שברי שוקולד עם בייגלה וקרמל מלוח – הכי טעים בעולם

Posted on

OMG קראתי בקול רם מדי כשהקרמל המלוח זלג החוצה מבעד ל-2 שכבות השוקולד. מכסה את הבייגלה הפריך ואת האצבעות שלי. איפה מצלמת הוידאו כשצריך אותה?

אבל רגע, תרשו לי לחזור כמה חודשים אחורה ולספר לכם שעד הופעת שברי השוקולד בחיי בכלל לא אהבתי קרמל ובטח שלא מלוח. אף פעם לא הבנתי איך מלח עוזר להעצים מתיקות ואיך בייגלה קשור לשוקולד.

והנה, אני מורידה את הכובע, וגם קצת אוכלת אותו, כי גבירותיי ורבותיי – מדובר בגן עדן עלי אדמות. באמת שאין מספיק מילים כדי לתאר את השלמות הזאת. שכבת שוקולד מריר בתחתית ומעליה בייגלה פריך, קרמל מלוח רך ושכבת שוקולד חלב למעלה.

עזבו הכל, לכו להכין.

אתם לא מבינים כמה ממכר זה. צילום: טל סיון צפורין

שברי שוקולד עם בייגלה וקרמל מלוח

מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר
1 כוס בייגלה מלוח
100 גרם שוקולד חלב

קרמל מלוח:
1 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
1/2 כפית מלח גס או דק

אופן הכנה:
– מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית בגודל 30X20 ומשמנים את הנייר מעט עם תרסיס שמן מעל.
– ממיסים את השוקולד המריר בפולסים של 30 שניות במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. שופכים לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את הבייגלה בצורה חופשית. מניחים במקרר או במקפיא ומאפשרים לשוקולד להתייצב עד שהקרמל מוכן.
– בסיר בינוני נון סטיק, או במחבת רחבה, שמים את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפה.
– מוסיפים את החמאה ומערבבים, זהירות זה מבעבע, עד שהחמאה נמסה לגמרי.
– מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מבשלים את הקרמל עם השמנת עד שהקרמל מסמיך, בערך 5 דקות. שימו לב שמרקם הקרמל תלוי בכמה זמן תבשלו אותו עם השמנת. אם אתם אוהבים אותו יותר נוזלי תבשלו עם השמנת 2 דקות, אם אתם אוהבים אותו יותר יציב תבשלו 5-6 דקות. בתמונה: בישול של 2 דקות ולכן הקרמל נוזלי יחסית.
– מורידים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים. מאפשרים לקרמל מעט להתקרר כדי שלא ימיס את השוקולד. בערך 5-10 דקות. אם הוא יציב מדי אפשר טיפה לחמם במיקרו. שימו לב שהשלב הזה חשוב כדי שהשכבה התחתונה לא תימס.
– שופכים את הקרמל על הבייגלה עם השוקולד ומחזירים למקרר או למקפיא עד שהקרמל מתקרר. זה לוקח בערך 30 דקות במקרר או 10 דקות במקפיא.
– בינתיים ממיסים שוקולד חלב במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ושופכים בצורה חופשים מעל הקרמל. זה בסדר שהוא לא מכסה לגמרי את הקרמל הוא אמור לכסות את הרוב. מחזירים למקפיא ושומרים עד שרוצים להגיש. אפשר לשמור גם במקרר במידה והקרמל יותר יציב. אם הוא מאוד רך שומרים במקפיא.
– שוברים לקוביות או לכל צורה שאוהבים וזוללים בהנאה.
– שימו לב לשמור בקופסה סגורה במקרר.

וואו וואו וואו. צילום: טל סיון צפורין

הערות חשובות
– אפשר להשתמש גם לשכבה העליונה בשוקולד מריר ואפשר גם שוקולד לבן אם כי בעיני הוא יהיה מתוק מדי כאן.
– מומלץ להשתמש בבייגלה שמיניות ששומר על הפריכות שלו בצורה נהדרת גם כשמעליו ומתחתיו קרם ושוקולד.
– הכי טעים לשמור את השברים האלה במקפיא והם מחזיקים מעמד ממש טוב לפחות שבועיים.
– במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקרם קוקוס ואז להמיר את שוקולד החלב בשוקולד מריר והקינוח פרווה.
– מבוסס על המתכון הזה עם שינויים והתאמות.

12 תגובות

  1. לי says:

    היי אם אני רוצה לעשות את הקרמל פרווה אפשר להמיר למחמאה ושמנת פרווה?😊

    1. רוני says:

      אמאל’ה יצא מתוק בהגזמה

  2. חיה says:

    נראה טעים!!!
    אם רוצים להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת, צריך לקרר אותו קודם? או פשוט שופכים חצי כוס מהפחית?

    1. רחלי קרוט says:

      לא לקרר אבל כן מומלץ לערבב אותו כדי שהשומן והנוזלים בתוכו (במידה ונפרדו) יחזור להיות קרם אחיד.

  3. ענהאל says:

    יצא מעולה!! תודה רבה על המתכון!
    פעם ראשונה שיוצא לי טופי קרמל טעים

    1. רחלי קרוט says:

      כל כך משמח לשמוע!

  4. דנית says:

    ניסיתי. לא יצא כמו בתמונה יצא לי כמו ממתק טופיפי שטוח.

    1. רחלי קרוט says:

      זה לא אמור לצאת גבוה ובכל מקרה תציצי בהזדמנות בסטורי אצלי תראי איך יצא לחברים, זה אמור להיות כמה שכבות דקות רק הבייגלה והקרמל בשכבה עבה יותר.
      שימי לב להשתמש בתבנית בגודל הנכון ולא לשנות מרכיבים במתכון.

    2. עינב says:

      יצא מעולה!! כולן התמכרו:))

  5. לילך says:

    אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב רגיל? אם כן כמה?

  6. שני says:

    אפשר את המתכון לקרמל בגרמים ומ״ל?

  7. מזל כהן says:

    האם את משתמשת בכוס מידה אוניברסלית ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend