שניצל משודרג

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

אם יש משהו שאני לא עומדת בפניו, אחרי צ’יפס ושוקולד, זה שניצל. עדיף של אמא שלי.

אז נכון שהכי טעים לאכול אותו ישר מהמחבת, כשהשמן עליו עדיין מבעבע, אבל האמת היא, שאני לגמרי יכולה לאכול שניצל גם מהמקרר. ככה להחזיק ביד או לשים בפיתה עם קצת חומוס וסלט.

ואני יודעת שאתם מכינים את השניצל הכי טעים, אבל בחיי שזה של אמא שלי הוא הכי טוב שיש ואני מבטיחה להביא גם את המתכון שלו בקרוב, אבל עד שזה יקרה, הבאתי לכם הפעם גרסה קצת אחרת וקצת יותר מיוחדת למאכל האהוב.

ולמטה בהערות תמצאו גם רעיון מה לעשות אם נשאר לכם קמח, ביצה ופירורי לחם בקערות. כי חבל לזרוק ?

שניצל משודרג

מצרכים:
8-10 פרוסות חזה עוף – משוטח לשניצלים
1 כוס קמח – לקימוח
2 ביצים
1 כפית שטוחה חרדל
1 כוס פירורי לחם – מכל סוג שאוהבים
עלי טימין מ-2 ענפים
גרידת לימון מ-1/3 לימון
3 כפות שומשום
מעט מלח
שמן קנולה/סויה/חמניות – לטיגון

אופן הכנה:
– בקערה אחת שמים את הקמח.
– בקערה שנייה שמים ביצים וחרדל וטורפים היטב.
– בקערה שלישית שמים פירורי לחם, עלי טימין, גרידת לימון, שומשום ומלח ומערבבים.
– מצפים כל פרוסת חזה עוף בקמח ונפטרים מעודפי קמח.
– מעבירים לקערה עם הביצים הטרופות ומצפים היטב בביצים.
– מעבירים לקערה עם פירורי הלחם, מצפים בפירורי המתובלים ומניחים את כל השניצלים הבצד על מגש או צלחת. אם רוצים להקפיא, מניחים בקופסה בשכבה אחת פרוסות שניצל ומעל שמים נייר אפייה ושוב פרוסות שניצל. נייר האפייה יאפשר לכם להוציא כמות קטנה בכל פעם ולטגן רק כמה שתרצו בלי שהשניצלים ידבקו אחד לשני.
– מחממים שמן בגובה 1 ו-1/2 ס”מ במחבת רחבה ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד הזהבה.

פלח לימון בצד וקערת פירה ויש לכם ארוחה מעולה מעולה

הערות ושדרוגים
– נשאר לכם קמח? ביצה? פירורי לחם? אחדו את כולם ביחד והוסיפו ביצה במידת הצורך עד שיצא לכם מרקם יחסית רך כמו של פנקייק. בשלב הזה אפשר לטגן את הבלילה כמו פנקייקים מלוחים או להוסיף ירקות מגורדים דק (או תירס) ולהכין מעין לביבות ירק.
– אם אתם לא אוהבים טימין אפשר להשמיט אותו.
– במקום חרדל אפשר לשים כף רוטב צ’ילי בבלילת הביצים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

3 תגובות

  1. עפרה says:

    שלום –
    לשדרוג שניצל אני טובלת באבקת פלאפל + שומשום במקום קמח או פירורי לחם. התוצאות מדברות בעד עצמן.
    נהנית מהטור שלך.
    חג שמח,
    עפרה

    1. רחלי קרוט says:

      נשמע כמו אחלה שדרוג. לגמרי ינוסה 🙂

  2. אור says:

    היי יקירה .. שאלה של צעירות אם התפשרתי את השניצלים אני יכולה שוב את מה שנשאר להקפיא כמו במתכון?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend