עוגת גליליות קרם וניל ושוקולד

Posted on

העוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה! ספירלות של גליליות וופל במילוי קרם וניל עם ציפוי שוקולדי מעל. חכו שהאורחים שלכם יגלו את ההפתעה בחיתוך.

יווו, איזה יפה היא נחתכת

עוגת גליליות קרם וניל ושוקולד

מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס”מ:
4 חבילות גליליות וופל למילוי – אני השתמשתי באלה של הנמל
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית/משחת וניל
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
½ כוס חלב

לציפוי שוקולד:
1/3 כוס מים
2 כפות סוכר לבן
50 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר

וגם:
נייר אפייה עגול בקוטר 26 – אני השתמשתי בזה של הנמל

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת להקצפה, אבקת סוכר, וניל, מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
– מניחים נייר אפייה עגול בקוטר 26 בתוך תבנית עגולה בקוטר 26. אם אתם לא מוצאים אפשר לחתוך פס נייר אפייה בגובה התבנית ולהדביק לדפנות בעזרת תרסיס שמן וכמובן להניח נייר אפייה בתחתית התבנית.
– מניחים בתוך התבנית עם נייר האפייה את הגליליות כשהצד הפתוח כלפי מעלה. מקפידים לצופף ככל האפשר.
– מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן יותר מקוטר פתח הגליליות וממלאים כל גלילית בקרם עד הסוף. את יתרת הקרם מזלפים בין הגליליות ומקפידים לזלף גם בין הגליליות שבדפנות העוגה. קרם הוא זה שמחבר את כל הגליליות יחד.
– מיישרים את הקרם שבחלק העליון של העוגה ומעבירים למקרר/למקפיא עד שציפוי השוקולד יהיה מוכן.
– בסיר בינוני שמים מים, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד (שבור לקוביות) ומורידים מהאש. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט כדי שלא יהיה חם כשמצפים את העוגה.
– שופכים את כל השוקולד על החלק העליון של העוגה ומיישרים.
– שומרים במקפיא כעוגת גלידה או במקרר כעוגה שדומה במהותה לעוגת ביסקוויטים.

אני פיזרת מעל גם סוכריות שוקולד שהיו לי בבית אבל לא חובה. אתם יכולים לפזר גם סוכריות צבעוניות או פשוט להשאיר את הציפוי כמו שהוא

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים לצפות גם בשוקולד חלב או לבן. במקרה של שוקולד חלב מורידים את כמות המים ל-5 כפות ובמקרה של שוקולד לבן מוותרים על המים והסוכר ופשוט ממיסים שוקולד לבן עם חמאה או שמן קוקוס.
– אפשר כמובן להכין את הגליליות הממולאות גם כקינוח אישי ולא לחבר הכל יחד לעוגה. במקרה הזה אני ממליצה למלא כל גלילית בקרם וניל ואז לטבול חצי ממנה בשוקולד מומס ומשם למקרר.
– העוגה נשמרת מעולה עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא. רק חשוב לסגור אותה היטב מסביב כדי שהאויר לא ירכך מדי את הגליליות.
– הגליליות מתרככות עם הזמן בגלל הלחות של הקרם. זה יוצא מושלם אז אל חשש.
– המתכון בשיתוף הנמל.

  • לשתף זה כיף

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend