש אופציה בריאה לרוטב צ’ילי שהולך אצלנו מאוד!! איך מורידים את רמת החריפות? אנחנו לא אנשי החריף..?

  21. ה-מזווה או: איזה חומרי גלם להחזיק בבית (המומלצים) – קרוטית – Krutit says:

    […] רוטב צ'ילי רציתי לכתוב לכם בכללי על רטבים אבל רוטב צ'ילי חשוב יותר מכל רוטב אחר בבית אז מקדישה לו פסקה משלו. אני תמיד אומרת שרוטב צ'ילי הוא כמו חמאה – משפר כל מאכל. הוא מדהים ברטבים ובמוקפצים, מצוין בתבשילים במקום לשים קצת מתיקות וחריפות, הוא מושלם על עוף ומקרמל אותו וגם נהדר ככה לבד לטבילה. אז איזה רוטב לקנות? הופה, הפעם יש שינוי בקונספט. רוטב צ'ילי אני ממש ממש רוצה שתכינו בבית. יואו, אתם לא מבינים איזה הבדל. נסו פעם אחת ואם לא תאהבו תחזרו לקנות מוכן. בכל מקרה, תחזיקו תמיד אחד בבית. אה, וגם רוטב סויה. >> מתכון לרוטב צ'ילי ביתי […]

    1. ציפורה says:

      אני יודעת שעבר הרבה זמן אבל תשימי פלפל 1 פחות.

    2. נילי says:

      וואו
      יצא מעולה
      מזל שהיו לי פלפלים על סף גסיסה שלא ידעתי מה לעשות איתם

  22. מיה says:

    הכנתי היום ויצא מעולה ומדויק בטעם. אמנם לא הסמיך אחרי שעתיים על האש אבל למי אכפת. פשוט טעים כל כך. תודה!!

  23. אבי says:

    נראה ונשמע טוב

  24. רחל says:

    הי,
    אם שמים פלפל חריף בצבע ירוק הרוטב יוצא בצבע ירוק ?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק

      1. חן says:

        לבשל עם מכסה או בלי?

  25. שירן says:

    היי רחלי, תודה על המתכון! יש לי רתיעה מלקנות את הרוטב הזה ספציפית מוכן בסופר. שאלה – ממש קשה לי לעבוד עם פלפלים חריפים בלי שהידיים ישרפו לי בטירוף. יש לך טיפ דווקא לזמן הבישול? (בקילוף יכולה להיות עם כפפות בבישול האדים של הפלפל חודרים לי לידיים וגורמים לי לשריפה ולמערכת הנשימה וגורמים לי להשתנק)

  26. עומר says:

    הפלפלים החריפים הם בגודל רגיל או הזן הקטן?

  27. נעה לביא says:

    ניסיתי וזה נראה מדהים נראה לי שגם טעים ובאמת חריפות מרוכזת…

  28. יעל says:

    היי כמה זמן אפשר לשמור את זה במקרר? והאם אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או מייפל טבעי?

    1. דורון says:

      האם לבשל על אש גבוהה או נמוכה והאם לסגור את הסיר עם מכסה או להשאיר פתוח?

  29. שגיב says:

    חיפשתי מתכון להכנת רוטב צ’ילי מתוק ביתי ואת היית הראשונה בתוצאות.
    המתכון נראה מאוד פשוט אבל למרות זאת יש לי שאלה.
    אני רגיל לרוטב הקנוי שהחריפות שלו לא נוראית והוא כמובן טעים לי… (אני בטוח וגם מקווה להחליף את הרוטב הזה בביתי שלך.
    האם יש אפשרות לדלל את הרוטב כדי שיהיה פחות חריף-מתוק-חמוץ?
    אסור לי מבחינה רפואית לאכול יותר מידי חריף או חמוץ אז הייתי מאוד שמח לשמור על איכות המתכון והטעמים אבל בכל זאת לשמור גם על עצמי

  30. אלינור says:

    הי! תודה על המתכון! האם תוכלי לומר משקל של ה’צילי הטרי הדרוש למתכון? תודה

  31. שירה says:

    אפשר להשתמש בצ’ילי יבש?

  32. יסמין says:

    היי, לכמה זמן הרוטב נשמר במקרר?

  33. טובה says:

    היי רחלי,
    באיזה פלפל אפשר להישתמש להכין את הצילי מתוק ולא חריף שאפשר להשתמש במתכוני עוף לילדים?

  34. רונה says:

    בדיוק גמרתי את הבקבוק שהיה לי והייתי זקוקה לעוד ואז מצאתי אותך. יצא חריףףף. השתמשתי ב-7 קוביות צילי קפואות ועוד 4 פלפלוני חלפיניו כתומים. הבעל טעם ואמר שזה נורא טעים לפני צמצום הנוזלים (וחריף, ולו שומדבר לא חריף) אז מיד הוספתי כף קורנפלור מהולה במעט מים + עוד כף גדושה של סוכר חום דביק. וגם.. כפית של סירופ פטל. יצא פצצה. תודה! אגב פלפלים חריפים טריים אני מחזיקה בפריזר החריפות נשמרת וככה תמיד יש לי.

  35. איילת says:

    היי רחלי.
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות, שעתיים על האש ורחוק מלהסמיך. נוזלי מאוד.
    יש מה לעשות עם זה?

    1. רחלי קרוט says:

      הורדת בכמות הסוכר? תני לזה להתייצב במקרר לרוב זה מסמיך. ובתנאי שלא הורדת בכמות הסוכר.

  36. אוריה says:

    אפשר לשים קצת קורנפלור במקום חלק מהסוכר?

  37. דניאלה says:

    גם אני תוהה, כמו המון תגובות כאן לגבי כיסוי הסיר ומה עושים אם נשאר נוזלי מדי.
    את התשובה לא הצלחתי למצוא בין התגובות…
    ממש אודה אם תוכלי להתייחס לשאלות כי לרוב המתכונים שלך ממש ברורים וזה ביאס.
    תודה רבה!

  38. חנה says:

    תודה על המתכון!!
    אני באמצע להכין—
    את אומרת שהוא מאוד מרוכז,
    אז כמה את שמה אם יש לי מתכון שכתוב לשים חצי כוס?
    כמה הוא יותר מרוכז מהקנוי?

  39. שרה says:

    מהמם!! הכנתי שנה שעברה לפסח ויצא נורא חריף, אז השנה הקטנתי את כמות הפלפלים (עשיתי רק עם ירוקים כי זה מה שהיה, ממש לא מפריע) והגדלתי את כמות הסוכר, מה שקרה זה שהרוטב התקשה לגמרי ממש נהיה גוש קשיח, הוספתי קצת מים ובישלתי עד להמסת ה”גוש” בקיצור, יצא מושלם!!
    מקווה להתפטר מהקנוי גם כל השנה ולא רק בפסח, תודה רבה!

  40. אילנה says:

    יצא מושלם. תודה רבה!

  41. ינ says:

    פצצתי ומהמם מדויק בטעמים
    אגב שחכתי על האש ויצא כמו ריבה טעים בטרוף אין לתאר תודה

  42. עידן says:

    היי רחלי
    אחלה מתכון לצ’ילי מתוק יוצא מעולה בכל פעם
    האם אפשר את הבישול לעשות בסיר לחץ של הנינג’ה? ואם כן כמה זמן לדעתך?
    אודה לתשובה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend